Jautājums Deborai! :)
page: 1 2 3 4 5 [6] 7 (page size 50)
debora (on-line) |
Publicēts: 14.05.2012 10:55 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/05/2012 10:55:09 - LaimesKaleja Rakstīja :
Tad patiesībā sanāk tā, ja es apēdu 100g "10% siera", tad esmu apēdusi tikai tos 10 gramus tauku, jo reāli tas siers, tā vulgāri izskatoties, ir puse uz pusi ar ūdeni atšķaidīts? Pareizi saprotu? Jā, viss ir pareizi, ja sieru izkaltē, to pamet ūdens, tad jau 100g sausnā būs divreiz vairāk tauku, bet ražotāji šo mazo ciparu izmanto, lai vieglāk pārdotu preci, jo visi daudzmaz zina, ka siers ir viens no treknākajiem produktiem. Ir situācijas, kad nav atrodama informācija, cik ir tauki uz 100 g produkta, bet pat uz cenu zīmēm ir lielie tauku procenti, tāpēc var šo lielo ciparu dalīt uz 2 un iegūt aptuveno tauku saturu svaigā produktā. Uz mīkstiem un svaigiem sieriem raksta tikai tauku procentu svaigā produktā, jo tos sakultušus nekad neēd! |
||
guguce2
(on-line) |
Publicēts: 14.05.2012 11:26 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/05/2012 11:26:46 - GIRU Rakstīja :
Kā veicās ar zāles ēšanu ? Raudzētu pienu produktu" Lakto" 2% [Rasas] norakstam no Calcija vienībām . 200 ml = 1CaV. Sāksiet salātu sezona un salātu lietošana būs intensīva, [ēdīsim zāli kā gotiņas] Paldies par atbildi. 2paciņas redīsu biju izsējusi siltumnīcā un piestādīju sīpolus ,kas priekš lokiem redīsus ar visām lapiņām , baigi labi iet kopā ar lokiem - ēd visa ģimene katru dienu ( tikai vīriešiem jaucu ar krējumu, viņiem jau neskādē ) |
||
guguce2
(on-line) |
Publicēts: 14.05.2012 15:24 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/05/2012 15:24:54 - guguce2 Rakstīja :
Oooiiii... piedošanu, tas nebij jautājums Deborai tas tikai papļāpāšana Kā veicās ar zāles ēšanu ? 2paciņas redīsu biju izsējusi siltumnīcā un piestādīju sīpolus ,kas priekš lokiem redīsus ar visām lapiņām , baigi labi iet kopā ar lokiem - ēd visa ģimene katru dien ... |
||
Freja (on-line) |
Publicēts: 30.05.2012 15:38 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
30/05/2012 15:38:18 - Rakstīja :
Sveikas meitenes! Padalaties ar receptem, ko Jus labu gatavojiet no rabarbara - FD draudzigas kukas vai desertus vai ko citu |
||
guguce2
(on-line) |
Publicēts: 30.05.2012 21:18 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
30/05/2012 21:18:10 - Rakstīja :
vienkāršākais no rabarberiem jau kompots + saldinātājsvēl man stāv recepte , Unas - rabarberu rausis- 2 olas - 2v 2 gl. milti - 250 gr-10v cukurs100gr -5v 1gl kefīrs -1v 1tjk soda visu sajauc , virsū var likt rabarberus,cep 100gr kūkas--2v |
||
Freja (on-line) |
Publicēts: 31.05.2012 11:03 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
31/05/2012 11:03:32 - Rakstīja :
Paldies! Vai ir kadas vel vieglu desertu receptes, piemeram ar biezpienu? |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 24.07.2012 19:47 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
24/07/2012 19:47:02 - Rakstīja :
Mums parádíjusies ella (Koipesol), uz kuras iepakojuma rakstíts, ka cepot tá uzsúc par 20 % mazák tauku (ellas) neká citas ellas. Vél citás reklámás lasu, ka: " Ar Koipesol júsu izceptais absorbé 20 % mazák ellas ká citas saulespuku ellas.. tapéc júsu ceptais vienmér sanáks zeltains, kraukskígs un ar vieglu garsu. Jo tagad Kopiesol ieklauj Solplus, kas ir unikála antioksidantu kombinácija, kas piedod édienam kraukskígu sláni, kas darbojas ká protektors. Un pateicoties tam édiens uzsúc 20 % mazák ellas... Tá pieráda Cordobas universitátes veiktie pétíjumi." Vai tiesám tas ir iespéjams jebsu tas ir reklámas triks? |
||
ieva_ (on-line) |
Publicēts: 02.08.2012 18:23 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
02/08/2012 18:23:00 - Rakstīja :
Man ir jautājums par uzturu atkarībā no asins grupas - vai tās ir mulķības, vai tomēr kaut kāda patiesība tajā visā ir? Es nedomāju to kā diētu ar vēlmi ātri nomest svaru, bet par produktu izvēli ilgtermiņā. |
||
LaimesKaleja (on-line) |
Publicēts: 07.08.2012 12:01 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
07/08/2012 12:01:01 - Rakstīja :
Sveika.Daudz lasot dažādus veselības žurnālus un ieteikumus par veselīgu uzturu (tai skaitā Ievas Veselības rakstu par PH sabalansētu uzturu), esmu gatava pamēģināt pievērsties PH diētai un esmu nonākusi pie secinājuma, ka centīšos izvairīties no margarīna un majonēzes (jo lielveikalos nopērkamās ar zemu tauku saturu visticamāk tiek gatavotas no nekvalitatīvām eļļām), bet tauku vienības labāk uzņemšu ar riekstiem, olīvām un eļļām. Tad nu šoreiz jautājums par eļļām. Daudz kur rakstīts, ka olīveļļas (extra virgin, auksti spiestās) ir vislabākās (cik saprotu, tieši Omega 3, 6 un 12 taukskābju dēļ). Bet esmu dzirdējusi arī, ka ķirbju sēklu eļļa skaitoties vislabākā. Salātiem man garšas ziņā patīk lietot arī ellaskoks.lv vai Maximās nopērkamās auksti spiestās riekstu eļļas. Vari, lūdzu, pastāstīt, kādu eļļu no veselības viedokļa (jo vienību ziņā tāpat 2 tējkarotes jebkuras eļļas ir 1TV) vislabāk lietot cepšanai, kādu salātos. Paldies jau iepriekš.
|
||
LaimesKaleja (on-line) |
Publicēts: 08.08.2012 22:09 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
08/08/2012 22:09:19 - Rakstīja :
Man radies vēl viens jautājums saistībā ar PH.Zirņi, pupas, lēcas - tas it kā ir dārzenis, bet bieži forumā dzirdēts, ka to jāskaita arī kā labības vienību vai kā olbaltumvienību. Tad, ja es gribu neēst kopā olbaltumvielas (zivis, gaļu) ar labību (putraimi, maize) - kā jāuztver zirņi, lēcas un pupas? - vai tās var ēst kopā ar gaļu, vai var ēst kopā ar labību, uztverot to kā dārzeni?
|
||
sīkā24
(on-line) |
Publicēts: 13.08.2012 20:40 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/08/2012 20:40:42 - Rakstīja :
Sveiki! Smiltenes ražotais produkts "Piena spēks" bez piedevām, kur to skaitīt, pie olbaltumvielām vai pie kalcija? Našķis tas taču noteikti nebūs? Bet to lieliski var izmantot krējuma vietā, vai ne? |
||
debora (on-line) |
Publicēts: 21.08.2012 18:25 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/08/2012 18:25:48 - ieva_ Rakstīja :
Man ir jautājums par uzturu atkarībā no asins grupas - vai tās ir mulķības, vai tomēr kaut kāda patiesība tajā visā ir? Es nedomāju to kā diētu ar vēlmi ātri nomest svaru, bet par produktu izvēli ilgt ... Darvina teorijas piekritēji uzskata, ka asins grupas ir izgājušas savu evolūcijas ciklu, kas nosaka to, ka vienas vai otras grupas cilvēkiem ir attiecīgi spēja labāk vai sliktāk gremot noteiktus produktus, jo ir labi attīstīta attiecīgā fermentatīvā sistēma, 1 grupa - labi gremo olbaltumvielu grupu, 2 grupa - attiecīgi labi tiek galā ar labības grupu, 3 grupai patīk piena grupa, bet 4 - visjaunākā grupa ir visēdāji! To var ņemt vērā un tas mazāk radīs organismā tioksīnus no nesagremotās pārtikas, kas zināms ir viens npo liekā svara cēļoņiem! |
||
debora (on-line) |
Publicēts: 21.08.2012 18:29 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/08/2012 18:29:43 - LaimesKaleja Rakstīja :
Sveika, ar eļļām ir tā, ka tās vispār nav paredzamas cepšanai, jo oksidācijas un termiskās apstrādes rezultātā mainās tauksskābju kvalitāte. Jo izteiktāka smarža eļļai, jo vairāk satur tieši omega 6 tauksskābes. Atslēgas vards varētu būt - DAŽĀDĪBA - linsēklu, ķirbju sēklu, valriekstu, olīvu u.c. eļļas, bet nekādā gadījumā nelietot SALĀTU eļļas, ko pagatavo no spiedes pārpalikumiem. Kritērijs ir arī cena, jo dārgāka, jo labāka!!
Sveika. Daudz lasot dažādus veselības žurnālus un ieteikumus par veselīgu uzturu (tai skaitā Ievas Veselības rakstu par PH sabalansētu uzturu), esmu gatava pamēģināt pievērsties PH diētai un esmu nonā ... |
||
debora (on-line) |
Publicēts: 21.08.2012 18:36 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/08/2012 18:36:58 - LaimesKaleja Rakstīja :
Man radies vēl viens jautājums saistībā ar PH. Zirņi, pupas, lēcas - tas it kā ir dārzenis, bet bieži forumā dzirdēts, ka to jāskaita arī kā labības vienību vai kā olbaltumvienību. Tad, ja es gribu ne ... Jā, pāksāugi ir augu valsts olbaltumvielas, tāpēc vislabāk gremosies kopā ar dārzeņiem un taukus saturošiem produktiem un dažiem rīsiem, piemēram Basdmati vai Jasmīnu, jo tie satur maz cietes, bet grūti būs, ja kombonēsi kopā ar gaļu un zivīm! |
||
debora (on-line) |
Publicēts: 21.08.2012 18:38 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/08/2012 18:38:43 - sīkā24 Rakstīja :
To var skaitīt gan pie olbaltumvielām, gan pie Ca, galvenais, lai porcija būtu apmēram uz 80 kkal, es nezinu cik tur ir Ca uz 100 g, labāk pie olbaltumvielā, tad ir droši, ka būs pareizi!
Sveiki! Smiltenes ražotais produkts "Piena spēks" bez piedevām, kur to skaitīt, pie olbaltumvielām vai pie kalcija? Našķis tas taču noteikti nebūs? Bet to lieliski var izmantot krējuma vietā, vai n ... |
||
debora (on-line) |
Publicēts: 21.08.2012 18:42 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/08/2012 18:42:16 - denia Rakstīja :
Visādi brīnumi jau tiek radīti, tikai atceries, ka produkts, kura izveidē tiek pielikts cilvēka pirksts, var būt tikpat slikts, cik labs, jo mēs nezinām vel citus ši produkta radītos aspektus, jo, lai pētītu tā iedarbību uz cilvēka organismu, ir jābūt vismaz 20 gadu klīniskiem pētījumie, kad cilvēks lieto tikai šo eļļu, bet tas nav iespējams, tāpēc produktu iedarbība uz cilvēka organismu vienmēr ir hipotēzes līmenī!
Mums parádíjusies ella (Koipesol), uz kuras iepakojuma rakstíts, ka cepot tá uzsúc par 20 % mazák tauku (ellas) neká citas ellas. Vél citás reklámás lasu, ka: " Ar Koipesol júsu izceptais absorbé ... |
||
auša (on-line) |
Publicēts: 22.08.2012 13:13 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/08/2012 13:13:48 - debora Rakstīja :
Ja eļļas nav paredzētas cepšanai, ar ko tad lai cep. Kādu mazumiņu taukvielas taču vajag... Tad es vaicāšu citādi; kas ir mazāk kaitīgi - ja cep ar rafinētu vai nerafinētu eļļu?Sveika, ar eļļām ir tā, ka tās vispār nav paredzamas cepšanai, jo oksidācijas un termiskās apstrādes rezultātā mainās tauksskābju kvalitāte. Jo izteiktāka smarža eļļai, jo vairāk satur tieši omega 6 t ... |
||
ilze_ (on-line) |
Publicēts: 28.08.2012 08:36 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
28/08/2012 08:36:16 - Rakstīja :
Sveiki. Nesen nopirku gramatu pH brinums un nu tas iedvesmota (vel lasu, vel neesmu pabeigusi) centisos ieverot 'aped sauli' padomus, tapec jautajums. Auksts udens, cik saprotu, ir sarmains. Tad vai tam ir vajadzigs pievienot citrona skeliti? Un ka pedejo 'ikdienas' naski sev biju atstajusi zero colu, kaut atklaju, ka taa patiesiba ir gaaze, kas man garso... Respektivi - ari parasts gazets udens dod lidzigu garsas izjutu. Bet vai gaze nav skaba? Un vai pievienojot citrona skeliti gazetam udenim to var uzskatit par sarmainu?
|
||
debora (on-line) |
Publicēts: 28.08.2012 12:07 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
28/08/2012 12:07:55 - ilze_ Rakstīja :
Citrons vienmēr vēl vairāk padara ēdienu sārmainu, CO2 gāze organismu skābina, vienalga, vai tas ir minerāl ūdenis vai kola, tā kā labāk ir dzert tīru ūdeni ar citrona vai laima šķēlītēm! Uz veselību!
Sveiki. Nesen nopirku gramatu pH brinums un nu tas iedvesmota (vel lasu, vel neesmu pabeigusi) centisos ieverot 'aped sauli' padomus, tapec jautajums.Auksts udens, cik saprotu, ir sarmains. Tad vai ta ... |
||
LaimesKaleja (on-line) |
Publicēts: 28.08.2012 19:03 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
28/08/2012 19:03:56 - Rakstīja :
Turpinot tēmu par ph. Ļoti sārmains skaitās, piemēram, stevia un soda (ko starp citu es pilnīgi netīšām esmu sākusi lietot klāt pienam). Vai tiešām domāts ir tā, ka, ja es apēdu 1 vienību skāba produkta (piemēram, siera izstrādājuma), tad, lai būtu līdzsvars, man jāapēd 1 vienība, piemēram, stevijas (kas praktiski NAV iespējams)?Jeb jautājums ir - kā proporcijās darbojas šīs skābju-sārmu līdzsvars, ja jāēd vismaz 50% sārmains ēdiens. |
||
debora (on-line) |
Publicēts: 03.09.2012 16:23 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
03/09/2012 16:23:11 - LaimesKaleja Rakstīja :
Jāskatās, lai 50% ēdiena būtu no'sārmainā gala un 50% no skābā, ne vienmēr tas ir jādara uzreiz, vienk. jāpaseko, lai dienas laikā tā būtu!
Turpinot tēmu par ph. Ļoti sārmains skaitās, piemēram, stevia un soda (ko starp citu es pilnīgi netīšām esmu sākusi lietot klāt pienam). Vai tiešām domāts ir tā, ka, ja es apēdu 1 vienību skāba produk ... |
||
Līdziņa
(on-line) |
Publicēts: 04.09.2012 21:44 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
04/09/2012 21:44:57 - Rakstīja :
Pie kā jāskaita Mandeļu piens? Pie taukvielām un olbaltuma vai kā savādāk? |
||
debora (on-line) |
Publicēts: 06.09.2012 15:50 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
06/09/2012 15:50:17 - Līdziņa Rakstīja :
Ja Jūs domājat to, kas nopērkams veikalā, tad pie našķiem!
Pie kā jāskaita Mandeļu piens? Pie taukvielām un olbaltuma vai kā savādāk? |
||
Līdziņa
(on-line) |
Publicēts: 06.09.2012 18:04 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
06/09/2012 18:04:05 - Rakstīja :
Paldies, biju domājusi to, ko taisa pats. |
||
LaimesKaleja (on-line) |
Publicēts: 31.10.2012 10:41 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
31/10/2012 10:41:03 - Rakstīja :
Sveika, Debora. Man radies vēl viens jautājums par sārmainiem ēdieniem. Kā ir ar ēdiena uzsildīšanu? Esmu pasākusi putras vārīt vakarā, lai no rīta var tikai uzsildīt un ēst (lai nav pusstundu pie plīts jāstāv) - vai ēdiena uzsildīšana nepaskābina?
|
||
Xiacinte
(on-line) |
Publicēts: 01.11.2012 14:48 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
01/11/2012 14:48:43 - LaimesKaleja Rakstīja :
Vai vārītas putras pašas par sevi jau nerada skābu vidi?... neatkarīgi no atkārtotas sildīšanas/nesildīšanas
Sveika, Debora. Man radies vēl viens jautājums par sārmainiem ēdieniem. Kā ir ar ēdiena uzsildīšanu? Esmu pasākusi putras vārīt vakarā, lai no rīta var tikai uzsildīt un ēst (lai nav pusstundu pie plī ... |
||
LaimesKaleja (on-line) |
Publicēts: 02.11.2012 08:51 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
02/11/2012 08:51:07 - Xiacinte Rakstīja :
Nevarētu būt, ka prosa ir sārmaina tikai nevārīta. tādu tač nevārītu nevar ieēst.
Vai vārītas putras pašas par sevi jau nerada skābu vidi?... neatkarīgi no atkārtotas sildīšanas/nesildīšanas |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 02.11.2012 10:29 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
02/11/2012 10:29:20 - LaimesKaleja Rakstīja :
Nevarētu būt, ka prosa ir sārmaina tikai nevārīta. tādu tač nevārītu nevar ieēst. Var mēģināt uzbriedināt ūdenī, viņa paliek mīkstāka, lai gan neuzbriest tā, kā vārot. Es domāju, ka šo sārmainības principu vairāk jāievēro uz to, ka ir labi ēst svaigus produktus. Tos, kurus nevar ēst svaigus, nevajag mocīt iekšā svaigus. Vienkārši jākoncentrējas uz to, ko var ēst svaigu (augļi, dārzeņi, lasis, var grauzt kartupeli zaļu, topinambūrus) un tas, ko nevar svaigu (kas kļūst skābs pēc apstrādes) jāliek kā piedeva. |
||
Agnese81 (on-line) |
Publicēts: 02.11.2012 11:20 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
02/11/2012 11:20:43 - baibinjsh1 Rakstīja :
Cik es saprotu - no termiskās apstrādes produkts kļūst neitrāls nevis skābs!!! Vai tā nav?
(kas kļūst skābs pēc apstrādes) |
||
debora (on-line) |
Publicēts: 05.11.2012 12:00 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
05/11/2012 12:00:43 - LaimesKaleja Rakstīja :
Sveika, jā atsildīts un gatavots ēdiens izmaina pH, jo samazinās skābekļa daudzums produktā! Labāk būtu vienkārši pārliet ar aukstu ūdeni vai pienu, lai uzbriest, bet nevis vārīt.
Sveika, Debora. Man radies vēl viens jautājums par sārmainiem ēdieniem. Kā ir ar ēdiena uzsildīšanu? Esmu pasākusi putras vārīt vakarā, lai no rīta var tikai uzsildīt un ēst (lai nav pusstundu pie plī ... |
||
Xiacinte
(on-line) |
Publicēts: 08.11.2012 11:04 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
08/11/2012 11:04:13 - Rakstīja :
Šorīt izmēģināju nevārītu, bet uzbriedinātu prosas putru - protams, īsti par putru to saukt nevarēja. Graudiņi bija palikuši mīkstāki (ūdeni uzlēju vakar vakarā), kraukšķīgi - sakost varēja. Taču garša nav tā, kas tikko varītai, siltai, kūpošai putrai.
|
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 14.11.2012 14:20 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/11/2012 14:20:56 - Rakstīja :
Sveika, man ir jautājums, kura dēļ esmu satraukta. Meita sāka iet skolā, launagu katrs pats ņem līdzi no mājām vai pērk skolā. Līdzpaņemto meita neēd, pērk šokolādes un bulciņas. Vēlējos tavu viedokli vai tas ir OK, vai nav, ja bērns 5 dienas nedēļā ēd saldumus. |
||
LaimesKaleja (on-line) |
Publicēts: 14.11.2012 14:28 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/11/2012 14:28:27 - melllene Rakstīja :
Tu gribi, lai kāds tev pasaka, ka tas nav ok? Es tev varu pateikt - toč nav ok!!! :)))
Sveika, man ir jautājums, kura dēļ esmu satraukta. Meita sāka iet skolā, launagu katrs pats ņem līdzi no mājām vai pērk skolā. Līdzpaņemto meita neēd, pērk šokolādes un bulciņas. Vēlējos tavu viedokli ... |
||
debora (on-line) |
Publicēts: 14.11.2012 15:01 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/11/2012 15:01:54 - melllene Rakstīja :
Proatams, ka tas nav ok, tāpēc Tev vajadzētu izrunāties ar meitu, kāpēc ir tieši tāda izvēle? Varbūt, ka viņai tas ir liegts mājās un, atdaloties no vecākiem, bērns sāk pats pieņemt lēmumus, ko ēs un ko nē! Iespējams, ka Tev vajadzētu bērnam izskaidrot, ņemot vērā viņa vēr'tības, kāds ir labums vai sliktums no tā. Varbūt varat vienoties par noteiktu saldumu daudzumu vai dienām, kad drīkst ēst cik grib. Parasti vienā dienā nevar apēst tik daudz, cik katru dienu pa druskai, bet varbūt apēstā daudzums nemaz nav tik liels?
Sveika, man ir jautājums, kura dēļ esmu satraukta. Meita sāka iet skolā, launagu katrs pats ņem līdzi no mājām vai pērk skolā. Līdzpaņemto meita neēd, pērk šokolādes un bulciņas. Vēlējos tavu viedokli ... |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 14.11.2012 16:16 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/11/2012 16:16:13 - debora Rakstīja :
Man neizdodas vienoties Saldumus nekad neesmu liegusi, jo viņai tie agrāk īpaši neinteresēja. Problēmu saskatu tajā, ka agrāk viņai nedevu naudu. Tagad viņai ir savs maks un nauda. Skolā var nopirkt TIKAI SALDUMUS. Man šķiet, ka viņai svarīgs ir pats saldumu pirkšanas process (reizēm ir neapēstas šokolādes somā). Tieši tādus saldumus, gan neesmu viņai nekad pirkusi Snikeri u.c. šokolādes. + vēl automāts ar kakao (atkal pirkšanas process, jo mājās vienmēr var dabūt pienu+Nesquick kakao).Proatams, ka tas nav ok, tāpēc Tev vajadzētu izrunāties ar meitu, kāpēc ir tieši tāda izvēle? Varbūt, ka viņai tas ir liegts mājās un, atdaloties no vecākiem, bērns sāk pats pieņemt lēmumus, ko ēs un ... Paldies par atbildi, domāšu vēl ko iesākt. (man jau otro mēnesi ior stresiņš, cerēju, ka tā saldumu pirkšana pāries). |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 14.11.2012 16:21 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/11/2012 16:21:49 - Rakstīja :
+ viņa neēd brokastis un sanāk ka līdz 17:00 vienīgais kārtīgais ēdiens ir skolas pusdienas. Tad viss vakars mājās paiet ēšanā. Ja vakarā neiedodu ēst, no rīta tāpat neēd Aizdomājos, kad prasu, ka uztaisītu jebko no rīta, lai tik ēd - atbilde ir šokolādes pārslas... šokolāde gan mums mājās ir liegta(ar atsevišķiem izņēmumiem un šokolādes slēpšanu) kopš brālim ir visa ēšanas vecums, jo no šokolādes viņam ir alerģija. |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 14.11.2012 20:35 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/11/2012 20:35:52 - melllene Rakstīja :
+ viņa neēd brokastis un sanāk ka līdz 17:00 vienīgais kārtīgais ēdiens ir skolas pusdienas. Tad viss vakars mājās paiet ēšanā. Ja vakarā neiedodu ēst, no rīta tāpat neēd Aizdomājos, kad prasu, ka uzt ... Kad ejat pirkt pārtiku, iedod viņai naudu, lai salasa groziņā pienu, pārslas, maizi (nu vienalga ko, ko viņai būs viegli atrast un paņemt) un pati pieiet pie kases un nopērk. Viņai tas būs interesanti un, iespējams, pavisam drīz arī beigsies saldumu pirkšana skolā, vai vismaz samazināsies. Mana mazā māsa regulāri tika laista veikalā nopirkt kaut ko nedaudz (citreiz maizi, citreiz saldējumu vai ko citu), un tagad nav nekāda BUMS, starpbrīžos jāskrien pirkt kaut kas! |
||
Agnese81 (on-line) |
Publicēts: 14.11.2012 20:59 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/11/2012 20:59:38 - baibinjsh1 Rakstīja :
Jā, tas varētu būt iemesls, ka vienkārši gribas pirkt. Man meita tagad arī kā palika 6 gadi visu laiku prasa, lai atļauju viņai kaut ko nopirkt. Kad esam kafejnīcā, izdomā visādas vajadzības, maizi gribu, pienu gribu utt., lai tikai iedodu viņai naudu un varētu pati aiziet nopirkt. Padomā, varbūt viņai tiešām vajag tikai pašu procesu nevis saldumus. Manējai tas noteikti tā ir! Iepriekš visu laiku prasīja iet uz Narvesenu, kas ir pie mājas kaut ko saldu nopirkt, jo gribas vienkārši vienai aiziet un nopirkt. Tagad sūtu pēc e-talona un saldumus pirkt vairs nevajag
Kad ejat pirkt pārtiku, iedod viņai naudu, lai salasa groziņā pienu, pārslas, maizi (nu vienalga ko, ko viņai būs viegli atrast un paņemt) un pati pieiet pie kases un nopērk. Viņai tas būs interesant ... |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 14.11.2012 21:07 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/11/2012 21:07:04 - Rakstīja :
Paldies Jums. Pasai nebija ideju ka risinat un si saruna man deva idejas.
|
||
ilze_ (on-line) |
Publicēts: 14.11.2012 23:34 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/11/2012 23:34:17 - Rakstīja :
Vel par lidzi iedotajam edamlietam uz skolu. Man gan nav bernu, bet esmu saklausijusies no apkartejiem visadas gudribas. :) Mums te reti kuraa skolaa ir tada ednica, kopgalds, un berniem vecaki smere edamo lidzi uz skolu. Un daudzi lauj berniem kopa ar vecakiem pasiem sasmeret ko vini gribetu est un ja pusdienu karbina ir rupjmaize ar kadu skeliti siera un kadi darzenisi, tad nav greks ielikt ari kadu konfekti. Varbut sis ir risinajums - vinai pasai laut salikt lidzi ko vina grib.Bet ta patiesiba varetu but, kaa meitenes raksta, ka svarigs ir tikai pats pirksanas process...
|
||
Ingrīda
(on-line) |
Publicēts: 16.11.2012 09:42 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/11/2012 09:42:03 - Rakstīja :
Labrīt, Debora! Šorīt, skatoties ziņas (6.30 skatāmies PBK kanālu, jo Latvija vēl neraida), dzirdēju, ka 1.5% un mazāk pienā neesot ne Ca, ne kādu citu labumu. Šajā raidījumā bez ziņām ir arī dažādi padomi (par E, Par veselīgu uzturu, un tml.) Protams es nedzirdēju visu, tas tā izrauts no kopējā, bet vienalga lika aizdomāties un pajautāt gudrākam cilvēkam. |
||
LaimesKaleja (on-line) |
Publicēts: 20.11.2012 09:21 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/11/2012 09:21:49 - Rakstīja :
Man arī ir viens jautājums. Par neēšanu pēc sešiem, septiņiem. Nesen pa Latvijas Radio 2 dzirdēju, ka bērni nedrīkst neēst pēc sešiem un tad ēst tikai brokastis. Ar domu, ka bērniem nav pieļaujams, ka neuzņem pārtiku tik ilgi, jo tādā veidā smadzenes netiek apgādātas ar vajadzīgām vielām, un viņiem vienkārši "atrofējas" smadzenes. Vai pieaugušiem ir pieļaujams šis 14 stundu starplaiks starp ēdienreizēm? Un papildus - ja es neēdu pēc septiņiem arī ballīšu dienās, kad gulēt aizeju ap diviem trijiem naktī jau ar tukšu vēderu (kas mēģināts aizmānīt ar tējām visa vakara garumā) - vai tas nekaitē veselībai? (Patiesībā pēc šādām ballītēm jūtos izcili labi. Tā sajūta, kas ir no rīta, ir kā atgādinājums nākamajā ballītē atkal neko neēst! - Bet jautājums no veselības viedokļa, ne pašsajūtas).
|
||
debora (on-line) |
Publicēts: 22.11.2012 14:45 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/11/2012 14:45:17 - Ingrīda Rakstīja :
Vispār Ca, kas ir minerālviela, atrodas piena šķidrajā daļā. Attaukojot pienu, samazina tikai tauku daudzumu, ne pašu tilpumu, tā Ca vajadzētu būt pietiekami. Ja paņemam treknu pienu un atšķaidam uz pusi ar ūdeni, tad loģiski samazinās tauku daudzums un Ca daudzums noteiktā tilpuma vienībā. No Ca uzsūkšanās viedokļa ir svarīgi D vitamīna klātbūtne, ko satur piena taukainā daļā, tā kā, ja tā samazinās, tad samazinās arī uzsūkšanās. Vispār es iesaku labāk dzert 2.5 - 3.5% svaigpienu, 3.5% dos 1.5 vienības, toties kvalitāte pilnīgi cita!
Labrīt, Debora! Šorīt, skatoties ziņas (6.30 skatāmies PBK kanālu, jo Latvija vēl neraida), dzirdēju, ka 1.5% un mazāk pienā neesot ne Ca, ne kādu citu labumu. Šajā raidījumā bez ziņām ir arī dažād ... |
||
debora (on-line) |
Publicēts: 22.11.2012 14:51 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/11/2012 14:51:08 - LaimesKaleja Rakstīja :
Kurš teica, ka nevar ēst pēc 18.00? Man arī ir viens jautājums. Par neēšanu pēc sešiem, septiņiem. Nesen pa Latvijas Radio 2 dzirdēju, ka bērni nedrīkst neēst pēc sešiem un tad ēst tikai brokastis. Ar domu, ka bērniem nav pieļaujams, ka ... Jautājums ir tikai - KO ēst? Tas noteikti nav dzīvnieku un augu valsts olbaltums, jo tas gremojas grūti vakarā, bet - labības grupu, augļus, dārzeņus un piena grupu - lūdzu - ēdiet uz veselību, tikai saprāta un atļauto vienību robežās! |
||
LaimesKaleja (on-line) |
Publicēts: 22.11.2012 16:53 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/11/2012 16:53:55 - debora Rakstīja :
Tāda informācija jau šad tad pavīd, ka vajadzētu starp vakariņām un brokastīm ieturēt 14h pauzi, ja grib notievēt. Bet varbūt galvenais iemesls ir tas, ka vakarā mēs parasti apēdam našķus. Un neēdot pēc vakariņām, mēs sevi no tā pasargājam.
Kurš teica, ka nevar ēst pēc 18.00? Jautājums ir tikai - KO ēst? Tas noteikti nav dzīvnieku un augu valsts olbaltums, jo tas gremojas grūti vakarā, bet - labības grupu, augļus, dārzeņus un piena grupu ... |
||
Lanita
(on-line) |
Publicēts: 23.11.2012 13:58 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
23/11/2012 13:58:50 - Rakstīja :
Baroju mazo ar krūti un esmu nolēmusi sākt online tievešanu. Pēc testa sanāk 16 vienības + 5 vienības jāliek klāt. Kā pareizi sadalīt tās 5 kur likt klāt un kur nelikt?????
|
||
debora (on-line) |
Publicēts: 26.11.2012 12:30 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
26/11/2012 12:30:54 - Lanita Rakstīja :
Jā, pareizi - 1 Ca + 2 Labība + 2olbaltumvielas!
Baroju mazo ar krūti un esmu nolēmusi sākt online tievešanu. Pēc testa sanāk 16 vienības + 5 vienības jāliek klāt. Kā pareizi sadalīt tās 5 kur likt klāt un kur nelikt????? |
||
Xiacinte
(on-line) |
Publicēts: 01.12.2012 22:23 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
01/12/2012 22:23:11 - Rakstīja :
Sakiet, lūdzu, vai ir ieplānots vēl kādu reizi atkārtot Dr.Pūces skolas programmu, kura notika šogad rudenī?
|
||
Agnese81 (on-line) |
Publicēts: 04.12.2012 14:14 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
04/12/2012 14:14:03 - Rakstīja :
Man jautājums par olbaltumvielu grupu - vai organismam pietiek gaļu/zivis ēst ~1 reizi nedēļā? Pārējās dienās OV apēdu ar sieru, biezpienu, mājas sieru, bezpiedevu jogurtu, citreiz ar pienu/paniņām, ja pietrūkst CaV. Un kā tas var ietekmēt tievēšanas procesu? Paldies!
|
||
debora (on-line) |
Publicēts: 04.12.2012 17:14 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
04/12/2012 17:14:05 - Xiacinte Rakstīja :
Jā, iespējams, ka pēc jaunā gada būs atkārtots piedāvājums. Sekojiet līdzi informācijai!
Sakiet, lūdzu, vai ir ieplānots vēl kādu reizi atkārtot Dr.Pūces skolas programmu, kura notika šogad rudenī? |
||
page: 1 2 3 4 5 [6] 7 (page size 50)
Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās