Dzīvot sirdīs, kuras atstājam aiz sevis, nozīmē nemirt. /Tomass Kempbels/
  • КТО МЫ?
  • ЧТО МЫ ДЕЛАЕМ?
  • ПОЧЕМУ ВЫБИРАТЬ НАС?

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

aukstās zupas


daina123 (on-line)
Publicēts: 25.06.2012 11:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
25/06/2012 11:10:15 - Rakstīja :
Esmu liela aukstās zupas cienītāja, to varu ēst gan rītos, pusdienā un vakaros, gan biešveidīgās, gan okroškveidīgās - tomēr galvenais, lai tā būtu uz paniņu vai kefīra bāzes. Cik daudz un bieži ieteicams to lietot, lai arī svars mazinātos?

anja
					Poste: 183
anja (on-line)
Publicēts: 25.06.2012 11:20 | Atbildēt, citējot šo komentāru
25/06/2012 11:20:25 - Rakstīja :

Daina, man ar vasarā ļoti garšo aukstās zupas un tāpēc nu ļoti iepriecināja vienas FD meitenes (neatceros kuras  ) ieteiktā recepte, kuru uztaisīju arī tagad Jāņos un visi ciemiņi "bija sajūsmā" , jo pamatā taču esam pieraduši pie piena produktu aukstajām zupām, bet šitai ir tomāti un garš'vielas un ķiplokus ar tā pēc izjūtas, tā kā mums garšo asas, tad pielikām vēl krievu sinepes un saberztus čilli piparus. Un bija super!!!!

Spāņu gaspačo zupa (4 porcijas = 18 vienības: 6 DV, 8ObV, 4TV)

Sastāvdaļas:

1kg tomātu

½ neliela/60g sīpols

1vidējs/50g gurķis

2 gab./apm. 600g. sarkanās vai dzeltenās paprikas

1 marinēts gurķis

Tomātu sula vai ūdens

1 ķiploka daiviņa

2 ēdk. vīna etiķa

Naža gals sarkanie pipari

8 tējk. olīveļļa

120g. ūdenī izmērcētas baltmaizes

120b. grauzdiņu

Pagatavošana:

·         Sīki sagriež mazos gabaliņos tomātus, sīpolus, papriku, svaigo un marinēto gurķi, saspiež ķiploka daiviņu;

·         Visus dārzeņus sablenderē līdz viendabīgai masai;

·         Izveidotai masai pielej tomātu sulu vai ūdeni, lai nav bieza, masu izlaiž caur sietu;

·         Piemaisa ūdenī izmērcēto baltmaizes mīkstumu, lai konsistence būtu viendabīga;

·         Pievieno olīveļļu, samaisa un liek ledusskapī – jo zupa aukstāka, jo labāka.

·         Pasniedz kopā ar karstiem sagrauzdētiem maizītes gabaliņiem un sakapātiem dārzeņiem – paprika/gurķis/zaļumi, kurus katrs pats iejauc zupā

 



Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās