Nekad es vairs ugunī nelēkšu - zvēr visi apdegušie. Un tikko sāpes ir projām, tu celies un aizej meklēt - kur atkal ir kāda uguns. /O. Vācietis/
  • КТО МЫ?
  • ЧТО МЫ ДЕЛАЕМ?
  • ПОЧЕМУ ВЫБИРАТЬ НАС?

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

pelmeņi?


mikuce
					Poste: 183
mikuce (on-line)
Publicēts: 11.05.2009 14:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/05/2009 14:10:42 - Rakstīja :

Ceru, ka par uzdoto jautājumu nedabūšu ar cepampannu pa galvu  Un tātad - dienas kārtībā - pelmeņi. Ļoti FD neatbilstošs produkts, ja pērk veikalos iegādājamos pelmeņus. Bet manai otrajai pusei dikti garšo. (mulstot atzīstos - man arī iet pie sirds). Tad nu es tā padomāju - varbūt kādai ir zināma mājas pelmeņu recepte? (tā tīri teorētiski iedomājos - mīklai - milti, ola, ūdens droši vien, pildījumam varbūt var arī vistas fileju samalt - varbūt pat nesanāktu nekāds lielais grēks?) Ja nu kāda zina, kā šo grēku padarīt mazāku, lūdzu, iemetiet receptīti on-line recepšu sadaļā... Var arī bez vienībām, sarēķināšu pati 


Ita
					Poste: 399
Ita (on-line)
Publicēts: 11.05.2009 15:27 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/05/2009 15:27:13 - Rakstīja :
Es gatavoju tā: mīkla tikai ūdens milti un nedaudz sāls, olu nelieku ,mīklai jābūt stigrai, lai rullējās. FD gadījumā pildījumam vislabāk liesa gaļa. Man garšo liesa cūkgaļa +svaigi rīvēts kartupelis, sīpols, pipari, sāls. Man ir tāda tā kā panna ar caurumiem, kur uzreiz 36 pelmenīši gattavi. Ēdu ar krējumu, kas samaisīts ar labi daudz sinepēm

RED (on-line)
Publicēts: 11.05.2009 17:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/05/2009 17:22:07 - mikuce Rakstīja :
Ceru, ka par uzdoto jautājumu nedabūšu ar cepampannu pa galvu Un tātad - dienas kārtībā - pelmeņi. Ļoti FD neatbilstošs produkts, ja pērk veikalos iegādājamos pelmeņus. Bet manai otrajai pusei dikt ...

mana Mamma (arī figūras draugs ) tiasa ļoti garšīgus un galvenais - SĀTĪGUS pelmeņus.te būs recepte,ko viņa man atsūtīja:

Lūdzu atbilde. Pildījums -gaļa fileja 360 gr (4vienības) + sīpols smalki sagriezts,pipari un sāls. Kad gaļa samalta, pieliek sīpolu, piparus un sāli, mazliet ūdeni un kārtīgi samīca,lai masa paliek viendabīga un mīksta, noliek nost. Gatavo mīklu: 300gr miltiem (12 vienības) pieliek sāli, lej klāt ūdeni (apmēram glāzi, varbūt mazāk-jāskatās), samīca stingru mīklu, noliek atpūsties apm.1/2 stundu. Pēc tam uz mīklas dēļa plāni izrullē, ar nelielu glāzi izspiež ripuļus un pilda ar gaļu, saspiež malas un galus savieno. Sanāk apmēram 70 gab. (parasti sasaldēju lielāko daļu). 10 gab. ir 2.3 vienības (olbaltumi 0,6+labības 1,7). Sanāk sātīgi un galvenais, kad slinkums gatavot vai nav īsti laika – paņem no saldētavas un izvāri.


RED (on-line)
Publicēts: 11.05.2009 17:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/05/2009 17:23:51 - Rakstīja :
Saku no pieredzes - no 10 mammas pelmeņiem var tāāāā paēst,ka vairākas stundas vispār par ēdienu aizmirst :)) un nekādu konservantu,nekā rūpnieciska

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 11.05.2009 17:41 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/05/2009 17:41:06 - Rakstīja :
Pa tiem pelmeņiem un citiem veikala pusfabrikātiem,es gribētu apšaubīt,nevis to veselīguma pakāpi,bet kaloritāti-paskatiet vien labi,cik uz katras(un veidu ir simtiem) paciņas to ccal 100 g norādītas....Es ,piemēram,šodien pat iemēģināju "mājas frikadeles"-161 ccal uz 100 g,man tur bija 350g paciņā un sanāca baigais zupas  katls ar 7 olbaltumu vienībām-un garšīgas ziniet-dažreiz mājās pat tik labas nesanāk.....


Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās