Nicīga atturība un lepna klusēšana dažreiz atstāj daudz dziļāku iespaidu nekā ālēšanās un pretapvainojumi. /Anšlavs Eglītis/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 119/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 22.09.2011 00:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 00:11:16 - Rakstīja :

Kartupelu sacepums sveiciesu gaume (Rosti)

Kiploks,rozmarins dara savu un sacepums sanak loti aromatisks un satigs.

4 edajiem nepieciesams:

-1 kg kartupelu (labak miltaini),

-20 g sviesta (ja velas),

-20 g olivella,

-sals,pipari pec garsas

-paris razini rozmarina,

-tomats (ja velas)

Pagatavosana:

Kartupelus nomizo un sarive uz rives skaidinas. Iesledz krasni uz 200 gradiem.Panna noraditajaas taukvielas apcepj kiploku ar visu mizu (es izmantoju tikai ellu,tapec,lai labak apceptos kiploks,tomer pargriezu to uz pusem).Pievieno rozmarina "skujinas",kartupelus un visu nedaudz pacepina-lai kartupeli paliek bruni.Pievieno sali,piparus pec garsas. Talak visu liek cepamtrauka,uzgriez pa virsu tomata ripas un cepj aptuveni 20-25 minutes.

Klat pieedu marciti "Raita".

P.S.Kartupelu sacepumu var pagatavot ari bez taukvielam. Tada gadijuma kartupelus,kiplokus,rozmarinu neapcepj ella,bet pa taisno liek cepamtrauka. Tacu tad nebus  izteikta garsvielu (kiploks+rozmarins) garsa.

 

 


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 22.09.2011 00:32 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 00:32:31 - Rakstīja :
nevis marciti,bet merciti un atvainojos par parejam gramatikas un stila kludam :)

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 22.09.2011 22:14 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 22:14:43 - Rakstīja :
mmmm.. cik apetītelīgs!

mellene (on-line)
Publicēts: 23.09.2011 21:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/09/2011 21:23:32 - Rakstīja :
Izskataas loti loti garsigi ;) Jau esmu cepusi kartupelus ar rozmarinu: uz cepamaa papiira, ar smidzinaamo ellu, ieriiveetus ar kiploku un zaaveetu rozmariinu, tacu domaaju, ka ar svaigu buutu daudz garsiigaaki.

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 28.09.2011 16:03 | Atbildēt, citējot šo komentāru
28/09/2011 16:03:11 - champagne Rakstīja :
mmmm.. cik apetītelīgs!
Pievienojos teiktajam

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 29.09.2011 00:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/09/2011 00:18:08 - mellene Rakstīja :
Izskataas loti loti garsigi ;) Jau esmu cepusi kartupelus ar rozmarinu: uz cepamaa papiira, ar smidzinaamo ellu, ieriiveetus ar kiploku un zaaveetu rozmariinu, tacu domaaju, ka ar svaigu buutu daudz g ...

Ja,kartupeli labi sapas ar rozmarinu un kiploku. Skiet,rit uztaisisu cepamaja maisa.Vel garsigi ir kartupeli ar timianu.Eksperementeju un man patika ari kartupeli ar piparmetram cepammaisa. Neierasta,tacu laba garsa.


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 29.09.2011 00:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/09/2011 00:18:29 - Rakstīja :
Tad tik jataisa augsa!