aukstās zupas
daina123
(on-line) |
Publicēts: 25.06.2012 11:10 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/06/2012 11:10:15 - Rakstīja :
Esmu liela aukstās zupas cienītāja, to varu ēst gan rītos, pusdienā un
vakaros, gan biešveidīgās, gan okroškveidīgās - tomēr galvenais, lai tā
būtu uz paniņu vai kefīra bāzes. Cik daudz un bieži ieteicams to lietot, lai arī svars mazinātos?
|
||
anja (on-line) |
Publicēts: 25.06.2012 11:20 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/06/2012 11:20:25 - Rakstīja :
Daina, man ar vasarā ļoti garšo aukstās zupas un tāpēc nu ļoti iepriecināja vienas FD meitenes (neatceros kuras ) ieteiktā recepte, kuru uztaisīju arī tagad Jāņos un visi ciemiņi "bija sajūsmā" , jo pamatā taču esam pieraduši pie piena produktu aukstajām zupām, bet šitai ir tomāti un garš'vielas un ķiplokus ar tā pēc izjūtas, tā kā mums garšo asas, tad pielikām vēl krievu sinepes un saberztus čilli piparus. Un bija super!!!! Spāņu gaspačo zupa (4 porcijas = 18 vienības: 6 DV, 8ObV, 4TV) Sastāvdaļas: 1kg tomātu ½ neliela/60g sīpols 1vidējs/50g gurķis 2 gab./apm. 600g. sarkanās vai dzeltenās paprikas 1 marinēts gurķis Tomātu sula vai ūdens 1 ķiploka daiviņa 2 ēdk. vīna etiķa Naža gals sarkanie pipari 8 tējk. olīveļļa 120g. ūdenī izmērcētas baltmaizes 120b. grauzdiņu Pagatavošana: · Sīki sagriež mazos gabaliņos tomātus, sīpolus, papriku, svaigo un marinēto gurķi, saspiež ķiploka daiviņu; · Visus dārzeņus sablenderē līdz viendabīgai masai; · Izveidotai masai pielej tomātu sulu vai ūdeni, lai nav bieza, masu izlaiž caur sietu; · Piemaisa ūdenī izmērcēto baltmaizes mīkstumu, lai konsistence būtu viendabīga; · Pievieno olīveļļu, samaisa un liek ledusskapī – jo zupa aukstāka, jo labāka. · Pasniedz kopā ar karstiem sagrauzdētiem maizītes gabaliņiem un sakapātiem dārzeņiem – paprika/gurķis/zaļumi, kurus katrs pats iejauc zupā
|
||
Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās