Šašlikošana :(
Ligablu
(on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 10:39 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 10:39:46 - Rakstīja :
Sveikas! Esmu jauniņā, un mēģinu iesākt tievēšanas posmu, bet kaut kā īsti nepadodas. Vienu nedēļu -800g otru +800g un tāds riņķa dancis vien sanāk...Problēma??? - garšo gaļa.. ko lai dara, kā sevi piespiest piebremzēt! Tagad vasara, grillēšanas laiks pilnā sparā..un Līgo svētki.. ārprāc! nu ko lai ar sevi dara? |
||
trakums (on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 11:10 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 11:10:18 - Ligablu Rakstīja :
Edot to pašu šašliku, klāt ēd labi daudz dārzeņus, tu tak tāpat nevarēsi apēst vairāk kā tev lien ne? Nu tad krāmē pilnu šķīvi ar tomātiem, gurķiem, lokiem, dillēm un liec gaļiņu pa druskai! Manuprāt varētu rīkoties tā - saliec dārzeņus, uzliec kādus 5 gb šašlika un uzstādi sev noteikumu, ka kamēr šķīvis nebūs tukšs, tikmēr pēc jaunas gaļas nesniegsies! Un kad tev būs dārzeņu bāze, tad jau tev vairs tik daudz nevajadzētu gribēties to gaļu ne?Sveikas! Esmu jauniņā, un mēģinu iesākt tievēšanas posmu, bet kaut kā īsti nepadodas. Vienu nedēļu -800g otru +800g un tāds riņķa dancis vien sanāk...Problēma??? - garšo gaļa.. ko lai dara, kā sevi p ... Un pa retam jau var arī pašmaukties, kas protams nav labākais variants, bet ja reiz ēd gaļu tā pavairāk, tad atsakies no kādām labības vienībām ne? Esmu te lasījusi, ka meitense raksta - galvenais nepārsniegt vienības!!! Vislabāk jau viņas izpildīt tā, kā rakstīts, bet nu pa retam... Es jau ar domāju ka pa līgo gaļa ies pa gaisu! Es ar bez gaļas nevaru un man bieži liekas, ka tas atvēlētais vienību skaits priekš manis ir stipri par maz! |
||
Ligablu
(on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 13:34 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 13:34:43 - Rakstīja :
Paldies par padomu par to tukšo šķīvja izēšanu. Bet Arī man liekas, ka vienību skaits, kas atvēlēts gaļai - ir ļoti mazs Principā noturēties pēc šīs programmas ir viegli, jo jūtos pietiekoši paēdusi..tik problēma ir brīvdienas, kad vai nu ir jābrauc ciemos, vai nu kāds brauc ciemos, tādēļ grillēšanas pasākumi un pieēšanās ir garantēta... un tad darba dienu laikā nomestais svars atkāpj atpakaļ - un klāt jau otrdiena, un konstatē, ka atkal viena nedēļa pagājusi, bet rezultātu nav kaut kāds sviesc.. |
||
Jolanta77 (on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 14:50 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 14:50:43 - Rakstīja :
Sveika! Esi čakla meitene un pagatavo šašliku sev pati Neņem trekno gaļu,bet vislabāk samarinē,piemēram,vistas vai cūkas fileju,kurām 90 g ir tikai viena vienība,savukārt treknā gaļā,pie kuras jau skaistās kakla karbonāde 1v ir tikai 40g gaļas.Ir taču atšķirība,vai ne? |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 20.06.2011 15:20 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 15:20:39 - Jolanta77 Rakstīja :
Izskatās, ka Jolanta 77 ir gatva Jāniem Sveika! Esi čakla meitene un pagatavo šašliku sev pati Neņem trekno gaļu,bet vislabāk samarinē,piemēram,vistas vai cūkas fileju,kurām 90 g ir tikai viena vienība,savukārt treknā gaļā,pie kuras jau s ... Mans princips ir vismaz puse šķīvja ar dārzeņiem. Ja gribu gaļu, jāēd dārzeņi. Otrs princips, kamēr gaļa cepas, dzeru, dzeru un vēlreiz dzeru ūdeni vai zālo tēju. |
||
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus) |
Publicēts: 20.06.2011 17:02 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 17:02:50 - Ligablu Rakstīja :
Saprotama situācija , man arī garšo gaļa, it īpaši šašliks... Sev esmu ielikusi galvā šādu ideju - ja tas būs garšīgs šašliks, tad ēdīšu un centīšos iekļauties dienas vienībās, ja zinu, kad būs šašlikošana - Olbaltuma vienības jau laicīgi tajā dienā rezervēšu šašlikam. Bet... ja piknikā ir tikai desu grillēšana, tad neēdīšu tās - tad labāk neko, ja nav īstas mantas, tad nav, manā gadījumā, liekais svars vairāk "draudzējas" ar nekvalitatīviem produktiem - pusfabrikātiem, desām utt., ja tā ir tīra manta - laba gaļa, tad liekais svars man tik ātri neveidojas. Centīšos arī Līgo svētkos šo ievērot Protams pluss ir dārzeņiem un ūdenimSveikas! Esmu jauniņā, un mēģinu iesākt tievēšanas posmu, bet kaut kā īsti nepadodas. Vienu nedēļu -800g otru +800g un tāds riņķa dancis vien sanāk...Problēma??? - garšo gaļa.. ko lai dara, kā sevi p ... |
||
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus) |
Publicēts: 20.06.2011 17:10 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 17:10:40 - Jolanta77 Rakstīja :
P.S. Es arī šašliku gatavošu sev pati, jau iepriekš sagatavošu. Ļoti ātri šašliku var pagatavot ar Santa Maria BBQ marinādēm, gaļu tik jāsagriež - marinādi klāt, pamarinē stundu - un tāāāda gaļa - mēli var norīt, vispār man patīk marinēt tieši filejas - tās izcepas ļoti ātri, ja nepārcep, tad ir sulīgas un kā jau, Jolanta77, tu minēji - 90 g jēlas filejas ir 1 vienība Par tām BBQ marinādēm - nezinu gan cik tās labas, tādā ziņā - kā tās ietekmē cilvēku kopumā, konservanti un krāsvielas tur ir, bet, ja neēd šo katru dienu, tad ir o.k., tieši tā kā ar visu pārējo šai pasaulē Sveika! Esi čakla meitene un pagatavo šašliku sev pati Neņem trekno gaļu,bet vislabāk samarinē,piemēram,vistas vai cūkas fileju,kurām 90 g ir tikai viena vienība,savukārt treknā gaļā,pie kuras jau s ... |
||
Jolanta77 (on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 17:50 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 17:50:43 - Elīna. Rakstīja :
Kā tām marinādēm ir ar kkal? P.S. Es arī šašliku gatavošu sev pati, jau iepriekš sagatavošu. Ļoti ātri šašliku var pagatavot ar Santa Maria BBQ marinādēm, gaļu tik jāsagriež - marinādi klāt, pamarinē stundu - un tāāāda gaļa - mēl ... |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 20.06.2011 18:00 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 18:00:30 - Rakstīja :
Es atkal dievinu grilētas zivis |
||
Jolanta77 (on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 18:01 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 18:01:42 - melllene Rakstīja :
Jā,es tiešām marinēšu fileja,gan cūkas,gan vistas ar daudz,daudz sīpoliem.Pēc pieredzes zinu,ka garšo arī tiem,kas nevēro svaru Tā ka droši iemarinējiet arī jūs ne tikai priekš sevis Izskatās, ka Jolanta 77 ir gatva Jāniem Mans princips ir vismaz puse šķīvja ar dārzeņiem. Ja gribu gaļu, jāēd dārzeņi. Otrs princips, kamēr gaļa cepas, dzeru, dzeru un vēlreiz dzeru ūdeni vai zālo tēj ... |
||
iev@
(on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 19:39 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 19:39:44 - Rakstīja :
Ligablu, kāpēc tu jau sevi ieprogrammē, ka tev neizdosies? Un tēmas nosaukumā ir :(. Paskaties uz šašlikošanu no citas puses un centies atrast pozitīvo - iespēja svinēt svaigā gaisā, laba atmosfēra, pie grillētas gaļas dārzeņi arī iet uz urrā. Meitenes jau sniedza lieliskus padomus par to, kā tikt galā ar pārēšanās riskiem.Svētki ir svētki.. pat pēc programmas svētkos var atļauties vairāk, bet jāatceras, ka svētki nevar būt katru nedēļas nogali. Un svētkiem nav jānozīmē pārēšanos! Iedomājies, kas tie būs par dubultsvētkiem tev, ja tev izdosies iekļauties vienībās svētkos Domā pozitīvi un viss izdosies!
|
||
sandruks (on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 20:23 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 20:23:58 - iev@ Rakstīja :
Tā jau ir ar to šašlikošanu-kad šašliks tiek gatavots un sprausts uz iesmiem,liekās-ārprāts!!! vai uz visiem gribētājiem maz pietiks,bet,kad sāk uzvējot ceptās gaļiņas aromāts,jau sāk likties,ka man vienai te nebūs ko ēst!! bet pasākumam ejot,ir tā,ka pirmie iesmi tiek izķerti,bet beigās liels trauks paliek pāri vēl nākamajam rītam!!! Ligablu, kāpēc tu jau sevi ieprogrammē, ka tev neizdosies? Un tēmas nosaukumā ir :(. Paskaties uz šašlikošanu no citas puses un centies atrast pozitīvo - iespēja svinēt svaigā gaisā, laba atmosfēra, p ... Galvenais jau ir tusiņš,kompānija,jautrība piknikā un dārzeņi,dārzeņi un dārzeņi!!!!! Vispār dārzeņi,tas ir kaut kāds brīnums!! Tagad kopš katru vakaru iesāku ar lielu sagrieztu dārzeņu trauku ar kefīra piedevām,es sāku saprast,ka lielā daļā svara problēmās esmu iedzīvojusies tapēc,ka vienkārši neēdu tos!!! Tagad es redzu,ka tas nemaz nav grūti un neaizņem daudz laika sagatavos svaigu dārzeņu salātu trauku,lai mums abiem ar draugu ir ko noēsties,un tad arī šķiet,ka tās LV ir krietni par daudz!!!! |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 21:05 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 21:05:41 - Rakstīja :
Kad es taisu saslikus,sagrilleju ari riktigi daudz darzenus- papriku,cukini,baklazanu,sampinjonus. Pec tam darzenus sagriezu,piespiezu kiploku (ja negarso kiploks,var likt sipolu vai nelikgt neko),mazliet sals,vinogu etikis,ja vienibas atlauj,var piepilinat paris piles olivellas.Sanak fantastiski gardi!!! Garso ari auksti nakosaja diena. Ja man attiecigaja diena sanaca parteret ObV,tad sis parteretas vienibas pieskaitu pie OhV. Jo saslikus pati taisu salidzinosi reti un kad taisu,tad sanak tik garsigi,ka gribas vel un vel :) |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 21:10 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 21:10:59 - melllene Rakstīja :
Es atkal dievinu grilētas zivis Paldies,ka atgadinaji par zivim,tas tik sen majas neesmu grillejusi! Sad tad vel uzgrilleju majas juras veltes,parsvara dazada veida garneles.Pec tam apslakstu ar citrona sulu,nu tada namma! |
||
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus) |
Publicēts: 20.06.2011 21:14 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 21:14:44 - Jolanta77 Rakstīja :
Uz iepakojuma nav norādīts. Sastāvs (BBQ vistas gaļai) : ūdens, sāls, ābolu sula,paprika, cukurs, sīpoli, citas garšvielas, čili pipari, kumīns, ķiploki, skābuma regulētājs ( citronskābe), dekstroze, rauga ekstrakts, rozmarīns, aromātvielas, melnie pipari, biezinātāji ( guāra sveķi, ksantāna sveķi), krāsviela, konservanti, grieķu sierāboliņš. Iepakojums 75 g, paredzēts 600 g jēlas gaļas iemarinēšanai. Ja šašliku apēd 1-3 vienību ietvaros, domāju šis marināde nekādu skādi organismam nenodarīsKā tām marinādēm ir ar kkal? |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 21:15 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 21:15:26 - Ligablu Rakstīja :
Galvenais ir pasai saprast un izlemt,kas uz doto bridi pasai ir svarigaks.Vai nu lauties saslikosanai vai tomer tievesanai ka procesam. Kaut gan saslikot var ari pec FD,ka jau te meitenes rakstija.
Problēma??? - garšo gaļa.. ko lai dara, kā sevi piespiest piebremzēt! Tagad vasara, grillēšanas laiks pilnā sparā..un Līgo svētki.. ārprāc! nu ko lai ar sevi dara? |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 21:26 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 21:26:35 - Ligablu Rakstīja :
Es sev vienmēr esmu teikusi, ka ar vienu dupsi uz 2 beņķiem nepasēdēsi - vai nu, vai nu. Vai nu iet uz mērķi un kļūt slaidai vai arī turpināt ēst visu, kas pagadās. Kā Denia saka - izlemt, kas uz doto brīdi ir svarīgāks! Un nav jau problēma šašlikošanā kā tādā, bet tajā, cik daudz un kāda veida šašliku ēdīsi. Ja vienu divas reizes nedēļā padzīvot režīmā gaļa + dārzeņi, svars kritīs tāpat. Lielākā problēma ir tamā, ka tiek apēsts krietni vairāk dienas laikā nekā būtu vajadzīgs.
Sveikas! Esmu jauniņā, un mēģinu iesākt tievēšanas posmu, bet kaut kā īsti nepadodas. Vienu nedēļu -800g otru +800g un tāds riņķa dancis vien sanāk...Problēma??? - garšo gaļa.. ko lai dara, kā sevi p ... |
||
trakums (on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 21:52 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 21:52:47 - melllene Rakstīja :
Šeit es pat pēdējā laikā arī varētu būt kā lielāks fans, nekā gaļai!!! Kopš es esmu tikusi pie jaunas plīts kas darbojas cepeškrāsns, es to vien daru, kā domāju par zivīm!!! Man vienalga uz oglēma vai krāsnī, rā ir tāda ņamma, no kuras atteikties nav iespējams!!!! Es atkal dievinu grilētas zivis |
||
Jolanta77 (on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 22:53 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 22:53:31 - denia Rakstīja :
Denia,pastāsti sikāk,kā tu tos grillē? Sagrieztus jau lielos gabalos,vai kā,baigi man ar sakārojās,tas visiem būtu kas jauns Kad es taisu saslikus,sagrilleju ari riktigi daudz darzenus- papriku,cukini,baklazanu,sampinjonus. Pec tam darzenus sagriezu,piespiezu kiploku (ja negarso kiploks,var likt sipolu vai nelikgt neko),ma ... |
||
mumins1980 |
Publicēts: 20.06.2011 23:06 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 23:06:26 - Rakstīja :
Zin cik garšīgs ir grillēts "dzidrītis", ņamma!!! |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 20.06.2011 23:12 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 23:12:11 - Rakstīja :
Es agrāk dārzeņus pirms grillēšanas sev sagatavoju ar garšvielām laicīgi, lai "savelkas". |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 23:39 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 23:39:47 - mumins1980 Rakstīja :
Kas ir" dzidritis"?
Zin cik garšīgs ir grillēts "dzidrītis", ņamma!!! |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 20.06.2011 23:43 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 23:43:34 - Jolanta77 Rakstīja :
Sagriezu uz pusem baklazanu,papriku,cukini.Paprikai tikai seklas iznemu un uz restitem virsu.Sampinjonus grilleju veselus. Citreiz follija ietinu kartupelus un kiplokus un iemetu ogles. Tikai kiploki atri janem ara,tie atri izcepjas. Tiesam,ir verts grillet augstakminetos darzenus,jo tie sanak nu TIK,TIK gardi,ka man pasai sakarojas!
Denia,pastāsti sikāk,kā tu tos grillē? Sagrieztus jau lielos gabalos,vai kā,baigi man ar sakārojās,tas visiem būtu kas jauns |
||
mumins1980 |
Publicēts: 21.06.2011 00:07 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/06/2011 00:07:38 - denia Rakstīja :
Mums te, laukos, tā sauc ābolus pēc šķirnes "Dzidrais"....Kas ir" dzidritis"? |
||
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus) |
Publicēts: 21.06.2011 00:08 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/06/2011 00:08:00 - denia Rakstīja :
Laikam jau ābols " Baltais Dzidrais" Kas ir" dzidritis"? |
||
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus) |
Publicēts: 21.06.2011 00:09 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/06/2011 00:09:10 - mumins1980 Rakstīja :
A kā tu viņus grillē? Veselus, pilngatavības laikā vai pirms tam ( zaļākus)?Mums te, laukos, tā sauc ābolus pēc šķirnes "Dzidrais".... |
||
Ligablu
(on-line) |
Publicēts: 21.06.2011 10:48 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/06/2011 10:48:58 - Rakstīja :
Paldies visām par daudzajiem padomiem!!! Pēc visa izlasītā pieļauju domu, ka daudz maz noturēšos rāmjos |
||
Jolanta77 (on-line) |
Publicēts: 21.06.2011 14:11 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/06/2011 14:11:13 - denia Rakstīja :
Būs,tiešām būs man uz Jāņiem Sagriezu uz pusem baklazanu,papriku,cukini.Paprikai tikai seklas iznemu un uz restitem virsu.Sampinjonus grilleju veselus. Citreiz follija ietinu kartupelus un kiplokus un iemetu ogles. Tikai kiploki ... |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 21.06.2011 14:38 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/06/2011 14:38:26 - Jolanta77 Rakstīja :
Man ar. Un kartupelis ar ir super laba lietaBūs,tiešām būs man uz Jāņiem |
||
mumins1980 |
Publicēts: 21.06.2011 15:29 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/06/2011 15:29:38 - Elīna. Rakstīja :
Gatavus, pārgrieztus uz pusēm, ar izņemtu sēklotni.A kā tu viņus grillē? Veselus, pilngatavības laikā vai pirms tam ( zaļākus)? |
||
Lene (on-line) |
Publicēts: 22.06.2011 00:05 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/06/2011 00:05:20 - Rakstīja :
lasu šo visu un siekalas pilna mute. tika daudz no jums var mācīties un paņemt idejas. paldies
|
||
Izsaki savu viedokli
Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās