Ne tas ir draugs, kurš žēlo, bet gan tas, kurš palīdz. /T. Fullers/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Spinātu zupa


GunA
					Poste: 146
GunA (on-line)
Publicēts: 20.04.2012 10:24 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/04/2012 10:24:52 - Rakstīja :
Sveikas.
Savā ēdienkartē gribu izmēģināt ko jaunu.
Varbūt, ja kādai ir ko mēģinājusi, varbūt varat sniegt man padomu.
Gribu pagatavot spinātu zupu, par pamatu ņemot skābeņu zupu, tikai skābenes gribu aizstāt ar spinātiem un vistu olas ar paipalu olām.
Domāju, ka zupa sanāktu ēdama. Liekas, ka tirgū jau arī vietējie spināti parādījušies.

Freja
					Poste: 1197
Freja (on-line)
Publicēts: 20.04.2012 11:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/04/2012 11:58:14 - Rakstīja :

Sveika!

Esmu taisijusi tadu zupu, tiesi katu aprkastiji, par pamatu nemu skabenu zupu, bet olas gan bija parastas jeb vistas. Loti labi garso.

Man gan spinati cita veida garso labak. Es nemu saldetus spnatus uz pannas apcepu kopa ar sipoliem un garsvielam 1t.k. ella un kad gatavs lieku klat zilo sieru, vai kaut kadu citu interesantu miskto sieru. vel ja negribas ar sieru dazreiz iesitu ieksa olu un uztaisu skamleti


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 20.04.2012 13:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/04/2012 13:11:36 - GunA Rakstīja :
Sveikas. Savā ēdienkartē gribu izmēģināt ko jaunu. Varbūt, ja kādai ir ko mēģinājusi, varbūt varat sniegt man padomu. Gribu pagatavot spinātu zupu, par pamatu ņemot skābeņu zupu, tikai skābenes gri ...

Sveika! Varu tikai padalíties ar kaut ko Vidusjuras gaume, un tas noteikti nebús ká latviesu tradicionálás skábenu zupas. Un sí nav ísti zupa, bet táds kremzupas variants. 

Spinátu kremzupa ar paipalu olám

-  svaigie spinati (apméram 300 g),

-údens, buljons vai piens (kaut péc bútíbas tiesi sajá recepté bútu jáliek nedaudz saldais kréjums),

- sasmalcináti mandelu  vai ciedru rieksti (15 g)

- liess svaigais siers (kaut kur 50-60 g)

- rozínes 30 g

-paipalu olinas (cik nu daudz grib),

-nedaudz svaigi rívéta musktrieksta (péc garsas)

-2 kiploka daivinas,

-sáls,pipari

Sasmalcina spinátus un uzvára. (Nelielá údens daudzumá, jo tie átri saplok), nokás. Apcep sasmalcinátu kiploku, pievieno buljonu (vai kas labák patík) un pavára vél kádas 5 minútes. Tad liek rozínes, mandeles,svaigo sieru. Visu párkaisa ar muskatriekstu un nedaudz sáls. Pasás beigás iesit paipalu olinas un gatavs!

Vél loti garsíga ir spinátu zupa ar olám,(sanák tiesám zupa). Tiesa gan, ar paipalu olám neesmu taisíjusi, bet iznákumam bútu jábút tam pasam:

- 1 sípols,

-1 kiploka daiva,

- téjkarote liesa margarína,

-500 g svaigi spináti,

-1 l dárzenu buljona,

-sáls,pipari,

- muskatrieksts (rívéts)

- 2 téjkarotes vínogu vína etikis

- vistu olas lieku 4 uz so daudzumu, jo sis ir 4 personám domáts. Paipalu olinas tad atiecígi vairák

- musktrieksts,

- parmezáns, rívéts 2 édamkarotes

Nomizo  sípolu un  loti síki to sasmalcina, visu apcep margaríná kaut kur 2 minútes. Spinátus saplés un vára nelielá údens daudzumá ( kaut kur 100 ml), lídz apjoms saplok. Tad pievieno apcepto sípolu,s/p, muskatriekstu un gablinos sasmalcinátu kiplok daivu. Ja palicis pári margaríns, tad pievieno zupá, kopá ar parmezánu. Tikai tad lej tikko uzvárítu (krstu) buljonu, kam pievienots etikis.  Pasás beigás iesit zupá olas un vél mazliet pavára (vistu olas kaut kur 3-4 min,paipalu tad sanák kaut kur 1-1,5 minútes).

Vél loti grsígi ir spinátu sacepums ar bechamel mérci un paipalu olinám. Princips táds pats-spinátus novára,uztaisa bechamel. Spinátus liek cepamtrauká, párlej ar buljonu,bechamel, sáls,pipari,muskatrieksts, parmezáns.  Cep cepeskrásní kaut kur 12 minútes.  Uz pasám baigám iesit olas. Gatavs!

Ceru,ka kaut kas noderés!

 

 


legi
					Poste: 593
legi (on-line)
Publicēts: 20.04.2012 20:34 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/04/2012 20:34:26 - denia Rakstīja :
Vél loti grsígi ir spinátu sacepums ar bechamel mérci un paipalu olinám. Princips táds pats-spinátus novára,uztaisa bechamel. Spinátus liek cepamtrauká, párlej ar buljonu,bechamel, sáls,pipari,muskatr ...
Denia, kas ir bechamel mērce?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 21.04.2012 13:45 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/04/2012 13:45:56 - Rakstīja :

Bechamel mercite ir uz piena un buljona bazes gatavota,pievienojot nedaudz kukuruzas cieti (liesais variants). Pie greifrutu receptem bija viena ari ar so merciti,  otra ir ,piemeram, te:

http://figurasdraugi.lv/online/gallery/pic.asp?wa_id=768&gs=20&wa_site_id=6

Bet ar bechamel merciti var variet.


Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 23.04.2012 16:46 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/04/2012 16:46:38 - denia Rakstīja :
Sveika! Varu tikai padalíties ar kaut ko Vidusjuras gaume, un tas noteikti nebús ká latviesu tradicionálás skábenu zupas. Un sí nav ísti zupa, bet táds kremzupas variants.  Spinátu kremzupa ar paipalu ...
Paldies, Denia par receptēm
Klau, kā garšotu, ja daļu liktu spinātus, daļu skābenes?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 23.04.2012 18:45 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/04/2012 18:45:34 - Elīna. Rakstīja :
Paldies, Denia par receptēm Klau, kā garšotu, ja daļu liktu spinātus, daļu skābenes?

Nav par ko, vienmér laipni!

Spináti kopá ar skábeném arí bús super. Esmu taisíjusi agrák,kad gribéjás tádu riktígu latviesu skábenu zupu, bet skábenes (svaigas) man nebija. Tad izlídzéjos ar konservétám skábeném, un papildus klát liku svaigus spinátus. Zupa pat "atdzívojás" (jo tikai no konserétám skábenám man ne visai garso).

Sodien man ká reizi bija spinátu zupa ar olu.  Pie reizes arí nobildéju, izskatás ka arí seit bildíti ielikt sanáca! 

 

 

 

 


GunA
					Poste: 146
GunA (on-line)
Publicēts: 24.04.2012 10:57 | Atbildēt, citējot šo komentāru
24/04/2012 10:57:59 - Rakstīja :
Paldies, par ieteikumiem.
Arī mana spinātu zupa sanāca tīri ok. varbūt nedaudz par daudz spinātu pieliku, bet ēdams ir!


dzigra
					Poste: 714
dzigra (on-line)
Publicēts: 24.04.2012 11:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
24/04/2012 11:23:41 - Rakstīja :
Tā kā es dzīvoju laukos kur vēl dārzā spināti nav izauguši,vārīju nātru zupu.Ar miežu putraimiņiem un olu.Pavasara nātrās ir K un C vitamīni  Lasīju ka karotīns ir daudz vairāk  nekā  burkānos.Salasīju nātres ,aplēju ar vārošu u'deni .Udeni pēc tam imantoju matu skalošanai.

Vala2903
					Poste: 7
Vala2903 (on-line)
Publicēts: 15.05.2012 20:03 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/05/2012 20:03:17 - Rakstīja :
Tas olas taču var arī nesist klāt, bet iegriezt jau vārītās, vai ne? Man vnk ir paniskas bailes no salmonelozes, tad nu kaut kā variants ar olu iesišanu zupā nešķiet diez ko pievilcīgs. :)

dzigra
					Poste: 714
dzigra (on-line)
Publicēts: 15.05.2012 20:14 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/05/2012 20:14:40 - Rakstīja :
Nu protams ka vārītas.Es tā neskaidrāk uzrakstīju.

Amēlija Saule
					Poste: 378
Amēlija Saule (on-line)
Publicēts: 15.05.2012 21:33 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/05/2012 21:33:15 - Rakstīja :
es spinātu zupai spiedu klāt citronu sulu, garšoja pēc skābenēm.


Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās