Garlaicība pasaulē ienākusi līdz ar slinkumu. /Ž. Labrijērs/
  • КТО МЫ?
  • ЧТО МЫ ДЕЛАЕМ?
  • ПОЧЕМУ ВЫБИРАТЬ НАС?

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Kā lai tiek vaļā no pieraduma ēst


page: 1   [2]   (page size 50)
amo
					Poste: 334
amo (on-line)
Publicēts: 10.06.2009 17:01 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2009 17:01:20 - gaspacho Rakstīja :
Tas jau tas grūtākais, visu laiku domāt par ēdienu.
Jā, ēdiens ir ļoti aktuāla tēma, pat ja par to nedomā, tad noteikti kāds runā!

mikuce
					Poste: 183
mikuce (on-line)
Publicēts: 10.06.2009 17:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2009 17:22:30 - gaspacho Rakstīja :
Bet, es, mums tagad sākas jubileju mēnesis, šodien vīram cepu pīragus un rabarbermaizes, nostrādajos gan tā, ka pašai nemaz negribas, bet ... Vīriešiem cepu karbonāti franču gaumē, bet pati sev vis ...

Par pīrāgiem un rabarbermaizēm saprotu - svētki, jubilejas utt.
A kāpēc vīrieši nevar ēst vistu ar jaunajiem kartupeļiem? Sātīgs ēdiens... Garšīgs... Nesaprotu... Un, labi, gaļu vēl saprotu - ja viņiem garšo tā karbonāde, lai ēda laimīgi, bet kartupeļus taču Tu viņiem nevārīji atsevišķā katlā? 

Un vispār - ja tā padomā - kā Tu gatavo karbonādi (es tā, teoretizēju) - izklapē gaļu, liec uz pannas, apcepini, tad uzmet virsū siera šķēli un tomātu (nu, vai to visu cepenē...). Kā tu gatavo vistu - arī saklapē fileju, met uz pannas (vai cepenē) un cep. Laika patēriņš un darba ieguldīšana  tāda pats, kā Tu ceptu karbonādes visiem trim - vīram, dēlam un sev, pat mazāks, jo vistai Tev nav jāliek siers, tomāts, sīpols... Kur ir problēma?  

Bet vispār - jāmeklē iespējas, kā gatavošanu 2 katlos padarīt vienkāršāku. Es, piemēram, daru 'ta:

Zupas: vīriešiem, protams, parasti vajag gaļu, zupai jābūt treknai utt. Tātad, visas zupas sastāvdaļas ir vienādas, izņemot gaļu - man neliels liess gabaliņš, vīram liels un ne tik liess. Sagriežu dārzeņus, kartupeļus tā, lai pietiek visiem, savu daļu nolieku malā. Lieku uz plīts 2 katlus, vienu sev, otru vīram. (pagaidām nekāda papildus nogurdinājuma nav - vienīgā "liekā" darbība ir papildus katla uzlikšana uz plīts). Zupu vāru kā parasti, tikai 2 katlos (bet patiesībā jau tie katli vārās paši, iemest sastāvdaļas nevis vienā, bet divos katlos nav sarežģītāk kā iemest visu vienā :) ). Ēdot katrs zupai ēd klāt, ko grib - vīrs krējumu un saldskābmaizes ņuku, es neko (vai rupjmaizes šķēlīti, kas nu pēc vienībām pienākas).

Piedevas - kartueļi, rīsi, griķi, makaroni. Visu mierīgi var vārīt 1 katlā. Papildus laika un darba patēriņš - 0.

Salāti - ja vispār tādus ēd, tad nekas nav vienkāršāks - sagriež lielo bļodu ar dārzeņiem, ieliek sev pēc vienībām un pielej salātu mērci/citronu sulu/tējk. eļļas utt., vīriešiem var sajaukt ar krējumu. Papildus laika un darba patēriņš - minimāls (tikai cik 'mērci salātiem uztaisīt). Ja neēd dārzeņus, bet prasa rosolus - lūdzu, pamatsastāvdaļas - kartupeļi, burkāni, marinēts gurķis, ola - visiem vienāds, tikai laicīgi sev nosver visu un paņem kādas proporcijas gribi. Atšķirīgās sastāvdaļas - vīriešiem - desa, Tev - vārīta gaļa vai liesais šķiņķis, vi''niem - majonēze un krējums, Tev - bezpiedevu jogurts+sinepes. Papildus ieguldījums - tik, cik nosvērt savu daļu un majonēzes vietā pielikt jogurtu ;)

Gaļa - kādas problēmas pāriet (lēnām, tā pēkšņi un strikti nevajag) no panētām karbonādēm uz grilētu/folijā septu gaļu. Garšīgi, vienkārši un liesi! Vai, pat ja mēs paliekam pie karbonādēm, kas traucē pašai sev pēdējo pannu sacept bez panējuma? Kopējais pie plīts pavadītais laiks no tā nemainās :)

Saldie - tur man ideju nav, mans vīrs saldumus vispār neēd, tā ka šī problēma mums mājās nepastāv :)

 


mikuce
					Poste: 183
mikuce (on-line)
Publicēts: 10.06.2009 17:25 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2009 17:25:02 - amo Rakstīja :
Šodien no rīta sataisīju sev līdzi uz darbu rīsus ar vistas fileju un dārzeņu salātus. Un kas sanāca - es savas pusdienas aizmirsu mājās!!!
hi, hi, man tā ir bieža problēma - visu sagatavoju, salieku kastītēs, ielieku maisiņā, uz maisiņa nolieku dzīvokļa atslēgas (lai ejot no mājas ārā neaizmirstu, ka maisiņš jāpaņem)... un tik un tā atstāju maisiņu mājās...

AnitaL
					Poste: 645
AnitaL (on-line)
Publicēts: 10.06.2009 20:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2009 20:56:36 - amo Rakstīja :
Šodien no rīta sataisīju sev līdzi uz darbu rīsus ar vistas fileju un dārzeņu salātus. Un kas sanāca - es savas pusdienas aizmirsu mājās!!!
Tas ir pieredzēts un ne vienreiz vien. Vienkārši jāiestrādājas tādam kā refleksam, ka piem.soma par vieglu vai tīkliņa nav rokās.

Ita
					Poste: 399
Ita (on-line)
Publicēts: 11.06.2009 09:19 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2009 09:19:51 - Rakstīja :
Es salātus galdā jau sen lieku tikai sajauktu dārzeņu veidā. Sāli, piparus, majonēzes un visu pārējo katrs liek klāt pēc savām vēlmēm. Arī viesību galdus tā klāju, bet nez kādēl cilvēki izvairās eksperimentēt. Bija laiks, kad uz galda bija šķīvji ar burkāniem, paprikām, gurķiem, ananāsiem, gaļuu.t.t un visādas mērcītes. Viesi tika aicināti paši savos šķīvjos uzjaukt iecienītākos salātus. Kaut kā kautrējās. Tad sapratu, ka šitādas lietas paliek ģimenei, svētkos kā svētkos viss pa vecam.

Ita
					Poste: 399
Ita (on-line)
Publicēts: 11.06.2009 09:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2009 09:21:06 - Rakstīja :
Man labi, man ir paliela rokassoma, kur no rīta ielasu pusdienu tiesai kaut ko. Kādu greipfrūtu, jogurtiņu, maizes šķēli. Vienvārdsakot - ko acis rāda.

pegija
					Poste: 243
pegija (on-line)
Publicēts: 11.06.2009 09:57 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2009 09:57:24 - AnitaL Rakstīja :
Tas ir pieredzēts un ne vienreiz vien. Vienkārši jāiestrādājas tādam kā refleksam, ka piem.soma par vieglu vai tīkliņa nav rokās.
Man arī tā ir gadījies..bet galvenais - nekrist panikā. Protams, iznāk liekāki tēriņi, nekā tajā dienā plānots, bet - kam nav galvā, tam ir kājās/makā 

amo
					Poste: 334
amo (on-line)
Publicēts: 11.06.2009 11:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2009 11:43:35 - mikuce Rakstīja :
hi, hi, man tā ir bieža problēma - visu sagatavoju, salieku kastītēs, ielieku maisiņā, uz maisiņa nolieku dzīvokļa atslēgas (lai ejot no mājas ārā neaizmirstu, ka maisiņš jāpaņem)... un tik un tā atst ...
No tādas problemas mums palīdzētu tikt runājoša pusdienu kārbiņa...dzin, dzin...ei, kur skrien a mani paņemt līdzi!!!!

amo
					Poste: 334
amo (on-line)
Publicēts: 11.06.2009 11:53 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2009 11:53:49 - AnitaL Rakstīja :
Tas ir pieredzēts un ne vienreiz vien. Vienkārši jāiestrādājas tādam kā refleksam, ka piem.soma par vieglu vai tīkliņa nav rokās.
Nepaspēšu iestrādāt refleksu, drīz eju atvaļinājumā. Darīšu to septembrī!!!

amo
					Poste: 334
amo (on-line)
Publicēts: 11.06.2009 11:57 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2009 11:57:00 - Ita Rakstīja :
Man labi, man ir paliela rokassoma, kur no rīta ielasu pusdienu tiesai kaut ko. Kādu greipfrūtu, jogurtiņu, maizes šķēli. Vienvārdsakot - ko acis rāda.
Ita, man patīk lielas somas, jo tad es varu tur pus dzīvokli sabāzt  un neizskatos tik liela uz lielās somas fona. Somiņa, kur ielien mobīlais un maziņš, maziņš maciņš man neder!

pegija
					Poste: 243
pegija (on-line)
Publicēts: 11.06.2009 12:05 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2009 12:05:11 - mikuce Rakstīja :
Par pīrāgiem un rabarbermaizēm saprotu - svētki, jubilejas utt. A kāpēc vīrieši nevar ēst vistu ar jaunajiem kartupeļiem? Sātīgs ēdiens... Garšīgs... Nesaprotu... Un, labi, gaļu vēl saprotu - ja viņie ...
Visu lasot (gan tādēļ, ka daiļrunīga padomdevēja, gan daudz labu padomu!) - liekas, ka ui, cik daudz jāmaina, jāpielāgo - bet - TĀ NEMAZ NAV!! Manējais zina, ka, ja es gatavoju, nekad lasi eļļas puspudelē nepeldināšu, arī pankūkas - būs brūnas, bet ne tādas, ka vaigi pēc tam spīdīgi paliek..bet sākumā jau tā nebija - prasījās pēc treknākā, bet tagad jau arī man ir pielāgojies. Padomā, cik pašai vajadzēja ilgu laiku, lai pielāgotos jaunajai ēdienkartei - jādod laiks arī citiem!! Veiksmīgi!!

mikuce
					Poste: 183
mikuce (on-line)
Publicēts: 11.06.2009 16:01 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2009 16:01:02 - pegija Rakstīja :
Visu lasot (gan tādēļ, ka daiļrunīga padomdevēja, gan daudz labu padomu!) - liekas, ka ui, cik daudz jāmaina, jāpielāgo - bet - TĀ NEMAZ NAV!! Manējais zina, ka, ja es gatavoju, nekad lasi eļļas puspu ...

Tur jau tā lieta, ka jāmaina nekas īpaši nav (es tik nemāku īsi un konkrēti izteikties...). Laikam izklausījās drusku ne tā, kā bija domāts... Ir tikai jāgrib mainīt un jāmeklē pārmaiņās pozitīvais moments, nevis atrunas, kāpēc pārmaiņas neder.

Man sākot darboties programmā bija cita problēma - iemācīties pievērst uzmanību ēdienam (jo līdz tam ēšana bija vienā no pēdējām vietām - ir ko ēst, ēdu, nav ko ēst - vēl labāk, nav lieki laiks jātērē nevajadzigām nodarbēm ;) )  Vēl joprojām ar to cīnos, it īpaši vasarās - kaut kur jau sūdzējos - vasarā nevaru gaļu ieēst, nākas olbaltumvielas ar piena olbaltumiem uzņemt, reizēm jūtos ka teliņš...


mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 11.06.2009 16:05 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2009 16:05:46 - mikuce Rakstīja :
Ir tikai jāgrib mainīt un jāmeklē pārmaiņās pozitīvais moments, nevis atrunas, kāpēc pārmaiņas neder.
Pievienojos Tavam teiktajam!!!JĀGRIB un vairāk jau arī nekas nav vajadzīgs!!

AnitaL
					Poste: 645
AnitaL (on-line)
Publicēts: 11.06.2009 16:28 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2009 16:28:21 - amo Rakstīja :
Nepaspēšu iestrādāt refleksu, drīz eju atvaļinājumā. Darīšu to septembrī!!!
Es arī gribu atvaļinājumā tā uz visu vasariņu, bet sanāks tikai augustā.

iignja
					Poste: 935
iignja (on-line)
Publicēts: 11.06.2009 18:04 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2009 18:04:42 - gaspacho Rakstīja :
Bet, es, mums tagad sākas jubileju mēnesis, šodien vīram cepu pīragus un rabarbermaizes, nostrādajos gan tā, ka pašai nemaz negribas, bet ... Vīriešiem cepu karbonāti franču gaumē, bet pati sev vistu ...
Es jau gadu gatavoju divās frontēs...un kaut kā dzīva vēl Daros kā Mikuce te aprakstīja

amo
					Poste: 334
amo (on-line)
Publicēts: 11.06.2009 18:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2009 18:07:17 - AnitaL Rakstīja :
Es arī gribu atvaļinājumā tā uz visu vasariņu, bet sanāks tikai augustā.

Nē, es līdz augustam vairs nevarētu izturēt!!! Man vajag atpūtu!!!

Njā, uz visu vasariņu, tas būtu ideāli!


iignja
					Poste: 935
iignja (on-line)
Publicēts: 11.06.2009 18:09 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2009 18:09:18 - amo Rakstīja :
No tādas problemas mums palīdzētu tikt runājoša pusdienu kārbiņa...dzin, dzin...ei, kur skrien a mani paņemt līdzi!!!!
Domāju tev ir mobilajā atgādinājumi.....Man vismaz ļoooti palīdz 6.15 dzinkst lai neaizmirstu rijamo.Salieku maisiņā maisiņu blakus somai un neesmu vēl aizgājusi  uz darbu bez .

amo
					Poste: 334
amo (on-line)
Publicēts: 12.06.2009 16:16 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 16:16:08 - iignja Rakstīja :
Domāju tev ir mobilajā atgādinājumi.....Man vismaz ļoooti palīdz 6.15 dzinkst lai neaizmirstu rijamo.Salieku maisiņā maisiņu blakus somai un neesmu vēl aizgājusi uz darbu bez .
Ir, ir tāda lieta. Laba ideja.

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 12.06.2009 23:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 23:18:48 - iignja Rakstīja :
Es jau gadu gatavoju divās frontēs...un kaut kā dzīva vēl Daros kā Mikuce te aprakstīja
Sveika, Iignja!!!

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 12.06.2009 23:19 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 23:19:15 - Rakstīja :
prieks Tevi redzēt, t.i., lasīt Tavus komentārus!!

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 12.06.2009 23:20 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 23:20:01 - Rakstīja :
Man šogad nebūs atvaļinājuma... Aprīlī tik sāku strādāt...

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 12.06.2009 23:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/06/2009 23:21:53 - iignja Rakstīja :
Es jau gadu gatavoju divās frontēs...un kaut kā dzīva vēl Daros kā Mikuce te aprakstīja
Tieši tā, pievienojos Iignjas teiktajam! Tāpat kā mēs, sekojot ārsta norādījuiem, dzeram zāles, lai būtu veseli, tā arī - lai saglabātu/ iegūtu labu figūru, gatavojam divās frontēs un tas ir mūsu ikdiena! Es domāju, ka nevienai mammai nav sveša gatavošana vairākos katlos!!!

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 13.06.2009 04:35 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/06/2009 04:35:35 - mumins1980 Rakstīja :
Tieši tā, pievienojos Iignjas teiktajam! Tāpat kā mēs, sekojot ārsta norādījuiem, dzeram zāles, lai būtu veseli, tā arī - lai saglabātu/ iegūtu labu figūru, gatavojam divās frontēs un tas ir mūsu ikdi ...
Mana ikdiena gan tā nav -nopusotra gada vecuma bērnam devu visu,ko taisīju sev un pirmajam vīram-taisīju vienmēr ar domu,lai bērnam būtu viss tas labākais-respektīvi-arī priekš mums tas bija labākais(jo strādāju arī bērnu dārzā par pavāri un redzēju,cik sabalansēts un labs ēdiens ir paredzēts bērniem-bet viss tas bija ļoti labs un sabalansēts arī priekš pieaugušajiem-tā,ka Mumin,es nesaprotu,kāpēc mammai ir jāgatavo divos katlos-vai ta viņa savam bērnam nedod to pašu labāko-ko pati ēd\????Es skatos,kā baro manu mazmeitu-mannā putras mannā putru galā(viņai jau 2,5 gadi)-bet kas var būt nevērtīgāks par mannā putru-tā ir visnevērtīgākā no visām putrām,bet bērniem visi nezin kāpēc bāž

iignja
					Poste: 935
iignja (on-line)
Publicēts: 13.06.2009 10:04 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/06/2009 10:04:49 - gitiene Rakstīja :
Mana ikdiena gan tā nav -nopusotra gada vecuma bērnam devu visu,ko taisīju sev un pirmajam vīram-taisīju vienmēr ar domu,lai bērnam būtu viss tas labākais-respektīvi-arī priekš mums tas bija labākais( ...
Nu ja cilvēkam smadzenes atteikušas(respektīvi vīram) un neko negrib dzirdēt par ietobežošanu vai kaloriju dopinga samazināšanu(mēs esam mainījušies vietām-viņam 110kg,staigājot smagi elš un pārvietojas tikai ar mašīnu pat līdz tuvējam veikalam) lai taču rij savas speķmaizes,ceptos katupeļus utt.Klīnisks gadījums vari runāt priekšā vai pakaļā....smadzeņu vairs nav...nezinu kam jānotiek lai mainītu savus ieradumus.Ziniet kāda viņam porcija ko noēd un piedevām vēl ar trešdaļu maizes klaipa(baltmaizi-jo rupjo need)lielais zupas šķīvis ar KAUDZI.......Un mainit kaut ko NE un NE.Esmu uz viņu NIKNA....ar ko tas beigsies NEZINU...laikam kamēr nebūs draudi dzīvībai nekas nemainīsies

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 13.06.2009 11:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/06/2009 11:36:55 - gitiene Rakstīja :
Mana ikdiena gan tā nav -nopusotra gada vecuma bērnam devu visu,ko taisīju sev un pirmajam vīram-taisīju vienmēr ar domu,lai bērnam būtu viss tas labākais-respektīvi-arī priekš mums tas bija labākais( ...
Es varbūt ne pareizākajā veidā izteicos, Gitien, kaut kā tajā brīdī domāju par to vecumu, kad bērniņu tikko sāk piebarot!!!
Tagad? Man bērns ēd gandrīz visu, ko ēdu es, t.sk. salātus, arī vīrs ēd visu, bet gadās, kad es tomēr šo to pagatavoju atsevišķi sev, piemēram, putras mana vīram ir par plānu, viņš tās praktiski neēd, bet man pašai tajā brīdī gribas to un nevis gaļu un kartupeļus. Vai arī - viņš ēd zupu kauliņu buljonā vārītu, bet es sev pagatavoju atsevišķi. Tā lūk! Protams, ka es gribu, lai manam bērniņam ir viss sabalansēti!!!! Vienubrīdi neēda parastos salātus, bet tagad, kad redz kā mēs abi ar vīru lokam iekšā, viņš arī ēd!!!

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 13.06.2009 11:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/06/2009 11:40:04 - iignja Rakstīja :
Nu ja cilvēkam smadzenes atteikušas(respektīvi vīram) un neko negrib dzirdēt par ietobežošanu vai kaloriju dopinga samazināšanu(mēs esam mainījušies vietām-viņam 110kg,staigājot smagi elš un pārvietoj ...
Nav jau ko niknoties, Iignja, jāžēlo ir viņš. Ikdienā nevis niknojies, bet paskaties uz viņu tā saldsērīgi, piemēram, momentos, kad bikses tusdams velk vai kad sāp kuņģis pēc pārēšanas!!! Tici man - tas iedarbosies daudz labāk!!! Un pašai nebojāsies nervi!!! Ja arī viņam tas tomēr neaizies līdz saprāta stūritim....


page: 1   [2]   (page size 50)

Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās