Nekad es vairs ugunī nelēkšu - zvēr visi apdegušie. Un tikko sāpes ir projām, tu celies un aizej meklēt - kur atkal ir kāda uguns. /O. Vācietis/
  • КТО МЫ?
  • ЧТО МЫ ДЕЛАЕМ?
  • ПОЧЕМУ ВЫБИРАТЬ НАС?

- Fotoreceptes (Aneteka)

picture 6/12
Обратно в галерею

comment this picture

Пожалуйсто, зайдите
Aneteka
					Poste: 721
Aneteka (on-line)
Опубликовано: 06.02.2010 17:50 | Ответить на этот комментарий
06/02/2010 17:50:26 - wrote :
Sātīga, krēmīgi maiga un pasakaini garda - tādai jābūt īstai krēmzupai! Lūk, ko es pagatavoju no saviem šīs nedēļas atradumiem - topinambūriem!

Topinambūru krēmzupa (2 porcijas - 2,75 V katra)
350 g topinambūru
200 g burkānu
50 g sīpolu (visi kopā - 2 DV)
1/2 buljona kubiņa (0,25 NV)
80 g Dzintars Light Klasiskais 7,5% (1,25 CaV)
2 bekona šķēlītes ~25 g (1TV + 1 OV)
Dilles

1. Notīri topinambūrus, burkānus un sīpolus.
2. Sagriez dārzeņus, liec katlā un pārlej ar 250 g ūdens. Sautē mīkstus.
3. Gatavus dārzeņus sablendē, tad vēlreiz uzsildi.
4. Pievieno sieru un buljona kubiņu, kārtīgi samaisi.
5. Sausā pannā apcep bekonu.
6. Lej zupu šķīvjos, dekorē ar bekona šķēli un dillēm.

Man ļoti garšoja! Tik ļoti, ka pavasarī obligāti dārzā stādīšu topinambūrus!


E.S.
					Poste: 343
E.S. (on-line)
Опубликовано: 10.02.2010 08:45 | Ответить на этот комментарий
10/02/2010 08:45:03 - wrote :
Klau, topinambuurs pie daarzenjiem vai tad iet? Cik es zinu, tas ir kartupeljveidiigais....

Aneteka
					Poste: 721
Aneteka (on-line)
Опубликовано: 13.02.2010 21:09 | Ответить на этот комментарий
13/02/2010 21:09:35 - wrote :
Nu, es tomēr vairāk sliecos domāt, ka burkānveidīgs dārzenis Topinambūrs ir saulespuķu dzimtas augs, 100g=31kcal. Ārkārtīgi veselīgs augs, pateicoties augstajam inulīna saturam