Skaistums valda pār pasauli! /***/

- mani gardumi (melllene)

Attēls 5/73
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 29.10.2010 19:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/10/2010 19:39:13 - Rakstīja :
Mans šī vakara gardums. Jāatzīst, ka nofotografēju tikai 4 porciju, jo pirmās 3 "pazuda" :) Tā, kā šoreiz nedrīkstu piena produktus, tad neliku kausēto sieru 7.5%, ko parasti arī lieku. Pārsvarā gatavoju tikai šos suši, jo garšo arī meitai.
Viena porcija:
Rīsi 70 gr 1V
Lasis 16 gr 0.5V
9 porcijas(šoreiz taisīju)
630 gr rīsi
150 gr lasis

Soju nerēķinu - kādam grēkam piektdienas vakarā taču jābūt :D

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 29.10.2010 19:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/10/2010 19:39:59 - Rakstīja :
Oi gurķi piemirsu! Nu dārzeņi piektdienas vakaros arī ir bez maksas :D

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 29.10.2010 21:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/10/2010 21:38:50 - melllene Rakstīja :
Mans šī vakara gardums. Jāatzīst, ka nofotografēju tikai 4 porciju, jo pirmās 3 "pazuda" :) Tā, kā šoreiz nedrīkstu piena produktus, tad neliku kausēto sieru 7.5%, ko parasti arī lieku. Pārsvarā gatav ...
 Atzisos,nekad neesmu taisijusi majas susi,kau man tie loti garso!!!Drosi vien 70 g(vienai porcijai)  domati varisti risi, vai ne? Un lasis,vai 16 g jela lasa? Varbut vari sikak uzrakstit pagatavosanas procesu? Un kas tajaa blodinaa,vai taa ir mercite, kuru parasti pasniedz kopaa ar susi?

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 29.10.2010 22:01 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/10/2010 22:01:59 - denia Rakstīja :
 Atzisos,nekad neesmu taisijusi majas susi,kau man tie loti garso!!!Drosi vien 70 g(vienai porcijai)  domati varisti risi, vai ne? Un lasis,vai 16 g jela lasa? Varbut vari sikak uzrakstit pagatavosana ...
Jā 70 gr vienai porcijai rīsi un 16 gr lasis. Patiesībā gatavot ļoti viegli. Vajadzetu man gatavošanas procesu nobildēt un tad būtu skaidrs, jo tas tiešām ir LOTI viegli. Bet izstāstīt īsti nemāku. LV visur kur pārdod suši piederumu komplektu klāt nāk instrukcija ar bildēm. Sojas mērci lietoju ar zaļo vāciņu, jo tai ir mazāk sāls.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 29.10.2010 23:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/10/2010 23:22:38 - melllene Rakstīja :
Jā 70 gr vienai porcijai rīsi un 16 gr lasis. Patiesībā gatavot ļoti viegli. Vajadzetu man gatavošanas procesu nobildēt un tad būtu skaidrs, jo tas tiešām ir LOTI viegli. Bet izstāstīt īsti nemāku. LV ...

Dazos veikalos japanu stendos pardod  visu  nepieciesamo susi (nu es vismaz domaju,ka visu,jo pusi nepazistu,tik vien kaa atpazinu tas garas stremeles,kuras tiek tits susi ).Taa isti to visu nekad neesmu petijusi un nezinu,vai klat ari nak instrukcija pagatavosanai. Nu nekas, gan jau internetaa var atrast :)


Lene
					Poste: 260
Lene (on-line)
Publicēts: 01.11.2010 20:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/11/2010 20:37:56 - Rakstīja :
suši tik garšīgi super

Lene
					Poste: 260
Lene (on-line)
Publicēts: 01.11.2010 20:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/11/2010 20:39:00 - Rakstīja :
susi lapām ir klāt visa pagatavošana. Tas nav grūti. un ļoti garšigi.

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 22.11.2010 01:00 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/11/2010 01:00:16 - Rakstīja :
1.Vāru rīsus un lieku dzesēties.
2.Cenšos sagriest sastāvdaļas smuki, lai tinot ir vienādā biezumā viscaur. Loti garsho ar gurķi un lasi, arī ar avokado.
3.Vīrs vienu laiku strādāja suši restorāna, tur noskatījas, ka to tinamo paliknīti ietin pārtikas plēvē, daži draugi šo tradīciju turpina, man patīk tāpat.
4.Kad viss smuki sagriezts, rīsi atdzisuši, visu salieku uz galda. Tajā skaitā bļodiņu ar ūdeni, kur mērcēt rokas, dēlīti uz kura lieku tinamo paliknīti.
5.Alģu lapas griežu uz pusēm. (Sākumā tinu nesagrieztās)nemu vienu aļģu lapu un lieku uz dēlīša.
6.Ar karoti uzlieku rīsus un tad ar slapjām rokām izlīdzinu rīsus, augšējo malu kādus 5 mm atstāju bez rīsiem. Ar laiku jāiemanās, lai nav par maz un nav par daudz.
7. Malā tuvāk sev, kādi 2/3 cm no malas lieku gurķi&lasi(man garšo arī vēl ar kausēto sieru klāt) un tinu (ar pirkstiem turot, lai lasis un gurķis nekrīt ārā. Piespiežu. tad ar pirkstu saslapinu ūdenī un nobraucu gar aļģes 5mm maliņu. tad tinu līdz galam ciet. (No ūdens pielīp)
8. Lieku nost un ņemu nākamo...
9. Beigās ar slapju nazi sagriež gabalos.
10.Pirmoreizi noteikti tītu tikai gurķi, vai tikai lasi, kamēr saprot, kas un kā...
11.Cenšos nesteigties, jo tad vienmēr kautkas nesanāk. Un cenšos izbaudīt procesu :)

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 04.12.2010 22:52 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/12/2010 22:52:40 - Rakstīja :

Melllene, vai Tu specialo risa etiki nekad neesmi likusi klat risiem pirms ietisanas? Man uz risu pakas bija norade,ka taa ir jadara. Domaju,ko dod sis risu etikis,vai kadas specialas garsas nianses??

 


melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 05.12.2010 21:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/12/2010 21:10:34 - denia Rakstīja :
Melllene, vai Tu specialo risa etiki nekad neesmi likusi klat risiem pirms ietisanas? Man uz risu pakas bija norade,ka taa ir jadara. Domaju,ko dod sis risu etikis,vai kadas specialas garsas nianses?? ...
Ja atceros, tad lieku. Man tā garšo labāk, bet parasti aizmirstu :)

trakums
					Poste: 589
trakums (on-line)
Publicēts: 13.06.2011 14:24 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/06/2011 14:24:35 - Rakstīja :
Šis ir man viens no mīļākajiem ēdieniem!!! Mājās arī taisīti ir! Mēs ar draudzenēm šad tad taisām suši vakarus! Es gan neesmu mēģinājusi ar pusi lapas...Tad sanāk ka viņi vienkārši ir mazāki? Jo mums parasti tādi palieli sanāk...