Gastronomiskās atkarības....
Aneteka (on-line) |
Publicēts: 13.07.2010 07:58 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/07/2010 07:58:02 - Rakstīja :
Sveikas! Karstā laikā - karstas sarunas Man šajā svelmē ir tā, ka nevaru dabūt sevī ne olbaltumvielas, ne labības vienības.... Ar grūtībām nomoku kādu maizes gabaliņu vai kartupeli, bet vajadzīgās salasīt nevaru. Tad nu "spiežu" uz augļiem.Bet ne par to šis stāsts. Man ir parādījušies pāris ēdieni, bez kuriem vairs ne dienu Pirmajā vietā - biešu aukstā zupa. Ņemam paniņas, pieliekam marinētas bietes, tomātus, gurķus, lokus, dilles, redīsus, oliņu, tad obligāti sinepes un mārrutkus un sajaucam to visu. Par šo ēdienu es varētu dzimteni pārdot! Otra mana atkarība - ogu kokteilis. Ņemam tās pašas paniņas (man vislabāk patīk Tukuma), blenderī iekšā, klāt zemenes, mellenes, pusi banāna un sasmalcinātus ledus gabaliņus. Un blendējam pamatīgi, līdz masa pārtop biezā kokteilī. Dievu ēdiens! Un trešā - svaigi gurķi. Nomizoju gurķi, gareniski pārgriežu, uzpilinu salātu majonēzi un pārberu ar mazliet vegetas. Šādus varu apēst 3 lielos šķīvjus Pastāstiet, kādi ir jūsu iecienītākie vasaras ēdieni? |
||
mumins1980 |
Publicēts: 13.07.2010 09:08 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/07/2010 09:08:56 - Rakstīja :
Nu, Aneteka, virsrakstā gan varēja būt -Mani vasaras ēdieni, es jau domāju, ka nu tik Tu stāstīsi, ka "loki" iekšā šašlikus un nez ko vēl... |
||
mumins1980 |
Publicēts: 13.07.2010 09:10 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/07/2010 09:10:57 - Rakstīja :
Man karstā laikā gribas dārzeņus, kartupeļus, piena produktus, ogas, augļus... gaļu - pagrūti dabūt iekšā... Patiesībā vakar vienīgi siera veidā apēdu 1 olbaltuma vienību... bet es vārīju sautējumu un saldo krējumu pielēju klāt - nepareizi, bet norakstīju uz olbaltumiem... pie našķiem nē... |
||
mumins1980 |
Publicēts: 13.07.2010 09:11 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/07/2010 09:11:54 - Rakstīja :
Man tagad "topā" ir pašgatavots bazilika pesto uz graudu maizītes ar rīvētu sieru pa virsu... |
||
mumins1980 |
Publicēts: 13.07.2010 09:14 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/07/2010 09:14:09 - Rakstīja :
http://www.figurasdraugi.lv/client/forum/forum.asp?wa_id=877&wa_site_id=6 recepte šeit!!! |
||
Aneteka (on-line) |
Publicēts: 13.07.2010 15:29 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/07/2010 15:29:08 - mumins1980 Rakstīja :
Šašlikus, starp citu, arī! Pareizāk sakot - grillētu gaļu. Izmarinēju liesu liellopu sarkanvīnā, ķiplokos un zaļumos, tad uz grilla virsū un cepinam gatavu. Un klāt atkal zaļumi, gurķi, tomāti. Šis ir vēl viens no veidiem kā varu olbaltumus iedabūt sevī Nu, Aneteka, virsrakstā gan varēja būt -Mani vasaras ēdieni, es jau domāju, ka nu tik Tu stāstīsi, ka "loki" iekšā šašlikus un nez ko vēl... |
||
Jeļena (vada grupu) |
Publicēts: 14.07.2010 14:50 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/07/2010 14:50:24 - Rakstīja :
Mums visiem ir izvele! Lai cilvēki izvelas! Neiesaku vieglus ceļus, tāpēc novēlu jums, cienījamie Figuras Draugi, sevi neatlaidīgi pilnveidot...
|
||
Aneteka (on-line) |
Publicēts: 14.07.2010 20:05 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/07/2010 20:05:41 - Rakstīja :
Jeļena - вы ето к чему??? |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 15.07.2010 16:26 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
15/07/2010 16:26:23 - Rakstīja :
Pagatavoju Unas ieteikto tomatu zupu ar apelsinu sulu. Garsa- interesanta, tada netipiska ierastajam, bet laba Galvenais nosacijums, kaa jau visaam aukstajaam zupaam- jo aukstaaka, jo gardaka! Jalauj nostaveties ledusskapi vismaz 3 st. Ja gribas uzreizi, uz neilgu laiku var ielikt ari saldetavaa!
|
||
mumins1980 |
Publicēts: 15.07.2010 22:23 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
15/07/2010 22:23:01 - Rakstīja :
Es pagatavoju savu Andalūzijas gaspačo - vispār gaspačo ēdu pirmo reizi. Nu - interesanti, interesanti, veēlmeklēšu savu mīļāko aukstās zupas recepti...Tikko ienāca prātā viena garda aukstā mērce - elementāra: Svaigi gurķi, Marinēti gurķi, sula no marinētajiem gurķiem un kāda karote krējuma, var būt jogurts. Šito varu pliku ēst ar vārītiem kartupeļiem. Varētu teikt - 2 vienā - salāti plus mērce!!! |
||
Aneteka (on-line) |
Publicēts: 15.07.2010 22:36 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
15/07/2010 22:36:46 - mumins1980 Rakstīja :
mumin, mans vīrs parasti, ja negrib man atzīties, ka kaut kas no manis pagatavotā viņam negaršo, saka - interesanta garša Nu - interesanti, interesanti, veēlmeklēšu savu mīļāko aukstās zupas recepti... Es tam visam tevis minētajam vēl lieku klāt kādu kartupeli, tomātu un lociņus - prīmā salāti sanāk! |
||
mumins1980 |
Publicēts: 16.07.2010 08:32 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2010 08:32:32 - Aneteka Rakstīja :
Nav jau, ka man negaršo, bet tādā sablenderētā konsistencē man neiet pie dūšas... Kad to visu - papriku, tomātus, gurķus, sīpolu, maizi un garšvielas ēstu nesablenderētu - cita lieta... Bet šitā man likās, ka kāds jau būtu ēdis...mumin, mans vīrs parasti, ja negrib man atzīties, ka kaut kas no manis pagatavotā viņam negaršo, saka - interesanta garša Es tam visam tevis minētajam vēl lieku klāt kādu kartupeli, tomātu un lociņus ... Nu, man jau arī tie ir kā salāti, ja neēd klāt gaļu, tikai siltie salāti!!! Lociņus un dilles, protams, arī lieku, bet komplektā ar tomātiem neesmu mēģinājusi. |
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 16.07.2010 10:36 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2010 10:36:25 - Rakstīja :
Man garso sads sautejums: 1 edamkarote ellas apcepu siki sagrieztu sipolu un kiploka zobinu (videju), pievienoju gareniski paargrieztu (nomizotu) un apmeram 1 cm biezas skeles sagrieztu baklazanu, ari skeles sagriezieztu (ari gareniski pargrieztu) cukini,un lauju apcepties, tad mazliet zem vaaka pasauteties, ja vajag var pievienot mazu piliti darzenu buljona vai udens. Kad redzu ka darzeni ir malziet mikstaki, pievienojun skelites (un uz pusem) sagrieztu tomatu (palielu) kuram nogriezta ada un beigas skelites sagrieztus 100 g sampinjonu. Kad ediens gandriz gatavs, pievienoju paris smukus ar spiedi saspiestus kiploka zobinus. Saals vai viegla sojas merce pec vajadzibas. Un - nam, nam. Esmu vegetariete un lietoju sito ka silto edienu - ar risiem, vai ar kartupeliem (ar biezeni ne), vai ar brunajiem makaroniem. Ja kadam gribas ko stipraku, lieliski garso ja ed klat mazliet baltas pupinas, tapat, vai pagatavotu biezeni (ar kiplokiem un tomatiem un mazliet citam garsveilam - piem, timianu). Labu apetiti! |
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 16.07.2010 10:37 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2010 10:37:51 - Rakstīja :
p.s. Tur kur rakstits 'tomatam nogriezta ada', lasi: novilkta ada
|
||
Aneteka (on-line) |
Publicēts: 16.07.2010 11:27 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2010 11:27:23 - mellene Rakstīja :
Paklau, mellene, bet vai tie baklažāni nav rūgti? Es cik esmu mēģinājuši šitos auberģīņus ēst, man vienmēr sanāk ar tādu rūgtu piegaršu Tāpēc nekādi nesanāk sadraudzēties ar baklažani...Man garso sads sautejums: 1 edamkarote ellas apcepu siki sagrieztu sipolu un kiploka zobinu (videju), pievienoju gareniski paargrieztu (nomizotu) un apmeram 1 cm biezas skeles sagrieztu baklazanu, ari ... Es atkal sametu katlā riktīgi daudz sīpolu, ķiplokus, kabaci, un kaudzi tomātu (man nepatīk čakarēties, tāpēc es griežu ar visu ādu. Galu galā - tā tomāta āda ir ideāls zarnu skrubis ) un sautēju gatavu. Kad gatavs, piegriežu baziliku un dilles un pielieku nedaudz krējuma. Sānāk tāda lečoveidīga zupīte |
||
mumins1980 |
Publicēts: 16.07.2010 11:28 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2010 11:28:49 - Rakstīja :
Auberģīņus...
|
||
mumins1980 |
Publicēts: 16.07.2010 11:30 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2010 11:30:34 - Rakstīja :
Mūsu pusē baklažāni nepārdodas... |
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 16.07.2010 12:00 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2010 12:00:30 - Rakstīja :
Vispar jau nav rugti, bet varbut ka tie nav kaut kada veida nogatavojusies vai ka citadi... Vai tu vinus pirms tam nomizo? Noteikti janomizo pirms liec katla. Vini dikti labi iet kopa ar sampinjoniem, kiplokiem un tomatiem. Man ta recepte vienkarsi intuitivi rez sanaca un bija garsigi. Zinu ka vel vinus kaut ka varot grillet, bet nekad neesmu meginajusi. Paklau, bet ar ko tu ed kabacus + tomatus? Ar kartupelisiem? Vienus pasus? |
||
Gabora (on-line) |
Publicēts: 16.07.2010 12:17 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2010 12:17:50 - Rakstīja :
mans baklazjaanu gatavoshanas variants: 1. nomazgaju,nemizotus sagriezju gareniski planas skeles, sametu caurdurii, apkaisu ar saali, sajaucu kopa un atstaaju uz 30min izlietnee, lai notekas, taa vinjiem izdalas liekai shkjidrums 2.tad noskaloju saali nost, nosusinu un uz grila virsuu, (reizeem iesmeereju veel ar saspiestu kjiploku), viegli apgilleju 3. kamer tie baklazjaani notekas tikmeer sagatavoju pildamo materiaalu - njemu liesu svaigo sierinju, pielieku klat kjiploku, zaljumus, nedaudz tomaatu meerces vai pastas, visu samaisu kopaa 4. kad baklazjani sagrilleti, lieku siekshaa siera masu uz baklazjana shkjelites un satinu rulliitii, ja shkjelite ir biezaaka, tad sasprauzju ar zobubakstamajiem kocinjiem, ljoti labi garshi gan silti, gan auksti, jo iipashi tiem, kam kjiploki iet pie duushas, taada viena pikanta un garshiiga padariishana P.S. un baklazjaani nav ruugti, vismaz nekad nav sanaakushi |
||
Gabora (on-line) |
Publicēts: 16.07.2010 12:19 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2010 12:19:42 - Rakstīja :
domaaju, ka liidziigi var dariities arii ar kabaci
|
||
Gabora (on-line) |
Publicēts: 16.07.2010 12:27 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2010 12:27:29 - Rakstīja :
aarpraac, cik daudz pareizrakstiibas kljuudas sanaaca, taa ir, ka aatri raksta un veel nav LV fonti, he... labs attaisnojums
|
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 16.07.2010 13:09 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2010 13:09:39 - Rakstīja :
Izklausaas loooooooti garsigi! |
||
Jolanta77 (on-line) |
Publicēts: 16.07.2010 14:02 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2010 14:02:30 - mumins1980 Rakstīja :
Saulīt,es Tev otrdien varu atvest no lielpilsētas baklažānus,pasaki tikai cik Mūsu pusē baklažāni nepārdodas... |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 16.07.2010 15:13 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2010 15:13:49 - Aneteka Rakstīja :
Paklau, mellene, bet vai tie baklažāni nav rūgti? Es cik esmu mēģinājuši šitos auberģīņus ēst, man vienmēr sanāk ar tādu rūgtu piegaršu Tāpēc nekādi nesanāk sadraudzēties ar baklažani... Es atkal sa ... Ir taads knifinjs gatavojot baklazanus- pirms pagatavosanas (min. 5 min) jau pec vajadzibas sagrieztus- visviens, gareniski vai citaadi, japamercee salsudenii. Rugtenums vairs nebus!
|
||
mumins1980 |
Publicēts: 16.07.2010 18:11 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2010 18:11:39 - Jolanta77 Rakstīja :
Labi, milzīgs paldies, pagaidām divus!!!Saulīt,es Tev otrdien varu atvest no lielpilsētas baklažānus,pasaki tikai cik |
||
Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās