Ļaujiet katram iet savu ceļu, tad varbūt dažs kaut kur aizies. /A. Hercens/

- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)

Attēls 24/42
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 08.07.2011 14:34 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/07/2011 14:34:28 - Rakstīja :
CITRONU-PIENA SALDĒJUMS
Šoreiz pagatavoju vārīto saldējumu. Ķēpa mazliet lielāka, bet toties konsistence ir savādāka nekā nevārītajam - šis ir nedaudz tumīgāks. 
Kopā sanāca 700gr (8V), 1 vienība = 90gr (0,65 CaV + 0,35OV).
Citronam vienības nerēķināju, bet labojiet, ja jāuzskaita!

Sastāvdaļas: 
500ml lauku piens (5CaV)
3 olas (3OV)
citrona sula (liku spiestu no diviem citroniem, jo nebija skābi)
miziņa no 1/2 citrona (jānorīvē ļoti uzmanīgi, ja trāpīsies baltā daļa, var sanākt rūgts)
10 ēd.k. cukura aizvietotājs (saldinātājs)

Uzkarsē pienu,līdz tas gandrīz vārās. Ar mikseri sakuļ olas ar cukura aizvietotāju. Pievieno citrona sulu un sarīvēto miziņu, kārtīgi samaisa. Es citrona sulu liku uz aci - no sākuma pievienoju viena citrona sulu, ar olu maisījumu bija tīri labi, bet kad pieliku klāt pienam, kaut kur tas skābums izčibēja, tāpēc pieliku vēl viena citrona sulu.
Olu-citrona maisījumam pielej klāt kādas 4-5 ēd.k. karstā piena, samaisa un visu, pastāvīgi maisot, pielej klāt pienam. Tāda maza šurpu-turpu laistīšanās sanāk:)
Uz ļoti, ļoti mazas liesmiņas karsē līdz masa nedaudz sabiezē. Šeit ir jābūt ļoti uzmanīgam, jo tiklīdz piens sāks vārīties, lai arī cik veikli nemaisīsi, ola saies mazās pārsliņās, kas nu mums galīgi saldējumā neder! Īsāk sakot, tiklīdz viss ir mazliet sabiezējis, ņemam nost un liekam katlu aukstā ūdenī dzesēties. Es to esmu darījusi gan izlietnē, gan vannā. Labākam rezultātam vēl var piemest ledu klāt ūdenim.
Kad maisījums ir pilnībā atdzisis, liekam iekšā stikla traukā un saldētavā. Ik pēc 30 min. kārtīgi apmaisām. Šo procedūru atkārtojam reizes trīs:) Vai arī sasaldējam saldējuma mašīnā pēc ražotāja norādēm.

Citrona saldējums ārkārtīgi labi iet kopā ar melleņu sauju, tās šobrīd ir pilnā plaukumā.
Lai garšo!

iev@ (on-line)
Publicēts: 08.07.2011 20:13 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/07/2011 20:13:10 - Rakstīja :
Ar ne-lauku pienu ar varētu sanākt? 

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.07.2011 09:45 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/07/2011 09:45:55 - iev@ Rakstīja :
Ar ne-lauku pienu ar varētu sanākt? 
Noteikti, ka sanāktu. Vienīgais, jo treknāks piens, jo krēmīgāks saldējums sanāk. Liesie saldējumi (arī no trekna lauku piena) tomēr nav tik feini, mīksti un pufīgi kā no saldā krējuma gatavoti.. Es šobrīd ļoti nopietni apsveru domu iegādāties saldējuma mašīnu, jo ļoti ceru, ka tajā saldējot, saldējums tomēr ir mazliet viendabīgāks, nekā ar roku maisot.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 16.07.2011 01:14 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2011 01:14:44 - Rakstīja :
Apzelin,cik gards izskatas!!! Un tas mellenes,nu fantastika! Zinu jau tagad,ka man tas garsotu,jo man loti,loti pie sirs iet piens+citrons. Tiem,kam ari garso sada kombinacija,der izmeginat piena-citrona sorbertu (atrodams mana fotogalerija).