4 IZAICINĀJUMA NEDĒĻU ĒDIENKARTES STARTS NR. 4
Vasara jau gabalā un auksto zupu sezona ir atklāta, tomēr jāņem vērā, ka tievēšanai ir nepieciešams NELIELS kaloriju deficīts un sabalansēts uzturs no uzturvielu proporcijas viedokļa. Vasarā drīkst un vajag ēst siltus ēdienus, kas kūtro vielmaiņu paātrinās, jo ārā karsts - iekšā auksts!
Brokastis 7.00 - 9.00
200 ml ūdens
Rīsu biezputra ar āboliem*
5 ēdamk. rīsu pārslu
150 ml ūdens
1 ābols, 1 tējk. cukura, kanēlis
200 g liesa augļu jogurta
*Sagriež ābolu gabaliņos, nedaudz pavāra
un beigās pievieno rīsu pārslas un cukuru.
Pasniedz ar jogurtu.
Pusdienas 12.00 - 13.00
200 ml ūdens
Vistas zupa ar dārzeņiem*
180 g jēlas vistas filejas
400 ml ūdens
1 sīpols, puravs, 0,5 paprikas
2 burkāni, 1 kālis
120 g konservētu tomātu
2 tējk. eļļas
1 šķēles maizes
* Sagriež sīpolu, puravu, burkānus, kāli,
vistas fileju un apcep eļļā. Uzvāra 400 ml ūdeni,
pievieno garšvielas, apceptos dārzeņus, vistu un papriku.
Beigās pievieno konservētos tomātus. Pasniedz ar maizi.
Launags 16.00
200 ml ūdens
Piena saldējuma kokteilis
200 ml plūmju vai persiku biezsulas
120 ml piena saldējuma
Vakariņas 18.00 - 19.00
200 ml ūdens
Kāpostu tīteņi ar sēnēm*
4 kāpostu lapas, 120 g svaigu sēņu
1 sīpols un ķiploks
1 ola, sinepes
1 tējk. eļļas
1 tējk. skāba krējuma
2 vārīti kartupeļi
*Kāpostu lapas novāra sāls ūdenī. Teflona pannā apcep sīki
sagrieztas sēnes, sīpolu un ķiploku. Atdzisušai masai pievieno
olu, sinepes, paprikas pulveri un garšvielas.
Masu sadala un ietin kāposta lapās, liek cepamā traukā cepties.
NB! Būs vieglāk un ātrāk gatavot, ja izmantos
Ķīnas kāposta lapas, nedaudz paturot tās vārošā ūdenī.
Lai labi garšo!
Pārējo dienu ēdienkartes vari aplūkot, pievienojoties online klubam
Vai pasūtot neklātienes kursu ar piekļuvi online klubam, kur varēsi apskatīt visas nedēļas receptes: