Vebinārnodarbība - Garšas nozīme!
Una (vada grupu) |
Publicēts: 23.05.2017 13:14 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
23/05/2017 13:14:24 - Rakstīja :
Faktiski mēs baudām ēdienu ar visām piecām maņām, bet galvenā ir - garša! Ja ēdienam ir slikts izskats vai krāsa, iespējams, tas pat netiks pagaršots. Tas parasti attiecas uz bērniem. Pieaugušiem pieslēdzas citi faktori – žēl izmest ārā, maksā bargu naudu, it kā smalks vai eksotisks ēdiens. Mūsdienās tiek runāts par 4 pamatgaršām un Umami garšu: Salds, skābs, sāļš, rūgts, Umami. Garša, kopā ar smaržu un garšas nerva stimulāciju (tekstūra, sāpes, t°) tiek izjusta kā «bauda» ar 5 pamatgaršām. Ayurvēdā ir 6 garšas, kam ir savs raksturojums daudz dziļākā līmenī uz ķermeni un garu. Salda, skāba, sāļa, asa, rūgta un savelkoša. Katrai garšai ir noteikta ietekme uz gremošanu un prātu. Tiekamies ceturtdien 20.30! |
||
Una (vada grupu) |
Publicēts: 23.05.2017 13:15 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
23/05/2017 13:15:12 - Rakstīja :
Atgādinu, ka uz vebināru jāpiesakās šeit līdz ceturtdienas 17.00
|
||
jolalorm
(on-line) |
Publicēts: 23.05.2017 13:46 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
23/05/2017 13:46:30 - Rakstīja :
piesakos!
|
||
Rapuncele (vada grupu) |
Publicēts: 25.05.2017 13:34 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/05/2017 13:34:33 - Rakstīja :
Piesakos, bet sākumu varu nokavēt.
|
||
Izsaki savu viedokli
Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās