Virtuves lietas
page: [1] 2 (page size 50)
Meks
(on-line) |
Publicēts: 02.02.2012 11:23 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2012 11:23:33 - Rakstīja :
Iedomājos, ka varētu uzsākt jaunu tēmu par visādām lietām , ko izmantojam virtuvē. Par savu pēdējo atklājumu kartupeļu krāsniņu jau ierakstījos kaut kur ne tajā sadaļā , bet tad nu īstajā sadaļā gribu padalīties ar vēl dažiem foršiem atklājumiem un noderīgām lietām. Mājās virtuves plauktiņā turu siera nazi, jo siers tiešām vienmēr nogriežas ļoti plānā škēlītē, nevis reizēm biezā, kad griež ar parasto nazi. Pagājušajā vasarā Vācijā nopirku vēl vienu foršu mantu. Nebija dārgs un arī daudz vietas virtuvē neaizņem, jo ir maziņš. Piena putotājs, kurā iet iekšā 100ml piena un saputojās tādās putiņās, kādas liek virsū kapučīno un visām gardajām un skaisti dekorētajām kafijām kafejnīcās. Aparātiņam ir divu veidu funkcijas - putojas aukstais un siltais piens. Aukstais labi noder pie auglīšiem, tipa putukrējums , jo putas ir diezgan stingras! Un karstais - kafijām. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
alina_t (on-line) |
Publicēts: 02.02.2012 11:53 |
02/02/2012 11:53:44 - Rakstīja :
Es kādas nedēļas 3 atpakaļ nopirku aerogrilu - domāju, ka daudzām šeit tas ir zināms un lietojams, iespējams, par to jau tika runāts :))). Esmu stāvā sajūsmā par šo verķīti un visas manas pannas stāv maliņā nelietotas, jo tikai to vien daru, ka grillēju visu diapazonā no gaļas līdz āboliem :)))
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Meks
(on-line) |
Publicēts: 02.02.2012 16:16 |
02/02/2012 16:16:37 - alina_t Rakstīja :
Es arī kādu laiku atpakaļ skatījos aerogrila virzienā, bet nevarēju saprast, vai beigu beigās rezultāts nebūs tāds pats kā cepeškrāsnī ceptam? Kurš modelis Tev ir?
Es kādas nedēļas 3 atpakaļ nopirku aerogrilu - domāju, ka daudzām šeit tas ir zināms un lietojams, iespējams, par to jau tika runāts :))). Esmu stāvā sajūsmā par šo verķīti un visas manas pannas stāv ... |
airi (on-line) |
Publicēts: 02.02.2012 16:57 |
02/02/2012 16:57:10 - Rakstīja :
Kas tas par aerogrilu?
|
iieva (on-line) |
Publicēts: 02.02.2012 17:22 |
02/02/2012 17:22:06 - Rakstīja :
Es ar meklēju sev piemērotāko grilla modeli, jo ļoti aktuāls man jautājums pēc iespējas veselīgāk pagatavot gaļu un arī protams dārzeņus!
|
airi (on-line) |
Publicēts: 02.02.2012 18:56 |
02/02/2012 18:56:37 - iieva Rakstīja :
Man ir Foreman grils ar noņemamām virsmām (ērti nomazgāt). Tur gaļa sanāk super! Notek liekie tauki, jo ir slīpums. Esmu cepusi arī dārzeņus, labi sanāca paprika un kabacis. Bet zinu, ka tam varetu būt pat plašāks pielietojums. Tas vēl jāizpēta. Manuprāt tepat FD veikalā Foreman var nopirkt. Es pirku caur Ebay. Es ar meklēju sev piemērotāko grilla modeli, jo ļoti aktuāls man jautājums pēc iespējas veselīgāk pagatavot gaļu un arī protams dārzeņus! Gribu paslavēt savas Boereman rīves! Pirms kāda laika tādas nopirku, gan universālo, gan smalko-burkāniem. Super! Sasmalcināt dārzenus nu vairs nav problēma. Iepriekšējās rīves tuvu nestāv!
|
ieva_ (on-line) |
Publicēts: 02.02.2012 19:08 |
02/02/2012 19:08:55 - Meks Rakstīja :
Es esmu sajūsmā par mazu rokas piena putotāju - maksāja niekus - zem 1Ls. Kad sagribās kaut ko saldu, saputoju kādus 50ml piena ar vaniļas cukura drusciņu un saldinātāju. Ja paveicas, sanāk tādas putas, ka tējkaroti apgāžot otrādi, ārā nekrīt. Un, protams, kad gribās kafiju ar putām, tad arī lieliski izmantojams.
Pagājušajā vasarā Vācijā nopirku vēl vienu foršu mantu. Nebija dārgs un arī daudz vietas virtuvē neaizņem, jo ir maziņš. Piena putotājs, kurā iet iekšā 100ml piena un saputojās tādās putiņās, kādas l ... |
Viesis |
Publicēts: 02.02.2012 19:09 |
02/02/2012 19:09:18 - Meks Rakstīja :
Es arī nesen iedomājos, ka varētu nopirtk to aerogrilu, jo mana māsīca to lieto vinu laiku un arī ir sajusmā, bet tā pat ka Meks iedomājos, vai tas ir veselīgi? Cik es sapratu, tad mikroviļņu krāsī gatavotais ēdiens nav veselīgs. Un kā ir ar aerogrilu? Vai kāds ir eksperts šājā jomā?
Es arī kādu laiku atpakaļ skatījos aerogrila virzienā, bet nevarēju saprast, vai beigu beigās rezultāts nebūs tāds pats kā cepeškrāsnī ceptam? Kurš modelis Tev ir? |
ieva_ (on-line) |
Publicēts: 02.02.2012 19:15 |
02/02/2012 19:15:48 - iieva Rakstīja :
Man ir šeit pat caur FD iegādāts George Foreman el-grils GRB72P. Tiek aktīvi izmantots (man it īpaši, jo nav iespējas gatavot uz plīts vai cepeškrāsnī..).Es ar meklēju sev piemērotāko grilla modeli, jo ļoti aktuāls man jautājums pēc iespējas veselīgāk pagatavot gaļu un arī protams dārzeņus! Grillēju dārzeņus, maizi, tortiljas ar dažādu pildījumu, bumbierus. Noteikti var grillēt arī gaļu, bet man nav aktuāli, jo to uzturā nelietoju. Man patīk arī funkcija, ka var vāku noregulēt tā, ka tas nepiespiežas.
|
denia (on-line) |
Publicēts: 02.02.2012 19:40 |
02/02/2012 19:40:52 - Rakstīja :
Es,savukart,salidzinosi nesen iegadajos risu katlu. Risu katla galvenais noslepums ir tas,ka pec tam,kad risi izvarijusies,katls automatisks parsledzas sildisanas rezima,tadejadi risi tiek "nogatavinati" lidz galam un tie sanak loti ireni. Bet pats galvenais,ka risa graudam netiek bojata nedz apvalka areja,nedz iekseja dala (kuras parasti parplist tradicionali varot risus). Augsa katlam ir siets,kura var ari tvaicet visu ko sirds velas. Agrak biju parliecinata,ka ar risiem ta isti tomer paest nevar,tomer risu katla pagatavotie risi liecina par pretejo. Saja risu katla sanak pagatavot ari loti irdenu un aromatisku kuskusu un bulguru. |
kuku6a (atbalsta Figūras Draugus) |
Publicēts: 02.02.2012 20:04 |
02/02/2012 20:04:40 - Rakstīja :
Man jau liekas ka mums, tiem kas tievē un gatavo veselīgus ēdienus, ļoti laba lieta tvaika katls. Es tur gatavoju visādus dārzenišus (īpaši patīt brokoļi un puķukāposti) un arī gaļu un zivi. Un pats interesantakais ir tas, ka es varu likt tajā katlā saldētu zivi vai gaļu. Jo ne vienmēr es atcēros atsaldēt to, ko ieplānoju gatavot. Un tad es lieku katlā saldētu zivi / gaļu un vienkārši uzlieku lielāku gatavošanas laiku. Un varu mierīgi darīt kaut ko citu kamēr mans ēdiens gatavojas. Un vēl interesants fakts ir tas, ka mani ēdieni, kas ir gatavoti tvaiku katlā, man garšo bez sāls!
|
Meks
(on-line) |
Publicēts: 02.02.2012 20:54 |
02/02/2012 20:54:27 - denia Rakstīja :
Paldies par ideju! Es arī rīsu katliņā pamēģināšu kuskusu pagatavot! Nebija nemaz ienācis prātā!
Es,savukart,salidzinosi nesen iegadajos risu katlu. Risu katla galvenais noslepums ir tas,ka pec tam,kad risi izvarijusies,katls automatisks parsledzas sildisanas rezima,tadejadi risi tiek "nogatavina ... |
Sandrusha (on-line) |
Publicēts: 03.02.2012 00:08 |
03/02/2012 00:08:50 - denia Rakstīja :
Es šajā katliņā principā vāru visus graudaugus - ideāli viss! vienmēr gatavs un nekad nepiedeg, vismaz līdz šim nav bijis :) Arī putras nelielās porcijās :) Es,savukart,salidzinosi nesen iegadajos risu katlu. Risu katla galvenais noslepums ir tas,ka pec tam,kad risi izvarijusies,katls automatisks parsledzas sildisanas rezima,tadejadi risi tiek "nogatavina ... |
Milimetriņš (on-line) |
Publicēts: 03.02.2012 11:39 |
03/02/2012 11:39:49 - Rakstīja :
Nebiju dzirdējusi par rīsu katliem. Kādi modeļi jums ir? |
alina_t (on-line) |
Publicēts: 03.02.2012 12:26 |
03/02/2012 12:26:31 - Meks Rakstīja :
Dzīvokli īrēju un tur nav krāsns, tikai elektriskā plīts un mikroviļņu krāsns. Kad gāju pirkt, nevarēju izvēlēties starp elektrisko krāsni, elektrisko grilu vai aerogrilu. Beigās izvēlējos pēdējo, jo krāsns aizņem vairāk vietas, bet aerogrils ir funkcionālāks par parasto grilu, jo to var lietot arī kā tvaika katlu (šo funkciju es vēl nepaspēju izmeģināt :))). Tas nestrādā kā mikroviļņu krāsns, bet tur atkarībā no modeļa ir vai nu lampa vai veinkārši spirāle, kas sasilda gaisu, un ventilātors, kas šo gaisu dzenā pa riņķi. Laikam jau ir tas pats, kas krāsns, bet kā teicu, krāsns man diemžēl nav :))). Man ir pats vienkāršākais un lētākais modelis, kas mani pilnībā apmierina, bet nosaukumu es neatceros (paskatīšos vakarā)
Es arī kādu laiku atpakaļ skatījos aerogrila virzienā, bet nevarēju saprast, vai beigu beigās rezultāts nebūs tāds pats kā cepeškrāsnī ceptam? Kurš modelis Tev ir? |
alina_t (on-line) |
Publicēts: 03.02.2012 12:28 |
03/02/2012 12:28:31 - kuku6a Rakstīja :
Tu gaļu pirms tam marinē? Nezinu kā pareizi (garšīgi) pagatavot gaļu vai zivi tvaika katlā, tāpēc būtu vorši, ja jūs man ieteiktu, kā to darīt )))
Man jau liekas ka mums, tiem kas tievē un gatavo veselīgus ēdienus, ļoti laba lieta tvaika katls. Es tur gatavoju visādus dārzenišus |
alina_t (on-line) |
Publicēts: 03.02.2012 12:29 |
03/02/2012 12:29:47 - airi Rakstīja :
Man ir TopShop Speed slicer, kas laikam ir daudz vienkāršāka par Boereman, bet man ļoti patīk :)))
Gribu paslavēt savas Boereman rīves! Pirms kāda laika tādas nopirku, gan universālo, gan smalko-burkāniem. Super! Sasmalcināt dārzenus nu vairs nav problēma. Iepriekšējās rīves tuvu nestāv! |
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus) |
Publicēts: 03.02.2012 12:38 |
03/02/2012 12:38:18 - Milimetriņš Rakstīja :
Te FD mājaslapā arī ir nopērkami divu veidu katli - lēnvāres un rīsu:Nebiju dzirdējusi par rīsu katliem. Kādi modeļi jums ir? http://www.figurasdraugi.lv/client/shop/category.asp?wa_id=10&wa_site_id=6 |
Meks
(on-line) |
Publicēts: 03.02.2012 12:47 |
03/02/2012 12:47:08 - Elīna. Rakstīja :
Vai kāda ir mēģinājusi lēnvāres katlu? Nezinu kāpēc, bet man tas liekas nedaudz smieklīgs! Nu lēni vārās un elektrība daudz tērējās! Man jau nenormāli patīk visādi virtuves verķi, bet lēnvāres katlu nav gribējies kā par brīnumu iegādāties. Savukārt FD grilu man vīrs salauza, viņš nolauza grilam vāku! Kā viņam tas izdevās, nav ne jausmas.
Te FD mājaslapā arī ir nopērkami divu veidu katli - lēnvāres un rīsu:http://www.figurasdraugi.lv/client/shop/category.asp?wa_id=10&wa_site_id=6 |
denia (on-line) |
Publicēts: 03.02.2012 14:39 |
03/02/2012 14:39:11 - Milimetriņš Rakstīja :
Nebiju dzirdējusi par rīsu katliem. Kādi modeļi jums ir? Man ir sitáds:
Panému pasu létáko,kas veikalá bija (30 eiro). Vienígais,ka katls ir loti liels,paredzéts vismaz 4 -6 édájiem. Ja vien netaisa visai gimenei,bet tikai sev,labák tomér pirkt mazos modelus,tie arí tik daudz vietas neaiznem. |
airi (on-line) |
Publicēts: 03.02.2012 15:28 |
03/02/2012 15:28:25 - Rakstīja :
Man visu rīsu, lēnvāres, tvaika katlu lomu brīnišķīgi pilda "Zepter" katli, ko jau lietoju daudzus gadus un nespēju vairs iedomāties dzīvi bez tiem. Vismaz vienu vajadzētu katram Figūras Draugam! Vienīgais tas, ka tomēr viņi ir jāpieskata...nevar tā- ieslēgt un aizmirst, kas ir iespējams ar elektriskajām iericēm.
|
Aija (on-line) |
Publicēts: 03.02.2012 15:41 |
03/02/2012 15:41:38 - airi Rakstīja :
Man tieši tāpat. Gadiem lietoju "Zepter", esmu sajūsmā.
Man visu rīsu, lēnvāres, tvaika katlu lomu brīnišķīgi pilda "Zepter" katli, ko jau lietoju daudzus gadus un nespēju vairs iedomāties dzīvi bez tiem. Vismaz vienu vajadzētu katram Figūras Draugam! Vien ... |
Milimetriņš (on-line) |
Publicēts: 03.02.2012 18:29 |
03/02/2012 18:29:24 - Elīna. Rakstīja :
Laikam maz lietoju šo mājaslapu, jo nemaz nezināju, ka te arī var nopirkt katlus Te FD mājaslapā arī ir nopērkami divu veidu katli - lēnvāres un rīsu:http://www.figurasdraugi.lv/client/shop/category.asp?wa_id=10&wa_site_id=6 |
kuku6a (atbalsta Figūras Draugus) |
Publicēts: 04.02.2012 13:48 |
04/02/2012 13:48:08 - alina_t Rakstīja :
Man vispār garšo arī bez piedavam, turklāt bieži sanāk satavot saldēto gaļu / zivi, tāpēc vienkārši fiziski nevaru iemarinēt to... Bet nu ja Tev iz svaiga, nesasaldēta gaļa, droši vari pilikt jebkuras garšvielas, kas tev garšo! Es dažreiz lieku piedevu vistas gaļai, manai mammai patī karijs... Tā kā visu ko vēlies! Bet zivs tomēr man garšo bez piedevam. Pamēģini dažādus variantus un begu beigās atradisi savu!
Tu gaļu pirms tam marinē? Nezinu kā pareizi (garšīgi) pagatavot gaļu vai zivi tvaika katlā, tāpēc būtu vorši, ja jūs man ieteiktu, kā to darīt ))) |
Natuzis
(on-line) |
Publicēts: 04.02.2012 16:20 |
04/02/2012 16:20:20 - Rakstīja :
Es savukārt varu ieteikt ātrvāres katlu ;) Piem. bietes vien 15min un gatavas ;) |
Viesis |
Publicēts: 04.02.2012 18:05 |
04/02/2012 18:05:43 - Rakstīja :
Neatradu sava rīsu katliņa bildes, bet nu princips ir tieši tāds pats kā Denia. Mans nav ļoti liels, zinu, ka pieejams Avokado veikalos Rīgā. |
sveta77 (on-line) |
Publicēts: 07.02.2012 15:26 |
07/02/2012 15:26:37 - alina_t Rakstīja :
Dzīvokli īrēju un tur nav krāsns, tikai elektriskā plīts un mikroviļņu krāsns. Kad gāju pirkt, nevarēju izvēlēties starp elektrisko krāsni, elektrisko grilu vai aerogrilu. Beigās izvēlējos pēdējo, jo ... Pastāsti lūdzu kā to aerogrilu izmantot kā tvaika katlu, man arī tāda ierīce ir,bet instrukcijas nav.
|
Meks
(on-line) |
Publicēts: 07.02.2012 22:23 |
07/02/2012 22:23:31 - denia Rakstīja :
Izmēģināju kuskusu rīsu katliņā! Sanāca baigi labi! Paldies par ideju!
Es,savukart,salidzinosi nesen iegadajos risu katlu. Risu katla galvenais noslepums ir tas,ka pec tam,kad risi izvarijusies,katls automatisks parsledzas sildisanas rezima,tadejadi risi tiek "nogatavina ... |
Meks
(on-line) |
Publicēts: 07.02.2012 22:24 |
07/02/2012 22:24:04 - Rakstīja :
Rīsu katliņa bildi ieliku fotogalerijā!
|
Meks
(on-line) |
Publicēts: 07.02.2012 22:25 |
07/02/2012 22:25:40 - Natuzis Rakstīja :
Kas ir ātrvāres katls ?
Es savukārt varu ieteikt ātrvāres katlu ;) Piem. bietes vien 15min un gatavas ;) |
Meks
(on-line) |
Publicēts: 07.02.2012 22:55 |
07/02/2012 22:55:23 - Aija Rakstīja :
Esmu ļoti daudz dzirdējusi par Zepter un ļoti labas atsauksmes, bet nekad neesmu iegādājusies. Kas tieši ir īpašs šiem katliem?
Man tieši tāpat. Gadiem lietoju "Zepter", esmu sajūsmā. |
Natuzis
(on-line) |
Publicēts: 09.02.2012 17:38 |
09/02/2012 17:38:32 - Meks Rakstīja :
Tādi, kas zem spiediena dikti ātri pagatavo visu ko. Šeit diskusija http://www.calis.lv/forums/tema/18122279-atrvares-katli/Kas ir ātrvāres katls ? Šeit cenas http://www.kurpirkt.lv/cena.php?q=%C4%81trv%C4%81res+katli |
Meks
(on-line) |
Publicēts: 09.02.2012 19:59 |
09/02/2012 19:59:51 - Natuzis Rakstīja :
izpētīju modeļus. Kurš tieši modelis Tev ir? Minēji, ka bietes 15 min. gatavas. Ko vēl esi vārījusi un cik ātri? Man jau sāk gribēties tādu iegādāties?
Tādi, kas zem spiediena dikti ātri pagatavo visu ko. Šeit diskusija http://www.calis.lv/forums/tema/18122279-atrvares-katli/Šeit cenas http://www.kurpirkt.lv/cena.php?q=%C4%81trv%C4%81res+katli |
Meks
(on-line) |
Publicēts: 10.02.2012 21:45 |
10/02/2012 21:45:49 - Rakstīja :
Natuzis, vai kad uzliec vārīties bietes skaiti tās 15 min. no uzlikšanas vai no tā brīža, kad varētu ūdens sākt vārīties? Es Tavā iespaidā šodien aizcilpoju uz Gemosu un nopirku to katlu! Tikai tagad n-tie jautājumi. Lūdzu, padalies, ko vēl tur taisi. Alkstu informācijas! Uzliku bietes vārīties! Cāļa diskusijā lasīju, ka citiem katli sāk šņākt - manam klusums pagaidām!
|
Meks
(on-line) |
Publicēts: 11.02.2012 11:33 |
11/02/2012 11:33:58 - Rakstīja :
Viss kārtībā, sapratu kā tā lieta darbojas un viss aiziet. Gaidīju to lielo šņākšanu, bet nekāda ļoti liela nebija. Kad atlaiž tvaiku, tad gan tvaika nosūcējam ir ko turēt! Bietes vakar izvārīju tiešām 15 min. no tā brīža, kad sāk tvaiks uzdarboties, šodien jau pupiņu zupa šņākuļo pa katlu. Cik forši, man patīk tas jaunais katls!
|
Lady_Mom (on-line) |
Publicēts: 11.02.2012 11:55 |
11/02/2012 11:55:56 - Rakstīja :
Meičas, uzdāviniet man to ātrvāres katlu! Palasījos, izskatās baigā manta! Nekad agrāk par tādu nebiju dzirdējusi... Jāprasa vīram kā dāvanu dz-dienā!
|
Lady_Mom (on-line) |
Publicēts: 11.02.2012 12:00 |
11/02/2012 12:00:56 - Rakstīja :
Un re ko atradu - varbūt man un jums noder!Produktu pagatavošanas laika tabula
page: [1] 2 (page size 50) Izsaki savu viedokli
Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās |