Vebinārs 22.03.2018 - Garšas ietekme uz tievēšanas procesu
Una (vada grupu) |
Publicēts: 22.03.2018 10:14 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/03/2018 10:14:18 - Rakstīja :
Faktiski mēs baudām ēdienu ar visām piecām maņām, bet galvenā ir - garša! Ja ēdienam ir slikts izskats vai krāsa, iespējams, tas pat netiks pagaršots. Tas parasti attiecas uz bērniem. Pieaugušiem pieslēdzas citi faktori – žēl izmest ārā, maksā bargu naudu, it kā smalks vai eksotisks ēdiens. Mūsdienās tiek runāts par 4 pamatgaršām un Umami garšu: Salds, skābs, sāļš, rūgts, Umami. Garša, kopā ar smaržu un garšas nerva stimulāciju (tekstūra, sāpes, t°) tiek izjusta kā «bauda» ar 5 pamatgaršām. Ayurvēdā ir 6 garšas, kam ir savs raksturojums daudz dziļākā līmenī uz ķermeni un garu. Salda, skāba, sāļa, asa, rūgta un savelkoša. Katrai garšai ir noteikta ietekme uz gremošanu un prātu. Tiekamies 20.30!
|
||
jolalorm
(on-line) |
Publicēts: 22.03.2018 13:32 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/03/2018 13:32:00 - Rakstīja :
piesakos
|
||
Janak (on-line) |
Publicēts: 22.03.2018 15:48 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/03/2018 15:48:56 - Rakstīja :
Piesakos!
|
||
LeinaSaule (on-line) |
Publicēts: 22.03.2018 18:05 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/03/2018 18:05:06 - Rakstīja :
piesakos |
||
Izsaki savu viedokli
Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās