Labāk kopā ar gudro akmeņus velt, nekā ar muļķi vīna kausu celt. /Krievu sakāmvārds/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

zirnu zupa.


ilze_
					Poste: 1817
ilze_ (on-line)
Publicēts: 16.01.2011 14:34 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/01/2011 14:34:43 - Rakstīja :
man sodien loti sakarojas zupa, kadu mamma berniba varija no zirniem. bija tada tumiga, tumiga. un jaa, trekna ari.
bet nemaku jau izvarit. ne treknu, ne netreknu. man parasti ar zupam ir taa - ja biesu zupa, tad lieku bietes, kartupelus, galu. ja pupinu zupa, tad pupinas, kartupelus un galu. un taa taalaak.

vai jums ir kadi knifini ko jus liktu pie sadas zupas? tagad skatos internetaa, tur gan malto galu, gan selerijas, gan burkanus liek klat. visadas variacijas.
kas jums vislabak garso?

un jau izmerceti zirni - cik ir viena vieniba? (aizmirsu nosvert pirms bersanas blodinaa).

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 16.01.2011 14:47 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/01/2011 14:47:53 - Rakstīja :

Man atkal tumigaas zirnu zupas nevisai. Vienreiz turku restoranaa  nomeginaju turku lecu zupu un man taa loti iegarsojaas. Tad man pateica,ka no parastajiem (dzeltenajiem) zirniem ari var dabut lidzigi viru, tikai ja zupa netiek varita atrvares katlaa, tad taa ilgi javara,lidz visi zirni izskist. Galerijaa "Gardi" ir mana turku lecu zupa. Manaam draudzenem taa ari loti garsoja.Taa man topaa ir vel joprojam. Pec butibas tur var likt ari kaulus ieksaa (it kaa buljonam), bet kaa mes zinaam,tas it kaa nav tas veseligakais variants.


melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 16.01.2011 15:09 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/01/2011 15:09:05 - Rakstīja :
Es vēl esmu tādā līmenī, kur vāra ko vairāk par dārzeņu biezzupām

Tāpēc arī priecāšos par zirņu zupas recepti. Man šķiet, ka tur svarīgāka sastāvdaļa varētu būt kūpinātas ribiņas, vai mūsu gadījumā kūpināta liesa gaļina.

legi
					Poste: 593
legi (on-line)
Publicēts: 16.01.2011 15:20 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/01/2011 15:20:13 - Rakstīja :
Es esmu vārījusi. Nekā sarežģīta. No vakara vai rīta pusē ielieku zirņus īdenī, lai izmirkst - ātrāk izvārīsies. Uz pannas 1 - 2 tējk. apcepu sīpolu, tad turpat pielieku apcepties rīvētus burkānus. Tā kā ribiņās es neprotu noteikt vienības, tad vēl sacepu liesu žavētu gaļiņu un lieku katlā ar garšvielām vārīties. Kad zirņi gandrīz gatavi, tad pielieku kartupeļus. Tāpat es vāru arī pupiņu zupu.

kasija
					Poste: 262
kasija (on-line)
Publicēts: 16.01.2011 16:05 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/01/2011 16:05:45 - Rakstīja :
es pārsvarā zupās vienmēr lieku atkaulotus kaulus buljonam...citādāk negaršo
šķeltos zirņus vāru zupās
pelēkos zirņus izvāru  sausam variantam     pelēkos zirņus noskaloju, pārleju ar aukstu ūdeni uz nakti, lai uzbriest, un tajā pašā ūdenī vāru, to jau jūs zinat, ka tā ātrā izvārās pelēkie zirņi

ilze_
					Poste: 1817
ilze_ (on-line)
Publicēts: 16.01.2011 20:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/01/2011 20:54:51 - Rakstīja :
ai, kaaaada zupite sanaca.
man bija skaisti dzelteni skeltie zirnisi, izvariju tos, tad ieliku siki sagrieztus kartupelisus, apcepu sipolinu un mazliet liesas galas, mazliet buljons un taaaaada zupa!!
viss taa kartigi izskida un bija tumigi, tumigi. :)

legi
					Poste: 593
legi (on-line)
Publicēts: 16.01.2011 21:32 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/01/2011 21:32:08 - kasija Rakstīja :
es pārsvarā zupās vienmēr lieku atkaulotus kaulus buljonam...citādāk negaršo šķeltos zirņus vāru zupās

Es ar kauliem vāru tikai savam kungam. Pati sev nē, jo tad es atkal nemāku saskaitīt vienības. Dažreiz, ja nav kauliņu, vāru visiem savā stilā. Pielieku garšvielas un nekāda vaina. Puikam varu jebkurus dārzeņus dabūt iekšā, ja visu sablenderēju kā biezzupā un pa virsu grauzdiņus uzkaisu.

Es atkal nezināju, ka pelēkie zirņi jāvāra tajā ūdenī, kurā mirkst


legi
					Poste: 593
legi (on-line)
Publicēts: 16.01.2011 21:34 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/01/2011 21:34:47 - ilze_ Rakstīja :
ai, kaaaada zupite sanaca. man bija skaisti dzelteni skeltie zirnisi, izvariju tos, tad ieliku siki sagrieztus kartupelisus, apcepu sipolinu un mazliet liesas galas, mazliet buljons un taaaaada zupa! ...
Nu, re cik labi. Ar pirmo reizi jau viss izdevās. Gribēju tev par burkāniem atgādināt, jo man liekas, ka tad ir tāda foršāka garša un krāsa, bet tev taču alerģija.

ilze_
					Poste: 1817
ilze_ (on-line)
Publicēts: 16.01.2011 21:41 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/01/2011 21:41:28 - legi Rakstīja :
Nu, re cik labi. Ar pirmo reizi jau viss izdevās. Gribēju tev par burkāniem atgādināt, jo man liekas, ka tad ir tāda foršāka garša un krāsa, bet tev taču alerģija.
jaa, es butu pielikusi, ja nebutu tie dazi burkani, kas bija, sabojajusies. :)
viens burkans uz visu katlinu jau nevaretu kaitet.
bet jaa, taa vispar esmu sobrid burkanus atlikusi nedaudz malinaa. :)

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 16.01.2011 21:57 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/01/2011 21:57:29 - ilze_ Rakstīja :
sobrid burkanus atlikusi nedaudz malinaa. :)

Kad Vecgada pedejaa vakaraa nacaas pabut ar mazo slimnicaa, bernu arsts jautaaja,vai dodu bernam uzturaa burkanus. Es loti nobrinijos par tadu jautajumu, jo es,laikam, esmu jau apradusi ar mazaa oranzo plaukstinu un pedinu kraasu,ka to vairs neieveroju. Es vel joprojam dodu pirktos darzenu biezenisus, kur ieksaa ir ari loti nedaudz burkani. Velreiz parjautaju, vai tas nav drauds veselibai, uz ko arsts teica,ka nee, var est drosi, tacu ar oranzo krasu tad jarekinaas ;) 


ilze_
					Poste: 1817
ilze_ (on-line)
Publicēts: 17.01.2011 00:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/01/2011 00:22:22 - denia Rakstīja :
Kad Vecgada pedejaa vakaraa nacaas pabut ar mazo slimnicaa, bernu arsts jautaaja,vai dodu bernam uzturaa burkanus. Es loti nobrinijos par tadu jautajumu, jo es,laikam, esmu jau apradusi ar mazaa oranz ...
Bet man vispar kaut kaa ari ir pargajusi kare uz burkaniem.
Man tadi ka periodi - tad bija burkani kadu menesi no vietas visados veidos.
Nu ir gurki.
Citreiz atkal gurki vispar ieest nevaru.
Citreiz ir senes, tad tomati, nu taa, vilnveidigi.
Gan jau kare uznaks pec burkaniem tad, kad busu piemirsusi, ka palieku dzeltena un atkal briineesos. :D:D

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 20.01.2011 15:15 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/01/2011 15:15:44 - melllene Rakstīja :
Tāpēc arī priecāšos par zirņu zupas recepti.
Uzmanību!Gatavību!Starts!  pirmās nedēļas bukletiņā ( 3. diena) ir laba recepte zirņu zupai, ar visām vienībām

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 20.01.2011 17:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/01/2011 17:21:17 - Elīna. Rakstīja :
Uzmanību!Gatavību!Starts!  pirmās nedēļas bukletiņā ( 3. diena) ir laba recepte zirņu zupai, ar visām vienībām
Un es tā studēju, tā studēju, bet no receptēm neko sev neatradu. Stav pie gultas, būs jāstudē vēlreiz.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 21.01.2011 13:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/01/2011 13:56:24 - melllene Rakstīja :
Un es tā studēju, tā studēju, bet no receptēm neko sev neatradu. Stav pie gultas, būs jāstudē vēlreiz.
Es nesen izmeginaju vistas-cukini biezzupu. Baigaa namma, nu vismaz man loti garsoja! Ari fotogalerijaas atrodama sis zupas fotorecepte.
Vel no SV.V. zurnalina "Vasaras milakaa" atradu arpratigi vienkarsu un atri pagatavojamu tomatu zupu ar sieru. Nem tomatus savaa sulaa, svaigo sieru,ja velas varitus kartupelus un zalumus.Visu sablenderee biezenzupaa un uzsilda. Pieedu klat skeli pumpernikela ar vitinatu skinki.


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 21.01.2011 14:45 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/01/2011 14:45:40 - ilze_ Rakstīja :
Bet man vispar kaut kaa ari ir pargajusi kare uz burkaniem.Man tadi ka periodi - tad bija burkani kadu menesi no vietas visados veidos. Nu ir gurki.Citreiz atkal gurki vispar ieest nevaru.Citreiz ir s ...
Man patreiz topaa ir bietes

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 21.01.2011 14:47 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/01/2011 14:47:41 - denia Rakstīja :
Man patreiz topaa ir bietes
Lūk, BIETES, varētu būt viens no dāzeņu dienas ēdieniem. PALDIES!


Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās