Dod mušai spārnus, cik vien gribi - paliks muša. /O. Vācietis/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 111/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 17.09.2011 01:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/09/2011 01:37:48 - Rakstīja :

Melnie risi

Melnie risi ari medz but dazadi.Un netkarigi no ta,vai tie ir gargraudu,isgraudu,tiem ir izteikti "risaina"un piesatinata garsa.Melnie risi ir loti aromatiski.Sos (un cita veida) risus perku eko veikala,sie ir" Caseine Belvedere" pilngraudu risi. Loti satigi,jo tie satur  vairak kcal ka parastie risi. Varot sos risus,to specifiska smarza izplatas pa visu maju.Kaut ari "Caseine Belvadere" kultive ari atseviskas vietas Spanija,to dzimtene ir Kina. Senak,saskana ar kiniesu tradicijam,sos risus kultiveja tikai imperatoram.Parejiem par to esanu draudeja bargs sods.Izradas,ka siem risiem piemit ari arstnieciskas ipasibas,piem.,tie palidz pret hemoroidiem un varikozam venam,novers kapilaru trauslumu,uzlabo asinsrites un asinsvadu sistemu,satur 4 x vairak dzelzi ka parastie risi,stiprina matus,kaulus un nagus,lielisks antioksidants,tacu aiztur skidrumu.

No siem risiem var taisit dazadus edienus,Spanija ari gatavo no siem risiem paejas (paella)ari zupas,salatus,var jaukt ar baltajiem risiem u.t.t. Soreiz pagatavoju loti vienkarsi,lai izbauditu istu risu garsu:

-risi,

Nepieciesams:

-sals,vinogu etikis pec garsas,

-dazi grami olivellas

Pagatavosana:

Risus nomazga un vara udens attieciba 1:3. Si risu skirne izvaras salidzinosi atri,jau pec 20-25 min.risi ir gatavi. Pec tam liek skivi,aplej ar risu etiki,izpus olivellu,pievieno sali,visu samaisa un bauda melno risu garsu.


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 18.09.2011 01:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
18/09/2011 01:23:03 - Rakstīja :
Ups,neliela kluda,klat liku risa etiki,nevis vinogu etiki!

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 28.09.2011 19:52 | Atbildēt, citējot šo komentāru
28/09/2011 19:52:07 - Rakstīja :
Būs jāmeklē šie melnie rīsi iekš Stockmann, kaut gan neatceros, ka būtu tur redzējusi. Kādi tie ir pēc struktūras, ar tādu cietu apvalciņu vai līdzīgi baltajiem? Esmu ēdus t.s. savvaļas rīsus, bet man tā īsti pie dūšas neiet.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 29.09.2011 00:01 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/09/2011 00:01:10 - champagne Rakstīja :
Būs jāmeklē šie melnie rīsi iekš Stockmann, kaut gan neatceros, ka būtu tur redzējusi. Kādi tie ir pēc struktūras, ar tādu cietu apvalciņu vai līdzīgi baltajiem? Esmu ēdus t.s. savvaļas rīsus, bet man ...

Ja ne visai garsoja savvalas,iespejams,ka pie sirds neies ari sie,jo siem ir nu tada izteikta "risaina" garsa.Konkreti sie risi bez ipasi cieta apvalka,nedz mercet ipasi vajag,nedz ilgi varit. Senak atpakal tiku pie gargraudu melnajiem risiem(skirni neatceros).Tiem bija biju cita garsa un varijas ilgak. No tiem ari sanaca izcili deserti,jo tie bija saldi un riekstaini pasi par sevi.