Katru reizi, kad mēs nosodām to, ko mīlam, tas attālinās no mums. /G. Flobērs/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 114/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 18.09.2011 02:15 | Atbildēt, citējot šo komentāru
18/09/2011 02:15:41 - Rakstīja :

Dateles ar tomatiem avenu vina etiki

Tiem,kam garso tomatu ievarijums (Spanija tas ir izplatits un noperkams veikalos ievarijumu stenda),noteikti garsos ari sis. Saja kombinacija  papildus "odzinu" pieskir dateles un  specifiskais  garsvielu maisijums tam visam uzliek punktu uz "i".

4 personam nepieciesams:

-100 g dateles (drosi var ari vairak),

-600 g tomati,

-3 e.k.malta ingvera,

-1 sipols,

-2 kiploka daivas,

-2 t.k.zemesriekstu ella (deres ari sezama vai kada cita ar riekstainu garsu),

-1 t.k.malts fenhelis,

-1 t.k.malts koriandrs,

-2 e.k.maltas kreicnaglinas,

-saldinatajs pec garsas vai uz so daudzumu 2 e.k.brunais cukurs,

-2 gab.kanela standzinas,

-2 gab.lauru lapas,

-1 t.k.malta kurkuma,

-naza gals sals,

-malti kajenas pipari (pec garsas),

-5 e.k.avenu etikis

Pagatavosana:

Tomatus iemet uz paris sekundem verdosa udeni,nonem mizu,sagriez kubicinos kopa ar datelem un sajauc ar ingveru.Sipolu,kiploku sagriez gareniskas skaidinas un apcepj panna,zemesriekstu ella.Tad liek klat tomatus ar datelem.Visu kartigi izmaisa un tad liek klat kimenes,fenheli,koriandru,kreicnaglinas,saldinataju,kanela standzinas,lauru lapas,kurkumu,kajenas piparus.Visu labi samaisa un tad pielej klat avenu vina etiki.Pec tam cepj 25 minutes uz lenas uguns. Kad gatavs,iznem kanela standzinas un lauru lapas. Graso gan silts,gan auksts.

Es izmantoju svaigas dateles,tam kcal nedaudz mazak ka zavetajam.Ja velas,kimenes,fenheli un koriandru uz so daudzumu var likt ari par pusi tejkarotes vairak.