Pat pašu muļķīgāko iedomu var īstenot meistarīgi. /Lešeks Kumors/

- Cepti baklazani ar sadziki merci FD gaumee (denia)

Attēls 1/3
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 10.09.2010 00:49 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/09/2010 00:49:46 - Rakstīja :

Baklazana ripinas ar sadziki merci FD gaumee.Kopaa 2,5 vienibas.

Nepieciesams: 1 videjs baklazans 300 g=1 DV, 1 t.k. ellas=0,5 TV,sals. Mercei: 1 gurkis 150 g=0,5 DV ,1 kiploka daiva,125 ml bezpiedevu jogurta=0,5 CaV,sals,pec velesanaas oregano.

Kaa pagatavot:mazgajam baklazanu, daleji mizojam (garenski-vienu stremeli jaa,otru nee).Griezam ripaas un liekam saalsudenii,lai nonem rugtumu. Grillpanaa izpusam ellu, kad panna karsta,liekam baklazanu ripinas un samazinam cepsanas jaudu uz videju-(6). Kad apcepusies viena puse,apgriezam uz otru. Aptuveni 10-15 minutees ripinas gatavas!Pec velesanaas pievieno saali.

Mercei-nomazgajam un nomizojam gurki,sarivejam uz rupjaas rives.Nomizojam kiploku un smalki sarivejam vai izspiezam caur kiplokspiedi. Pievienojam jogurtu un visu samaisam,pievienojam saali.Merce gatava! Lai taa butu gardaka,labak ielikt uz 20 min ledusskapi,jo aukstaka taa bus,jo garsigaka!

P.S. No sadas merces taisu ari padzerienu-vnk pievienoju nedaudz udeni,var ari gazetu mineraludeni-bet pirms pasniegsanas un loti aukstu,pirms tam labi sakulot! Sanak tiesam loti garsigs un satigs padzeriens,pat bisku kefiru atgadina!

Pedejaa laikaa cepsanai,lai vienmerigaak ella parklatu pannu,izmantoju izpusamo olivellu.1 putiens=14 kcal. Lielai pannas virsmai nepieciesami 3-4 putieni. Sie  skaistuli-baklazani ir no manas dobes. Patiesibaa lilla baklazani nemaz nav rugti  un tie ir maigaki-izcepjas atrak!

 


Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 10.09.2010 09:46 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/09/2010 09:46:33 - denia Rakstīja :
Baklazana ripinas ar sadziki merci FD gaumee.Kopaa 2,5 vienibas. Nepieciesams: 1 videjs baklazans 300 g=1 DV, 1 t.k. ellas=0,5 TV,sals. Mercei: 1 gurkis 150 g=0,5 DV ,1 kiploka daiva,125 ml bezpiedev ...
Paldies par vienkāršo recepti,būs noteikti jāpaprovē Sākumā izlasot mērces nosaukumu,pirmā doma,nu ja man jau nebūs tādu īpašu garšvielu,bet izrādās vienkāršāk par vienkāršu

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 10.09.2010 18:02 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/09/2010 18:02:41 - Jolanta77 Rakstīja :
Paldies par vienkāršo recepti,būs noteikti jāpaprovē Sākumā izlasot mērces nosaukumu,pirmā doma,nu ja man jau nebūs tādu īpašu garšvielu,bet izrādās vienkāršāk par vienkāršu
Ja,tiesam loti vienkarsi pagatavojama mercite. Pec garsas  atgadina to balto merciti,ko medz likt kebabos ieksaa, tikai sis taads liesais variants!