MĀTES LOMA ĒŠANAS IERADUMU IZVEIDĒ?!
Sieva gatavojās cept cepeti, viņa paņem gaļas gabalu, noliek uz galda, nogriež abus galus, ietin folijā un ieliek cepeškrāsnī. Vīrs pamana skaistos, sulīgos gaļas gabaliņus, kas palika pāri un prasa sievai: ”Kāpēc tu tā dari? “, uz ko sieva atbild: „Mana mamma un vecāmāte tā vienmēr darīja!”
Par laimi vēl bija dzīva sievas vecmāmiņa un vīrs vērsās pie viņas, lai noskaidrotu šī ieraduma cēloni, uz ko vecmāmiņa atmeta ar roku un teica: “Ai, sirsniņ, mums toreiz krāsniņa bija par šauru!”
Psihologi ir pētījuši ģimenes, kurās mātes ir devušas savu artavu bērnu liekā svara izcelsmē, kam pamatā ir noteikts uzvedības un domāšanas modelis.
1. Māte, kas ievēro diētu – iemāca savai meitai “slimīgu attieksmi pret ēdienu”.


2. Māte, kas apbalvo – iemāca savām meitām dzīves grūtajos brīžos labi paēst. Tā vietā lai sniegtu emocionālo atbalstu, pabaro savus bērnus (šokolāde, sātīgi ēdieni, kūkas u.t.t.).


3. Māte – ātri pagatavojamo ēdienu cienītāja – šo māšu meitas ir vismazāk izglītotas par to, kas ir veselīgs uzturs. Priekšroka jau no agras bērnības tiek dota ātrajām uzkodām, ēdienu pusfabrikātiem.


Mātes dienas našķis!

Sastāvdaļas:
8 zefīri
1 kg zemenes
200 ml saldā krējuma
Rīvēta šokolāde
Gatavošana:
Zefīru pārdala uz pusītēm un tās pusītes vēl uz pusītēm, kārto uz liela apaļa šķīvja vai uz tortes formas. Pārklāj ar šķēlītēs pārgrieztām zemenēm. Tad kārta putukrējuma. Kārtas liek cik pats vēlās. Torti nobeidz ar putukrējumu, rotā ar zemenēm un rīvētu šokolādi. Ieliek ledusskapī, bet pirms pasniegšanas pusstundu saldētavā, tad ir vieglāk sagriezt. Pēc iespējas zemenes nemazgāt, jo torte stāvot ilgāk uz galda - sūkalo. Putukrējumu tik, lai apklāj sagrieztās zemenes. Pēdējā kārtā var vairāk, lai putukrējums apsedz visu torti.
Lai labi garšo!


