Ko tu paturēsi sev, to pazaudēsi, bet, ko aizdosi prom, tas mūžam būs tavs. /A. Munte/
  • КТО МЫ?
  • ЧТО МЫ ДЕЛАЕМ?
  • ПОЧЕМУ ВЫБИРАТЬ НАС?

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Virtuves lietas


page: [1]   2   (page size 50)
Meks (on-line)
Publicēts: 02.02.2012 11:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2012 11:23:33 - Rakstīja :
Iedomājos, ka varētu uzsākt jaunu tēmu par visādām lietām , ko izmantojam virtuvē. Par savu pēdējo atklājumu kartupeļu krāsniņu jau ierakstījos kaut kur ne tajā sadaļā , bet tad nu īstajā sadaļā gribu padalīties ar vēl dažiem foršiem atklājumiem un noderīgām lietām. Mājās virtuves plauktiņā turu siera nazi, jo siers tiešām vienmēr nogriežas ļoti plānā škēlītē, nevis reizēm biezā, kad griež ar parasto nazi. Pagājušajā vasarā Vācijā nopirku vēl vienu foršu mantu. Nebija dārgs un arī daudz vietas virtuvē neaizņem, jo ir maziņš. Piena putotājs, kurā iet iekšā 100ml piena un saputojās tādās putiņās, kādas liek virsū kapučīno un visām gardajām un skaisti dekorētajām kafijām kafejnīcās. Aparātiņam ir divu veidu funkcijas - putojas aukstais un siltais piens. Aukstais labi noder pie auglīšiem, tipa putukrējums , jo putas ir diezgan stingras! Un karstais - kafijām. 


alina_t
					Poste: 60
alina_t (on-line)
Publicēts: 02.02.2012 11:53 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2012 11:53:44 - Rakstīja :
Es kādas nedēļas 3 atpakaļ nopirku aerogrilu - domāju, ka daudzām šeit tas ir zināms un lietojams, iespējams, par to jau tika runāts :))). Esmu stāvā sajūsmā par šo verķīti un visas manas pannas stāv maliņā nelietotas, jo tikai to vien daru, ka grillēju visu diapazonā no gaļas līdz āboliem :)))

Meks (on-line)
Publicēts: 02.02.2012 16:16 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2012 16:16:37 - alina_t Rakstīja :
Es kādas nedēļas 3 atpakaļ nopirku aerogrilu - domāju, ka daudzām šeit tas ir zināms un lietojams, iespējams, par to jau tika runāts :))). Esmu stāvā sajūsmā par šo verķīti un visas manas pannas stāv ...
Es arī kādu laiku atpakaļ skatījos aerogrila virzienā, bet nevarēju saprast, vai beigu beigās rezultāts nebūs tāds pats kā cepeškrāsnī ceptam? Kurš modelis Tev ir? 

airi
					Poste: 241
airi (on-line)
Publicēts: 02.02.2012 16:57 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2012 16:57:10 - Rakstīja :
Kas tas par aerogrilu? 

iieva
					Poste: 92
iieva (on-line)
Publicēts: 02.02.2012 17:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2012 17:22:06 - Rakstīja :
Es ar meklēju sev piemērotāko grilla modeli, jo ļoti aktuāls man jautājums pēc iespējas veselīgāk pagatavot gaļu un arī protams dārzeņus!

airi
					Poste: 241
airi (on-line)
Publicēts: 02.02.2012 18:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2012 18:56:37 - iieva Rakstīja :
Es ar meklēju sev piemērotāko grilla modeli, jo ļoti aktuāls man jautājums pēc iespējas veselīgāk pagatavot gaļu un arī protams dārzeņus!
Man ir Foreman grils ar noņemamām virsmām (ērti nomazgāt). Tur gaļa sanāk super! Notek liekie tauki, jo ir slīpums. Esmu cepusi arī dārzeņus, labi sanāca paprika un kabacis. Bet zinu, ka tam varetu būt pat plašāks pielietojums. Tas vēl jāizpēta. Manuprāt tepat FD veikalā Foreman var nopirkt. Es pirku caur Ebay. 
Gribu paslavēt savas Boereman rīves!  Pirms kāda laika tādas nopirku, gan universālo, gan smalko-burkāniem. Super! Sasmalcināt dārzenus nu vairs nav problēma. Iepriekšējās rīves tuvu nestāv!  

ieva_
					Poste: 93
ieva_ (on-line)
Publicēts: 02.02.2012 19:08 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2012 19:08:55 - Meks Rakstīja :
Pagājušajā vasarā Vācijā nopirku vēl vienu foršu mantu. Nebija dārgs un arī daudz vietas virtuvē neaizņem, jo ir maziņš. Piena putotājs, kurā iet iekšā 100ml piena un saputojās tādās putiņās, kādas l ...
Es esmu sajūsmā par mazu rokas piena putotāju - maksāja niekus - zem 1Ls. Kad sagribās kaut ko saldu, saputoju kādus 50ml piena ar vaniļas cukura drusciņu un saldinātāju. Ja paveicas, sanāk tādas putas, ka tējkaroti apgāžot otrādi, ārā nekrīt. Un, protams, kad gribās kafiju ar putām, tad arī lieliski izmantojams.

Viesis
Publicēts: 02.02.2012 19:09 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2012 19:09:18 - Meks Rakstīja :
Es arī kādu laiku atpakaļ skatījos aerogrila virzienā, bet nevarēju saprast, vai beigu beigās rezultāts nebūs tāds pats kā cepeškrāsnī ceptam? Kurš modelis Tev ir? 
Es arī nesen iedomājos, ka varētu nopirtk to aerogrilu, jo mana māsīca to lieto vinu laiku un arī ir sajusmā, bet tā pat ka Meks iedomājos, vai tas ir veselīgi? Cik es sapratu, tad mikroviļņu krāsī gatavotais ēdiens nav veselīgs. Un kā ir ar aerogrilu? Vai  kāds ir eksperts šājā jomā?

ieva_
					Poste: 93
ieva_ (on-line)
Publicēts: 02.02.2012 19:15 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2012 19:15:48 - iieva Rakstīja :
Es ar meklēju sev piemērotāko grilla modeli, jo ļoti aktuāls man jautājums pēc iespējas veselīgāk pagatavot gaļu un arī protams dārzeņus!
Man ir šeit pat caur FD iegādāts George Foreman el-grils GRB72P. Tiek aktīvi izmantots (man it īpaši, jo nav iespējas gatavot uz plīts vai cepeškrāsnī..).
Grillēju dārzeņus, maizi, tortiljas ar dažādu pildījumu, bumbierus. Noteikti var grillēt arī gaļu, bet man nav aktuāli, jo to uzturā nelietoju. 
Man patīk arī funkcija, ka var vāku noregulēt tā, ka tas nepiespiežas.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 02.02.2012 19:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2012 19:40:52 - Rakstīja :

Es,savukart,salidzinosi nesen iegadajos risu katlu. Risu katla galvenais noslepums ir tas,ka pec tam,kad risi izvarijusies,katls automatisks parsledzas sildisanas rezima,tadejadi risi tiek "nogatavinati" lidz galam un tie sanak loti ireni. Bet pats galvenais,ka risa graudam netiek bojata nedz apvalka areja,nedz iekseja dala (kuras parasti parplist tradicionali varot risus). Augsa katlam ir siets,kura var ari tvaicet visu ko sirds velas.

Agrak biju parliecinata,ka ar risiem ta isti tomer paest nevar,tomer risu katla pagatavotie risi liecina par pretejo. Saja risu katla sanak pagatavot ari loti irdenu  un aromatisku kuskusu un bulguru.


kuku6a
					Poste: 365
kuku6a (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 02.02.2012 20:04 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2012 20:04:40 - Rakstīja :
Man jau liekas ka mums, tiem kas tievē un gatavo veselīgus ēdienus, ļoti laba lieta tvaika katls. Es tur gatavoju visādus dārzenišus (īpaši patīt brokoļi un puķukāposti) un arī gaļu un zivi. Un pats interesantakais ir tas, ka es varu likt tajā katlā saldētu zivi vai gaļu. Jo ne vienmēr es atcēros atsaldēt to, ko ieplānoju gatavot. Un tad es lieku katlā saldētu zivi / gaļu un vienkārši uzlieku lielāku gatavošanas laiku. Un varu mierīgi darīt kaut ko citu kamēr mans ēdiens gatavojas. 
Un vēl interesants fakts ir tas, ka mani ēdieni, kas ir gatavoti tvaiku katlā, man garšo bez sāls! 

Meks (on-line)
Publicēts: 02.02.2012 20:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2012 20:54:27 - denia Rakstīja :
Es,savukart,salidzinosi nesen iegadajos risu katlu. Risu katla galvenais noslepums ir tas,ka pec tam,kad risi izvarijusies,katls automatisks parsledzas sildisanas rezima,tadejadi risi tiek "nogatavina ...
Paldies par ideju! Es arī rīsu katliņā pamēģināšu kuskusu pagatavot! Nebija nemaz ienācis prātā!  

Sandrusha
					Poste: 38
Sandrusha (on-line)
Publicēts: 03.02.2012 00:08 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/02/2012 00:08:50 - denia Rakstīja :
Es,savukart,salidzinosi nesen iegadajos risu katlu. Risu katla galvenais noslepums ir tas,ka pec tam,kad risi izvarijusies,katls automatisks parsledzas sildisanas rezima,tadejadi risi tiek "nogatavina ...
Es šajā katliņā principā vāru visus graudaugus - ideāli viss! vienmēr gatavs un nekad nepiedeg, vismaz līdz  šim nav bijis :) Arī putras nelielās porcijās :)

Milimetriņš
					Poste: 417
Milimetriņš (on-line)
Publicēts: 03.02.2012 11:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/02/2012 11:39:49 - Rakstīja :
Nebiju dzirdējusi par rīsu katliem. Kādi modeļi jums ir?

alina_t
					Poste: 60
alina_t (on-line)
Publicēts: 03.02.2012 12:26 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/02/2012 12:26:31 - Meks Rakstīja :
Es arī kādu laiku atpakaļ skatījos aerogrila virzienā, bet nevarēju saprast, vai beigu beigās rezultāts nebūs tāds pats kā cepeškrāsnī ceptam? Kurš modelis Tev ir? 
Dzīvokli īrēju un tur nav krāsns, tikai elektriskā plīts un mikroviļņu krāsns. Kad gāju pirkt, nevarēju izvēlēties starp elektrisko krāsni, elektrisko grilu vai aerogrilu. Beigās izvēlējos pēdējo, jo krāsns aizņem vairāk vietas, bet aerogrils ir funkcionālāks par parasto grilu, jo to var lietot arī kā tvaika katlu (šo funkciju es vēl nepaspēju izmeģināt :))). Tas nestrādā kā mikroviļņu krāsns, bet tur atkarībā no modeļa ir vai nu lampa vai veinkārši spirāle, kas sasilda gaisu, un ventilātors, kas šo gaisu dzenā pa riņķi. Laikam jau ir tas pats, kas krāsns, bet kā teicu, krāsns man diemžēl nav :))). Man ir pats vienkāršākais un lētākais modelis, kas mani pilnībā apmierina, bet nosaukumu es neatceros (paskatīšos vakarā)

alina_t
					Poste: 60
alina_t (on-line)
Publicēts: 03.02.2012 12:28 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/02/2012 12:28:31 - kuku6a Rakstīja :
Man jau liekas ka mums, tiem kas tievē un gatavo veselīgus ēdienus, ļoti laba lieta tvaika katls. Es tur gatavoju visādus dārzenišus
Tu gaļu pirms tam marinē? Nezinu kā pareizi (garšīgi) pagatavot gaļu vai zivi tvaika katlā, tāpēc būtu vorši, ja jūs man ieteiktu, kā to darīt )))

alina_t
					Poste: 60
alina_t (on-line)
Publicēts: 03.02.2012 12:29 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/02/2012 12:29:47 - airi Rakstīja :
Gribu paslavēt savas Boereman rīves!  Pirms kāda laika tādas nopirku, gan universālo, gan smalko-burkāniem. Super! Sasmalcināt dārzenus nu vairs nav problēma. Iepriekšējās rīves tuvu nestāv!  
Man ir TopShop Speed slicer, kas laikam ir daudz vienkāršāka par Boereman, bet man ļoti patīk :)))

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 03.02.2012 12:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/02/2012 12:38:18 - Milimetriņš Rakstīja :
Nebiju dzirdējusi par rīsu katliem. Kādi modeļi jums ir?
Te FD mājaslapā arī ir nopērkami divu veidu katli - lēnvāres un rīsu:

http://www.figurasdraugi.lv/client/shop/category.asp?wa_id=10&wa_site_id=6

Meks (on-line)
Publicēts: 03.02.2012 12:47 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/02/2012 12:47:08 - Elīna. Rakstīja :
Te FD mājaslapā arī ir nopērkami divu veidu katli - lēnvāres un rīsu:http://www.figurasdraugi.lv/client/shop/category.asp?wa_id=10&wa_site_id=6
Vai kāda ir mēģinājusi lēnvāres katlu? Nezinu kāpēc, bet man tas liekas nedaudz smieklīgs!  Nu lēni vārās un elektrība daudz tērējās!  Man jau nenormāli patīk visādi virtuves verķi, bet lēnvāres katlu nav gribējies kā par brīnumu iegādāties. Savukārt FD grilu man vīrs salauza, viņš nolauza grilam vāku!  Kā viņam tas izdevās, nav ne jausmas. 

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 03.02.2012 14:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/02/2012 14:39:11 - Milimetriņš Rakstīja :
Nebiju dzirdējusi par rīsu katliem. Kādi modeļi jums ir?

Man ir sitáds:

 

Panému pasu létáko,kas veikalá bija (30 eiro). Vienígais,ka katls ir loti liels,paredzéts vismaz 4 -6 édájiem. Ja vien netaisa visai gimenei,bet tikai sev,labák tomér pirkt mazos modelus,tie arí tik daudz vietas neaiznem.


airi
					Poste: 241
airi (on-line)
Publicēts: 03.02.2012 15:28 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/02/2012 15:28:25 - Rakstīja :
Man visu rīsu, lēnvāres, tvaika katlu lomu brīnišķīgi pilda "Zepter" katli, ko jau lietoju daudzus gadus un nespēju vairs iedomāties dzīvi bez tiem. Vismaz vienu vajadzētu katram Figūras Draugam! Vienīgais tas, ka tomēr viņi ir jāpieskata...nevar tā- ieslēgt un aizmirst, kas ir iespējams ar elektriskajām iericēm. 

Aija
					Poste: 578
Aija (on-line)
Publicēts: 03.02.2012 15:41 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/02/2012 15:41:38 - airi Rakstīja :
Man visu rīsu, lēnvāres, tvaika katlu lomu brīnišķīgi pilda "Zepter" katli, ko jau lietoju daudzus gadus un nespēju vairs iedomāties dzīvi bez tiem. Vismaz vienu vajadzētu katram Figūras Draugam! Vien ...
Man tieši tāpat. Gadiem lietoju  "Zepter", esmu sajūsmā.

Milimetriņš
					Poste: 417
Milimetriņš (on-line)
Publicēts: 03.02.2012 18:29 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/02/2012 18:29:24 - Elīna. Rakstīja :
Te FD mājaslapā arī ir nopērkami divu veidu katli - lēnvāres un rīsu:http://www.figurasdraugi.lv/client/shop/category.asp?wa_id=10&wa_site_id=6
Laikam maz lietoju šo mājaslapu, jo nemaz nezināju, ka te arī var nopirkt katlus

kuku6a
					Poste: 365
kuku6a (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 04.02.2012 13:48 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2012 13:48:08 - alina_t Rakstīja :
Tu gaļu pirms tam marinē? Nezinu kā pareizi (garšīgi) pagatavot gaļu vai zivi tvaika katlā, tāpēc būtu vorši, ja jūs man ieteiktu, kā to darīt )))
Man vispār garšo arī bez piedavam, turklāt bieži sanāk satavot saldēto gaļu / zivi, tāpēc vienkārši fiziski nevaru iemarinēt to... Bet nu ja Tev iz svaiga, nesasaldēta gaļa, droši vari pilikt jebkuras garšvielas, kas tev garšo! Es dažreiz lieku piedevu vistas gaļai, manai mammai patī karijs... Tā kā visu ko vēlies! Bet zivs tomēr man garšo bez piedevam. Pamēģini dažādus variantus un begu beigās atradisi savu! 

Natuzis (on-line)
Publicēts: 04.02.2012 16:20 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2012 16:20:20 - Rakstīja :
Es savukārt varu ieteikt ātrvāres katlu ;) Piem. bietes vien 15min un gatavas ;)

Viesis
Publicēts: 04.02.2012 18:05 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2012 18:05:43 - Rakstīja :
Neatradu sava rīsu katliņa bildes, bet nu princips ir tieši tāds pats kā Denia. Mans nav ļoti liels, zinu, ka pieejams Avokado veikalos Rīgā.

sveta77
					Poste: 815
sveta77 (on-line)
Publicēts: 07.02.2012 15:26 | Atbildēt, citējot šo komentāru
07/02/2012 15:26:37 - alina_t Rakstīja :
Dzīvokli īrēju un tur nav krāsns, tikai elektriskā plīts un mikroviļņu krāsns. Kad gāju pirkt, nevarēju izvēlēties starp elektrisko krāsni, elektrisko grilu vai aerogrilu. Beigās izvēlējos pēdējo, jo ...

Pastāsti lūdzu kā to aerogrilu izmantot kā tvaika katlu, man arī tāda ierīce ir,bet instrukcijas nav.

 


Meks (on-line)
Publicēts: 07.02.2012 22:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
07/02/2012 22:23:31 - denia Rakstīja :
Es,savukart,salidzinosi nesen iegadajos risu katlu. Risu katla galvenais noslepums ir tas,ka pec tam,kad risi izvarijusies,katls automatisks parsledzas sildisanas rezima,tadejadi risi tiek "nogatavina ...
Izmēģināju kuskusu rīsu katliņā! Sanāca baigi labi! Paldies par ideju! 

Meks (on-line)
Publicēts: 07.02.2012 22:24 | Atbildēt, citējot šo komentāru
07/02/2012 22:24:04 - Rakstīja :
Rīsu katliņa bildi ieliku fotogalerijā! 

Meks (on-line)
Publicēts: 07.02.2012 22:25 | Atbildēt, citējot šo komentāru
07/02/2012 22:25:40 - Natuzis Rakstīja :
Es savukārt varu ieteikt ātrvāres katlu ;) Piem. bietes vien 15min un gatavas ;)
Kas ir ātrvāres katls ?  

Meks (on-line)
Publicēts: 07.02.2012 22:55 | Atbildēt, citējot šo komentāru
07/02/2012 22:55:23 - Aija Rakstīja :
Man tieši tāpat. Gadiem lietoju  "Zepter", esmu sajūsmā.
Esmu ļoti daudz dzirdējusi par Zepter un ļoti labas atsauksmes, bet nekad neesmu iegādājusies. Kas tieši ir īpašs šiem katliem? 

Natuzis (on-line)
Publicēts: 09.02.2012 17:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/02/2012 17:38:32 - Meks Rakstīja :
Kas ir ātrvāres katls ?  
Tādi, kas zem spiediena dikti ātri pagatavo visu ko. Šeit diskusija http://www.calis.lv/forums/tema/18122279-atrvares-katli/
Šeit cenas http://www.kurpirkt.lv/cena.php?q=%C4%81trv%C4%81res+katli

Meks (on-line)
Publicēts: 09.02.2012 19:59 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/02/2012 19:59:51 - Natuzis Rakstīja :
Tādi, kas zem spiediena dikti ātri pagatavo visu ko. Šeit diskusija http://www.calis.lv/forums/tema/18122279-atrvares-katli/Šeit cenas http://www.kurpirkt.lv/cena.php?q=%C4%81trv%C4%81res+katli
izpētīju modeļus. Kurš tieši modelis Tev ir? Minēji, ka bietes 15 min. gatavas. Ko vēl esi vārījusi un cik ātri? Man jau sāk gribēties tādu iegādāties? 

Meks (on-line)
Publicēts: 10.02.2012 21:45 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/02/2012 21:45:49 - Rakstīja :
Natuzis, vai kad uzliec vārīties bietes skaiti tās 15 min. no uzlikšanas vai no tā brīža, kad varētu ūdens sākt vārīties? Es Tavā iespaidā šodien aizcilpoju uz Gemosu un nopirku to katlu!  Tikai tagad n-tie jautājumi. Lūdzu, padalies, ko vēl tur taisi. Alkstu informācijas!  Uzliku bietes vārīties! Cāļa diskusijā lasīju, ka citiem katli sāk šņākt - manam klusums pagaidām! 

Meks (on-line)
Publicēts: 11.02.2012 11:33 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/02/2012 11:33:58 - Rakstīja :
Viss kārtībā, sapratu kā tā lieta darbojas un viss aiziet. Gaidīju to lielo šņākšanu, bet nekāda ļoti liela nebija. Kad atlaiž tvaiku, tad gan tvaika nosūcējam ir ko turēt!  Bietes vakar izvārīju tiešām 15 min. no tā brīža, kad sāk tvaiks uzdarboties, šodien jau pupiņu zupa šņākuļo pa katlu.  Cik forši, man patīk tas jaunais katls! 

Lady_Mom
					Poste: 106
Lady_Mom (on-line)
Publicēts: 11.02.2012 11:55 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/02/2012 11:55:56 - Rakstīja :
Meičas, uzdāviniet man to ātrvāres katlu! Palasījos, izskatās baigā manta! Nekad agrāk par tādu nebiju dzirdējusi... Jāprasa vīram kā dāvanu dz-dienā! 

Lady_Mom
					Poste: 106
Lady_Mom (on-line)
Publicēts: 11.02.2012 12:00 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/02/2012 12:00:56 - Rakstīja :
Un re ko atradu - varbūt man un jums noder!

Produktu pagatavošanas laika tabula

Liellopu gaļas stroganovs

7 min.

Vista (atkarībā no izmēra)

20 – 25 min.

Liellopu gaļas rulete

15 – 20 min.

Gulašs

15 – 20 min.

Vārīts šķiņķis

30 – 35 min.

Cepts šķiņķis

20 – 25 min.

Cūkgaļas kāja

30 – 40 min.

Cepta cūkgaļa

25 – 30 min.

Cūkgaļa

25 – 35 min.

Ribiņas ar kāpostiem un kartupeļiem

10 – 12 min.

Cepta liellopu gaļa

40 – 50 min.

Marinēta gaļa

30 – 35 min.

Tītara gaļas kājas

25 – 35 min.

Cepta teļa gaļa, truša gaļa

15 – 20 min.

Teļa gaļas frikasē

5 min.

Zivs baltā vīna mērcē ar kartupeļiem

6 – 8 min.

Šelzivs

4 – 6 min.

Brieža gaļa

25 – 30 min.

Tvaicēta zivs ar kartupeļiem

6 – 8 min.

Sautēti kāposti

15 min.

Sautējums īru gaumē

20 min.

Lēcas ar bekonu un kartupeļiem

3 – 5 min.

Sautēta gaļa serbu gaumē ar rīsiem un sēnēm

8 – 10 min.

Liellopu gaļas buljons (atkarībā no gaļas daudzuma)

35 – 40 min.

Vistas gaļas zupa (atkarībā no vistas izmēra)

25 – 35 min.

Gulaša zupa

10 – 15 min.

Vistas zupa ar dārzeņiem

8 – 10 min.

Zirņu zupa

20 – 25 min.

Kartupeļu zupa

5 – 6 min.

Potafe

20 – 25 min.

Rīsu zupa

6 – 8 min.

Manna

3 – 5 min.

Rīsu zupa ar tomātiem

6 – 8 min.

Sakņu zupa

4 – 8 min.

Bietes

15 – 25 min.

Kāposti (baltie vai sarkanie)

8 – 10 min.

Puķkāposti

2 – 3 min.

Puķkāposti (nesadalīti)

4 – 6 min.


Lady_Mom
					Poste: 106
Lady_Mom (on-line)
Publicēts: 11.02.2012 12:02 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/02/2012 12:02:43 - Rakstīja :
Tabulas turpinājums... (neietilpa vienā komentārā)

Sēnes

6 – 8 min.

Zirņi

3 – 4 min.

Pildītie pipari

6 – 8 min.

Kartupeļi mundierī

8 – 10 min.

Nomizoti kartupeļi

6 – 8 min.


Natuzis (on-line)
Publicēts: 11.02.2012 13:17 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/02/2012 13:17:48 - Rakstīja :
Oi, nu redz. Viss jau notiek kamēr es apkārt vazājos :D Bet manas labās domas par šo katlu sagrāva nodarbības vadītāja, sakot, ka šis nav gluži veselīgi. Ka vērtīgās vielas produktos kaput šādi gatavojot :( Bet ja vajag ātri ko veselīgu uztaisīt, tad protams labāk šādi kā ķerties kam nelabam klāt ;)

Lady_Mom
					Poste: 106
Lady_Mom (on-line)
Publicēts: 11.02.2012 13:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/02/2012 13:36:31 - Natuzis Rakstīja :
Oi, nu redz. Viss jau notiek kamēr es apkārt vazājos :D Bet manas labās domas par šo katlu sagrāva nodarbības vadītāja, sakot, ka šis nav gluži veselīgi. Ka vērtīgās vielas produktos kaput šādi gatavo ...
Khm, apskatot šī katla aprakstu, ir teikts tieši pretējais - tikpat kā 100% saglabājas visas uzturvielas un vitamīni. 

Meks (on-line)
Publicēts: 11.02.2012 19:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/02/2012 19:12:28 - Lady_Mom Rakstīja :
Khm, apskatot šī katla aprakstu, ir teikts tieši pretējais - tikpat kā 100% saglabājas visas uzturvielas un vitamīni. 
Jā, es arī lasīju, ka saglabājas! Kā tad ir īstenībā? 

Meks (on-line)
Publicēts: 11.02.2012 19:13 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/02/2012 19:13:03 - Lady_Mom Rakstīja :
Un re ko atradu - varbūt man un jums noder!Produktu pagatavošanas laika tabulaLiellopu gaļas stroganovs7 min.Vista (atkarībā no izmēra)20 – 25 min.Liellopu gaļas rulete15 – 20 min.Gulašs15 – 20 min.Vā ...
Paldies par šo! 

Meks (on-line)
Publicēts: 11.02.2012 19:19 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/02/2012 19:19:04 - Natuzis Rakstīja :
Oi, nu redz. Viss jau notiek kamēr es apkārt vazājos :D Bet manas labās domas par šo katlu sagrāva nodarbības vadītāja, sakot, ka šis nav gluži veselīgi. Ka vērtīgās vielas produktos kaput šādi gatavo ...
Man ļoti, ļoti patīk!  Tikai neesmu vēl īsti piešāvusies no kura brīža uzņemt laiku - vai no tā, kad katls sāk šņākuļot, vai no tā, kad parādās pirmie tvaiki? Es uzņēmu no tā, kad sāk šņākuļot, bet varbūt, ka jau ātrāk viss bija gatavs? Kā Tu dari? 

Natuzis (on-line)
Publicēts: 11.02.2012 21:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/02/2012 21:40:46 - Rakstīja :
Kad sāk šņākuļot es griežu nost grādus un uzlieku taimeri ;) Bet es arī tik ekspermentēju, pavisam nesen šo iegādājos.

našķīte (on-line)
Publicēts: 12.02.2012 08:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/02/2012 08:54:38 - Rakstīja :
Jautājums tām, kas ir gatavojušas zupas šai katlā! Esmu dzirdējusi, ka zupa iznākot nevisai garšīga, kā ir?

Meks (on-line)
Publicēts: 12.02.2012 10:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/02/2012 10:10:04 - našķīte Rakstīja :
Jautājums tām, kas ir gatavojušas zupas šai katlā! Esmu dzirdējusi, ka zupa iznākot nevisai garšīga, kā ir?
Man pupiņu zupa sanāca dievīga. Tikai sliktums tāds, ka nevar pagaršot gatavošanas laikā, vai garšvielas/sāls pietiekami. Zupas gatavoju diezgan regulāri un esmu jau piešāvusies uz aci, cik lieku garšvielas, laikam tāpēc arī šajā katlā sanāca viss kā vajag. Pupiņu zupa gan ir vienīgā zupa, kuru pagaidām esmu gatlā gatavojusi, jo iegādājos to pirms dažām dienām, bet vēl esmu vārījusi bietes un kāļus. Viss sanācis forši. 

sveta77
					Poste: 815
sveta77 (on-line)
Publicēts: 12.02.2012 10:13 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/02/2012 10:13:12 - Rakstīja :
Es arī domāju par katla iegādi,baigi ātri var dārzeņus savārīt, un ja vel zupas  var vārīt tad vispār forši

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 12.02.2012 14:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/02/2012 14:31:31 - Rakstīja :

Man reiz átrváres katls uzsprága un visu édienu izsméréja gar grieztiem,es tiku ar nelieliem apdegumiem sveiká. No tá laika izturos piesardzígi pret visiem katliem,kas snákulo.


Meks (on-line)
Publicēts: 12.02.2012 16:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/02/2012 16:31:11 - denia Rakstīja :
Man reiz átrváres katls uzsprága un visu édienu izsméréja gar grieztiem,es tiku ar nelieliem apdegumiem sveiká. No tá laika izturos piesardzígi pret visiem katliem,kas snákulo.
Jā, es arī lasīju, ka ir bijuši šādi gadījumi ...  Arī savu katlu, kad pirmo reizi uzliku, ļoti uzmanīgi no sūra vēroju, kas notiks ... Atmiņas Tev nav patīkamas par to, bet vai vari padalīties ar ziņām, kas varēja būt par vainu, kāpēc tā notika? Es negribu uzbāzties, bet ja nu tomēr vari, izstāsti, lūdzu! 

Meks (on-line)
Publicēts: 12.02.2012 16:46 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/02/2012 16:46:23 - Meks Rakstīja :
Jā, es arī lasīju, ka ir bijuši šādi gadījumi ...  Arī savu katlu, kad pirmo reizi uzliku, ļoti uzmanīgi no sūra vēroju, kas notiks ... Atmiņas Tev nav patīkamas par to, bet vai vari padalīties ar ziņ ...
 ... no stūra vēroju ... Ārprāts, kādas kļūdas reizēm sarakstās, kad ātri raksta un nepārlasa ... 


page: [1]   2   (page size 50)

Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās