Melns kaķis, ja šķērso jūsu ceļu, ir zīme, ka dzīvnieks kaut kur iet. /Graučo Markss/

- Gardi! (denia)

Attēls 12/20
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 30.07.2010 11:29 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/07/2010 11:29:58 - Rakstīja :

Senu rizotto

Ingredienti:

- 75 g gargraudu risi=3 Oh.V.

-30 g kaltetas senes(visgardak sanaaks no kaltetaam baravikaam)-0,5 D.V.

- kiploka daiva,puse sipola- ap 70 g

-zalie zirnisi(saldeti) 75 g= 0,5 D.V.,tatad kopaa darzeni ap 1 D.V

-1 g safrans

-1 t.k. olivella 1 TV

-sals pec garsas

-15 g ( 3 t.k) parmezana siera

Viss kopaa-6,5 vienibas

Pagatavosana:

1.Vismaz 5 st pirms pagatavosanas udeni iemercejam senes.

1.Notiram sipolu,kiploka daivu, visu siki sagriezam un kastroli ella nedaudz uz lenas uguns apcepjam.

2.Tad pievienojam klat senes (pirms tam nokasam,noskalojam) un vel nedaudz pasautejam.

3.Beigaas pievienojam risus,visu samaisam un beigaas pievienojam udeneni (udens proporcionali 2x vairaak), safranu.

4.Vara apmeram 20 min,

Pirms pasniegsanas parkaisa ar parmezana sieru. Labu apetiti!

P.S. Isti nezinu, cik tad dabaa sveera svaigaa veida 30 g kaltetas bekas,es tikai pielauju iespeju,ka ap 300 g,ja ne taa,labojiet!!!!

Rizotto var gatavot ari no svaigaam seneem,ari garso lieliski. Lai ediens iegutu skaisto dzelteno krasu, parasti pietiek ar 1 g safrana,bet sis bija "beku maisijums" un tumsaas bekas izjauca skaisto dzelteno nokrasu.Var jau pievienot ari partikas krasvielu (sanaks ideali dzeltens), bet to jau sen nelietoju,jo izradaas-tomeer kaitiga!