Dzīve ir nevis tās dienas, kas pagājušas, bet tās, kas palikušas atmiņā. /Rainis/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Treknās zivis


oga.003
					Poste: 272
oga.003 (on-line)
Publicēts: 04.07.2011 16:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/07/2011 16:07:32 - Rakstīja :
Meitenes, man jums tāds jautājums - kur jūs pērkat un kā izvēlaties treknās - īpaši vērtīgās - zivis?
Lieta tāda, ka lasis, protams, ir viens no vērtīgākajiem, bet arī gana dārgs, toties tādas zivis kā skumbrijas, siļķes (kas varētu būt alternatīva)  pārdodas tikai sālītas, marinētas utt. Pagājušo nedēļ nopirku skumbriju, bet tā bija tik sālīta, ka man likās, ka ēdu dzīvu sāli No rīta pamodos pamatīgi aizpampusi... Man liekas, ja zivis tiek tik ļoti pārsālītas, tās vairs par veselīgu produktu nenosauksi...

iev@ (on-line)
Publicēts: 04.07.2011 16:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/07/2011 16:21:02 - oga.003 Rakstīja :
Meitenes, man jums tāds jautājums - kur jūs pērkat un kā izvēlaties treknās - īpaši vērtīgās - zivis?Lieta tāda, ka lasis, protams, ir viens no vērtīgākajiem, bet arī gana dārgs, toties tādas zivis kā ...
Tādi daudzumi, cik mēs drīkstam apēst, man šķiet pārāk pa kabatu arī nesitīs..  Nekaunos veikalā paprasīt, lai nogriež pavisam maziņu gabaliņu.
Man ļoti garšo lasis un forele - it īpaši svaigi - nemaz nesālīti.

Gabora
					Poste: 571
Gabora (on-line)
Publicēts: 04.07.2011 16:41 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/07/2011 16:41:53 - oga.003 Rakstīja :
Meitenes, man jums tāds jautājums - kur jūs pērkat un kā izvēlaties treknās - īpaši vērtīgās - zivis? Lieta tāda, ka lasis, protams, ir viens no vērtīgākajiem, bet arī gana dārgs, toties tādas zivis ...
ja es noperku ljoti salitu veselu silkji, es to kadu laiku pamerceju auksta udeni, tas mazina salijumu.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 04.07.2011 17:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/07/2011 17:31:16 - Rakstīja :

Spanija ir vesela specialitate zivju salisana.Parsvara sala mencas. Sai salisanai ir vesela vesture,jo salija viena apstakla del-lai tas nesabojatos un ilgak uzglabatos. Vienreiz aiz parskatisanas nopirku salito,nevis parasto,sataisiju esanai.Kad pagarsoju,gandriz nokritu-nu viena sals,nacas izmest visu ara. Izradas,ka jo salaka zivs,jo ilgak ta jamerce auksta udens pelde,piekam ik pa liakam mainot udeni (var ari tekosa atstat). Nakamreiz gribejas izmeginat,ka tad garso izmercetas bez sals sadas zivis. Tureju 1 diennakti udeni,ko nepartraukti mainiju. Bet nu salums visviens bija jutams. Labak dodu prieksroku tomer svaigam.Labi,ka seit ir LOTI liela zivju un juras velsu izvele,tas ir viens liels pluss


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 04.07.2011 17:34 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/07/2011 17:34:50 - iev@ Rakstīja :
Man ļoti garšo lasis un forele - it īpaši svaigi - nemaz nesālīti.

Man ari garso svaigs lasis. Tikai man ieteica tomer svaigas zivis labak nelietot uztura. Juras it ka vel varot,bet kur ir slegto udenstilpju labak ne.Tas esot del infekcijam un parazitiem.


oga.003
					Poste: 272
oga.003 (on-line)
Publicēts: 04.07.2011 18:30 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/07/2011 18:30:05 - Rakstīja :
Paldies par idejām - noteikti pamēģināšu izmantot ūdens metodi

oga.003
					Poste: 272
oga.003 (on-line)
Publicēts: 04.07.2011 18:32 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/07/2011 18:32:47 - iev@ Rakstīja :
Man ļoti garšo lasis un forele - it īpaši svaigi - nemaz nesālīti.
Man arī liekas, ka ja nesāla, tad vajag termiski apstrādāt, jo parazītu zivīs netrūkst... Neko neizdomāju - pati esmu savām acīm redzējusi...

iev@ (on-line)
Publicēts: 04.07.2011 18:41 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/07/2011 18:41:39 - oga.003 Rakstīja :
Man arī liekas, ka ja nesāla, tad vajag termiski apstrādāt, jo parazītu zivīs netrūkst... Neko neizdomāju - pati esmu savām acīm redzējusi...
Hmm, iespējams..Nebiju pat par to iedomājusies -nav bijusi negatīva pieredze. Būs jāpainteresējas.
Pēdējā laikā gan nav sanācis ēst svaigas zivis.

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 04.07.2011 20:48 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/07/2011 20:48:33 - Rakstīja :
Edisu mazsālītu lasi, kaut tārpi ārā rāpos

Vīrs pērk un man ļoti garšo, kā arī maz V. "Latis" Siļķu fileja Mājas gaumē. Marinādē.

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 04.07.2011 21:41 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/07/2011 21:41:15 - Rakstīja :
Es arī izvēlos lasi, garšo gan mazsālītais, gan auksti kūpinātais ( pērku RIMI lasi, tādu vakuumiepakojumos... mmm... tas man garšo )


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.07.2011 09:59 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 09:59:07 - Rakstīja :
Jā, nu mani arī nebiedē nekādi laša parazīti - ja varētu, lasīti ēstu no rīta līdz vakaram

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.07.2011 10:03 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 10:03:20 - denia Rakstīja :
Spanija ir vesela specialitate zivju salisana.Parsvara sala mencas. Sai salisanai ir vesela vesture,jo salija viena apstakla del-lai tas nesabojatos un ilgak uzglabatos. Vienreiz aiz parskatisanas nop ...
Esmu līdzi atvedusi Portugāles slaveno BACALHAU - sālītu, kaltētu mencu, kas man ļoti, ļoti garšo. Protams, ķēpa jau tā ir baigā - konkrēti jāieplāno maltīte, jo pats atmērcēšanas process ilgst 2 dienas un vēl 2 reizes dienā jānomaina ūdens. Bet nu ēdiens patiesi sanāk gardum gards!

alina_t
					Poste: 60
alina_t (on-line)
Publicēts: 05.07.2011 10:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 10:31:44 - Rakstīja :
Es pērku Laša zupas izlasi un vāru zupiņas - man tā garšo vislabāk :)))

trakums
					Poste: 589
trakums (on-line)
Publicēts: 05.07.2011 10:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 10:43:52 - Rakstīja :
mmm... lasis.... Tas tiešām ir ko vērts, nespētu sev liegt ēst lasi, lai gan, kā saka mellene, ja tārpi rāpotu ārā, tad gan diez vai!
Man ārkārtīgi garšo grillēta karpa!!! Es mājās cepeškrāsnī tik ielieku un vēlāk ar gardu muti noēdu!

trakums
					Poste: 589
trakums (on-line)
Publicēts: 05.07.2011 10:44 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 10:44:15 - alina_t Rakstīja :
Es pērku Laša zupas izlasi un vāru zupiņas - man tā garšo vislabāk :)))
es ar pa reiziei pērku šo izlasi, ņammīgi!

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.07.2011 10:52 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 10:52:15 - trakums Rakstīja :
mmm... lasis.... Tas tiešām ir ko vērts, nespētu sev liegt ēst lasi, lai gan, kā saka mellene, ja tārpi rāpotu ārā, tad gan diez vai! Man ārkārtīgi garšo grillēta karpa!!! Es mājās cepeškrāsnī tik iel ...
Ārprāts, kā sakārdināji ar to karpu!!! Tagad nebūs miera, kamēr nedabūšu.. Es te nesen vēl domāju, ka varētu karpas galertu uzvārīt... darbs jau gan riktīgs, bet toties gards, ka nenoēsties!

trakums
					Poste: 589
trakums (on-line)
Publicēts: 05.07.2011 10:55 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 10:55:24 - champagne Rakstīja :
Es te nesen vēl domāju, ka varētu karpas galertu uzvārīt... darbs jau gan riktīgs, bet toties gards, ka nenoēsties!
Hmmm... Galertu gan nebūšu mēģinājusi... Man zivju galerti izrisa aizdomas, ka tas nav gardi! Būs kādreiz jānoprovē, ja kaut kur dos, pati netaisīžu, lai nebūtu vilšanās!
Nu tad tik uz bodi pēc karpiņas un ņam ņam!

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.07.2011 11:00 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 11:00:14 - trakums Rakstīja :
Hmmm... Galertu gan nebūšu mēģinājusi... Man zivju galerti izrisa aizdomas, ka tas nav gardi! Būs kādreiz jānoprovē, ja kaut kur dos, pati netaisīžu, lai nebūtu vilšanās! Nu tad tik uz bodi pēc karpi ...
Karpas galerts ir dievīgi garšīgs! Protams, ja izvāra pliku zivi, tad nu būs kā būs, bet ja vāra ļoti mazā ūdentiņā ar daudz, daudz garšvielām un uz ļoti mazas uguns ilgu laiku... mmmmmmmm... FANTASTISKI gardi!

Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 05.07.2011 11:15 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 11:15:50 - champagne Rakstīja :
Karpas galerts ir dievīgi garšīgs! Protams, ja izvāra pliku zivi, tad nu būs kā būs, bet ja vāra ļoti mazā ūdentiņā ar daudz, daudz garšvielām un uz ļoti mazas uguns ilgu laiku... mmmmmmmm... FANTASTI ...
Un tagad pastāsti sīki,kādas garšvielas liec klāt

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 05.07.2011 11:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 11:54:14 - champagne Rakstīja :
Karpas galerts ir dievīgi garšīgs! Protams, ja izvāra pliku zivi, tad nu būs kā būs, bet ja vāra ļoti mazā ūdentiņā ar daudz, daudz garšvielām un uz ļoti mazas uguns ilgu laiku... mmmmmmmm... FANTASTI ...
Man arī ļoti garšo gan karpas, gan asaru/līdakas galerts Parasti pati to netaisu, cienājos, kad mamma to pagatavo, tik zinu to, ka buljonu viņa vāra no mazajām zivtelēm - asarīšiem, tam klāt iet dārzeņi - burkāniņš, selerijas sakne, ķiplociņš, sīpols, tad, kad buljons gatavs, to izkāš un vēlreiz uzvāra un tajā ieliek karpas fileju un zivi uzvāra gatavu - galerts kārtībā, nemaz tik liela ķēpa nav



champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.07.2011 11:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 11:56:51 - Jolanta77 Rakstīja :
Un tagad pastāsti sīki,kādas garšvielas liec klāt
Nu neko jau īpašu Burkāns, dilles, pavisam nedaudz selerijas sakne, sīpols, melnie graudu pipari, sāls. Ja ir luste, arī ķiplociņu var piemest. 
Zivi notīra, sagriež gabalos, liek katlā (arī galvu!) ar garšvielām, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai mazliet apsedz. Uzvāra un nogriež pavisam mazu liesmu un vāra vismaz stundu. Noputo, ja nepieciešams. Pēc tam atdzesē, līdz var sākt darboties ar rokām. Un tad sākas lielais darbs - izlobīt visas sīkās asaciņas! Buljonu izkāš, lej atpakaļ katlā, pievieno izlobīto zivtiņu un vēlreiz uzvāra līdz pirmajam burbulim. Liek traukos, atdzesē un ledusskapī iekšā! Ja šķiet ka buljons ir sanācis par daudz, var piešaut kādu karoti izšķīdinātu želantīnu, bet normāli vajadzētu sagalēt tāpat

ingaes
					Poste: 71
ingaes (on-line)
Publicēts: 05.07.2011 15:25 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 15:25:43 - alina_t Rakstīja :
Es pērku Laša zupas izlasi un vāru zupiņas - man tā garšo vislabāk :)))
Kā vāri šo zupu? Es ar zivīm stipri uz "jūs", bet nu vajadzētu!

alina_t
					Poste: 60
alina_t (on-line)
Publicēts: 05.07.2011 15:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 15:38:03 - ingaes Rakstīja :
Kā vāri šo zupu? Es ar zivīm stipri uz "jūs", bet nu vajadzētu!
Es gatavoju laikam pašu vienkāršāko zivju zupu: Gatavoju vidējā kastrolī. Laša zupas izlasi (saldēta no Rimi vai Maxima vai Supernetto) vāru minūtes 30-40, pievienojot sāli, pāris lauru lapas un smaržīgos piparus. Pa to laiku kamēr vārās, nomizoju 5 nelielus/vidējus kartupeļus, vienu lielu burkānu + pusi sīpola - visu sagriežu nelielos kubiciņos. Kad lasis jau gatavs, izzvejoju to no kastroļa un nolieku malā, lai atdzesētu. Buljonā ielieku dārzeņus + dažreiz Anniņas garšaugu maisījuma pāris karotes. Beigās, kas zivtiņa atdzisusi, noņemu gaļu no kauliem un pievienoju atpakaļ buljonam. Ja vajag, pievienoju vēl sāli. 

trakums
					Poste: 589
trakums (on-line)
Publicēts: 05.07.2011 15:55 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 15:55:22 - ingaes Rakstīja :
Kā vāri šo zupu? Es ar zivīm stipri uz "jūs", bet nu vajadzētu!
Laša zupa ir ļoti vienkārši vārāma, tur pat nevajag īpašu recepti! Tikai jāzin tik daudz, ka lasis ir jāpavāra kādas 30 min, kā jau alina_t minēja... A pārējais, tas jau pēc pašas vēlmēm, kādus dārzeņus liec, kādus zaļumus liec un kādas garšvielas liec!
Es piemēram īpaši nelieku nekādus buljonus šai zupai, jo zivs izvāroties pati par sevi atstāj pamatīgu buljonu, tikai tik daudz kā piparus, sāli un zaļumus! Nezinu gan kā ir ar saldēto laša izlasi, kā tur ar to buljonu, vienmēr pērku svaigo! Man tā liekas vērtīgāk

alina_t
					Poste: 60
alina_t (on-line)
Publicēts: 05.07.2011 16:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 16:12:58 - trakums Rakstīja :
Es piemēram īpaši nelieku nekādus buljonus šai zupai......Nezinu gan kā ir ar saldēto laša izlasi, kā tur ar to buljonu, vienmēr pērku svaigo! Man tā liekas vērtīgāk
Jā, es jau biju domājusi to īsto buljonu, kas uzvārās no zivtiņas nevis kādu mākslīgo :))). Kur var nopirkt svaigu? Redzēju tikai saldētu

trakums
					Poste: 589
trakums (on-line)
Publicēts: 05.07.2011 16:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2011 16:21:30 - alina_t Rakstīja :
Jā, es jau biju domājusi to īsto buljonu, kas uzvārās no zivtiņas nevis kādu mākslīgo :))). Kur var nopirkt svaigu? Redzēju tikai saldētu
Esmu gan Rimi, gan Sky, gan Maxima pirkusi! Viņas ne vbienmēr ir tās izlases svaigās, bet mēdz būt!

oga.003
					Poste: 272
oga.003 (on-line)
Publicēts: 06.07.2011 11:04 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/07/2011 11:04:56 - Rakstīja :
Vēl manu izbrīnu izpelnās porciju reģistra ieraksts par tunci - tuncis savā sulā tiek skaitīts pie liesajām zivīm, bet tai pašā laikā vienkārši tuncis (bez precizējumiem) tiek pieskaitīts arī treknajām zivīm Kāpēc tā? Es nekad dzīvē jēlu tunci neesmu redzējusi-tikai konservētā veidā, tāpēc īsti nesaprotu atšķirību?

iev@ (on-line)
Publicēts: 06.07.2011 11:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/07/2011 11:11:20 - oga.003 Rakstīja :
Vēl manu izbrīnu izpelnās porciju reģistra ieraksts par tunci - tuncis savā sulā tiek skaitīts pie liesajām zivīm, bet tai pašā laikā vienkārši tuncis (bez precizējumiem) tiek pieskaitīts arī trekna ...
Svaiga tunča gaļa izskatās apmēram kā laša gaļa, tikai tāda sarkani -rozā.
Bet vispār tas tiešām ir dīvaini, ka svaiga skaitās trekna, bet konservēta sava sulā - liesa.

sunlike
					Poste: 155
sunlike (on-line)
Publicēts: 06.07.2011 11:49 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/07/2011 11:49:10 - oga.003 Rakstīja :
Vēl manu izbrīnu izpelnās porciju reģistra ieraksts par tunci - tuncis savā sulā tiek skaitīts pie liesajām zivīm, bet tai pašā laikā vienkārši tuncis (bez precizējumiem) tiek pieskaitīts arī treknajā ...

Ticiet vai nē,bet dzīvojot Anglijā svaigs tuncis izskatrās savādāk,nekā Latvijas tirgū pirkts svaiga tunča steiks!Tuncis viennozīmīgi pieskaitās pie liesām zivīm,tāpat kā svaiga haizivs. Nu vissmaz mumz UK tā tiek uzskatīts un dažviet piedāvāts kā dietisks produkts!

Un par haizivi runājot,vienreiz nopirku saldētu Maxima veikalā,nezinu kas tas bija par saldetu brīnumu,bet haizivs tā točna nebija!


iev@ (on-line)
Publicēts: 06.07.2011 12:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/07/2011 12:12:13 - Rakstīja :
Jēlā tuncī ir ap 140kcal, bet lasī ap 200 kcal. Bet svaigs tuncis tiešām nav izplatīta parādība LV..
Vel es atradu info, ka savvaļas audzētajos  un fermās audzētajos lašos ir krietni atšķirīgas kcal..
Vēl jau arī zivs daļas kā tādas atšķiras - vēders noteikti būs treknāks, kā sānu fileja..


sunlike
					Poste: 155
sunlike (on-line)
Publicēts: 06.07.2011 12:13 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/07/2011 12:13:22 - Rakstīja :
Omega-3 polinepiesātināto taukskābju tauki ir atrodami tādās zivīs kā: lasis,forele,bute,siļķe,skumbrija,sardīnes.

oga.003
					Poste: 272
oga.003 (on-line)
Publicēts: 06.07.2011 12:26 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/07/2011 12:26:47 - sunlike Rakstīja :
Omega-3 polinepiesātināto taukskābju tauki ir atrodami tādās zivīs kā: lasis,forele,bute,siļķe,skumbrija,sardīnes.
Tunci mēs šeit neatrodam Interesanti tādā gadījumā kāpēc tuncis minēts pie treknajām zivīm - laikam sastādītāju kļūda

sunlike
					Poste: 155
sunlike (on-line)
Publicēts: 06.07.2011 13:09 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/07/2011 13:09:31 - oga.003 Rakstīja :
Tunci mēs šeit neatrodam Interesanti tādā gadījumā kāpēc tuncis minēts pie treknajām zivīm - laikam sastādītāju kļūda

Mna grūti komentēt,bet es tomēr uzskatu ka tā ir liesa zivs . Un sev es rēķinu,to kā lieso zivi.

Tuklāt kad nopērc tunča steiku,un to pagatavo,tad pēc izskata nevar atšķirt no cūkgaļas!Un ēdot,tā ir diezgan sausa,un arī pēc garšas izjūtām tā tomēr liekas liesa.


sunlike
					Poste: 155
sunlike (on-line)
Publicēts: 06.07.2011 13:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/07/2011 13:21:34 - Rakstīja :
Varbūt tuncis arī skaitās trekna zivs,bet ne tik trekna kā pārējās.

iev@ (on-line)
Publicēts: 06.07.2011 13:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/07/2011 13:38:26 - Rakstīja :
Atradu, ka tuncis skaitās pie mēreni treknām zivīm: http://www.edzivis.lv/ieteikumi.php?fakts=8

oga.003
					Poste: 272
oga.003 (on-line)
Publicēts: 06.07.2011 16:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/07/2011 16:58:57 - iev@ Rakstīja :
Atradu, ka tuncis skaitās pie mēreni treknām zivīm: http://www.edzivis.lv/ieteikumi.php?fakts=8
Super! Tātad tuncis ir vidēji treknā zivs Kā man garšo zivis - pilnīgi gribas aizšaut uz centrāltirgu pēc kāda jūras asarīša vai citas delikateses Mmmm....

dianchik8
					Poste: 91
dianchik8 (on-line)
Publicēts: 07.07.2011 12:06 | Atbildēt, citējot šo komentāru
07/07/2011 12:06:37 - Gabora Rakstīja :
ja es noperku ljoti salitu veselu silkji, es to kadu laiku pamerceju auksta udeni, tas mazina salijumu.

U menja toze bil sluchaj kogda kupila OCHENJ solenuju seledku, toze hotela zomochitj v vode, no sosedka mne podskazala zamochitj ee v moloke, proderzala toljko odin chas i dejstviteljno pomoglo


oga.003
					Poste: 272
oga.003 (on-line)
Publicēts: 07.07.2011 12:16 | Atbildēt, citējot šo komentāru
07/07/2011 12:16:11 - dianchik8 Rakstīja :
U menja toze bil sluchaj kogda kupila OCHENJ solenuju seledku, toze hotela zomochitj v vode, no sosedka mne podskazala zamochitj ee v moloke, proderzala toljko odin chas i dejstviteljno pomoglo
Par pienu nebiju dzirdējusi - būs jāpamēģina! Paldies par idejām

iev@ (on-line)
Publicēts: 07.07.2011 15:55 | Atbildēt, citējot šo komentāru
07/07/2011 15:55:26 - Rakstīja :
Ieinteresējāt mani ar svaigu tunci, tad nu gāju lūkoties, vai veikalā ir atrodams.
Haaaa atrodams bija, bet nu cipars šeit tuncim BAISMONĪGS..



Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās