Smieties ir labāk nekā raudāt. It sevišķi tad, ja nelīdz ne viens, ne otrs. /Ēriks Marija Remarks/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Novērojumi par tievēšanu


sandruks
					Poste: 366
sandruks (on-line)
Publicēts: 14.08.2011 15:59 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 15:59:03 - Rakstīja :
  Gribu padalīties savos novērojumos par tievēšanas procesu,par kuru man lika aizdomāties pagājušā nodarbība.
   Debora stāstīja par sārmu ietekmi uz tauku šūnām,un tagad ļoti sāku vērot sava organisma procesus.
  Laikam jau ne man vienai,bet daudzām meitenēm ar l8ielāku svaru nedēļas laikā sēžot veidojās kāju tūskas,kuras tad nu cenšamies mazināt daudz dzerot šķidrumu,samazinot sāli uzturā utt.
  Man,kopš svars ir drusciņ nokrities tādas izteiktas tūskas vairāk neveidojās,kaut gan visu cenšos ievērot un darīt,lai tas tā arī nebūtu!!
   Nedēļas nogalē ciemojos pie mammas vasarnīcā,kur,kājau mēs daudzas esam pamanījušas,ir sagatavojušies gan dārza tomātiņi,gan saldie un garšīgie āboli,gan plūmas,un teikšu jums atklāti,ka tā esmu ar sevīm sarunājusi,ka punktus skaitīšu tikaiveikalā pirktajiem augļiem un dārzeņiem,bet pie mammas ploūktajiem āboliem on dārzeņiem nu gan nekāda punktu skaitīšana nenotiks,jo tik īsa ir tā mūsu dabīgo augļu un dārzeņu sezona.
  Tad nu es drusku piedomādama par sekām kāru zobu metos ābolu dārzā iekšā!! Mmmm..... Nu kāds 1,5 kg ābolu aizgāja kā likts!!! vēl gardās meža mellenes-viens no sos produktiem-1litrs vienā piegājienā!!!  Pārējās grupas gan godīgi svēru un mērīju!!!
    Kāds bija rezultāts,jautāsiet??  Pārsteidzoss!!  Neskatoties uz to,ka tūsku nekādu lieko man nebija,visu nakti skrēju uzmazmājiņu un pati brīnījos,nu kur tik daudz šķidruma var manī būt,jo vienīgais ar ko biju sagrēkojusi bija nepietiekami dzertais ūdens,jo uz apēstā augļu daudzuma pat neprasījās!!!  Šorīt (pēc 2pavadītām dienām dabīgā vidē) Mani bija pārņēmusi tāda viegluma sajūta,ka likās-varu lidot!!
   Un ko jūs domājat??  Atbraucot mājās nosvēros -2kg tikai pašīm 2 dienām!!!
   Lūk ko nozīmē,kad nav stresa,kad apkārt ir dabīgi augļi ar visiem tārpiem un gliemežiem,nav jāsver un jārēķina katrs apēstais ābolīts un odziņa- organisms pats visu sakārto un tauki tiekizkausēti un izčurāti (atvainojos par precizitāti) laukā!!!!
   Programma strādā perfekti,tikai man šķiet,ka vēl jāpiedomā par tām vienībām attiecībā uz augļiem un dārzeņiem,tie mūs nepataisa resnas,tos var ēst krietni vairāk!!!!!

labeniece
					Poste: 75
labeniece (on-line)
Publicēts: 14.08.2011 18:25 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 18:25:41 - Rakstīja :
Ar interesi izlasiiju tavas pärdomas........es jau sen to zinäju...diemzjeel man tagad ir ar tiem dabiigajiem därzenjiem un augljiem no mammas därza tä pagrütäk......sen tos neesmu lietojusi, jo esmu no vinjas päräk tälu.......man ir jälieto visi tie pesticiidiem piedziitie auglji un därzenji, kuri izskatäs kä iebalzameeti......teikshu godiigi, ka es tikai täpeec atturos un vispär tos nepeerku lielveikalos....vieniigais nevaru dziivot bez tomätiem un gurjkiem, kabaciishiem un visädiem citiem därzenjiem...bet tos es pat lielveikalä izveelos ljoti uzmaniigi....kaut gan vinji jau visi täpat ir labi baroti ar mineräljiem...tä kä es nemaz nezinu, kur es veel varu iegädäties tik garshiigus un smarzjiigus därzenjus un augljus kä no savas mammas därza.....tagad ar vinja jau man ir sagatavojusi lielu sütiijumu ar saväm därza velteem, lai man te (jä, es laikam nepateicu...dziivoju Väcijä) nu vismaz kädu laiku bütu kas dabiigs ko likt uz kärä zoba....njä, un paldies Baibinjhs par padomu...lai vnk atlaizju spriedzi un dziivoju...tä arii daru...daudz neiespringstu, bet dziivoju roku rokä ar FD...un arii man rezultäts ilgi nelika gaidiit......par ko man protams liels prieks...

sandruks
					Poste: 366
sandruks (on-line)
Publicēts: 14.08.2011 20:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 20:40:08 - labeniece Rakstīja :
paldies Baibinjhs par padomu...lai vnk atlaizju spriedzi un dziivoju...tä arii daru...daudz neiespringstu, bet dziivoju roku rokä ar FD...un arii man rezultäts ilgi nelika gaidiit......par ko man pro ...
  jā,tā ir ar tiem stresiem!!!  Reizēm nevaru sev atbildēt,kas tad mūs padara resnas-ēdiens vai stresi!!  Bet patiesībā jau tāds apburts loks veidojam,jo vairāk zaudējam kontaktu ar sevīm,savām patiesajām vēlmēm un tam seko negausīga rīšana un nenovēršams svara pieaugums,kas atkal rada stresu un tā tas viss arī aiziet savu riņķa danci!!!
    Man jau arī ar tām emocijām ir grūti tikt galā-te augšā,te lejā!!! Bet fakts ir viens-vienmēr,kad jūtos labi,krītos svarā pat ne pie tik perfekti ievērotas programmas  bet,kad esmu stresaina,haotiska,pat ļoti skrupulozi ievērota programma nedod efektu!!  To nu gan šajos 2,5 tievēšanas mēnešos esmu pamanījusi!!
    Tika problēma jau tā,ka mūžīgi mammas dārziņā nedzīvosi,kaut kā ar sevīm jāsadzīvo!!  Tā ka nebēdā,Labeniece,lai arī man mammas dārziņš atrodās nepilnas stundas brauciena attālumā tāpat jau nesanāk laika tur ļoti bieži aizbraukt!!
    Bet pret veikala augļiem un dārzeņiem esmu kļuvusi reāli piesardzīga,ko darīt ziemā pat jau baidos domāt,jo skaidrs,lai arī cik ļoti tagad konservēšu un saldēšu,visu ziemu nenodrošināšu!!!
    Bet nekas,tagad,kad emocionāli jūtos ļoti labi,visas problēmas liekās pilnīgi pārvaramas!!!

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 15.08.2011 09:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/08/2011 09:37:46 - sandruks Rakstīja :
Bet pret veikala augļiem un dārzeņiem esmu kļuvusi reāli piesardzīga,ko darīt ziemā pat jau baidos domāt,jo skaidrs,lai arī cik ļoti tagad konservēšu un saldēšu,visu ziemu nenodrošināšu!!!    Bet nek ...

Es pagājušo ziemu tievēju bez sagatavotiem krājumiem. Tagad domāju - lai arī nepietiks visai ziemai un pavasarim, krājumus savākšu, cik vien var, jo tas tomēr būs daudz labāk nekā iepriekšējoziem! 

Ar marinēšanu un konservēšanu neaizraušos. Vairāk saldēšu dārzeņus un ogas. Labi, veikala banāni (kuri nekad nav no pašu dārza zināmu iemeslu dēļ ) ir ciešami un tos es arī ziemā pārsvarā ēdu (vai arī APELSĪNUS, greipfrūtus, hurmas rudenī), bet labāk sasaldēt savus burkāniņus (nu kaut no tā paša Centrāltirgus, jo pašiem jau tik daudz nav), bietītes, puķkāpostiņus... ietaupīsies nauda un būs veselīgāk! 


sandruks
					Poste: 366
sandruks (on-line)
Publicēts: 15.08.2011 21:50 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/08/2011 21:50:05 - baibinjsh1 Rakstīja :
Es pagājušo ziemu tievēju bez sagatavotiem krājumiem. Tagad domāju - lai arī nepietiks visai ziemai un pavasarim, krājumus savākšu, cik vien var, jo tas tomēr būs daudz labāk nekā iepriekšējoziem! Ar ...
Jā!! Tas ir baigi forši,bet prasa baigo darbu!!!...un protams milzīgu saldētavu!!!


Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās