Rabarberu - apelsīnu ievārījums
mikuce (on-line) |
Publicēts: 05.07.2009 15:00 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2009 15:00:24 - Rakstīja :
0,5 kg rabarberu Notīra rabarberus un sagriež, apelsīnus kārtīgi nomazgā (karstā ūdenī ar birstīti noberž), arī sagriež (mazos gabaliņos). Pieber klāt cukuru, atstāj nedaudz, lai drusku izdalās šķidrums, tad liek uz mazas uguns un vāra. Vārīšanas ilgums - ik pa laikam nogaršojot - kad apelsīna miziņām vairs nejūt specifisko mizas rūgtumu, tad ir gatavs. P.S. Bilde būs, fotoaparātam "kirdik", bet līdz 10. jūlijam plānots tikt pie jauna P.S.2 Sūdzos - Dansukker ievārījumu cukuru nopirkt ir grūti - cik eju, tik tukši plaukti, tikai cenu zīmītes karājas... |
||
gitiene (on-line) |
Publicēts: 05.07.2009 19:00 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2009 19:00:57 - Rakstīja :
es atkal nekur neesmu redzeejusi 1+3 cukuru-tikai ievārījuma,jo tas dārgāks,bet nupat,kad gribēju vēlvienu paciņu nopirkt,vairs nevienu no šitiem abiem neredzu-vēl rīt meklēšu:)) ...bet receptīte jauka,tikai rabarberus pēc jāņiem vairs nevarot ēst,tāpēc man šī būs jāmēģina tikai nākamgad!!!! |
||
mikuce (on-line) |
Publicēts: 05.07.2009 19:52 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2009 19:52:13 - Rakstīja :
Nu, man paveicās galerijas centrs RIMI, bet paņēmu tikai 1 paciņu, jo tāpat jau bija daudz iepirkumu, negribēju smagumu stiept... Un viss, vairs nevar dabūt. Arī parastā ievārījuma cukura naff... Tikai cenu zīmītes rēgojas... Laikam jau tas nozīmē, ka ievārījumu sezoona sākusies Par rabarberiem - jā, pēc Jāņiem skābeņskābe viņos esot lielākā daudzumā, bet... cik daudz rabarberu jāapēd, lai uzņemtu veselībai kaitīgu skābeņskābes devu? Tā ka es pārāk nesatraucos. Šito recepti mamma manā bērnībā (tikko padomija bija izjukusi) taisīja - gribējās kaut ko intersantāku par pierastajām zemeņu un jāņogu zaptēm. Bija arī versija rabarberi + banāni. Nu, ja, un tepat forumā Vija arī pieminēja šo ievārījumu, tā ka nolēmu atsvaidzināt senas tradīcijas |
||
mumins1980 |
Publicēts: 05.07.2009 20:29 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
05/07/2009 20:29:00 - gitiene Rakstīja :
Jā, pēc Jāņiem rabarberi paliek cietāki, tas tiesa, bet arī tāpēc, ka tie nepelnīti paliek aizmirsti dobē un vairāk netiek ēsties atkal nekur neesmu redzeejusi 1+3 cukuru-tikai ievārījuma,jo tas dārgāks,bet nupat,kad gribēju vēlvienu paciņu nopirkt,vairs nevienu no šitiem abiem neredzu-vēl rīt meklēšu:)) ...bet receptīte ... |
||
Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās