Sarunāties ar saviem sapņiem - gribēt un varēt ticībā dzīvot nākamam laikam! /Velta Toma/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 17/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 07.03.2011 22:24 | Atbildēt, citējot šo komentāru
07/03/2011 22:24:26 - Rakstīja :
Sopa de mariscos
(Juras velsu zupa)
Si ir tipiska spanu juras velsu zupa. Ideali,ja visas sastavdalas ir svaigas,bet ja ne,der ari saldetas. Veikalos var nopirkt juras veltes ari jau sasainotas-gan svaigas,gan saldetas.Man loti patik tas,ka tiesi zupai un paellai juras veltes var atlauties biezi,tas ir salidzinosi letas. Vienigais minuss,ka neprotu isti aprekinat kcal skaitu.It ka katram produktam uz pakas ir noradits,bet tas pasas juras veltes savas caulas un gliemeznicas medz but gan lielakas,gan mazakas.. Tiesi caulainajiem un gliemezveidigajiem es rekinu aptuveni.
4 personam nepieciesams:(viss kopa aptuveni 9 vienibas)
- 300 g jurasvelns (der jebkura cita skrimslzivs ar cietu galu)
- midijas,juras gliemezi,garneles (abu veidu),kalmaru gredzeni,viss kopa 800 g,
- purava kats,selerijas sakne,1 burkans,1 sipols,4 kiploka daivas,pasternaks (viss kopa 600 g)
- 1 edamkarote tomatu pastas koncentrata,
-sals
- 1 t.k.ellas
-200 ml baltvina
Pagatavosana:
Liela panna 1 t.k. ellas apcep siki sagrieztu sipolu.Kad zeltaini,pievieno nomazgatas un nepieciesamibas gadijuma attiritas jurasveltes,gabalos sagrieztu jurasvelnu (ideali deres ari galva un asakas),lauj visam bik bik pacepties un tulin pievieno vinu.Kad midijas un juras gliemezi atverusies un vins jau iztvaikojis,liek sagrieztus parejos darzenus,pielej ieprieks sagatavotu karstu zivs buljonu vai udeni. Pievieno tomatu pastu,visu kartigi izmaisa.Vara,lidz darzeni un jurasvelns miksti un gatavs!
Pasniedz karstu ar nelielu maizes skeli,par ko pieskaita papildus vienibas.Ja velas,parber ar zalumiem.