Auzu pārslas
trakums (on-line) |
Опубликовано: 19.02.2013 22:37 |
Ответить на этот комментарий
19/02/2013 22:37:19 - wrote :
Klau, man radās jautājums, varbūt ne man vienai tas aktuāli, jo rīti man ir tie grūtie, nevaru laicīgi piecelties!Kā ir ja auzu pārslas pārlej iepriekšējā vakarā sabriešanai? Ir tāda metode? Zinu ka ar griķiem tā dara, bet vai ar auzu pārslām ar tā ir ok? |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Опубликовано: 19.02.2013 22:54 |
Ответить на этот комментарий
19/02/2013 22:54:57 - trakums wrote :
Klau, man radās jautājums, varbūt ne man vienai tas aktuāli, jo rīti man ir tie grūtie, nevaru laicīgi piecelties!Kā ir ja auzu pārslas pārlej iepriekšējā vakarā sabriešanai? Ir tāda metode? Zinu ka a ... Esmu tā darījusi! To darīju ar 'īstajām' auzu pārslām. Tām, kas tādās riktīgi smukās, biezās pārslās. Es aplēju ar pienu, jo man likās, ka tad viņas sasūc piena garšu un no rīta vārot (tad lēju mazāk piena vārīšanā klāt) tādas tumīgas, labi uzbriedušas. Ātri vārāmās gan vāru uzreiz, tās jau pāris minūšu laikā ir gatavas. Bet ar īstajām garšas ziņā ne salīdzināt... Ja vēl ir laiciņš nedaudz īstajām paturēt vāciņu virsū (kad gatavas), tad vispār...... mmmm! |
||
trakums (on-line) |
Опубликовано: 19.02.2013 22:57 |
Ответить на этот комментарий
19/02/2013 22:57:55 - baibinjsh1 wrote :
Paldies baibinsh, paprovēšu vakarā pārliet un no rīta biku pavārīt... Esmu tā darījusi! To darīju ar 'īstajām' auzu pārslām. Tām, kas tādās riktīgi smukās, biezās pārslās. Es aplēju ar pienu, jo man likās, ka tad viņas sasūc piena garšu un no rīta vārot (tad lēju mazāk ... |
||
sinderella (on-line) |
Опубликовано: 20.02.2013 09:02 |
Ответить на этот комментарий
20/02/2013 09:02:17 - trakums wrote :
Labriit :)Klau, man radās jautājums, varbūt ne man vienai tas aktuāli, jo rīti man ir tie grūtie, nevaru laicīgi piecelties! Kā ir ja auzu pārslas pārlej iepriekšējā vakarā sabriešanai? Ir tāda metode? Zinu ka ... Es no rīta,uzreiz pēc piecelšanās, krūzītē apleju auzu pārslas( viss parastākās, vislētākās, vismazāk ''uzspūstās'') ar karstu ūdeni,kamēr nomazgājos jau ir ēdamas :) Ļoti labi tīra zarnu traktu, bet vārīt nevajag, es pieberu linsēklas. |
||
trakums (on-line) |
Опубликовано: 20.02.2013 09:26 |
Ответить на этот комментарий
20/02/2013 09:26:25 - sinderella wrote :
Ooo, šitas vispār ideāli! Neesmu radusi laiku saplānot lai varu pie plīts stāvēt un vārīt kaut 3 minūtes, šorīt čaiņikā uzvārīju ūdeni, pārlēju katliņā, piebēru auzas un gāju pucēties, ar ne vainas izvārījās bez īpašās skatīšanās virsū Labriit :)Es no rīta,uzreiz pēc piecelšanās, krūzītē apleju auzu pārslas( viss parastākās, vislētākās, vismazāk ''uzspūstās'') ar karstu ūdeni,kamēr nomazgājos jau ir ēdamas :) Ļoti labi tīra zarnu tr ... Bet nu tās ātrivārāmās man diez ko tomēr negaršo, iegādāšos visparastākās un pamēģināšu ar apliešanu vakarā un no rīta bik pavārīt. |
||
Xiacinte
(on-line) |
Опубликовано: 20.02.2013 11:28 |
Ответить на этот комментарий
20/02/2013 11:28:51 - wrote :
Es vakarā pārleju ar ūdeni, ja ir ieplānots - pielieku arī gabaliņos sagrieztus žāvētus augļus, un no rīta ir ideāli - bez jebkādas vārīšanas. Ja vēl pieliek karotīti medus - vispār super! Lietoju pilngraudu auzu pārslas.
|
||
Ingrīda
(on-line) |
Опубликовано: 30.03.2015 11:04 |
Ответить на этот комментарий
30/03/2015 11:04:10 - trakums wrote :
Labdien forumā!Klau, man radās jautājums, varbūt ne man vienai tas aktuāli, jo rīti man ir tie grūtie, nevaru laicīgi piecelties!Kā ir ja auzu pārslas pārlej iepriekšējā vakarā sabriešanai? Ir tāda metode? Zinu ka a ... Sen neesmu iesaistījusies foruma sarunās. Šoreiz gribējās padalīties. TV3 ir raidījums kur trīs personas gatavo ēdienu. Skatījos pirmo reizi, kad bija jāgatavo brokastis. Izmēģināju auzu pārslu brokastis: Iepriekšējā vakarā aplej auzu pārslas (pilngraudu) ar apelsīnu sulu. Nākošajā rītā maisa, kamēr ir putras konsistence (man nesanāca, varbūt sula par daudz). Man bija 50g auzu pārslas un sula no diviem apelsīniem. Garšoja labi. Tur vēl var likt šo to klāt. Pilnu recepti var paskatīties žurnālā "Pie galda".
|
||
Высказать своё мнение
click emoticon to add