Domāt ir grūti, pat mokoši. Ļaudis palaikam vairās no domāšanas un ar prieku pieņem jau gatavus uzskatus. /Anšlavs Eglītis/

- Paksainie un citadi divainie edieni :) (mellene)

Attēls 1/9
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 31.08.2011 22:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/08/2011 22:11:41 - Rakstīja :
vai šī ir pākšainā pica?

mellene (on-line)
Publicēts: 31.08.2011 22:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/08/2011 22:21:35 - Rakstīja :

Kaa jau vasaraa un arii kaa jau dazas citas meitenes biju pieveerusi actinas uz vieniibu skaitiisanu, tacu ar labaas gribas atgriezsanos rodas arii veeleesanaas izmeeginaat jaunas, gardas receptiites. Esmu tik biezi izmantojusi citu meitenu receptes, ka buutu greeka darbs nepadaliities ar saviem atklaajumiem gastronomijas laukaa. Varbuut kaadai iegarsojas ;)

Daarzenu - kukuruuzas piiraags.

Vaardu sakot: taa ir kukuruuzas putra pagatavota jaunaa veidaa.

125 g kukuruuzas putraimu
100 g plaana kreejuma
300 g daarzenu buljona (liku klaat buljona kubinu)
1 paliels burkaans
100 g brokoli
1 neliela (videeja) paprika
1 tk ellas
2 eedk riiveeta parmezaana (var mazaak)
2 olas
Saals, var arii pipari, saldo piparu pulveris var arii ietaukot formu pirms cepsanas vai cept formaa uz cepamaa papiira.

Sajauc kukuruuzas putraimus ar 300 g daarzenu buljona un kreejumu, un nepaartraukti maisot vaara uz leenas uguns, ja vajag, var mazliet (bet loti mazliet) pieliet uudeni, bet jaasanaak loti biezai putrai.
Cepeskraasni uzstaadiit uz 175 graadi un laut uzsilt.
Tajaa laikaa sariivee burkaanu uz videejas riives, sagriez brokolus tik smalki, lai tie buutu apmeeram taadi pasi kaa riiveetie burkaani, un papriku sagriez smalkos kubinos.
Daarzenus sautee 1 tk ellas kaadas 3 - ... minuutes kameer miiiksti.
Sakul olas.
Sajauc olas, riiveeto parmezaanu, daarzenus un kukuruuzas putru.
Masu ievieto cepamajaa formaa (ietaukotaa (vai uz cepamaa papiira), man bija apalaa forma, 26 -28 cm liela. Tiesi kaa radiita sim ingredientu daudzumam.
Cep cepeskraasnii 20 minuutes.
Atdzisusu sagriez, ja cep taisnstuura forminaa, var sagriezt smukos rombos. Aukstu var eest kaa uzkodu, bet man labaak patiik silta un ar jogurta - gurku - locinu - dillu (var arii citaadus garsaugus) meerciiti. Manam 4gadiigajam deelam arii garsoja (bet bez jogurta), viirs arii apeeda, bet iepreiks mikrovilnos uzsildiija (tacu komplimenti nesekoja)


mellene (on-line)
Publicēts: 31.08.2011 22:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/08/2011 22:22:59 - Rakstīja :
Nee, nepaspeeju uzrakstiit recepti , bet paaksainaas receptes pakaapeniski ievietosu, jo man zeel, ka tik briinumaini daudzveidiigi pagatavojami daarzeni paarsvaraa izraadaas gandriiz mazpaziistami....

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 31.08.2011 23:46 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/08/2011 23:46:47 - Rakstīja :
Nekad neko neesmu neko gatavojusi no kukuruzas putraimiem,veikalaa ari tos kaut ka neesmu ieverojusi (bet gan jau ir).Man tads jautajums-kas ir planais krejums,vai kaut kas lidzigs svaigajam sieram(tadam skidram)? 

mellene (on-line)
Publicēts: 01.09.2011 10:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/09/2011 10:12:11 - denia Rakstīja :
Nekad neko neesmu neko gatavojusi no kukuruzas putraimiem,veikalaa ari tos kaut ka neesmu ieverojusi (bet gan jau ir).Man tads jautajums-kas ir planais krejums,vai kaut kas lidzigs svaigajam sieram(ta ...

Kukuruuzas putraimus sauc arii par 'polenta'. Varbuut taadi ir redzeeti? Liidzinaas miezu vai citiem putraimiem, tikai dzeltenigi. Bio veikalos vareetu buut. Es iepirkos vieteejaa krievu veikalaa. Ar plaano kreejumu es domaaju: 'jo plaanaaks, joj labaaks vieniibaam'. Man bija 25%centiigais, bet ja ir 10% , tad buus veel mazaak kaloriju.


baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 01.09.2011 20:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/09/2011 20:40:16 - Rakstīja :
O, izskatās garšīgi!  Paldies!

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 03.09.2011 09:59 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/09/2011 09:59:28 - mellene Rakstīja :
Kukuruuzas putraimus sauc arii par 'polenta'. Varbuut taadi ir redzeeti? Liidzinaas miezu vai citiem putraimiem, tikai dzeltenigi. Bio veikalos vareetu buut. Es iepirkos vieteejaa krievu veikalaa. Ar ...
Vai polenta nav tā pati latviešiem zināmā prosa?

mellene (on-line)
Publicēts: 05.09.2011 14:34 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/09/2011 14:34:42 - champagne Rakstīja :
Vai polenta nav tā pati latviešiem zināmā prosa?
Nee, polenta ir kukuruzas putraimi. Latvijaa vini ir briivi pieejami veikalos, vismaz kad es tur dziivoju 5 gadus atpakal, vareeja nopirkt.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.09.2011 23:06 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/09/2011 23:06:18 - mellene Rakstīja :
Nee, polenta ir kukuruzas putraimi. Latvijaa vini ir briivi pieejami veikalos, vismaz kad es tur dziivoju 5 gadus atpakal, vareeja nopirkt.
Būs jānobriest un jāpagatavo! Es ar FD esmu sev tik daudz jauna un garda atklājusi, ka prieks Agrāk nespēju saprast, kā bez gaļas vai zivs cilvēks vispār paēst var... Tagad esmu pat piefiksējusi dienas, kurās ne tikai gaļa, pat zivs vai jūas mošķi nav lietoti, tikai sieri dažnedažādākie
Klau, vai receptē dotais daudzums ir tādai vienai kārtīgai ēdienreizei domāts vai tur pavairāk sanāk?

mellene (on-line)
Publicēts: 06.09.2011 11:15 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/09/2011 11:15:52 - champagne Rakstīja :
Būs jānobriest un jāpagatavo! Es ar FD esmu sev tik daudz jauna un garda atklājusi, ka prieks Agrāk nespēju saprast, kā bez gaļas vai zivs cilvēks vispār paēst var... Tagad esmu pat piefiksējusi diena ...
Nezinu.... Ja reekina pa punktiem (vieniibas nezinu, jaameklee bukletaa, bet es esmu par slinku lai paarslegtos no punktiem uz vieniibaam), tad sanaak 13. 13 ppunktus es dazkaart vienaa kaartiigaa eedienreizee apeest varu. Tacu seit ieksaa ir 2 olas, un to es vienaa eedienreizee nedaru. Ja sadala pa 2 reizeem, tad sanaak loti labi, var pieest klaat kaadu jogurta meerciiiti,kaadus daarzenus vai veel kaut ko. Puse porcijas izskataas  gana liela un jaapatur praataa, ka taa nav diez ko kalorioza. Par mani personiigi - es to daliitu uz 2 reizeem, bet man ir paliigi kas apeed, taapeec sanaak puse vienai eedienreizei.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 24.09.2011 13:16 | Atbildēt, citējot šo komentāru
24/09/2011 13:16:39 - Rakstīja :
Paldies par jauko recepti! Mazliet ķēpīgs pasākums (dikti nepatīk stāvēt pie plīts un putru maisīt), bet gards gan Nebija man tādas lielās formas, cepu kā mufinus - ielikšu bildīti. Varūt varējhu ilgāk pacepināt, lai stingrāki viducī sanāk. Silti garšoja labāk, ēdu ar Denias Raitu

mellene (on-line)
Publicēts: 03.10.2011 20:46 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 20:46:53 - champagne Rakstīja :
Paldies par jauko recepti! Mazliet ķēpīgs pasākums (dikti nepatīk stāvēt pie plīts un putru maisīt), bet gards gan Nebija man tādas lielās formas, cepu kā mufinus - ielikšu bildīti. Varūt varējhu ilgā ...
Nu keepiigs gan, kad to polentu jaastaav un jaamaisa. Bet kuuka kaa taada man loti garso ;) Jaapaskataas kas ir Denias 'raita'. Indiesu restoraanaa tas ir jogurts vai jogurta dzeeriens, flaamu svara veerotaaju zurnaalaa tie ir salaati ko var pasniegt pie karija ar fenheli (kura recepte ir sinii galerijaa).