Bēdas vajag pārlauzt ar darbu, grūtsirdību ar jautrību. /Rūdolfs Blaumanis/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 123/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
mellene (on-line)
Publicēts: 03.10.2011 21:59 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 21:59:26 - Rakstīja :
Apelsiins, piinijas, fenhelis varbuut?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 03.10.2011 23:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 23:51:28 - mellene Rakstīja :
Apelsiins, piinijas, fenhelis varbuut?

Kas ir piinijas,bet nojausu,ka ciedru rieksti(jo  spaniski ir piñones).Bet ja,ja,ja,trapits desmitnieka,tas ir apelsins un henhelis!Zetons

tatad:

Fenhelu salati ar apelsiniem

Svaiga veida lidz sim nebiju edusi,bet viena no manam italu pavargramatam gozejas sie salati,nolemu pameginat.Man patika-tads riktigs savigums,kraukskigums,aromats-nu tiesi ta,ka tam jabut! Starp citu,sie salati man atgadinaja Anetekas fotoreceptes esoso salatu recepti(selerija kats+valrieksti+abols).Ja garso tada veida salati,tad pie sirds noteikti ies ari sie.

Nepieciesams:

-fenhelis (2 nelieli vai 1 liels saknenis),

-1 aplesins,

-7 g ciedru rieksti

Pagatavosana:

Ja fenhelim ir liels serdenis,tad to izgriez untalak sagriez fenheli tievas stremeles.Nomizo apelsinu un pusi izgriez salatos,no otras dalas izspiez sulu.Pannabez ellas  apgrauzde ciedru riekstus un pievieno salatiem. Visu labi samaisa un gatavs!


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.10.2011 11:32 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/10/2011 11:32:42 - Rakstīja :
Jā, nu ar fenheli svaigā veidā laikam tiešām ir tāpat kā ar kātu selerijām - ir jābūt šīs garšas mīļotājam. Mans lielais puika saka par šādiem salātiem: "Nu tādi.. dīvaini"
Šodien šķirstīju Olivera pavārgrāmatu un uzdūros fenheļa-burkānu-selerijas saknes salātiem. Hmm, nez kā būtu šādā kombinācijā?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 05.10.2011 14:33 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/10/2011 14:33:59 - champagne Rakstīja :
Jā, nu ar fenheli svaigā veidā laikam tiešām ir tāpat kā ar kātu selerijām - ir jābūt šīs garšas mīļotājam. Mans lielais puika saka par šādiem salātiem: "Nu tādi.. dīvaini" Šodien šķirstīju Olivera p ...
Domaju,ka butu baigi labs fenhelis-burkans-selerijas sakne. Tads riktigs grauzamais.Man jaun patik. Un ar ko Olivers parlej sos salatus (mercite)?

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.10.2011 17:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/10/2011 17:54:06 - denia Rakstīja :
Domaju,ka butu baigi labs fenhelis-burkans-selerijas sakne. Tads riktigs grauzamais.Man jaun patik. Un ar ko Olivers parlej sos salatus (mercite)?
Es te ierakstīšu oriģinālo mērcītes recepti, bet nu mums būtu mazliet jāpielāgo eļļas daudzums

GARŠAUGU UN SARKANVĪNA ETIĶA MĒRCE (4 porcijas)
2 ēd.k. sarkanvīna etiķa
5 ēd.k. labas olīveļļas
1 t.k. sāls
1 t.k. melnie pipari
1 ēd.k ar kaudzi svaiga majorāna
1 ēd.k ar kaudzi svaiga bazilika
1 ēd.k ar kaudzi svaiga pētersīļu
3 ēd. k sīki sagrieztu šalotes sīpolu

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 06.10.2011 18:00 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/10/2011 18:00:52 - champagne Rakstīja :
Es te ierakstīšu oriģinālo mērcītes recepti, bet nu mums būtu mazliet jāpielāgo eļļas daudzums GARŠAUGU UN SARKANVĪNA ETIĶA MĒRCE (4 porcijas) 2 ēd.k. sarkanvīna etiķa 5 ēd.k. labas olīveļļas ...
Liels Tev paldies,Champagne! Domaju,ka pat samazinot ellas daudzumu lidz minmimumam,mercitei jasanak fantastiskai!