Lieldienu receptes!
| Anānāsu pasha | Citronu – olu torte* |
![]() |
![]() |
|
4 porcijām - 10 vienības
(1 porcija - 2,5 vienības
0,5 A + 1 Olbv. + 1 L)
240 g mājas siera 5-9%
300 g konservēti ananāsi
2 ēdamkarotes citrona sulas
3 olu baltumi
20 g želatīna
Vaniļas cukurs
2 ēdamk. cukura
1. Sajauc kopā mājas sieru, citrona sulu, vaniļas cukuru, cukuru un ananāsu gabaliņus. Uzbriedina želantīnu, izšķīdina to ūdens peldē un pievieno uzkarsētajai ananāsu sulai. Sulai ļauj atdzist.
2. Sakuļ olu baltumus stingrās putās un lēnām sajauc ar pārējo masu. Pēc tam šai masai pievieno ananāsu sulu ar želatīnu.
3. Pilda formā un liek atdzesēties ledusskapī.
4. Pasniedzot galdā, dekorē ar augļiem un olu mērci.
|
12 porcijām - 30 vienības (1 porcija – 2,5 vienības 1 Olbv. + 1,5 Našķis)
2 lieli citroni
10 olas
300 g cukura ( pūdercukura)
200 g kartupeļu milti
1. Citronus aplej ar verdošu ūdeni un vāra tik ilgi, kamēr mīksti. Pārbauda ar kociņu. Pēc tam sagriež 4 daļās, izņem sēkliņas un sablendē ar visu mizu viendabīgā masā.
2. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, kamēr tas izkūst (~ 30 min.), pieliek citronu masu un kuļ vēl ~ 30 min.
3. Tad iemaisa stingrās putās sakultus olu baltumus un iesijā kartupeļu miltus.
4. Cep 28 cm diametra cepamā traukā, kas ieziests ar sviestu, 170° C līdz 1 stundai. Gatavību pārbauda ar kociņu.
Garnē ar pūdercukuru un svaigām ogām pēc izvēles.
*Recepte ņemta no 100 gadīgas praktiskās pavāra grāmatas.
|








