Pēc katra mērķa sasniegšanas ir jāpriecājas un jāatpūšas. Ar atpūtu nāk atjaunošanās. /Dens Mindao/

- Paksainie un citadi divainie edieni :) (mellene)

Attēls 7/9
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
mellene (on-line)
Publicēts: 16.09.2011 15:27 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/09/2011 15:27:29 - Rakstīja :

Kirbju laiks ;)

Vajag:

700 g iztiiriita kirbja (rakstiits hokkaido, tacu es neemu no tiem nelielaa izmeera orandzajiem 1450g)
UN atteelaa graamataa izskataas taads pats kaa es nopirku

2 siipoli (es neemu palielus, bet vajadzeetu loti lielus)

2 - 3 ek kirbju seeklu vai oliivellas (es neemu 2 bet garsiigaak buutu ar 3)

chili (es neemu 1/5 tk, lai soreiz nebuutu paarak ass, lai nenoeed kopeejo buketi)

1 tk kimenu seeklu

2 tk kurkuma

1/2 tk ingvera pulvera, tacu man negarso, tapeec neelmu svaigu - tas garso

mazliet riiveeta muskatrieksta

Taa kaa nosaukums ir kirbis ar kariju un es kariju sastaavaa neatradu, pieliku klaat vienu tk

taalaak var izveeleeties 50ml daarzenu buljona vai sausaa baltviina (es pielvienoju apmeeram 50 g daarzenu buljona (pusi daarzenu buljona kubina uudenii) un arii baltviinu 50 ml, jo man saakumaa saaka kirbi un garsvielas pieraut pie katla

var rotaat ar 20 g sasmalcinaatu kirbja seeklu, bet es aizmirsu nopirkt.

 

Pagatavojams vienkaarsi, tacu vajadzeetu kaadu karatistu ar stipraam rokaam, kas to kirbi paliidzeetu nomizot, bet tie jau ir dziives siikumi.

 

Sagriez siipolus smaliki, bet kirbi palielaakos kubikos.

Lielaakaa katlaa (mans bija 2,5 l un bija par mazu lai vienkaarsaak pagatavotu so eedienu) sakarsee ellu un pacep siipolus ar kirbi, tad pievieno garsvielas (jaamaisa).

Un tad ir rakstiits: kad kirbis ir gatavs, tacu kubicini veel ir, pievieno baltviinu un atlauj atdzist. Es Pievienoju buljonu saakumaa, un baltviinu kaa rakstiits. Sanaaca kirbja kubini pabiezaa meerciitee.

 

Loti saatiigi, lai arii eedu tikai kartupelus un kirbja kariju. Viiram pasniegsu ar riisiem un ceptiem vistas filejas gabaliniem. Domaaju, ka buus garsiigs ;)


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 18.09.2011 01:19 | Atbildēt, citējot šo komentāru
18/09/2011 01:19:34 - Rakstīja :

Feins garsvielu salikums,nesen taisiju kaut ko lidzigu,tikai no tomatiem un datelem.

Un ka vira kungam garsoja?


mellene (on-line)
Publicēts: 19.09.2011 13:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
19/09/2011 13:51:00 - denia Rakstīja :
Feins garsvielu salikums,nesen taisiju kaut ko lidzigu,tikai no tomatiem un datelem. Un ka vira kungam garsoja?
Neteica neko, taatad eest vareeja. Bet vins ir loti konservatiivs eesanas zinaa, tacu ar galvu loti labi saprot ko noziimee veseliigs un neveseliigs. Un galva ir pietiekami gudra lai pacuksteetu: nepretojies, tur ieksaa ir vitamiini. Ja vins ko saka tad tas ir vienreiz un pa iistam, kaa piemeram nesen es saku: kameer tieveeju, tik daudz dazaadu jaunu garsu un kolosaalu eedienu esmu atklaajusi, un viirs saka: es arii! Taatad negarsiigi nevar buut ;)

mellene (on-line)
Publicēts: 19.09.2011 13:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
19/09/2011 13:54:05 - Rakstīja :
Kas tas bija no tomaatiem un dateleem?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 22.09.2011 00:42 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 00:42:03 - mellene Rakstīja :
Kas tas bija no tomaatiem un dateleem?
Tas ir vairak Austrumniecisks ediens,bet Spanija jau ir loti tuvu Marokai,pat lidz mums Afrikas tuksnesa smiltis ik dienas tiek atnestas,spej tikai tirit! :)  So edienu pieed ka uzkodu,parasti paris tejkarotes,jo ir gana ass,gan salds un varen piesatinats ar garsvielu buketi.

mellene (on-line)
Publicēts: 22.09.2011 21:00 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 21:00:47 - denia Rakstīja :
Tas ir vairak Austrumniecisks ediens,bet Spanija jau ir loti tuvu Marokai,pat lidz mums Afrikas tuksnesa smiltis ik dienas tiek atnestas,spej tikai tirit! :) So edienu pieed ka uzkodu,parasti paris t ...
Maneejais nebija tik ass, tacu viins deva specifisku garsu.  Bet garsu bukete kopumaa ir tiesaam loti piesaatinaata. Man patika. Sitais naak no vegetaaraas pavaargraamatas. 

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 26.09.2011 23:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
26/09/2011 23:07:56 - Rakstīja :
Šodien jau otro dienu tapa gardie ķirbji Vakar taisīju ar ķimenēm, šodien ķimeņu vietā pieliku Garam Masala, kuram cauri cumin dikti sita. Tad nu man radās jautājums - vai oriģinālajā receptē bija dotas ķimenes vai cumin? Man garšoja abējādi

mellene (on-line)
Publicēts: 03.10.2011 17:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 17:31:21 - champagne Rakstīja :
Šodien jau otro dienu tapa gardie ķirbji Vakar taisīju ar ķimenēm, šodien ķimeņu vietā pieliku Garam Masala, kuram cauri cumin dikti sita. Tad nu man radās jautājums - vai oriģinālajā receptē bija dot ...
Kimenes. Bet es lasiiju, ka kumin ir Indijas kimenes (vispaar jaapaskataas interentaa :))

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 04.10.2011 14:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/10/2011 14:07:05 - mellene Rakstīja :
Kimenes. Bet es lasiiju, ka kumin ir Indijas kimenes (vispaar jaapaskataas interentaa :))
Nu ja, bet tikai garša abām ķimenēm ir pilnīgi cita

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 05.10.2011 22:28 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/10/2011 22:28:08 - Rakstīja :

Es ari saku milzum lielu paldies par so  super gardo receptiti. Nu loooti gards!

Vel es visadi varieju,liku ari kokospienu pie kirbja.Labs!