Mīla bez cieņas augstu neuzlido. Tā ir kā eņģelis, kuram nav viena spārna. /A. Dimā dēls/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Gatavojamies ziemai


GunA
					Poste: 146
GunA (on-line)
Publicēts: 10.08.2011 10:16 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/08/2011 10:16:42 - Rakstīja :
Laba diena.
Gribu vērsties pie jums pēc padoma.
Kā ir ar dārzeņu saldēšanu (cukīni, kabači, tomāti uc.)?
Tagad viss ir pārpārēm un par pieejamām cenām, tāpēc gribētos ko sagādāt arī ziemai, jo ziemas sezonā nopērkamie dārzeņi ir vienkārši nebaudāmi.


Minkinja
					Poste: 188
Minkinja (on-line)
Publicēts: 10.08.2011 11:26 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/08/2011 11:26:49 - GunA Rakstīja :
Laba diena. Gribu vērsties pie jums pēc padoma. Kā ir ar dārzeņu saldēšanu (cukīni, kabači, tomāti uc.)? Tagad viss ir pārpārēm un par pieejamām cenām, tāpēc gribētos ko sagādāt arī ziemai, jo ziem ...
Jā, man arī ir aktuāla šī tēma... vienīgais, ko pagaidām esmu sasldējusi ir baziliks, spināti, un protams ogas! kā ir ar kabačiem nezinu, vēl jau var drosi vien saldēt pākšu pupiņas, burkānus, zirnīšus utt... kādas vēl idejas pārējām meitenēm?

trakums
					Poste: 589
trakums (on-line)
Publicēts: 10.08.2011 14:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/08/2011 14:23:18 - Rakstīja :
Man saldētavā joprojām stāv saldētas zemenes no pagājušā gaba... Tā ka ogas laikam nemāku patērēt no saldētavas...
Un vispār, baigi daudz jau tāpat nesasaldēsi... Vismaz man šķiet, ka manā saldētavā, kura ir ar 3 plauktiem, dārzeņus sasaldēt diži ilgam laikam nav iespējams......

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 10.08.2011 19:19 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/08/2011 19:19:17 - Rakstīja :
Čau, GunA!
Prieks, ka tāda veterāne kā Tu ienāc te pie mums un ik pa laikam ko uzraksti! Supppper!!!

Es esmu sasaldējusi mellenes un sviesta pupiņas. Saldēšu arī sēnes (izvārītas, sagrieztas un saliktas maisiņos), burkānus (notīrīšu, sagriezīšu kubiciņos, lai zupās un sautējumos var likt vienā mierā iekšā), dilles (sagriezīšu jau gatavas lietošanai), ir doma par bietēm (laikam jāizvāra, jāsarīvē/jāsagriež). Paskatīšos, ko vēl Centrāltirgū piedāvās, kad būšu tur uz vietas. Ja būs zirņi, tos arī saldēšu.
Vēl esmu nobriedusi uz Mumina īpašo buljonu - šogad taisīšu .  

Ko un kā vēl pārējās saldē? 

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 10.08.2011 19:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/08/2011 19:21:25 - Rakstīja :
Un vēl - beidzot esmu sarunājusi no radiem lielo mega saldētavu, kura viņiem vairs nav vajadzīga! Jesss!!!! Jo iepriekš mana saldētava bija gandrīz tik liela, cik mikrene, varbūt mazāka. LAI DZĪVO KRĀJUMI (atskaitot raženo tauku kārtu uz mūsu augumiem ) !!!

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 10.08.2011 19:29 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/08/2011 19:29:05 - baibinjsh1 Rakstīja :
Čau, GunA!Prieks, ka tāda veterāne kā Tu ienāc te pie mums un ik pa laikam ko uzraksti! Supppper!!!Es esmu sasaldējusi mellenes un sviesta pupiņas. Saldēšu arī sēnes (izvārītas, sagrieztas un saliktas ...
Baibiņ, kā Tu pupiņas saldēji? Svaigas vai vārītas?

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 10.08.2011 19:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/08/2011 19:37:16 - champagne Rakstīja :
Baibiņ, kā Tu pupiņas saldēji? Svaigas vai vārītas?
Vārītas!
Ņēmu, nogriezu galiņus, pārgriezu lielākās pākstis vidū uz pusēm (lai vieglāk pēc tam pagatavot), saliku katlā, pielēju ūdeni un vārīju! Kad izvārīju, pagaidīju, lai izdziest un sasvēru pa 300g porcijām! 

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 10.08.2011 19:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/08/2011 19:40:30 - baibinjsh1 Rakstīja :
Vārītas!Ņēmu, nogriezu galiņus, pārgriezu lielākās pākstis vidū uz pusēm (lai vieglāk pēc tam pagatavot), saliku katlā, pielēju ūdeni un vārīju! Kad izvārīju, pagaidīju, lai izdziest un sasvēru pa 300 ...
Oi, super! Paldies par padomu, sataisīšu ka es ar tā Sviesta pupiņas man topā šobrīd, ēdu divos veidos - austrumu gaumē un ar sīpoliem, tomātiem ceptas... ņammm...ņammm...ņammm Drīz ielikšu recepti, esmu jau safočējusi.

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 10.08.2011 19:50 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/08/2011 19:50:21 - champagne Rakstīja :
Oi, super! Paldies par padomu, sataisīšu ka es ar tā Sviesta pupiņas man topā šobrīd, ēdu divos veidos - austrumu gaumē un ar sīpoliem, tomātiem ceptas... ņammm...ņammm...ņammm Drīz ielikšu recepti, e ...
Man jau vislielākie prieki par to, ka nekad neko neesmu no sviesta pupiņām taisījusi, bet kaut kā intuīcija saka, ka ar tām man būs laba draudzība . Zināšu, no kā gaidīt receptes !

Lene
					Poste: 260
Lene (on-line)
Publicēts: 10.08.2011 21:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/08/2011 21:54:42 - champagne Rakstīja :
Oi, super! Paldies par padomu, sataisīšu ka es ar tā Sviesta pupiņas man topā šobrīd, ēdu divos veidos - austrumu gaumē un ar sīpoliem, tomātiem ceptas... ņammm...ņammm...ņammm Drīz ielikšu recepti, e ...
super man arī garšo sviesta pupas, austrumu gaumē varētu būt kolosāli. šodien iečekoju draugos un atradu baigo recepti, tikai žēl ka tik vēlu, ķiploku ziedi, ko mēdz nogriezt pirms viņi vēl izziedējuši un no tiem uztaisīta pasta ziemai, tos kātus samaļ un pievieno sāli un eļļu, esot ļoti gardi.  kolosāli, nākošo gadu noteikti mēģināšu.

Lene
					Poste: 260
Lene (on-line)
Publicēts: 10.08.2011 21:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/08/2011 21:56:43 - Rakstīja :
tad vēl viena vienkārša recepte kabačus sagriež ripiņās un uz ripiņām sīpolu, tomātu un sieru pa virsu liek cepeškrāsnī uz 15 min un gardi ļoti, kā mazas piciņas. pamēģiniet.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 10.08.2011 22:35 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/08/2011 22:35:24 - Lene Rakstīja :
tad vēl viena vienkārša recepte kabačus sagriež ripiņās un uz ripiņām sīpolu, tomātu un sieru pa virsu liek cepeškrāsnī uz 15 min un gardi ļoti, kā mazas piciņas. pamēģiniet.
Mhm, šis labais! Sestdien biju ciemos, tieši tādu ēdu, tikai bez siera. Bija dikti labs! Nu bet ja vēl ar sieru, tad nu vispār

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 13.08.2011 22:14 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/08/2011 22:14:24 - Rakstīja :
Klau, kā labāk saldēt burkānus? Noblanšētus, vārītus vai pavisam svaigus? Man gribas kubiciņos, bet droši vien arī nedaudz sasaldēšu rīvētus mērcēm un sīkām zupām.

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 14.08.2011 12:59 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2011 12:59:13 - baibinjsh1 Rakstīja :
Klau, kā labāk saldēt burkānus? Noblanšētus, vārītus vai pavisam svaigus? Man gribas kubiciņos, bet droši vien arī nedaudz sasaldēšu rīvētus mērcēm un sīkām zupām.
Es saldēju svaigus burkānus.

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 16.08.2011 15:02 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/08/2011 15:02:13 - GunA Rakstīja :
Laba diena.Gribu vērsties pie jums pēc padoma.Kā ir ar dārzeņu saldēšanu (cukīni, kabači, tomāti uc.)?Tagad viss ir pārpārēm un par pieejamām cenām, tāpēc gribētos ko sagādāt arī ziemai, jo ziemas sez ...
Iepriekšējos saldēju tikai ogas un garšaugus, taču šogad saldēju visu pēc kārtas ( taisnība tam, kurš saka, ka tam visam nepieciešama MEGA liela saldētava, bet tas IR to vērts) - saldēts tiek :

- ogas ( gan veselas, gan blenderētas ( tas tāpēc, ka veselas ogas aizņem stipri daudz vietas saldētavā tilpuma ziņā))
- augļi ( plūmju, aprikožu pusītes, mizoti/nemizoti āboli/bumbieri gabaliņos, kas pirms likšanas saldētavā apslacīti ar citrona sulu, lai nesabrūnē) - tos lietoju vārot brokastu putras, banāni ( blenderēšanai ar pienu, putrām), mazās plūmītes ( "kaukāza" - ar visu kauliņu) - ziemā ar saldinātāju var savārīt debešķīgu kompotiņu
- dārzeņi: burkāni rīvēti/šķēlītēs/kubiciņos, jau novārītas bietes - rīvētas/kubiciņos ( zupām var saldēt arī svaigas/rīvētas), ziedkāpostu rozetes, pākšu pupiņas, zirņi. Saldēju arī jau gatavas zupas izlases, kurās ir jau - burkāns, zirnītis, ziedkāposts, reizēm kāposts, kartupeļus gan nelieku klāt, kad nav laika īpaši gatavot, šis variants lieliski noder. Par cukīni saldēšanu - domāju var, jo veikalā nopērkamajos dārzeņu maisījumos, kas domāti cepšanai, tie tur ir - domājams, jau noblanšēti pirms likšanas sasaldēt. Kā izrādās - tomātus arī var saldēt ( to spriežu pēc tā, ka mūsu pašu Melllene reiz par to stāstīja, ka tā darījusi). Pēdējos gadus esmu iecienījusi saldēt arī pupiņas - mazās pupiņas, tās tirgū var nopirkt ar visām pākstiņām ( zaļas, bet gatavas) - tās var izlobīt no pākstiņām un likt saldētavā, vārot zupas - tādas pa tiešo no saldētavas var likt vārīt kopā ar kartupeļiem, nebūs stundām, kā kaltētās jāmērcē un tad jāvāra, un būs noteikti labāka garša nekā no buņdžiņām ņemtajām pupiņām, tāpat daru arī ar tā saucamajām "dārza" jeb "cūku" pupām, šīs lieliski noder sautējumos. Kam ir pašiem sava dobe, kur aug šīs pupas, iesaku, pamēģiniet, lielisks variants, lai nav jākrāmējas ar ilgo pupiņu mērcēšanu pirms gatavošanas.
- garšaugi : dilles, loki, baziliks u.c. , arī piparmētru lapiņas ( tēja kā no svaigi plūktām lapiņām ) Ar garšaugiem jāuzmanās, noteikti saldētavā jāliek hermētiski slēgtos trauciņos, ne maisiņos, citādi visam pārējam, ogām, dārzeņiem, kas būs saldētavā  maisiņos, būs diļļu vai loku piegarša
 - sēnes : svaigas vai jau sasautētas ( šādi mazāk rūmes aizņem saldētavā - liekais šķidrums iztvaiko, bet garša saglabājas tā pati), arī vārītās var droši saldēt

Gan jau, ka kaut ko aizmirsu pieminēt

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 17.08.2011 09:19 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/08/2011 09:19:11 - Elīna. Rakstīja :
Iepriekšējos saldēju tikai ogas un garšaugus, taču šogad saldēju visu pēc kārtas ( taisnība tam, kurš saka, ka tam visam nepieciešama MEGA liela saldētava, bet tas IR to vērts) - saldēts tiek :- ogas ...
ohoho, paldies, Elīna, par izsmeļošo aprakstu!
Redz kas ir nonācis manā redzeslokā:
http://www.cetrassezonas.lv/lv/apskati/derigi_zinat/article.php?id=19402

iev@ (on-line)
Publicēts: 17.08.2011 11:08 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/08/2011 11:08:29 - baibinjsh1 Rakstīja :
ohoho, paldies, Elīna, par izsmeļošo aprakstu! Redz kas ir nonācis manā redzeslokā:http://www.cetrassezonas.lv/lv/apskati/derigi_zinat/article.php?id=19402
O, šis ir varen noderīgs links!  Un arī Elīnai paldies par praktiskajiem padomiem!  Kaut kur jāpiefiksē dienai, kad nopirkšu savu mega lielo saldētavu 

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 17.08.2011 17:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/08/2011 17:11:57 - iev@ Rakstīja :
O, šis ir varen noderīgs links!  Un arī Elīnai paldies par praktiskajiem padomiem!  Kaut kur jāpiefiksē dienai, kad nopirkšu savu mega lielo saldētavu 
Vai ne? Man bija smaids pa visu seju, kad atradu to! Galvenais, ka tajā lapā ir pilns ar receptēm, padomiem, ceļojumu aprakstiem un vēl visu ko! Šo lapu iedomājos tāpēc, ka melllene bieži to bija pieminējusi savos komentāros par receptēm ;).

iev@ (on-line)
Publicēts: 17.08.2011 17:24 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/08/2011 17:24:52 - Rakstīja :
Jā, lapā jau agrāk biju ieskatījusies, bet šādu sadaļu biju palaidusi garām. Tur ir daudz produktu apraksti un receptes.. 
Būs jāizprintē un jāpieliek FD recepšu mapē 


Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās