Budžeta izstrāde ir māksla vienmērīgi sadalīt vilšanos. /Moriss Stanss/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

kā noteikt ,kad ēdiens gatavs


kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 12.06.2009 13:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 13:23:10 - Rakstīja :
esat ievērojušas,kad kartupeļi ir mīksti un gatavi nosūkšanai,viņi vāroties maina skaņu!pavērojiet!ari rīsi,zupas uc,kad ir gatavi ,maina skaņuman to vīrs iemācīja.un tagad es to izmēģināju savās lauku mājās,tur tik daudz darba,ka nav laika skatities pulksteni,tik skrinot gar katlu izdzird savadaku vārīšanās skaņu(tada dobjaka),tatad gatavs.paskatos pulksteni-toč kā pēc pulksteņa.

pegija
					Poste: 243
pegija (on-line)
Publicēts: 12.06.2009 13:27 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 13:27:16 - kate Rakstīja :
esat ievērojušas,kad kartupeļi ir mīksti un gatavi nosūkšanai,viņi vāroties maina skaņu!pavērojiet!ari rīsi,zupas uc,kad ir gatavi ,maina skaņuman to vīrs iemācīja.un tagad es to izmēģināju savās lauk ...
ir, ir tā - man mana 86gadīgā tante arī šo pašu brīnumu iemācīja - īpaši labi var dzirdēt uz kartupeļiem!! uz rīsiem un griķiem jau gan tas tāpat redzams - kad maisiņš pievārījies pilns, tad arī jau parasti ir gatavs  bet šī fīča ar skaņu ir baigi labā!!

Una
					Poste: 9757
Una (vada grupu)
Publicēts: 12.06.2009 13:53 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 13:53:08 - Rakstīja :
Tas ir kaut kas jauns, es šito nezināju, zināju, ka kūka gatava pēc smaržas, pirmā esot viltus smarža, kad otreiz smaržo, tikai tad gatava!

kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 12.06.2009 14:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 14:23:48 - pegija Rakstīja :
uz rīsiem un griķiem jau gan tas tāpat redzams - kad maisiņš pievārījies pilns, tad arī jau parasti ir gatavs bet šī fīča ar skaņu ir baigi labā!!
es neperku maisiņos

pegija
					Poste: 243
pegija (on-line)
Publicēts: 12.06.2009 14:26 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 14:26:21 - kate Rakstīja :
es neperku maisiņos
nu jā - tad var pielietot arī to skaņas metodi rīsiem, gan jau..man vēl liekas, ka tad, kad kartupeļi gatavi, parasti tie vēl tā īpaši burbuļo :)) 

kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 12.06.2009 14:28 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 14:28:04 - pegija Rakstīja :
nu jā - tad var pielietot arī to skaņas metodi rīsiem, gan jau..man vēl liekas, ka tad, kad kartupeļi gatavi, parasti tie vēl tā īpaši burbuļo :))
tā tumīgi

Ita
					Poste: 399
Ita (on-line)
Publicēts: 12.06.2009 15:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 15:07:59 - Rakstīja :
Es lieku taimeri. Citādāk attopos ne no skaņas, bet no deguma smakas

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 12.06.2009 15:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 15:31:34 - kate Rakstīja :
esat ievērojušas,kad kartupeļi ir mīksti un gatavi nosūkšanai,viņi vāroties maina skaņu!pavērojiet!ari rīsi,zupas uc,kad ir gatavi ,maina skaņuman to vīrs iemācīja.un tagad es to izmēģināju savās lauk ...
Man liekas par šito lietu reiz minēja Mārtiņš Sirmais - vispirms, produkts uzsūc ūdeni, bet, kad ir gatavs, tas sāk atkal sausēt, tad nu tādēļ mainās skaņa, nekā mistiska tur nav!!!

amo
					Poste: 334
amo (on-line)
Publicēts: 12.06.2009 16:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 16:10:35 - Rakstīja :
Tādu skaņas metodi, lai noteiktu gatavības pakāpi es nezināju! Tagad cītīgi iekausīšos.

pegija
					Poste: 243
pegija (on-line)
Publicēts: 12.06.2009 16:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 16:38:36 - Ita Rakstīja :
Es lieku taimeri. Citādāk attopos ne no skaņas, bet no deguma smakas
Ita, ai kā es par tavu komentāru sasmējos  

Ita
					Poste: 399
Ita (on-line)
Publicēts: 12.06.2009 18:25 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 18:25:48 - Rakstīja :
Tā arī ir. Uzlieku vārīties kartupeļus, ielienu FD un nez kādēļ tik ātri vārītu kartupeļu vietā iegūstu viegli ceptus Atkarīgā!

AnitaL
					Poste: 645
AnitaL (on-line)
Publicēts: 12.06.2009 20:35 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 20:35:37 - Rakstīja :
Ja tādu joku gan nebiju dzirdējusi, pati gan it kā skatos pulkstenī - uzņemu laiku, bet beidzu vārīt pēc izjūtas, ja tā var teikt, kad likas nu viss tagad ir gatavs.

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 12.06.2009 23:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 23:10:15 - Ita Rakstīja :
Tā arī ir. Uzlieku vārīties kartupeļus, ielienu FD un nez kādēļ tik ātri vārītu kartupeļu vietā iegūstu viegli ceptus Atkarīgā!
Manr arī tā dažreiz gadās!!!

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 13.06.2009 04:25 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/06/2009 04:25:09 - Rakstīja :
Šitais par kartupeļiem ir interesants-būs speciāli jāpasēž klāt un jāieklausās.....Uz pārējiem produktiem(dārzeņiem piemēram) gan tas nevarētu attiekties-jo vienam garšo vairāk izvārījies(lasi-vairāk labo vielu zaudējis),bet es daudzus mīlu ēst tādus puscietus(lasi-vairāk vielu palicis) !!!!!

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 13.06.2009 11:48 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/06/2009 11:48:32 - gitiene Rakstīja :
Šitais par kartupeļiem ir interesants-būs speciāli jāpasēž klāt un jāieklausās.....Uz pārējiem produktiem(dārzeņiem piemēram) gan tas nevarētu attiekties-jo vienam garšo vairāk izvārījies(lasi-vairāk ...
Tur Tev tasinība, Gitien, man piemēram riebjas pārvārīti dārzeņi, viņi pilnībā maina garšu un ir ūdeņaini!!! Dārzeņiem tā jocīgā skaņa neder, jo tad jau viņi ir tajā neēdamajā stadijā!!

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 14.06.2009 03:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/06/2009 03:36:25 - mumins1980 Rakstīja :
Tur Tev tasinība, Gitien, man piemēram riebjas pārvārīti dārzeņi, viņi pilnībā maina garšu un ir ūdeņaini!!! Dārzeņiem tā jocīgā skaņa neder, jo tad jau viņi ir tajā neēdamajā stadijā!!
Tieši tā-tad ir brrrrrrr........


Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās