Draugs - cilvēks, kurš tevi par sviestmaizi nepārdos. /Gabriels Laubs/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

īsti nesaprotu


Agiii (on-line)
Publicēts: 09.01.2012 22:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/01/2012 22:43:56 - Rakstīja :
Man jautājums par tauku vienību, man tā ir viena, kopējās dienas vienības man ir 16. Kas tajā vienā ietilpst, jo no rīta es smērēju uz maizes plānu kārtiņu margarīna. Bet vēlāk priekš pusdienām vai vakariņām gatavojot drusku tomēr nepieciešams lietot eļlu???
Vēl jautājums par labības produktiem, man pagaidām nav virtuves svariņi, kā es, lai aptuveni varu noteikt, cik vienības ir kartupeļiem, makaroniem vai rīsiem, ko apēdu??? Un vēl, plānotājā ir našķu sadaļa, bet visur lasu, ka vajag skaitīt pie labības. Esmu samulsumā.....

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 09.01.2012 23:27 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/01/2012 23:27:20 - Agiii Rakstīja :
Man jautājums par tauku vienību, man tā ir viena, kopējās dienas vienības man ir 16. Kas tajā vienā ietilpst, jo no rīta es smērēju uz maizes plānu kārtiņu margarīna. Bet vēlāk priekš pusdienām vai va ...

Pirmais ieteikums:

1) Tiec pie elektroniskajiem virtuves svariņiem. Nav obligāti pirkt dārgos! Galvenais, lai elektroniskie un ar pirkstiņbaterijām - tā varēsi precīzāk izmērīt svaru un arī ar baterijām būs mazākas problēmas!

2) Centies ēst pēc šķīvja likuma un ņem mazu šķīvi (apmēram tā, lai Tu, izplešot plati mazo pirkstiņu un īkšķi vari aizsniegt abas šķīvja malas): puse no šķīvja ar dārzeņiem (tomāti, gurķi, rīvēti burkāni, vārītas bietes ar etiķi utt.)  vai salātiem (ar minimālu daudzumu eļļas, majonēzes, bezpiedevu jogurta, krējuma...vislabāk, ja nav svaru, tad BEZ piedevām), ceturtā daļa ar labības produktiem vai graudaugiem (kartupeļi, griķi, rīsi, makaroni u.c.),un ceturtā daļa ar olbaltumvielas saturošiem produktiem (vistas fileja, šašliks, cepta/vārīta ola, biezpiens, zivs, jūras veltes...).

Pēc jaunās programmas ieteicamāk būtu likt vienā ēdienreizē (piem. pusdienās) pusi dārzeņu, pusi gaļas (zivju,biezpiena u.c.) , otrā ēdienreizē (piem.vakariņās)  pusi dārzeņus, pusi labības/graudaugu . Tas tā, lai vieglāk kuņģim visu apstrādāt. Šādi ir arī vieglāk salikt vienības (manuprāt! :) ).

3) Ja Tu lieto lieso margarīnu (ap 20% tauku), tad nebēdā un uzsmērē to plāno kārtiņu uz maizes - tā neko daudz nesver. Un pie cepšanas kādu tējkaroti eļļas mierīgi. 

4) Našķu sadaļa ir domāta tam, lai Tev nebūtu jāatsakās no kaut kāda kāruma vai našķa (alkohols, krējums, šokolāde utt.). Tā kā tur norādītie ēdieni/dzērieni satur daudz cukura/tauku/kaloriju, tie nav ieteicami lielos daudzumos ikdienā. Tāpēc atļautais našķu daudzums dienā (ikdienā) - 1 vienība! Tie būtu 2 gabaliņi šokolādes vai ļoti neliela saujiņa ar riekstiem, vai viena glāze šampanieša, vai 50g frī kartupeļu utt.


Galvenais - neapstājies izzināt un drīz Tev viss taps skaidrs! Lasi bukletiņus, tur ir ļoti daudz galvenās informācijas. Forumā vari smelties motivāciju, detalizētu informāciju un meiteņu sarunas par un ap tievēšanu un produktiem. 


Agiii (on-line)
Publicēts: 10.01.2012 07:13 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/01/2012 07:13:06 - baibinjsh1 Rakstīja :
Liels paldies tev!


Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās