Ja katru mēnesi atliksiet nedaudz naudas, jau pēc gada būsiet pārsteigts, cik maz esat sakrājis. /Ernests Haskins/

- Paksainie un citadi divainie edieni :) (mellene)

Attēls 6/9
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
mellene (on-line)
Publicēts: 12.09.2011 13:13 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/09/2011 13:13:40 - Rakstīja :

Spagetti ar tomaatu meerciiti un kariju.

Sis ir ass eediens, tomaatu skaabums to veel vairaak pastiprina. Ja kuram slikts kungis - karijs kaitees mazaak nekaa sauteetie tomaati ;) Taapeec ellas daudzumu sim eedienam es nemu lielaaku.
1 edk oliivella
saals
oregano un timiaans (lietoju kalteetus)
3 kiplokzobini (atkariibaa no lieluma (sodien lietoju vienu bet loti lielu)
2 palieli siipoli
3 smuki tomaati
1 tk karija pastas (es lietoju pusotru, karija iesaaceejiem drosi vien pietiks ar 1/2 tk)
30 g riiveeta parmezaana (var buut arii cits riivets siers)

Pagatavosana ir vienkaarsa:
Novelk tomaatiem aadu (uz 10 sekundeem vaarosaa uudenii tad iet nost viegli) un iztiira seeklotni (lai nebuutu paaraak daudz sulas)
Siipolu un kiploku siiki sagriez un cep katlinaa (kam ir vaacins, bet tas buus vajadziigs, kad tomaati buus ieksaa)
Pievieno karija pastu un labi samaisa ar siipoliem un timiaanu, un oregano pec garsas
Kad tas izdariits pievieno kubinos sagrieztus tomaatus (kaa jau teicu bez seeklinaam un sulas)
Uzvaara un nogriez uguni looooooti mazu, lauj 20 minuutes leeni vaariities
Regulaari pamaisa
Rezultaataa tomaati saskiist siikos gabalinos.

Kameer vaaraas karija meerciite, uzvaara spagetti (100 g (tas ir optimaalais meerces daudzums 100 g spagetti)
Pirms pasniegsanas paarkaisa ar parmezaanu.


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 12.09.2011 21:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/09/2011 21:07:42 - Rakstīja :
Jā, jā, Tava gardā mērcīte! Taisījusi esmu gan ar karija pastu (sarkano), gan ar karija pulveri - abi gardi

mellene (on-line)
Publicēts: 13.09.2011 00:24 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/09/2011 00:24:56 - champagne Rakstīja :
Jā, jā, Tava gardā mērcīte! Taisījusi esmu gan ar karija pastu (sarkano), gan ar karija pulveri - abi gardi

Var arii veel pupas pievienot (jau vaariitas protams. Arii garsiigi un olbaltumi ir ieksaa. (Tiesa konservatiiviem cilveekiem diez vai derees ).


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 13.09.2011 13:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/09/2011 13:07:38 - Rakstīja :
Nekad vel neesmu makaronveidigos taisijusi ar kariju,pat gruti iedomaties tradicionalo italu pastu ar kariju :).Bet karija pasta,tas skaitas tada  ka koncentretaka par karija pulveri?

mellene (on-line)
Publicēts: 13.09.2011 13:41 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/09/2011 13:41:07 - denia Rakstīja :
Nekad vel neesmu makaronveidigos taisijusi ar kariju,pat gruti iedomaties tradicionalo italu pastu ar kariju :).Bet karija pasta,tas skaitas tada ka koncentretaka par karija pulveri?
Es pat neatceros no kurienes naak sii trakaa recepte. Teoreetiski es nekaa nevaru saprast kaa gan karijs var iet kopaa ar timiaanu un oregano..... Un ja es viiram pastaastiitu ka tur tie abi ieksaa un karija, vins drosi vien neestu. Taapeec, ka taa nav pareizi. Tacu garso patiesaam labi. Ar ko karija pasta no pulvera atskiras - nezinu. Man vini abi liekas stipri, tacu man kaut kaa skiet, ka karija pastai ir bagaataaka garsa, bet taas ir tikai manas domas. Un arii karija puuderi ir dazaadi: karijs kuru sauc 'die's vinu zin', Madrasas karijs (indijaa) tailandiesu karijs, srilankas karijs utt. Es lietoju taizemes karija pastu un srilankas karija puuderi. Mans viirs reiz pagatavoja briiniskiigas lielaas garneles ar madrasas puderi, tacu taa recepte nekaa nesader ar FD principiem, tacu tos ieveerojot tas eediens nebuus pagatavojams...

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 22.09.2011 00:44 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 00:44:14 - mellene Rakstīja :
Es pat neatceros no kurienes naak sii trakaa recepte. Teoreetiski es nekaa nevaru saprast kaa gan karijs var iet kopaa ar timiaanu un oregano..... Un ja es viiram pastaastiitu ka tur tie abi ieksaa un ...

Manas rokas nonaca "Taizemes virtuves" pavargramata. Ta nu es staveju ar gramatu veikala pie Austrumu stenda,bet pat pusi no nepieciesama produkta klasta nebija. Mja,kiniesu un indiesu virtuve tada zina ir vienkarsaka.


mellene (on-line)
Publicēts: 22.09.2011 21:03 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 21:03:56 - denia Rakstīja :
Manas rokas nonaca "Taizemes virtuves" pavargramata. Ta nu es staveju ar gramatu veikala pie Austrumu stenda,bet pat pusi no nepieciesama produkta klasta nebija. Mja,kiniesu un indiesu virtuve tada zi ...
Es gatavoju tikai karijus tailandiesu gaumee. Un tam mees lietojam: galangu (tas ir kaut kas liidziigs ingveram, bet ar bagaataaku garsu), citronzaali, lemonleaves (laikam vareetu kaa citronlapas tulkot), jaa, un paarejos ko visur var nopirkt: chili, zivju meerci, koriandru un tailandiesu karija pastu. Bet citas garsvielas no Taizemes repertuaara es nemaz nepaziistu. Seit ir daudz veikalinu kurus uztur tiesi cilveeki no austrumiem, taapeec mums nav probleemu ;) Toties steeviju te nevar nopirkt.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 29.09.2011 01:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/09/2011 01:40:07 - mellene Rakstīja :
Es gatavoju tikai karijus tailandiesu gaumee. Un tam mees lietojam: galangu (tas ir kaut kas liidziigs ingveram, bet ar bagaataaku garsu), citronzaali, lemonleaves (laikam vareetu kaa citronlapas tulk ...

Galangu es nekur neatradu-nedz savigu,nedz saviga,nedz sausa veida.Ari limu KAFIR (nezinu ka tulkojas) nekur neatradu (nedz savigu,sausu,saldetu).Citronellu(citronzale,laikam) bija tikai konserveta un nezinu kada tai garsa,vai der( ari sausa veida,malta nebija).Ari tamarinda nebija.Parejais viss it ka butu. It ka mums ir ari taizemiesu restorani,bet vini jau visu perk no piegadatajiem. Taizemiesu un kiniesu edienu veikali ka tadi gan mums nav.

Hm,divaini,ka pie jums netirgo steviju.Es to perku eko vai drogu veikalos.Ari interneta veikalos to var nopirkt.


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 01.10.2011 23:01 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/10/2011 23:01:01 - denia Rakstīja :
Galangu es nekur neatradu-nedz savigu,nedz saviga,nedz sausa veida.Ari limu KAFIR (nezinu ka tulkojas) nekur neatradu (nedz savigu,sausu,saldetu).Citronellu(citronzale,laikam) bija tikai konserveta un ...

Kas mekle,tas atrod :) Atradu gan galangu,gan cintonellu un parejo,viss konserveta veida,galanga bija riveta,ka marrutki. Ka tas viss garso,nezinu. Mellene,Tu kadu visu so te liec klat,vai svaiga veida?

Butu forsi,ja Tu ieliktu galerija  ari kadu kariju Taizemes gaume.

 


mellene (on-line)
Publicēts: 03.10.2011 17:34 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 17:34:41 - denia Rakstīja :
Kas mekle,tas atrod :) Atradu gan galangu,gan cintonellu un parejo,viss konserveta veida,galanga bija riveta,ka marrutki. Ka tas viss garso,nezinu. Mellene,Tu kadu visu so te liec klat,vai svaiga veid ...
Kaa garso konserveetaa veidaa es nezinu, jo piem mums, aziaatu supermaarketos ir svaigas galangas un citronzaale arii. Es ceturtdien dodos uz lLatviju, uz nedeelu, kad atbrauksu, ievietosu arii kariju tailandiesu gaumee ;) (un nobildeesu arii ingredientus).