Cilvēka dvēsele allaž grib ticēt brīnumam. Nav tāda izmisuma, kurā viskritiskākajā brīdī sirds dziļumos neataustu cerība. /Viktors Igo/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

punktu skaitīšana


eluxs14
					Poste: 145
eluxs14 (on-line)
Publicēts: 28.03.2013 18:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
28/03/2013 18:21:29 - Rakstīja :
sveikas! tikko iegadajos onlin neklatienes kursu, daudzam lietam esmu izburusies jau cauri,daudz kas ir skaidrs un daudz kas vel nesaprotams. pastastiet ka skaitit punktus piemeram veikala nopirktajiem saldetajiem darzeniem,ja viena paka ir kadi 3vai 4veidi darzenju. un ka skaitit punktus majas ceptam kotletem un zupam? vai arī sautējumam no dārzeniem,kur kopa ir vairaki darzeni. un vel man jautajums ir ka labak sadalit vienibas pa edienreizem,cik vienibas apest brokastis,pusdienas un vakarinjas,pec aprekina man jaaped 21.5 vienibas. Pec Lieldienam kersos klat jaunam dzives sakumam,pienacis laiks mainit sevi.

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 29.03.2013 22:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/03/2013 22:22:21 - eluxs14 Rakstīja :
sveikas! tikko iegadajos onlin neklatienes kursu, daudzam lietam esmu izburusies jau cauri,daudz kas ir skaidrs un daudz kas vel nesaprotams. pastastiet ka skaitit punktus piemeram veikala nopirktajie ...
Sveika!
Dārzeņu veidam šajā ziņā nav lielas nozīmes, jo tie visi pārsvarā ir svaigi+saldēti, tādā ziņā arī pākšu pupiņas un zirnīši iet tādā pašā grupā kā citi dārzeņi. Skaiti visus kopā
Mājās ceptām kotletēm vienības izrēķināt var tad, ja pati esi cepusi (vai arī kāds cits iedevis sarakstu ar to, cik bļodā bijis gaļas, maizes, olu utt. + cik eļļas iztērēts visām kotletēm, lai sarēķinātu, cik ir viena kotlete). Ja nezini precīzi visas sastāvdaļas un daudzumus, tad pieņem vidējo vērtību - 30g 1 vienība.
Par sautējumiem tāpat kā paciņu dārzeņiem - ja liec tikai dārzeņus, tad skaiti visus vienādi. Ja liec klāt arī miltus, gaļu, eļļu, sviestu vai ko citu, tad tam arī jāsarēķina vienības, jāsaskaita viss kopā un jāizrēķina, cik vienību sanāk vienā porcijā.
Ir ko rēķināt, ja taisa saliktos ēdienus lielajā katlā, bet tas tikai pakustina pelēkās šūniņas, un pēc laika jau pat neliksies sarežģīti ;).
Programmas materiālos ir gatavās ēdienkartes (piemēram, Laiks Tievēt, Saules un Mēness spēks, Uzmanību!Gatavību!Starts!), kuras uzskatāmi parāda, kā sadalīt vienības visas dienas garumā. Tā kā Tev ir 5,5 vienības vairāk nekā gatavajās ēdienkartēs, tad vari vai nu katrā ēdienreizē apēst vairāk (tik, cik vienības ļauj), vai arī izveidot vēl vienu ēdienreizi par tām 5,5 vienībām Tev patīkamā laikā.
Vislabāk būtu ēst kādas 5 reizes dienā, lai organisms visu laiku tiek pabarots un viņam nerodas trauksmes sajūta, ka tagad dos mazāk ēst . Tad viņš tos liekos tauciņus arī diezgan ātri atdos un jutīsies priecīgs, vesels, paēdis! 
Lai izdodas īstenot savus labos nodomus un neatkāpties no iesāktā, lai arī dažas dienas liksies grūtākas kā citas !

eluxs14
					Poste: 145
eluxs14 (on-line)
Publicēts: 30.03.2013 13:03 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/03/2013 13:03:33 - baibinjsh1 Rakstīja :
Sveika!Dārzeņu veidam šajā ziņā nav lielas nozīmes, jo tie visi pārsvarā ir svaigi+saldēti, tādā ziņā arī pākšu pupiņas un zirnīši iet tādā pašā grupā kā citi dārzeņi. Skaiti visus kopāMājās ceptām ko ...
Pec kadas formulas jarekina vienibas vienai porcijai. piemeram ja es gatavoju darzenju sautejumu visai gimenei, viena katlaa?

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 30.03.2013 19:49 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/03/2013 19:49:51 - eluxs14 Rakstīja :
Pec kadas formulas jarekina vienibas vienai porcijai. piemeram ja es gatavoju darzenju sautejumu visai gimenei, viena katlaa?
Šajā diskusijā ir daudz jautājumu un atbilžu par vienkāršiem un arī sarežģītākiem jautājumiem. Ja ir laiks, palasi, atradīsi daudz atbilžu ;). Citās diskusijās arī ir jautājumi un atbildes, taču šajā - viskoncentrētāk. http://figurasdraugi.lv/client/forum/forum.asp?wa_id=839&wa_site_id=6&wa_f_to_date=30.03.2013%2009:17#post81399

Par vienībām kopējā katlā es par piemēru uzrakstīšu šādi:
1) Piemēram, taisot sautējumu, izmanto kāpostus, kartupeļus, burkānus, kāli, sīpolus. Plus vēl eļļu, kur droši vien apcepsi sīpolus vai burkānus (zinu, ka daži tā dara).
2) Nosver visus dārzeņus kopā (kāpostus, burkānus, kāli un sīpolus). Tur sanāk, piemēram, 2 300g. Nosver kartupeļus atsevišķi, tie sanāk, piemēram 1 400g. 
Tagad izrēķinām, cik vienību dārzeņu un cik vienību kartupeļu liksi katlā. 
300g dārzeņu ir 1 vienība. Ja mums ir 2 300g dārzeņu, tad to izdalam ar 300 un uzzinām, cik vienību kopā ir. 2300:300=7,6 vienības. 
100g kartupeļu ir 1 vienība. Ja mums ir 1400g kartupeļu, tad to izdalam ar 100 un iznāk kopējais vienību skaits par kartupeļiem. 1400:100=14 vienības.
Ja apcepsim kaut ko eļļā, tad nosveram visu eļļu, ko liekam pannā. Piemēram, 20g (apmēram 4 tējkarotes). 
10g eļļas ir 1 augu tauku vienība. Mums ir 20g, tāpēc to izdalam ar 10 un iegūstam 2 vienības augu tauku.
Tagad daram tā: ņemam katlu, nosveram to, pirms jebko liekam iekšā. Pieraksti katla svaru, lai neaizmirstas.
Pēc tam lej iekšā ūdeni, liec kāpostus, kartupeļus, garšvielas - visu, ko esi paredzējusi likt sautējumā. Arī apceptos dārzeņus. 
Kad viss izvārījies, nosver pilno katlu vēlreiz. Pieņemsim, ka tukšs katls svēra 700g un viss kopā sver 4500g. Atņemam no kopējā svara katla svaru (4500-700=3800) un iegūstam visa sautējuma svaru, kas sanāk 3800g.
Saskaitām,, cik vienību salikām katlā:
7,6 dārzeņu vienības + 14 labības vienības +2 augu tauku vienības = kopā 23,6 vienības uz 3800g sautējuma. 
Tagad izrēķināsim, cik gramu sautējuma ir viena vienība. Ņemam visu sautējuma svaru, izdalam ar vienībām un iegūstam vienas vienības daudzumu. Sanāk (3800:23,6=161g), ka 161 grami sautējuma ir 1 vienība, bet kā to sadalīt pa grupām, ja jau likām iekšā ne tikai dārzeņus?
Ja sarēķinām proporcionāli, tad dārzeņi aizņem 32% vienību, kartupeļi 60% vienību un eļļa 8% vienību. (To uzzinām liekot dārzeņu vienības pret kopējām vienībām, tad kartupeļu vienības pret kopējām vienībām, un tad - eļļas vienības pret kopējām vienībām.)
Tātad 1 vienība sautējuma (jeb 161g) ir 0,3 dārzeņu vienības, 0,6 labības vienības un 0,1 augu tauku vienība.
Rēķinām tālāk... Uz šķīvja uzliec 400g sautējuma. Ko nu? Kā tam aprēķināt vienības?
400:161=2,5 vienības
Sareizinām 2,5 ar 0,3 un 0,6 un 0,1 =>    2,5*0,3=0,75 DV        2,5*0,6=1,5 LV         2,5*0,1=0,25 ATV
Un lūk - viss gatavs, zini, cik tieši precīzi ir Tavā porcijā. Šāda sistēma labāk noder, ja taisi patiešām lielu katlu, ir vairāki ēdāji un sautējumu ēd vairākas dienas.

Visērtāk ir taisīt tā, ka uztaisi sautējumu pēc tā, cik vienību Tev vajadzētu pusdienām. Piemēram, 2 LV, 1 DV un 0,5 ATV. Tas sanāk, ka 1 porcijai jābūt 200g kartupeļi, 300g dārzeņi un 1 tējkarote eļļas. Būs liela porcija, ja ņemam mūsu piemēru . Un vienkārši pareizini ar visu ēdāju skaitu. Tad izliec sautējumu daudz maz vienādi 4 šķīvjos un zini, ka Tavā šķīvī ir 2LV,1DV un 0,5 ATV. 


baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 30.03.2013 19:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/03/2013 19:51:48 - Rakstīja :
Nu tad esmu sadrukājusi . Tā liekas sarežģīti ja raksta, bet, ja izprot, tad pāris minūtes un viss ir precīzi izrēķināts.
Lai veicas! 
Un, ja kādai meitenei ir vienkāršotāks variants (vai arī atradāt vecās diskusijās kompaktu aprēķinu), tad padodiet ziņu. 

dzenite
					Poste: 113
dzenite (on-line)
Publicēts: 30.03.2013 20:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/03/2013 20:18:52 - Rakstīja :
Manuprāt tomēr vieglāk ir gatavot sev atsevišķi! Produkti jau būs vieni un tie paši, tikai sev gatavosi nosverot visas proporcijas citā katliņā, ģimenei citā. Nebūs vismaz galva jālaiza!!!

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 31.03.2013 00:32 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/03/2013 00:32:21 - dzenite Rakstīja :
Manuprāt tomēr vieglāk ir gatavot sev atsevišķi! Produkti jau būs vieni un tie paši, tikai sev gatavosi nosverot visas proporcijas citā katliņā, ģimenei citā. Nebūs vismaz galva jālaiza!!!
hihihi, jālaiza... :D
Es pati gatavoju diviem, tāpēc tādus saliktos ēdienus taisu 2x cik man vajag, un,ja draugs vēlas ko vairāk porcijā, tsd pieliek papildus

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 31.03.2013 00:33 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/03/2013 00:33:21 - Rakstīja :
tb TAD pieliek papildus kaut ko no ledusskapja. 

dzenite
					Poste: 113
dzenite (on-line)
Publicēts: 31.03.2013 10:08 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/03/2013 10:08:16 - baibinjsh1 Rakstīja :
hihihi, jālaiza... :DEs pati gatavoju diviem, tāpēc tādus saliktos ēdienus taisu 2x cik man vajag, un,ja draugs vēlas ko vairāk porcijā, tsd pieliek papildus
Gigle gigle!!!

eluxs14
					Poste: 145
eluxs14 (on-line)
Publicēts: 01.04.2013 23:27 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/04/2013 23:27:45 - baibinjsh1 Rakstīja :
Nu tad esmu sadrukājusi . Tā liekas sarežģīti ja raksta, bet, ja izprot, tad pāris minūtes un viss ir precīzi izrēķināts.Lai veicas! Un, ja kādai meitenei ir vienkāršotāks variants (vai arī atradāt ve ...
nu ar šo būtu tā kā mazliet skaidrs. man vēl viens jautājums,piemēram man visi produkti nāk no laukiem, gan gaļa,gan piens un biezpiens,olas utt,kā šadiem produktiem rēķināt vienības?

eluxs14
					Poste: 145
eluxs14 (on-line)
Publicēts: 02.04.2013 01:24 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 01:24:44 - eluxs14 Rakstīja :
nu ar šo būtu tā kā mazliet skaidrs. man vēl viens jautājums,piemēram man visi produkti nāk no laukiem, gan gaļa,gan piens un biezpiens,olas utt,kā šadiem produktiem rēķināt vienības?
nu es domāju treknuma ziņā,īsti nezinu,cik trekns mums ir lauku piens un krējums.

eluxs14
					Poste: 145
eluxs14 (on-line)
Publicēts: 02.04.2013 02:19 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 02:19:05 - Rakstīja :
Ja es pareizi sapratu,tad,piemēram lai apēstu brokastīs 5 vienības man jāapēd: 150g ābola, 30g baltmaizes,70g auzu pārslas-vārītas, 200ml piena,1ola. ja saskaita vienības tad sanāk 5,manuprāt,palabojiet ja nesapratu pareizi. un 1ola ir 1olbaltumvielas vienība?
un kā izmantot vienību kalkalātoru,kas tur jāraksta enerģijas vietā?

eluxs14
					Poste: 145
eluxs14 (on-line)
Publicēts: 02.04.2013 03:20 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 03:20:34 - Rakstīja :
sastādīju savu dienas ēdienkarti,ja visu pareizi esmu izpratusi,tad var ēst visu,tikai jāseko līdz vienību skaitam. un vai drīkst ēst pusdienās karbonādi un vakariņās kotleti,vai tomēr labāk vakariņās neēst gaļu?
Ļoti daudz saradās jautājumu,cerams ka palīdzēsiet izprast un saprast visu.

dzenite
					Poste: 113
dzenite (on-line)
Publicēts: 02.04.2013 10:55 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 10:55:46 - eluxs14 Rakstīja :
sastādīju savu dienas ēdienkarti,ja visu pareizi esmu izpratusi,tad var ēst visu,tikai jāseko līdz vienību skaitam. un vai drīkst ēst pusdienās karbonādi un vakariņās kotleti,vai tomēr labāk vakariņās ...
Paskaties gatavos piemērus piem. Uzmanību, gatavību, stars! Tad arī sapratīsi,kā plānot ēdienreizes!!

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 02.04.2013 11:35 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 11:35:29 - eluxs14 Rakstīja :
sastādīju savu dienas ēdienkarti,ja visu pareizi esmu izpratusi,tad var ēst visu,tikai jāseko līdz vienību skaitam. un vai drīkst ēst pusdienās karbonādi un vakariņās kotleti,vai tomēr labāk vakariņās ...
Jā,vienību skaitīšanas doma ir pareiza! :) Par putru varu teikt, ka izdevīgāk ir ņemt un saskaitīt, teiksim, 50g auzu pārslas sausas un 1 glāzi piena (kas ir 3 vienības kopā), no kurām savārīt putru, tad sanāks vairāk un būs arī precīzāk sarēķināts. Vienmēr, kad rēķina atsevišķi pa sastāvdaļām pirms gatavošanas, sanāk precīzāk (un bieži vien arī vairāk var apēst ).

Gaļu vakarā drīkst ēst, bet ir izsecināts, ka, ja neēd gaļu, tad ir labāks miegs (nav daudz sapņu un smaguma sajūta vēderā) un vēderam nav tik daudz jāstrādā tādā jau nogurušā stāvoklī. Gaļas labāk ēst dienas pirmajā pusē.
Kā jau Dzenīte raksta, ieej pie On-line programmas pielikumiem un paskaties gatavās ēdienkartes un tur pierakstīto informāciju, tad lietas taps skaidrākas...

eluxs14
					Poste: 145
eluxs14 (on-line)
Publicēts: 02.04.2013 12:46 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 12:46:41 - dzenite Rakstīja :
Manuprāt tomēr vieglāk ir gatavot sev atsevišķi! Produkti jau būs vieni un tie paši, tikai sev gatavosi nosverot visas proporcijas citā katliņā, ģimenei citā. Nebūs vismaz galva jālaiza!!!
Varbūt var ieteikt kādu zupas recepti,ko esi gatavojusi dēļ sevis un uz cik vienībām?

dzenite
					Poste: 113
dzenite (on-line)
Publicēts: 02.04.2013 13:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 13:43:54 - eluxs14 Rakstīja :
Varbūt var ieteikt kādu zupas recepti,ko esi gatavojusi dēļ sevis un uz cik vienībām?
Zirņu zupa - 50 g zirņu, 30 g liesas gaļas, 1 sīpols un 1 burkāns, 2.tējk. eļļas, 1 ēdk. putraimi, 1 maza maizes šķēle. kopā 5 vienības

eluxs14
					Poste: 145
eluxs14 (on-line)
Publicēts: 02.04.2013 14:05 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 14:05:33 - Rakstīja :
Nu jā, man kaut kā vēļ nepielec kā tās vienības saskaitīt zupām,mērcēm vai  sutējumam. Ja es gatavoju zupu ar 300g dārzenu-1 vienība, lieku klāt vistas gaļu bez ādas 60g-1 vienība un vēl buljona kubiņu 10g-0.5 vienības un krējumu klāt 10% tas ir 30g-0.5 vienības,tad man sanāk zupa uz 3 vienībām.pareizi sapratu? un cik daudz zupām vajag ūdeni,ja vāru tikai deļ sevis? un cik lielai jābūt tai porcijai,jo var vārīt zupu biezāku un šķidrāku. palīdziet izprast,jo galvā tāda putra

dzenite
					Poste: 113
dzenite (on-line)
Publicēts: 02.04.2013 14:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 14:10:56 - eluxs14 Rakstīja :
Nu jā, man kaut kā vēļ nepielec kā tās vienības saskaitīt zupām,mērcēm vai  sutējumam. Ja es gatavoju zupu ar 300g dārzenu-1 vienība, lieku klāt vistas gaļu bez ādas 60g-1 vienība un vēl buljona kubiņ ...
300ml ūdens. Veselu kubiņu buljonu???Pietiek ar mazu gabaliņu!! Es tiešām silti iesaku pirmās nedeļas ēst pēc gatavā plāna. Tici man būs vieglāk!!

eluxs14
					Poste: 145
eluxs14 (on-line)
Publicēts: 02.04.2013 14:30 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 14:30:30 - Rakstīja :
skatījos ēdienkarti Uzmanību,Gatavību Starts. Ja gatavošu tieši pēc tās ēdienkartes,iedzīšu sevi bankrotā, vajadzīgi marinēti šampinjoni, dažādi sieri utt. Pati pagaidām nestrādāju,audzinu dēliņu un dzīvoju laukos. Gribas gatavot ēdienu no pieejamiem produktiem,ko laukos var dabūt un lai nebūtu milzīgi tēriņi pirktajai pārtikai veikalā.

dzenite
					Poste: 113
dzenite (on-line)
Publicēts: 02.04.2013 14:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 14:36:12 - eluxs14 Rakstīja :
skatījos ēdienkarti Uzmanību,Gatavību Starts. Ja gatavošu tieši pēc tās ēdienkartes,iedzīšu sevi bankrotā, vajadzīgi marinēti šampinjoni, dažādi sieri utt. Pati pagaidām nestrādāju,audzinu dēliņu un d ...
Nu bet vari ņemt par pamatu, aizstāt vienu lietu ar otru, palielināt citu lietu. Galvenais,lai vienības sanāk. Es esmu sapratusi nu nav no lētajām izpriecām FD, tas gan!!! 

eluxs14
					Poste: 145
eluxs14 (on-line)
Publicēts: 02.04.2013 15:17 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 15:17:18 - Rakstīja :
es arī tā domāju,ka nav no lētajām,bet svaru gribas dabūt nost,jo pēc dēliņa piedzimšanas nāca klāt daudz to kg. Skatos forumā dažādas receptes atradu šo to interesantu. piemēram grūbas ar dārzeņiem,receptē rakstīts ka pagatavotais ir 2porcijām,kā sarēķināt 1porciju,vai vienkārši pārdalīt uz pusēm,vai tomēr 1porcijai ir noteikts svars? vai vari pastāstīt kā izmantot vienību kalkolātoru,ko rakstīt enerģijas lauciņā?

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 02.04.2013 19:25 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 19:25:23 - eluxs14 Rakstīja :
es arī tā domāju,ka nav no lētajām,bet svaru gribas dabūt nost,jo pēc dēliņa piedzimšanas nāca klāt daudz to kg. Skatos forumā dažādas receptes atradu šo to interesantu. piemēram grūbas ar dārzeņiem,r ...
ieskaties fotogalerijās, tur ir lērums recepšu, arī no vienkāršākiem, pieejamākiem produktiem. un ir arī bildes, lai var saprast, kas tur galā sanāk.
ūdens ir bez vienībām, tāpēc zupu vari taisīt, cik šķidru gribas. :)

eluxs14
					Poste: 145
eluxs14 (on-line)
Publicēts: 02.04.2013 19:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 19:51:08 - baibinjsh1 Rakstīja :
ieskaties fotogalerijās, tur ir lērums recepšu, arī no vienkāršākiem, pieejamākiem produktiem. un ir arī bildes, lai var saprast, kas tur galā sanāk.ūdens ir bez vienībām, tāpēc zupu vari taisīt, cik ...
paldies,noteikti ieskatīšos. nu rodas mazliet lielāka skaidrība par visu.

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 02.04.2013 21:03 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 21:03:56 - eluxs14 Rakstīja :
paldies,noteikti ieskatīšos. nu rodas mazliet lielāka skaidrība par visu.
Super! Ar laiku kļūs vieglāk, vajag tikai lasīt un domāt, kurš variants der Tev.
Piemēram, man īsti neder gatavās ēdienkartes. Patīk nopirkt to, ko varu atļauties, un kas man garšo, un tad to arī attiecībi pa vienībām apēst. :)
Runājot par lauku labumiem, Tev ir priekšrocība, jo daudzas ļoti gribētu tikt pie īstas lauku gaļas un piena/biezpiena, bet nav nekādu kontaktu vai pazīstamu zemnieku, pie kuriem pirkt.

eluxs14
					Poste: 145
eluxs14 (on-line)
Publicēts: 02.04.2013 21:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2013 21:56:11 - baibinjsh1 Rakstīja :
Super! Ar laiku kļūs vieglāk, vajag tikai lasīt un domāt, kurš variants der Tev. Piemēram, man īsti neder gatavās ēdienkartes. Patīk nopirkt to, ko varu atļauties, un kas man garšo, un tad to arī atti ...
man paveicies ar vīra vecākiem,viņiem pašiem sava saimniecība. man arī daudz kas garšo, un patīk labi paēst. šonedēļ vēl izburšos cauri visām gudrībām,ko varu smelties šeit un ar jaunu nedēļas sākumu sākšu cīņu ar savu svaru,jo pēc dēliņa piedzimšanas tas pamatīgi nācis klāt, gadu esmu cīnijusies ar kg rezultātu nav. cerams ka fd palīdzēs.

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 04.04.2013 10:34 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/04/2013 10:34:23 - eluxs14 Rakstīja :
man paveicies ar vīra vecākiem,viņiem pašiem sava saimniecība. man arī daudz kas garšo, un patīk labi paēst. šonedēļ vēl izburšos cauri visām gudrībām,ko varu smelties šeit un ar jaunu nedēļas sākumu ...
Palīdzēs, ja tiešām sāksi darīt.


Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās