Labāk dzimtenē būt nabagam, nekā svešumā bagātam. /J. Jaunsudrabiņš/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 112/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 18.09.2011 01:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
18/09/2011 01:39:54 - Rakstīja :

Melnie risi ar jurasveltem

Paellu soreiz netaisiju,juras velsu risotto. Gards,aromatisks un gana satigs.

2 personam nepieciesams:

-100g melnie risi,

- 1 kg midijas,

-500 g garneles,

-1 sipols,

-kiploka daiva

-sals,pipari pec garsas,

-1 t.k.ellas,

-selerijas kats,

-parmezans

Pagatavosana:

Risus nomazga un liek varities udens attieciba 1:3. Midijas iztira,novara un iznem no vakiem. Liek varities garneles udeni,kam pievienota lauru lapa,dazi melnie pipari un sagriezts selerijas kats.Kad garneles gatavas,tas atbrivo no caulam,galvam.Garneles atliek,bet caulas,kopa ar galvam,liek atpakal katlina un vel nedaudz uz mazas uguns pavara (sanak labs buljons). Panna ella apcepj sagrieztu sipolu un kiploka daivu.Kad tie zeltaini,pievieno iztiritas juras veltes un vel mazliet visu kopa pacepj. Kad risi gandriz gatavi,tiem ik pa laikam pielej jurasvelsu buljonu un pasas beigas liek klat jau gatavas juras veltes. Visu samaisa,liek skivi,parber ar parmezanu un gatavs!

 


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 28.09.2011 19:53 | Atbildēt, citējot šo komentāru
28/09/2011 19:53:45 - Rakstīja :
Oi, šis lapppps bezgala izklausās! Žēl tikai, ka te ar tām jūras veltēm pašvaki...