Vārdi šķiet vienmēr drosmīgāki nekā darbi. /F. Šillers/

- Paksainie un citadi divainie edieni :) (mellene)

Attēls 3/9
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
mellene (on-line)
Publicēts: 06.09.2011 15:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/09/2011 15:12:24 - Rakstīja :

Kaaposti jaunaas skanaas.

1 kaaposts apmeeram 800 g
2 paprikas
1 peperoni (vai chili)
2 edk ellas
1 edk asaa paprikas pudera (tiem kuriem nepatiik paaraak ass pietiks ar 2 tk vai 1 1/2 tk)
2 edk salda paprikas pudera (man nebija)
var mazliet melnus piparus, bet prieks manis jau taa bija ass (bet garsiigs)
250 g dabiigas aabolu sulas (meiteneem aarzemees - biosulas)
4 edk saldaa kreejuma (8 %, bet es izmantoju 5% alpro soja 'kreejumu')
Liels katls ar vaaku

Kaapostu sadala 4 - 8 dalaas, izgriez kacenu un saeevelee smalkaas sloksniitees. Papriku iztiira un sagriez nelielos gabalinos. Arii chili piparam iznem seeklas un sagraiza.mazos gabalnos, tikai tad ar rokaam neberzeet acis, chili ilgi turas uz rokaam.

Elaa apcep papriku ar chili, pievieno paprikas puuderi, saali, samaisa ar kaapostu , pielej aabolu sulu.

Sautee apmeeram 45 minuutes regulaari apmaisot, citaadi piedegs pie katla sienaam (ja vajag var pieliet mazliet uudens vai aabolu sulas). Vaardu sakot - nedriikst atstaat bez uzraudziibas, regulaari apmaisiit un pieskatiit lai nepiedeg, ja skidrums ir izvaariijies. Vaacinam visu laiku jaabuut virsuu.

Viss. Es eedu ar kartupeliem, var klaat eest galu. Vai, te, graamataa, rakstiits 'lapsha' vai 'kljotski'. Tikai nezinu kaadas 'kljotski'. Eediens ir mazak ass, ja ir atdzisis, pastaaveejis un tad uzsildiits. Otraa dienaa veel garsiigaaks nekaa pirmajaa.

Vieniibas - viegli apreekinaamas + jaaskataas cik aabolu sulas tiek izlietots papildus. Sanaak vai nu visai gimenei, vai nu uz vairaakaam reizeem. Var plastmasas traucinaa ar vaaku iesaldeet saldeetavaa. Tad atliek tikai iznemt no riita, un vakaraa uzsildiit.


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 06.09.2011 21:46 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/09/2011 21:46:21 - Rakstīja :
Oi, cik šis inčīgs ēdamais! Es tikai laikam tik daudz piparus neliktu, man ar 1 čili pietiktu  Bet nu ingredienti feini - kāposti + ābolu sula. Nē, jāļekato tač' uz tirgu!!!
Kļocki laikam kā klimpas tulkojas..

mellene (on-line)
Publicēts: 06.09.2011 21:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/09/2011 21:56:08 - champagne Rakstīja :
Oi, cik šis inčīgs ēdamais! Es tikai laikam tik daudz piparus neliktu, man ar 1 čili pietiktu Bet nu ingredienti feini - kāposti + ābolu sula. Nē, jāļekato tač' uz tirgu!!! Kļocki laikam kā klimpas ...
Jaa, bet kuras kljotski???? Miltu klimpas es nevaru iedomaaties pie kaapostiem, kartupelu varbuut.... Taa ir, ka taa pavaargraamata kuraa es sito redzeeju ir laba un smuka un garsiiga, bet tur ir daudz neprecizitaasu vai arii kaut kas nav iisti pateikts liidz galam.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 10:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 10:40:30 - mellene Rakstīja :
Jaa, bet kuras kljotski???? Miltu klimpas es nevaru iedomaaties pie kaapostiem, kartupelu varbuut.... Taa ir, ka taa pavaargraamata kuraa es sito redzeeju ir laba un smuka un garsiiga, bet tur ir daud ...
Iespējams, ka miltu klimpas, ja jau "lapša" pieminēta - tie taču visparastākie makaroni.

mellene (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 14:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 14:11:59 - champagne Rakstīja :
Iespējams, ka miltu klimpas, ja jau "lapša" pieminēta - tie taču visparastākie makaroni.
Nespeeju iedomaaties ka makaroni ietu kopaa ar sitiem kaapostiem.... Driizaak jau kartupeli, un ar kartupeliem ir garsiigi. Un, starp citu, arii auksti ir garsiigi, tikai tiesaam, jaaliek mazaak paprikas puudera vai arii paprikas puderis bez cilli. Nepieradusaias neizturees to asumu, bet garsa, aabolu sulaa variitiem kaapostiem ar papriku - vienkaarsi dieviiga.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 17.09.2011 12:45 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/09/2011 12:45:22 - mellene Rakstīja :
Nespeeju iedomaaties ka makaroni ietu kopaa ar sitiem kaapostiem.... Driizaak jau kartupeli, un ar kartupeliem ir garsiigi. Un, starp citu, arii auksti ir garsiigi, tikai tiesaam, jaaliek mazaak papri ...
Beidzot pagatavoju! Liekls paldies, mellene, ļoti, ļoti gards ēdiens ēdu pilnīgi vienus pašus kā uzkodu, bet manuprāt šim ēdienam arī rīsi ļoti labi iet klāt. Paldies vēlreiz!

mellene (on-line)
Publicēts: 22.09.2011 21:06 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 21:06:13 - champagne Rakstīja :
Beidzot pagatavoju! Liekls paldies, mellene, ļoti, ļoti gards ēdiens ēdu pilnīgi vienus pašus kā uzkodu, bet manuprāt šim ēdienam arī rīsi ļoti labi iet klāt. Paldies vēlreiz!
Priecaajos ka patika Auksti un otraa dienaa ir veel garsiigaaki nekaa karsti. Vienaa vegetaariesu pavargraamataa lasiiju, ka paprika eedienam, kuram taa pievienota, peec laicina veel labaak 'iet cauri. Un taa aabolu sula laikam dara to pasu. :)