Grāmatas
page: [1] 2 (page size 50)
champagne (on-line) |
Publicēts: 12.08.2011 10:18 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
12/08/2011 10:18:04 - Rakstīja :
Gribu padalīties ar diviem vakardienas ieguvumiem! Rozes grāmatnīcā ar 50% atlaidēm nopirku NeDiēta (2,55) un slavenā britu pavāra Džeimija Olivera grāmatu (6,50). Meitenes, šīs abas grāmatas ir ieguvums!NeDiētu palasīju tikai pāris lappuses un man šķiet, ka tajā ir TIK daudz vērtīgu padomu, kas saistīti ar manuprāt lielāko tievētāju klupšanas akmeni - zaudētā svara nespēju saglabāt ilglaicīgi! Mēs jau FD rāmjos mācāmies ļoti daudz par sevi, saviem tarakāniem galvā, taču arī šī lasāmviela dod stimulu, iespēju paskatīties uz sevi vēl no cita skatu punkta. Džeimija Olivera pavārgrāmata arī ir brīnišķīga! Man ļoti patīk viņa stils, tas kā viņš vienkāršos ēdienos fantastiski spēlējas ar garšaugiem. Esmu skatījusies daudz raidījumus ar viņa gatavošanu, un grāmatā arī ir tāaaadas pērles! Piemēram, vai jūs zinājāt, ka vārot pupiņas ir jāpiemet klāt mazs tomātiņš?! Tas padara pupiņu mizu mīkstāku!!! Ak, izskatās, ka drīzumā laikam mana fotogalerija tiks papildināta ar adaptētām FD programmai receptēm
|
||
mumins1980 |
Publicēts: 12.08.2011 11:33 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
12/08/2011 11:33:58 - Rakstīja :
Paldies liels, ka padalies!!! Man pašlaik īpaši nesanāk nekur neko lieku apskatīties veikalos... Tūlīt pat meklēšu iespēju iegādāties internetā... Man arī ļoti patīk gatavot un izmēģināt, tikai vēl man T-Ā-Ā-ĀLS ceļš līdz pilnībai pavārmākslā!!! |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 12.08.2011 18:15 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
12/08/2011 18:15:21 - Rakstīja :
Iešu lūkoties! Grbētos to NeDiētu paskatīties! Bet varbūt Olivera grāmata ņems virsroku?
|
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 12.08.2011 20:44 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
12/08/2011 20:44:43 - Rakstīja :
Iedvesmojusies no Olivera risotto receptēm, šodien vakariņās sev pagatavoju ar jūras veltēm. Vispār tik interesanti, tikai dažas sastāvdaļas, garšvielas mazliet savādākas kā ierasti un.. rezultāts vienkārši lielisks! Piemēram, es nekad jūras veltēm neesmu klāt likusi baziliku, bet cik gardi!
|
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 12.08.2011 21:32 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
12/08/2011 21:32:05 - champagne Rakstīja :
Kā Tu jūti, cik daudz, piemēram, bazilika pielikt? Vienkārši ber uz izjūtu vai arī tur ir kāds noteikts daudzums norādīts? Man tie "pēc garšas" varianti nepazīstamām receptēm liekas dīvaini, jo tad nevar zināt, ar kādu daudzumu ir tā ĪSTĀ garša!
Iedvesmojusies no Olivera risotto receptēm, šodien vakariņās sev pagatavoju ar jūras veltēm. Vispār tik interesanti, tikai dažas sastāvdaļas, garšvielas mazliet savādākas kā ierasti un.. rezultāts vie ... |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 12.08.2011 22:03 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
12/08/2011 22:03:48 - Rakstīja :
Grāmatā vispār ir daudzumi norādīti, bet es uz aci liku - uz 160gr novārītām jūras veltēm kaut kādas 7-8 palielas bazilika lapiņas. Man jau vispār liekas, ka tādas īstās garšas nemaz nav. Vienkārši jāsaprot pašam, kuras garšas patīk, kuras ne un, izejot no tā, var variēt Piešauties tā pa īstam var tikai praktizējot, gatavojot, jo teorija, citu sastādītās receptes ir pavisam kaut kas cits - bieži vien nebūt ne tik atbilstošs mūsu garšas kārpiņām. Vispār jau es tā tik vien darbojos - mēģinu, kļūdos, mēģinu atkal kaut ko jaunu, kas patīk, atkārtoju Man Olivera stils ir ļoti tuvs
|
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 13.08.2011 11:16 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/08/2011 11:16:07 - Rakstīja :
Paldies, Champagne! šodien došos uz grāmatnīcu!
|
||
denia (on-line) |
Publicēts: 13.08.2011 17:00 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/08/2011 17:00:16 - Rakstīja :
Ar to man patik FD,ka te vienmer var uzzinat par visadam forsam gramatam,paldies,Champagne!!! Olivers ari Spanija ir populars,te izdodas daudz vina gramatas (tikai man no vina gramatam nav vel neviena). Interneta ari ir loti daudz vina receptes gan lasamas,gan skatamas,tapat ka Gordonam Ramsajam (Gordon Ramsay). Mja,sviests ellas tur netiek zelots,bet daudz ko jau var parveidot atbilstosi FD. es ari metu acis uz "NeDieta".Laikam jau ir to verta,lai lasitu?! Baziliks ar juras veltem? Bus jaizmegina. ESmu likusi loti dazdas garsvielas juravseltem,bet tiesi baziliku nez kapec ne. Pastastisu ka man gaja ar baziliku. Parasti vienmer stadu klasisko baziliku-zalo ar lielam lapam. Sogad ari it ka tadus stadus nopirku.Bet izradas,ka viens no stadiem bija taizemiesu baziliks,kas ir daudz,daudz stipraks un aromatiskaks par parasto,tapat vien lapu nepakoslasi-mazliet pat dedzina,kaut pec skata gandriz tads pats-ar zalam lapam,tikai kats tads mazliet lilla. Parasto baziliku parasti lieku klat edienam,kad tas gatavs,bet so taizemiesu var likt klat edienam un tad vel maz-mazliet pavarit-garsa nekur nepazud.
|
||
denia (on-line) |
Publicēts: 13.08.2011 17:08 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/08/2011 17:08:05 - baibinjsh1 Rakstīja :
Ista garsa ir ta garsa,kas Tev vislabak garso :). Piem.,citriez receptes noraditi 2 cilli papari,bet tie 2 cilli,kamer nav pierasts pie asuma,var but vairak neka par daudz. Bet pie garsam pierod un ar laiku skiet ok. Man patreiz ta iet lidzigi ir ar koriandru. Pec ta ka pardozeju,es ilgi to vairs nepirku. Bet citas receptes nav iedomajamas bez vina. Tad nu pamazam sauju vinu klat,kaut dazas receptes prasits vairak,bet vairak man galigi kaut ka neprasas.
ar kādu daudzumu ir tā ĪSTĀ garša! |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 13.08.2011 20:44 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/08/2011 20:44:57 - champagne Rakstīja :
Gribu padalīties ar diviem vakardienas ieguvumiem! Rozes grāmatnīcā ar 50% atlaidēm nopirku NeDiēta (2,55) un slavenā britu pavāra Džeimija Olivera grāmatu (6,50). Meitenes, šīs abas grāmatas ir ieguv ... Es šodien biju, bet: 1) Nebija 50% atlaižu, tāpēc tā Jamie Oliver grāmata maksāja 13,... Ls; 2) NeDiētas tajā grāmatnīcā, kur biju es (Valmiera) arī nebija. Bet tā J.O. grāmata likās tiešām super, cik pašķirstīju! |
||
Aija (on-line) |
Publicēts: 14.08.2011 08:46 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 08:46:32 - Rakstīja :
Izpētīju internetā Džeimsa Olivera "Pikantais šefpavārs" Rozes grāmatnīcā maksā 13,79, bet, Zvaigznes grāmatnīcā 6,50. |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 14.08.2011 09:13 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 09:13:06 - Aija Rakstīja :
Ak tā!!!! Nu vot, es vakar stāvēju pie Zvaigznes stūra un domāju - iet, neiet... Nē, bet Champagne taču teica, ka ROzē! :D:D:D
Izpētīju internetā Džeimsa Olivera "Pikantais šefpavārs" Rozes grāmatnīcā maksā 13,79, bet, Zvaigznes grāmatnīcā 6,50. |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 14.08.2011 09:30 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 09:30:12 - Rakstīja :
Ārprāts, man jāatvainojas par nekorekto informāciju. Tā tiešām bija nevis Rozes, bet Zvaigznes outlet grāmatnīca uz Tērbatas ielas Rīgā, kur pirku! Tā ir, kad 5 gadi pavadīti ārpus dzimtenes.. Sorry
|
||
Aija (on-line) |
Publicēts: 14.08.2011 09:32 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 09:32:39 - Rakstīja :
Bet tu jau pati teici, ka Rozē nav un tā bija internetā rakstīts. Viņa jau droši vien bija Rīgā un tur ir 12 Rozes grāmatu veikali, tā kā pilnīgi iespējams, ka, piemēram, vienā vai trijās ir atlaides, pārējos nav, bet, Valmieras vienīgajā Rozes grāmatu veikalā ir tā kā ir. |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 14.08.2011 09:35 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 09:35:51 - denia Rakstīja :
Pilnīgi Tev piekrītu par taukvielu daudzumu Bet, zini, visas receptes patiešām ir pielāgojamas! Jo ne jau sviests vai eļļa ir tas ēdiena 'sāls', drīzāk jau garšaugu kombinācijas
Ar to man patik FD,ka te vienmer var uzzinat par visadam forsam gramatam,paldies,Champagne!!! Olivers ari Spanija ir populars,te izdodas daudz vina gramatas (tikai man no vina gramatam nav vel nevien ... |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 14.08.2011 09:41 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 09:41:47 - denia Rakstīja :
Man vēl viens atklājums vakar bija Rēriha grāmatnīcā pašķirstīju grāmatu par garšvielām un to īpašībām, atradu ļoti interesantu faktu par aptaukošanos - izrādās, ka šai kaitei palīdzot svaigs ingvers, ko ēd kopā tikai ar sāli vai sāli un citrona sulu. Tas jādara pirms maltītes vai maltītes laikā. Daudzums gan netika norādīts. It kā ingvers palīdzot attīrīties organismam.
Ar to man patik FD,ka te vienmer var uzzinat par visadam forsam gramatam,paldies,Champagne!!! Olivers ari Spanija ir populars,te izdodas daudz vina gramatas (tikai man no vina gramatam nav vel nevien ... |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 14.08.2011 09:53 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 09:53:21 - champagne Rakstīja :
Man jau patīk šie "padomi", kuros daudzums un proporcijas netiek norādītas .
Man vēl viens atklājums vakar bija Rēriha grāmatnīcā pašķirstīju grāmatu par garšvielām un to īpašībām, atradu ļoti interesantu faktu par aptaukošanos - izrādās, ka šai kaitei palīdzot svaigs ingvers, ... |
||
Aija (on-line) |
Publicēts: 14.08.2011 10:18 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 10:18:39 - Rakstīja :
Nu ingveru jau neko daudz neieēdīsi. |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 14.08.2011 12:55 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 12:55:40 - champagne Rakstīja :
AAAA, es to nediāetu tā arī neesmu nopirkusi. Kam par godu atlaide, vai visās Rozes grāmatnīcās? Nezini cik ilgi?Gribu padalīties ar diviem vakardienas ieguvumiem! Rozes grāmatnīcā ar 50% atlaidēm nopirku NeDiēta (2,55) un slavenā britu pavāra Džeimija Olivera grāmatu (6,50). Meitenes, šīs abas grāmatas ir ieguv ... |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 14.08.2011 12:57 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 12:57:27 - melllene Rakstīja :
T\a, nu jau izlasīju tālāk. Kur prcīzāk uz tērbatas ielas un vai tur bija tikai viena vai viarākas grāmatas nediēta?AAAA, es to nediāetu tā arī neesmu nopirkusi. Kam par godu atlaide, vai visās Rozes grāmatnīcās? Nezini cik ilgi? |
||
sandruks (on-line) |
Publicēts: 14.08.2011 15:32 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 15:32:48 - champagne Rakstīja :
Zinu,ka pēc ajurvedas,kur vispār pievērš uzmanību visām garšām,visas garšvielas,kas ir karsējošās un dedzinošās,veicina svara samazināšanos-ingvers,čilli pipari,kumins utt. Kapham( cilvēkiem ar konstitucionālu trndenci uz lieku svaru) no garšvielām jāprevalē sildošās un rūgtās-tas samazina svaru.Man vēl viens atklājums vakar bija Rēriha grāmatnīcā pašķirstīju grāmatu par garšvielām un to īpašībām, atradu ļoti interesantu faktu par aptaukošanos - izrādās, ka šai kaitei palīdzot svaigs ingvers, ... |
||
sandruks (on-line) |
Publicēts: 14.08.2011 15:34 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 15:34:25 - baibinjsh1 Rakstīja :
Kas attiecās uz tiem pašiem ajurvedas principiem,tad tur daudzumsun proporcijas nav svarīgas,tur svarīga ir kvalitāte!!Man jau patīk šie "padomi", kuros daudzums un proporcijas netiek norādītas . |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 14.08.2011 16:00 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 16:00:20 - melllene Rakstīja :
Bija vairākas grāmatas. Grāmatnīca atrodas uz Terbatas ielas, pie Elizabetes ielas. Cik zinu, Rīgā ir vairākas Zvaigznes outlet grāmatnīcas, esmu bijusi arī Vecrīgā. Varbūt arī Pārdaugavā ir?T\a, nu jau izlasīju tālāk. Kur prcīzāk uz tērbatas ielas un vai tur bija tikai viena vai viarākas grāmatas nediēta? Ar to NeDiētu ir tāpat kā ar visām programmām - noteikti soļi, kas jāpilda, šajā gadījumā, lai mainītu iesīkstējušos ieradumus, kuri arī grūž mūs pārmērīgā rīšanas akacī.. Es pamēģināšu, bet nu tikai kopā ar FD (tur gan rakstīts, ka tā strādā tāpat, bez fiksēšanās uz ēdienu).
|
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 14.08.2011 23:57 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 23:57:29 - champagne Rakstīja :
Nez vai tajā outletā tā grāmata būs vēl ~19.-20.augustā? Es ļoti ceru, jo par 6,50 es ar abām rokām esmu gatava tādu iegādāties! Cik pašķirstīju, tur arī katram ēdienam ir vairākas variācijas (piem., kartupeļu biezputrai). Bildes arī ir super! Un man "acīs iekrita" recepte ar ceptiem sīpoliem. Labi noderot pie gaļas ēdiena (piem.,cepeša). Panntraukā, kurā cepies gaļas ēdiens ieliek lielus sarkanos tomātus (kuriem nogriezta apakšiņa un augšā iegriezts krustiņš, bet tā, lai vēl sīpols turas kopā). Šķirbiņās iekaisa sāli,citas garšvielas un liek cepties! IEDOMĀJATIES - VIENKĀRŠI CEPTI SĪPOLI! Nebūtu iedomājusies, ka tāds ir arī pasniedzams ēdiens! bet cik lēti sanāktu! Un es ticu, ka gardi arī!
Bija vairākas grāmatas. Grāmatnīca atrodas uz Terbatas ielas, pie Elizabetes ielas. Cik zinu, Rīgā ir vairākas Zvaigznes outlet grāmatnīcas, esmu bijusi arī Vecrīgā. Varbūt arī Pārdaugavā ir?Ar to NeD ... |
||
mumins1980 |
Publicēts: 15.08.2011 07:28 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
15/08/2011 07:28:03 - sandruks Rakstīja :
Un, manuprāt, pēc ajurvēdas - ja tā būtu mūsu, latviešu, filozofija, tad mūsu ingvers būtu ķiploki, mārrutki, sīpoli, dzērvenes, smiltsērkšķi, cidonijas...Kas attiecās uz tiem pašiem ajurvedas principiem,tad tur daudzumsun proporcijas nav svarīgas,tur svarīga ir kvalitāte!! |
||
sandruks (on-line) |
Publicēts: 15.08.2011 09:32 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
15/08/2011 09:32:12 - mumins1980 Rakstīja :
Jā!! Tā ir!! Te svarīga ir garšas kvalitāte-skābs, ass,salds,rūgts un savelkošs!! Indieši,kad rakstīja savus ajurvedas principus taču neko nenojauta par cidonijām,dzērvenēm un smiltsērkšķi!!Un, manuprāt, pēc ajurvēdas - ja tā būtu mūsu, latviešu, filozofija, tad mūsu ingvers būtu ķiploki, mārrutki, sīpoli, dzērvenes, smiltsērkšķi, cidonijas... |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 15.08.2011 09:32 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
15/08/2011 09:32:20 - mumins1980 Rakstīja :
Un, manuprāt, pēc ajurvēdas - ja tā būtu mūsu, latviešu, filozofija, tad mūsu ingvers būtu ķiploki, mārrutki, sīpoli, dzērvenes, smiltsērkšķi, cidonijas... |
||
Aija (on-line) |
Publicēts: 22.08.2011 13:31 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/08/2011 13:31:59 - Rakstīja :
Aizgāju šodien pirkt Olivera grāmatu, izšķirtstīju...... Nu nezinu, mani neuzrunāja, receptes likās samērā sarežģītas Tās meitenes, kuras šo grāmatu nopirka, esat apmierinātas? |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 22.08.2011 21:56 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/08/2011 21:56:51 - Aija Rakstīja :
Jāsaka, ka sarežģītas tās receptes nav nemaz, vienīgais, kas varētu nobiedēt - garšaugu un garšvielu klāsts, kas parasti ikdienā netiek izmantots. Bet visādi citādi - esmu pagatavojusi dažas vienkārši pasakainas receptes (risotto, sēnes, cāli), kā arī smēlusies varenu iedvesmu kā izmantot garšaugus pašas receptēm Šovakar, piemēram, ēdām svaigā bazilikā un rozmarīnā marinētu vistas fileju, kas garšoja debešķīgi
Aizgāju šodien pirkt Olivera grāmatu, izšķirtstīju...... Nu nezinu, mani neuzrunāja, receptes likās samērā sarežģītas Tās meitenes, kuras šo grāmatu nopirka, esat apmierinātas? |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 22.08.2011 23:04 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/08/2011 23:04:36 - baibinjsh1 Rakstīja :
Klau, ja piektdien pirms mēs tiekamies Tev izdodas ietiet grāmatnīcā, tad nopērc man lūdzu ne diētu. Es biju uz Tērbatas ielas grāmatnīcā un man teica, ka pašā galā, Tērbatas ielā 4 esot, tikai man tur nebija, kur nolitk mašīnu...Nez vai tajā outletā tā grāmata būs vēl ~19.-20.augustā? Es ļoti ceru, jo par 6,50 es ar abām rokām esmu gatava tādu iegādāties! Cik pašķirstīju, tur arī katram ēdienam ir vairākas variācijas (piem., ... |
||
eileitija (on-line) |
Publicēts: 23.08.2011 17:24 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
23/08/2011 17:24:08 - Rakstīja :
Smalkas pavārgrāmatas es nepērku,jo man liekas par sarežģītu.Bet NeDiēta man mājās ir jau kādus 2 gadus.Esmu lasījusi vairākas reizes.Tiešām laba grāmata.Tur ir saprotami paskaidrots,kā mūsu ieradumi traucē gūt panākumus.Ar lasīšanu vien tomēr ir par maz.Vajadzētu tikt arī līdz darīšanai.Ar to man kaut kā neveicās.Laikam tie paši ieradumi vien vainīgi. |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 23.08.2011 18:27 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
23/08/2011 18:27:58 - melllene Rakstīja :
Droši vien, ka tiekamies, ja Tu būsi! Ieiešu un paskatīšos - ja būs, nopirkšu!
Klau, ja piektdien pirms mēs tiekamies Tev izdodas ietiet grāmatnīcā, tad nopērc man lūdzu ne diētu. Es biju uz Tērbatas ielas grāmatnīcā un man teica, ka pašā galā, Tērbatas ielā 4 esot, tikai man tu ... |
||
pasaule (on-line) |
Publicēts: 24.08.2011 20:23 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
24/08/2011 20:23:41 - champagne Rakstīja :
Jāsaka, ka sarežģītas tās receptes nav nemaz, vienīgais, kas varētu nobiedēt - garšaugu un garšvielu klāsts, kas parasti ikdienā netiek izmantots. Bet visādi citādi - esmu pagatavojusi dažas vienkārši ... Pilnīgi piekrītu, ka garšvielas spēj mainīt tik apnikušo un pierasto ēdienu. Es arī esmu ķērusies klāt vienai pavārgrāmatai, droši vien arī zinat - "Pavārgrāmata steidzīgajiem"- tāda riktīgi bieza ar attēlu katrai receptei. Radoši pielāgoju receptes FD konceptam. Kapēc tā daru? Lai nebūtu sajūta, ka tievējot esmu sev atņēmusi ēšanas baudu. Tagad izbaudu pat tādas garšas, kuras agrāk nepazinu. Šodien brokastīs uzcepu omleti ar kaperiem. Bija kaut kas pavisam savādāks. Centīšos ielikt bildi un recepti. Es jau, meitenes, šito gastranomisko orģiju no jums nošpikoju. Tik iedvesmojošas receptītes TE var atrast. |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 24.08.2011 21:06 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
24/08/2011 21:06:30 - pasaule Rakstīja :
Klau, padalīsies, kur iegādājies kaperus? Vai pērc viņus svaigus vai burciņās? Kur un apmēram cik tie maksā? Esmu tāda skeptiska pret viņiem pagaidām, jo nekad neesmu ēdusi, nezinu, pēc kā garšo un cik daudz jāpērk, lai kaut ko varētu pagatavot.
Pilnīgi piekrītu, ka garšvielas spēj mainīt tik apnikušo un pierasto ēdienu. Es arī esmu ķērusies klāt vienai pavārgrāmatai, droši vien arī zinat - "Pavārgrāmata steidzīgajiem"- tāda riktīgi bieza ar ... |
||
iev@
(on-line) |
Publicēts: 24.08.2011 21:15 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
24/08/2011 21:15:03 - Rakstīja :
Kaperi ir supergarsigi Kaperi man vislabāk garšo makaronu ēdienos. Es viņus pāris reizes esmu izmantojusi olīvu vietā - garša tāda specifiska, bet man patīk. Ir lielie un mazie kaperi. Lielos pēdējoreiz atrady Sky veikalā. Rimi man šķiet ka tikai mazie bija. Es pērku burciņās - nezināju, ka var arī svaigus dabūt
|
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 24.08.2011 21:23 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
24/08/2011 21:23:50 - iev@ Rakstīja :
Kaperi ir supergarsigi Kaperi man vislabāk garšo makaronu ēdienos. Es viņus pāris reizes esmu izmantojusi olīvu vietā - garša tāda specifiska, bet man patīk. Ir lielie un mazie kaperi. Lielos pēdējor ... Es jau arī nezinu, tikai prašņāju! Tātad kaperi ir līdzīgi olīvām? |
||
iev@
(on-line) |
Publicēts: 24.08.2011 21:34 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
24/08/2011 21:34:23 - Rakstīja :
Kaperi, man šķiet, skaitās pie dārzeņiem. bet garša viņiem tāda - pikanta, es teiktu. Pagaršo! |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 24.08.2011 21:40 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
24/08/2011 21:40:55 - iev@ Rakstīja :
Un tie lielie tā kā ir foršāki?
Kaperi, man šķiet, skaitās pie dārzeņiem. bet garša viņiem tāda - pikanta, es teiktu. Pagaršo! |
||
iev@
(on-line) |
Publicēts: 24.08.2011 21:45 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
24/08/2011 21:45:07 - Rakstīja :
Es tos mazos neesmu nemaz garšojusi... Kā vienreiz restorānā pamēģināju pastu ar kaperiem, un tie bija lielie kaperi - tad tādus esmu tikai meklējusi.
|
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 24.08.2011 21:46 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
24/08/2011 21:46:38 - iev@ Rakstīja :
Nu tad man būs divi izaicinājumi !
Es tos mazos neesmu nemaz garšojusi... Kā vienreiz restorānā pamēģināju pastu ar kaperiem, un tie bija lielie kaperi - tad tādus esmu tikai meklējusi. |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 25.08.2011 00:40 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/08/2011 00:40:47 - baibinjsh1 Rakstīja :
Kaperi ir neatnemama Vidusjuras virtuves sastavdala. Parsvara tiesi mazos izmanto kulinarijaa.Un,tapat ka artisoki,ari kaperi skaitas ziedpumpuri. Pie mums vinus parsvara marine salsudeni.Tapec vini pirms lietosanas janoskalo (lai aiztek salums). Kaperus liek visur-atseviska veida picas un makaronu edienos,ari merces,pie galas,zivim,siera,majonezes u.t.t. Ideali sapas ari ar ansoviem (man fotogalerija ari ir viena recepte ar kaperiem). Garsa parsvara visam skirnem vienada.Lielos kaperus var piekost tapat klat edienam-tiem parasti nak lidzi ari katins.Ar tiem ari dekore edienus. Skaita pie darzenu grupas un 100 g ir 44 kcal. Bet ja runa par mazajiem kaperiem,tad parsvara vajag nedaudz,lai butu jau garsa. Isak sakot,ja grib uzgrauzt tapat kaperus,tad jaizvelas lielie(tie ir galigaki).Ja liek klat edienam,tad liek mazos.
Un tie lielie tā kā ir foršāki? |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 25.08.2011 00:45 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/08/2011 00:45:13 - pasaule Rakstīja :
Hi,hi,man ari ir "Pavargramata steidzigajiem",tikai spanu valoda Bet vina nav tik bieza!
Pilnīgi piekrītu, ka garšvielas spēj mainīt tik apnikušo un pierasto ēdienu. Es arī esmu ķērusies klāt vienai pavārgrāmatai, droši vien arī zinat - "Pavārgrāmata steidzīgajiem"- tāda riktīgi bieza ar ... |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 25.08.2011 00:57 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/08/2011 00:57:59 - champagne Rakstīja :
Jāsaka, ka sarežģītas tās receptes nav nemaz, vienīgais, kas varētu nobiedēt - garšaugu un garšvielu klāsts, kas parasti ikdienā netiek izmantots. Bet visādi citādi - esmu pagatavojusi dažas vienkārši ... Majas mums visu laiku ir Vidusjuras virtuve. Citreiz tiesi gribas kadu citu garsu,kaut ko specifisku. Mani,piemeram,loti uzrunaja Tavas receptes fotogalerija. Agrak pa retam kaut ko meistaroju,bet loti reti.Tagad man garsvielu plauktina stav gan tailandiesu,gan marokanu,gan indiesu specifiskie garsvielu maisijumi. Butiba,pieliekot attiecigo garsvielu,var dabut uzreizi attiecigas virtuves garsu. Reizem tiesam gribas kaut ko tadu neparastu. Man majas pa so laiku ir visvisadas pavargramatas un zurnali sapirkti. Parsvara tur jau ir noratits gan gatavosanas laiks,gan sarezgitibas pakape un ari kcal skaits uz 1 porciju noradits. Ir edieni,kas tiesam skiet gruti pagatavojami,parsvara jau tapec,ka sanak liela kepasanas. |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 25.08.2011 10:14 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/08/2011 10:14:18 - denia Rakstīja :
O, Denia, cik forši aprakstīji, paldies Tev!
Kaperi ir neatnemama Vidusjuras virtuves sastavdala. Parsvara tiesi mazos izmanto kulinarijaa.Un,tapat ka artisoki,ari kaperi skaitas ziedpumpuri. Pie mums vinus parsvara marine salsudeni.Tapec vini ... |
||
pasaule (on-line) |
Publicēts: 27.08.2011 19:51 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
27/08/2011 19:51:41 - baibinjsh1 Rakstīja :
Klau, padalīsies, kur iegādājies kaperus? Vai pērc viņus svaigus vai burciņās? Kur un apmēram cik tie maksā? Esmu tāda skeptiska pret viņiem pagaidām, jo nekad neesmu ēdusi, nezinu, pēc kā garšo un ci ... Lasu tik šodien!!! Bet te jau ir pietiekami izsmeļosas atbildes. Es parasti pērku mazos kaperus burciņās. Pārdod RIMI u.c. stendā kur ir olīves, paša augšējā plauktā. Izskatās kā mazi zaļi zirnīši. Noteikti pameģini!!! Kā jau meitenes minēja tos var visur pievienot. |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 30.08.2011 23:09 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
30/08/2011 23:09:20 - Rakstīja :
Viena veikala garsvielu stenda pamaniju Olivera garsvielu maisijumus,viena starp tam bija Himalaju krasainaa sals. Bija ari melnaa sals un vel visadi brinumi. |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 30.08.2011 23:22 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
30/08/2011 23:22:14 - denia Rakstīja :
Tas Olivers patiesi ir viens dikti talantīgs puisietis! Jau 2 reizes esmu cepusi cāli pēc viņa receptes, vienkārši neatkārtojama garša!!! Tik vien vajadzīgs kā ielikt vēderā uz pusi pārgrieztu citronu, pāris svaigus rozmarīna zariņus un pāris lauru lapas + sāls & pipari. DEBEŠĶĪGS sanāk Lai arī ikdienā gatavojot izmantoju daudz un dažādas garšvielas, tomēr viņa piedāvātie garšvielu/garšaugu salikumi receptēs mani riktīgi sajūsmina
Viena veikala garsvielu stenda pamaniju Olivera garsvielu maisijumus,viena starp tam bija Himalaju krasainaa sals. Bija ari melnaa sals un vel visadi brinumi. |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 30.08.2011 23:27 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
30/08/2011 23:27:37 - champagne Rakstīja :
Nekad neesmu likusi caalii uz citronu.Ja saki,ka gardi,tad ticu,jabut gardi Diez,ja cep cepammaisaa,piem.,vistas fileju,tad ar derees citrons? Rozmanrinu,timianu parasti leiku visbiezak (protams,ari sals&pipari).Champagne,padalies vel ar kadu jaunatklajumu!
Tas Olivers patiesi ir viens dikti talantīgs puisietis! Jau 2 reizes esmu cepusi cāli pēc viņa receptes, vienkārši neatkārtojama garša!!! Tik vien vajadzīgs kā ielikt vēderā uz pusi pārgrieztu citronu ... |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 31.08.2011 09:06 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
31/08/2011 09:06:28 - denia Rakstīja :
Pamēģini uz filejām uzlikt svagus rozmarīna zariņus, lauru lapas un citrona šķēlītes - tie šo 3 sastāvdaļu kombinācija man tik ĻOTI iet pie sirds
Nekad neesmu likusi caalii uz citronu.Ja saki,ka gardi,tad ticu,jabut gardi Diez,ja cep cepammaisaa,piem.,vistas fileju,tad ar derees citrons? Rozmanrinu,timianu parasti leiku visbiezak (protams,ari s ... |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 31.08.2011 12:50 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
31/08/2011 12:50:57 - champagne Rakstīja :
Vai cepi uz pannas krāsnī vai izmantoji cepamos maisus, iesmu, vēl kaut ko?
Tas Olivers patiesi ir viens dikti talantīgs puisietis! Jau 2 reizes esmu cepusi cāli pēc viņa receptes, vienkārši neatkārtojama garša!!! Tik vien vajadzīgs kā ielikt vēderā uz pusi pārgrieztu citronu ... |
||
page: [1] 2 (page size 50)
Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās