Mellenes
mumins1980 |
Publicēts: 14.07.2009 21:14 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/07/2009 21:14:30 - Rakstīja :
Vai kādai ir kādas burvīgas receptes ar mellenēm?? ES tik bez un ar pienu ēdu. |
||
Viesis |
Publicēts: 15.07.2009 23:52 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
15/07/2009 23:52:04 - mumins1980 Rakstīja :
Tas jau ir tas labākais un veselīgākais...bet rīt vē lko uzrakstīšuVai kādai ir kādas burvīgas receptes ar mellenēm?? ES tik bez un ar pienu ēdu. |
||
mumins1980 |
Publicēts: 16.07.2009 08:49 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2009 08:49:29 - Rakstīja :
Labi jau labi - var ēst ne tikai ar pienu. Šorīt ēdu auzu pārslu putru, pa virsu uzliku tikpat daudz, cik putra, šķēlītēs sagrieztas zemenes un mellenes, sajauktas ar 1 tk cukura. ŅAMMM!!! |
||
gitiene (on-line) |
Publicēts: 16.07.2009 20:31 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2009 20:31:33 - Rakstīja :
Tas iepriekšējais viesis biju es,kas savas smadzeņu trīces sakarānebija spējīgs pat piereģistrēties-pašlaik ir mājās mellenes-rīt kaut kā lobīšu iekšā un pastāstīt arī provēšu |
||
zeze
(on-line) |
Publicēts: 12.08.2009 13:55 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
12/08/2009 13:55:48 - Rakstīja :
Atcerējos par burvīgu SV laiku melleņu -siera kūku: 200 g mellenes 250g Philadelfijas 5% siera 2tējk vaniļas cukura 250 g biezpiena 165 g pūdercukura 2 olas 1/3 tases manā 1/4 tases milti 1/2 tējk cepamā pulvera 1/4 tases paniņu. Sakuļ sieru, biezpienu, vaniļu, cukuru.Pievino olu, labi samaisa.Tad iemaisa mannā, miltus, cepamo pulveri, paniņas.ielej maisiijumu formā pārkaisa ar mellenām. cep 160C apmēram 45 min. Burvīga kūka, iesaku!!! |
||
mumins1980 |
Publicēts: 13.08.2009 08:42 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/08/2009 08:42:30 - Rakstīja :
Milzīgs paldies, Zeze!!! Tas tiešām izklausās būs man gardumiņš kādam pasākumam,ko paņemt līdzi!!! |
||
zeze
(on-line) |
Publicēts: 13.08.2009 17:49 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/08/2009 17:49:30 - Rakstīja :
šodien vārīju sen aizmirsto melleņu klimpu zupu, katliņš bija par mazu...
|
||
mumins1980 |
Publicēts: 13.08.2009 21:01 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/08/2009 21:01:36 - zeze Rakstīja :
Lūdzu, recepti, es nekad dzīvē neesmu tādu ēdusi, zinu, ka ir tāds gardums...šodien vārīju sen aizmirsto melleņu klimpu zupu, katliņš bija par mazu... |
||
zeze
(on-line) |
Publicēts: 14.08.2009 12:49 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
14/08/2009 12:49:56 - Rakstīja :
Atvainojos par receptes izpalikšanu, te nu būs: Katliņā ielej apmēram 2 litri ūdens + ~ 2 glāzes mellenes + cukurs pēc garšas.Visu uzvāra un uz lēnas liesmas pavāra ap 5 - 10 minūtēm, līdz mellenes nedaudz izšķīdušas. Pa to laiku gatavoju klimpu mīklu (tieši tādu pašu kā piena zupai ar klimpām), ņemu 2 olas viegli sakuļu +sāls+tučtuč cukurs+piens+milti, lai sanāk vidēji bieza mīkla. Tad ar tējkarotīti ņmeu mazas mīklas klimpiņas un laižu tās melleņu kompotā.Kad klimpas uzceļas virspusē, pavāru vēl 3-4 minūtes. Var pievienot arī vanilīnu, kanēli un citrona miziņu, bet es dodu priekšroku šim vienkāršajam variantam.
|
||
Izsaki savu viedokli
Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās