Bieži vien mēs slavējam citus tādēļ, lai paši saņemtu uzslavu. /F. Larošfuko/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

jaani


page: [1]   2   (page size 50)
kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 04.06.2009 17:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/06/2009 17:18:20 - Rakstīja :
kaa pareizi jaagatavo siers majas apstaklos?un kvass?gribu sogad uz janiem ar puiku pagatavot!

Jana
					Poste: 448
Jana (on-line)
Publicēts: 04.06.2009 17:49 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/06/2009 17:49:15 - Rakstīja :
Iespējams, ka to var atrast www.receptes.lv vai arī www.calis.lv sadaļā virtuve

Jana
					Poste: 448
Jana (on-line)
Publicēts: 04.06.2009 17:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/06/2009 17:51:59 - Rakstīja :

http://www.receptes.lv/receptes/janu-siers/ 

te ir viens variants


Jana
					Poste: 448
Jana (on-line)
Publicēts: 04.06.2009 17:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/06/2009 17:54:35 - Rakstīja :

http://www.receptes.lv/receptes/janu-siers-treknais/

 


mikuce
					Poste: 183
mikuce (on-line)
Publicēts: 04.06.2009 18:08 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/06/2009 18:08:32 - Rakstīja :

Liesais Jāņu siers - esmu pati gatavojusi, iznāca diezgan mīksts, bet garšīgs.

Liesais Jāņu siers (10%) (no „Dienas ēdieni”)

Sastāvdaļas (1 kg siera)

3 l vājpiena
1 kg vājpiena biezpiena
50 g sviesta
5 tējk. vārāmās sāls
2 tējk. ķimeņu
2 olas
Vājpienu karsē uz uguns, karsēšanas laikā pievienojot sadrupinātu vai gaļas mašīnā izmaltu biezpienu. Nepārtraukti maisa, līdz sāk atdalīties zaļganas suliņas. Temperatūrai jābūt 75 – 80 grādi, nedrīkst pieļaut maisījuma vārīšanos, jo tad masa būs pārāk cieta.
Sietiņā, kas izklāts ar marli vai citu labi filtrējošu audumu, siera masu atdala no suliņām. Kad tās notecinātas, karsto masu ieliek citā katliņā un karsē uz uguns ūdens peldē – ievietojot katliņu lielākā katlā, kur ir vārošs ūdens. Masas temperatūrai jābūt 70 – 75 grādu robežās. Pievieno pārējās sastāvdaļas (olām jābūt nedaudz saputotām). Turpina karsēt, līdz iegūta viendabīga vijīga konsistence, kas līdzīga mīklai. Tad masu liek uz samitrinātas marles vai cita labi filtrējoša auduma salvetes, kas ir kvadrātveida. Saņem visus četrus stūrus, izveidojot apaļu rituli, un cieši nosien. Sējuma mezglam jābūt siera gabala vidū, tad izveidosies raksturīgais iespiedums. Sieru noliek starp 2 dēlīšiem un uzliek slogu – kilogramam siera vēlams tik pat smags slogs, piemēram, litra burka ar ūdeni. Siers jāpresē 2 – 3 stundas, tad slogs jānoņem un siers uzmanīgi, lai nesabojātu garoziņu, jāatbrīvo no salvetes un jānoliek žūt vēsā vietā.

Jāņem vērā:
Siera gatavošanai paredzētajam biezpienam jābūt pietiekami mīkstam un skābam, tad labāk atdalās suliņas. Vēlams to pirms siera gatavošanas pat vienu dienu paturēt istabas temperatūrā. Taču, ja biezpiens būs pārāk skābs, siers būs drupans.


mikuce
					Poste: 183
mikuce (on-line)
Publicēts: 06.06.2009 14:46 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/06/2009 14:46:48 - Rakstīja :

Un kvasa receptes ir šite :

http://www.medus.lv/?id=16&sa=0&r=0&recgr=12#rec12 

Pati gatavojusi neesmu (ne pārāk garšo kvass )


gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 08.06.2009 08:05 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2009 08:05:12 - Rakstīja :
Jāņus nesvinu,bet sieru vispārējā ažiotāžā sagribējās uztaisīt,tā ka šodien provēšu,un tad atskaitīšos,kas sanāks

Ita
					Poste: 399
Ita (on-line)
Publicēts: 08.06.2009 12:03 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2009 12:03:34 - Rakstīja :
Es Līgo svētkus svinu gan, bet ne alu ne jāņu sieras man negaršo. Es tad niekojos ar pīrādziņiem, bet tā pieniekojos, ka maz neliekas!

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 08.06.2009 12:19 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2009 12:19:13 - Rakstīja :
Budjem pitj Vodku i jestj Šašlik- vedj eto latisskij nacionaljnij prazdnjik,znacit i menju-nacionalnoje!!!

Ita
					Poste: 399
Ita (on-line)
Publicēts: 08.06.2009 12:53 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2009 12:53:44 - Rakstīja :
Hihihi, mjā, pie Kremļa pasākuma šitas aiziet pa nullēm

dzigra
					Poste: 714
dzigra (on-line)
Publicēts: 08.06.2009 12:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2009 12:54:13 - Rakstīja :
Gitien!!!!!kas ar tevi notiek??????

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 08.06.2009 13:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2009 13:58:58 - dzigra Rakstīja :
Gitien!!!!!kas ar tevi notiek??????
Dzigriņ-tas mans "smalkais humors"

kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 08.06.2009 14:04 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2009 14:04:23 - Rakstīja :
gitie,bet tu taču soliji atmest alko

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 08.06.2009 14:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2009 14:36:31 - kate Rakstīja :
gitie,bet tu taču soliji atmest alko
Tak es tak arī nelietoju-ni un ni jau kādus 4 mēnešus stabili

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 08.06.2009 14:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2009 14:37:19 - gitiene Rakstīja :
Tak es tak arī nelietoju-ni un ni jau kādus 4 mēnešus stabili
Tāpēc arī svars labāk krītas

amo
					Poste: 334
amo (on-line)
Publicēts: 08.06.2009 16:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2009 16:36:46 - Rakstīja :
Es sev Jāņos atļaušu vienu bezalkoholisku alu.  

amo
					Poste: 334
amo (on-line)
Publicēts: 08.06.2009 16:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2009 16:38:12 - Rakstīja :

Es ar FD esmu kļuvusi par galīgu trezviņiku!!!  Kaut gan arī agrāk alkoholu lietoju diezgan mazs.


gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 08.06.2009 20:29 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2009 20:29:16 - Rakstīja :
Bet es par sieru veltīgi salielījos-nekur nedabūju vājpienu šodien....

AnitaL
					Poste: 645
AnitaL (on-line)
Publicēts: 08.06.2009 21:09 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2009 21:09:50 - Rakstīja :

Tikko uztaisīju sieru, kaut gan ne īsti jāņu sieru, bet varbūt kādai noderēs:

KAUSĒTAIS SIERS

1 kg biezpiena (jo vājāks, jo stingrāks būs siers)

50g sviesta (ja biezpiens trekns var arī nelikt)

2 olas

1TK sodas(ja biezpiens skābs tad vajadzēs vairāk, bet to var pievienot gatavošanas procesā)

Visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, samīca. Ņem katliņu, kura nav pārāk žēl, jo gatavošanas procesā piedeg, izkausē sviestu un pievieno samīcīto masu. Uz lēnas uguns karsē, ik pēc brīža apmaisot. Jāveidojas viendabīgai masai, ja nē un pietiekoši skābs, pievieno vēl nedaudz sodas un maisa. Var pivienot garšvielu Anniņa bez sāls, ja būs tās ar sāli un visādām citādām piedevām, tad nekas prātīgs nesanāks. Iegūto viendabīgo masu lej veidne. Var smērēt uz maizes uz reiz vai atdzesēty, kā arī izmantot tostmaizēm. LABU APETĪTI


AnitaL
					Poste: 645
AnitaL (on-line)
Publicēts: 08.06.2009 21:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2009 21:11:05 - Rakstīja :

Aizmirsu, pavisam aizmirsu, sāls pēc garšas. Galīgi bez sāls negaršīgi, vismaz man.


latss
					Poste: 741
latss (on-line)
Publicēts: 08.06.2009 21:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2009 21:38:52 - Rakstīja :
Ļoti laba recepti , šķiet redzēju VESELĪBAS žurnāla

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 09.06.2009 07:50 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2009 07:50:52 - Rakstīja :
SUPER!!!!!! Šito gan jāizmēģina pilnīgi obligāti!!!!!!

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 09.06.2009 15:55 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2009 15:55:54 - Rakstīja :
Man Jāņi asociējas ar vispārēju latviešu "nokdaunu", man patīk gatavoties, iztīrīt māju, sakopt apkārtni, doties pēc Jāņu zālēm, bet man nepatīk pats svētku vakars!!! Un otrā diena... Brr.. visi ož pēc paģirām...

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 09.06.2009 15:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2009 15:56:47 - Rakstīja :
Bet tā jau ir līdzšinējā pieredze, iespējams man kādreiz dzīvē gadīsies vienreizēji Jāņi, tādi kā bērnībā

pegija
					Poste: 243
pegija (on-line)
Publicēts: 09.06.2009 15:59 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2009 15:59:26 - mumins1980 Rakstīja :
Bet tā jau ir līdzšinējā pieredze, iespējams man kādreiz dzīvē gadīsies vienreizēji Jāņi, tādi kā bērnībā
man patīk nopīt vainagu, tā svinīgi sasēsties ap ugunskuriem, padziedāt, skatīties smailajās liesmās un meklēt jāņtārpiņus!! tik mazliet jāsagatavojas ar tām dziesmu grāmatām, lai visi varētu piedalīties - tad gan ir kopības sajūta!!

amo
					Poste: 334
amo (on-line)
Publicēts: 10.06.2009 13:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2009 13:07:36 - mumins1980 Rakstīja :
Bet tā jau ir līdzšinējā pieredze, iespējams man kādreiz dzīvē gadīsies vienreizēji Jāņi, tādi kā bērnībā
Pēdējos gados man arī nav bijusi tāda Līgošana un Jaņošana kā bērnībā  

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 10.06.2009 13:20 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2009 13:20:40 - pegija Rakstīja :
man patīk nopīt vainagu, tā svinīgi sasēsties ap ugunskuriem, padziedāt, skatīties smailajās liesmās un meklēt jāņtārpiņus!! tik mazliet jāsagatavojas ar tām dziesmu grāmatām, lai visi varētu piedalīt ...
Tur jau tā lieta, ka tādi Jāņi man patīk, kur ir dziedāšana nevis baurošana disku pavadījumā, man patīk iedzeršana nevis piedzeršanās, man patīk viss, kas ir par un ap Jāņiem, ja tā nav kaut kāda "tvaika nolaišana" 3 dienu garumā!!!

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 10.06.2009 13:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2009 13:21:45 - Rakstīja :
Pēdējos gados ir bijis tā, ka - līdz kādiem 12 pasēžu pie galda un tad ir visforšāk, ja aizej projām, jo pēc tam... Pēc tam no rīta brīnies, ko visi tādi kā zombiji!!!

kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 12.06.2009 13:29 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 13:29:08 - Rakstīja :
tomēr izskatās ,ka jāņus mēs nenosargāsim-tie izmirsjo tomēr vairākums tos uztver par dzeršanas svētkiem

pegija
					Poste: 243
pegija (on-line)
Publicēts: 12.06.2009 13:32 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 13:32:14 - kate Rakstīja :
tomēr izskatās ,ka jāņus mēs nenosargāsim-tie izmirsjo tomēr vairākums tos uztver par dzeršanas svētkiem
ņemot vērā, ka liela daļa 20gadnieku šajos svētkos vairs tiešām vnk nepiedzeras, bet meklē veidus, kā tos nosvinēt daudz "folkloriskāk", interesantāk, aizraujošāk, man liekas, ka nosargāsim gan! 

Viesis
Publicēts: 14.06.2009 18:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/06/2009 18:12:42 - Rakstīja :
nupat pagatavoju sieru pēc dotās receptes,vienīgi neveselīgā sviesta vietā,liku +3 olas,tātad kopā 5!!! sāli liku tikai 2 tējkarotes-negribu sāļu -patīk,maigs(vienalga man pat šitas tā kā varēja būt vē lmaigāks,un ķimeņu vietā,gatavošanas pAŠAS BEIGĀS PIELIKU 50G SMALKI SAGRIEZTUS MAURLOCIŅUS-SiLTS BIJA DIKTI GARDS-REDZĒS,KĀ BŪS ,KAD TĀS 3 ST PASTĀVĒS......tAGAD PAR VIENĪBAM....-jātiek taču arī ar tām skaidrībā,3 lpiena 1000 ccal,bet es uz savu galvu 2/3 noskaitu nost,jo vismaz tik palika suliņās...Tātad,teiksim 320 ccal=4 V,1 kg biezpiena-1540 ccal=19 V,5 olas=5 v. Tātad 1 kg siera=28 OV,100 g =2,8 OV.....Rjezumē 100g šāda siera ~220 ccal-nu atliek katrai pašai izdomāt,vai tas jums liekas daudz vai maz

Viesis
Publicēts: 14.06.2009 18:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/06/2009 18:21:37 - Rakstīja :
nupat pagatavoju sieru pēc dotās receptes,vienīgi neveselīgā sviesta vietā,liku +3 olas,tātad kopā 5!!! sāli liku tikai 2 tējkarotes-negribu sāļu -patīk,maigs(vienalga man pat šitas tā kā varēja būt vē lmaigāks,un ķimeņu vietā,gatavošanas pAŠAS BEIGĀS PIELIKU 50G SMALKI SAGRIEZTUS MAURLOCIŅUS-SiLTS BIJA DIKTI GARDS-REDZĒS,KĀ BŪS ,KAD TĀS 3 ST PASTĀVĒS......tAGAD PAR VIENĪBAM....-jātiek taču arī ar tām skaidrībā,3 lpiena 1000 ccal,bet es uz savu galvu 2/3 noskaitu nost,jo vismaz tik palika suliņās...Tātad,teiksim 320 ccal=4 V,1 kg biezpiena-1540 ccal=19 V,5 olas=5 v. Tātad 1 kg siera=28 OV,100 g =2,8 OV.....Rjezumē 100g šāda siera ~220 ccal-nu atliek katrai pašai izdomāt,vai tas jums liekas daudz vai maz

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 14.06.2009 20:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/06/2009 20:54:35 - Rakstīja :
Viesis bija gitiene

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 15.06.2009 05:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/06/2009 05:11:40 - Rakstīja :
Kvasa recepti,diemžēl,pēc norādītās adreses,man nerāda-gribēju šodien ķerties klāt kvasam-varbūt vēl kāds ko šinī sakarā zin??????

Ita
					Poste: 399
Ita (on-line)
Publicēts: 15.06.2009 08:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/06/2009 08:56:42 - Rakstīja :
Jāņi tā ir ģimenes tradīcija gadusimtos un stiprās ģimenēs tā nekur nepazudīs. Un arī vecumvecos laikos šajā naktī alus un kvass plūda aumaļām. Dziesmas, danči, aplīgošanas un citādas izdarības!

Jana
					Poste: 448
Jana (on-line)
Publicēts: 15.06.2009 14:53 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/06/2009 14:53:29 - Ita Rakstīja :
Jāņi tā ir ģimenes tradīcija gadusimtos un stiprās ģimenēs tā nekur nepazudīs. Un arī vecumvecos laikos šajā naktī alus un kvass plūda aumaļām. Dziesmas, danči, aplīgošanas un citādas izdarības!
Mums jau tā latviešiem sēru dienu vairāk kā svinamu.Un nosvinēt to sev pieņemamā veidā jau nu katrs var

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 15.06.2009 15:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/06/2009 15:56:41 - Jana Rakstīja :
Mums jau tā latviešiem sēru dienu vairāk kā svinamu.Un nosvinēt to sev pieņemamā veidā jau nu katrs var
Tā jau ir, nav ko pukstēt!!! Jācīnās par saviem Jāņiem ar SAVĀM tradīcijām, varbūt izdosies... Lai gan - vienā gadā biju sarakstījusi dziesmu lapas, izlasījusi visskaistākās dziesmas, bet, piemēram, manas māsas kā pensionāres nedziedāja, veči arī nē, tad mēs trijatā ar mammu un kaimiņieni. Fui, kā toreiz nosita omu!!!

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 15.06.2009 15:59 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/06/2009 15:59:06 - Rakstīja :
Patiesībā esmu novērojusi, ka jaunieši ap 20 (to es saku par saviem radiem - māsīcām, brālēniem utt, kas ir 20gadnieki - sū... viņi dzied un dejo, sēž kā pensionāri!!! Goda vārds! Uz vīra dzimšanas dienu teicu, lai nāk izmēģina mašīndejas, ha!!!! Figu tev, viņi labāk kūkos un mirs nost no garlaicības!!!!))

kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 15.06.2009 16:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/06/2009 16:22:30 - Rakstīja :

latviets latvietim labakā zacene.musu pilskalna bus janu pasakums.aizliegts iekšā ienest-ēdienus,dzērienus.jāņi bez ēdieniem ,dzērieniem.kāds iekšā grib notirgot alu pa 1Ls un pīrāgus pa 5ls.

labu apetīti,latvieti latviešu svētkos


gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 16.06.2009 14:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/06/2009 14:54:29 - Rakstīja :
Help!!!!!! Juus tik par tiem jaanjiem,bet es gribu kvasa recepti-glābiet,palīdziet ļaudis

mikuce
					Poste: 183
mikuce (on-line)
Publicēts: 16.06.2009 15:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/06/2009 15:43:13 - Rakstīja :

Iekopēju dažas receptes no tā paša medus.lv (kā jau teicu - gatavojusi neesmu):

 DIENNAKTS KVASS 
 Produkti: 1,2 kg rudzu maizes, 800 g medus,1,5 l medus, 25 g rauga.. 
 Rudzu maizi sagriež gabalos, izkaltē sabrūninot, saliek toverī, pārlej ar verdošu ūdeni, apsedz ar tīru drānu un ļauj nostāvēties. Kad ūdens atdzisis, to pielej medum un labi samaisa. Pieliek ieraugu ( raugs ar siltu ūdeni un kviešu miltiem) un toveri liek uz 12 stundām siltā vietā rūgšanai. Pēc tam kvasu salej pudelēs, katrā ieliekot pa pāris rozīnēm. Pudeles aizkorķē un glabā pagrabā. 

  IECIENĪTAIS KVASS 
 Produkti: 800 g medus, 2 citroni, 200 g rozīņu,10...12 l ūdens, 2 ēdamkarotes rudzu miltu,50 g rauga.. 
 Medu, plānās šķēlītēs sagrieztu citronu un rozīnes pārlej ar siltu vārītu ūdeni, kurā iemaisīti milti un raugs, un liek siltā vietā. Pēc diennakts pielej 1...1,5l auksta vārīta ūdens. Kad rozīnes un citrona šķēlītes uzpeld, šķidrumu nokāš un salej pudelēs, katrā liekot pa pāris rozīnēm. Pudeles aizkorķē un glabā vēsumā. Pēc 2...33 dienām kvasu var dzert. 

LIETUVIEŠU KVASS 
 Produkti: 10 l ūdens, 1,5 kg rudzu maizes sausiņu,400 g medus, 15 g maizes rauga,50 g rozīņu, 1 ēdamkarote citrona sulas, 15 g citronskābes.. 
 Sausiņus emaljētā traukā pārlej ar karstu ūdeni (50...70 grādi), ļauj atdzist līdz 25...30 grādiem un nokāš. Pievieno medu, raugu un atstāj rūgšanai siltā vietā uz 10...12 stundām. Norūgušu kvasu salej pudelēs, aizkorķē un novieto vēsā vietā. Kvass ir gatavs jau nākamajā dienā.. 

MEDUS KVASS NO RUDZU SAUSIŅIEM 
 Produkti: 3200 g rudzu maizes sausiņu,2 kg tumša medus,2 ēdamkarotes kviešu miltu,100 g piparmētru lapu,25 g alus rauga, 20 l ūdens.. 
 Labi izkaltētus nobrūninātus sausiņus liek toverī, pievieno piparmētras un pārlej ar verdošu ūdeni. Toverim uzliek vāku un ietin segā, lai ilgāk saglabājas siltums. Pēc diennakts šķidrumu izkāš caur biezu sietu, pievieno un izšķīdina medu un siltam pielej ieraugi no rauga un kviešu miltiem. Piecās stundās kvass ierūgst6, tad to izkāš un salej pudelēs, ieberot katrā pāris rozīnes. Aukstā vietā kvass nogatavosies pēc 5...7 dienām. 


 


gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 16.06.2009 16:30 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/06/2009 16:30:36 - Rakstīja :
Mikucīt,mīļumiņ,paldies!!!!!! Tagad ķeršos klāt,laikam "iecienītajam"

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 16.06.2009 16:33 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/06/2009 16:33:21 - Rakstīja :
Bet tas siers ar lociņiem man ir iznācis tik garšīgs un maigs,ka tiklīdz apēdīšu,vē ltaisīšu-veikalos nopērkamie Kimeņu sieri nav ne uz pusi tik garšīgi un kaloriju tajos,ui ,cik vairāk-tagad sierus tikai pati taisīšu,izņemot kausētos-tur i "dzintars light"labs

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 17.06.2009 09:00 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/06/2009 09:00:52 - kate Rakstīja :
latviets latvietim labakā zacene.musu pilskalna bus janu pasakums.aizliegts iekšā ienest-ēdienus,dzērienus.jāņi bez ēdieniem ,dzērieniem.kāds iekšā grib notirgot alu pa 1Ls un pīrāgus pa 5ls. labu ape ...
Vo. vo nevarētu tirgot par normālām cenām, tāpat būtu liels ienākums!!! Vēl lielāks, es domāju!!! Un arī pasākumu vairāk cilvēku apmeklētu!!

latss
					Poste: 741
latss (on-line)
Publicēts: 23.06.2009 10:05 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/06/2009 10:05:07 - Rakstīja :

Ar kauniņu vakar biju,
Ar kauniņu rītā būšu.
Bez kauniņa vien tik biju
Pašā Jāņu naksniņā.

Mīļās meitenes, lustīgu un atraktīvu Līgošanu un Jāņu nakts pavadīšanu!

Līgucēs,  bučas mučas Jums vārdiņdienā!


mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 23.06.2009 13:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/06/2009 13:43:45 - Rakstīja :
Lai visām lustīga un līksma līgošana!!! Lai Vasaras saulgriežu burvība liek aizmirst par ikdienu, lai tā nes auglību un svētību Jūsmājās!!! Līgo!!!

vija (on-line)
Publicēts: 23.06.2009 15:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/06/2009 15:22:59 - Rakstīja :

Ak tu šito lielo skādi,

Pašā Līgo vakarā!

Sagribēju zāļu pušķi,

Ne  nātrītes neatradu.

Tievētāji apēduši

Speķa rauša vietiņā.

Līgo, līgo, līgo! ! !


kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 23.06.2009 18:42 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/06/2009 18:42:40 - Rakstīja :

man šogad galigi nav jāņu sajūtasmāja protams izpušķota vareni,siers sasiets(ļoti GARDS SANĀCIS),brāga pagatavota.tagad gribas likt bernus gulet un pašai ari tikt gulet.

jautajums.gatavoju kvasu no rupjmaizes,rauga,cukura,'ūdens.vai tik tiešam sanāks grādīgais dzēriens???man vīrs ņirdz-brāgu esmu pagatavojusi.bet recepte bija teikts-kvasa gatavošanatagad nezinu,dzert vai nedzert?

mugurā uzvilku pasakaini skaisti pieguļošu tērpu,kas man nepaRTRAUKTI ATGĀDINA-nepārēdies pa daudz


vija (on-line)
Publicēts: 23.06.2009 18:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/06/2009 18:58:03 - Rakstīja :
Katīt, Līgo vakarā var visu noprovēt,it īpaši pašas brūvēto.Kā tu ciemiņus cienāsi, ka nezini ar ko. A varbūt tad uzradīsies svētku sajūta! ! !  Ja ēd pa tumsu,kad citi neredz,ēdienam nav kaloriju.

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 24.06.2009 13:14 | Atbildēt, citējot šo komentāru
24/06/2009 13:14:44 - kate Rakstīja :
man šogad galigi nav jāņu sajūtasmāja protams izpušķota vareni,siers sasiets(ļoti GARDS SANĀCIS),brāga pagatavota.tagad gribas likt bernus gulet un pašai ari tikt gulet. jautajums.gatavoju kvasu no ru ...
Domāju,ka brāga-es jaunībā tā brāgu taisīju


page: [1]   2   (page size 50)

Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās