Kas pārāk daudz domā par to, kā darīt labu, tam neatliek laika pašam būt labam. /R. Tagore/
  • КТО МЫ?
  • ЧТО МЫ ДЕЛАЕМ?
  • ПОЧЕМУ ВЫБИРАТЬ НАС?

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Stēvija!


našķīte (on-line)
Publicēts: 29.02.2012 07:53 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/02/2012 07:53:17 - Rakstīja :
Sveikas, mīļās tievētājas! Varbūt varat padalīties, kas tā STĒVIJA tāda ir, kā uz viņu skatās figūras draugi?

Meks (on-line)
Publicēts: 29.02.2012 10:01 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/02/2012 10:01:07 - našķīte Rakstīja :
Sveikas, mīļās tievētājas! Varbūt varat padalīties, kas tā STĒVIJA tāda ir, kā uz viņu skatās figūras draugi?
http://www.figurasdraugi.lv/client/forum/forum.asp?wa_id=85&wa_site_id=6&wa_paged_list_i=7 
Šeit ir pats sākums diskusijai par stēviju, ko uzsāka Aneteka! Daudz informācijas var atrast www.stevija.lv 

LaimesKaleja
					Poste: 849
LaimesKaleja (on-line)
Publicēts: 29.02.2012 11:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/02/2012 11:10:04 - Rakstīja :
Nopirkt var šeit:  http://www.stevija.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=28&Itemid=10017&lang=lv

našķīte (on-line)
Publicēts: 29.02.2012 11:16 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/02/2012 11:16:16 - Rakstīja :
Paldies, bet sakiet, tās kuras lieto, esiet pieradušas? Pēc kā viņš īsti garšo? Jo pie  parastā saldinātāja man nesanāca pierast.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 29.02.2012 13:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/02/2012 13:10:06 - našķīte Rakstīja :
Paldies, bet sakiet, tās kuras lieto, esiet pieradušas? Pēc kā viņš īsti garšo? Jo pie parastā saldinātāja man nesanāca pierast.

Man pat ípasi nevajadzéja pierast (pie pulvera), jo piegarsu nekádu nejutu, atskiríbá no  saldinátájiem (kad pierod pie viena saldinátája, sákumá jút cita saldinátája piegarsu,lídz atkal pierod un nejút). Bet zinu cilvékus,kuriem negarso stévija un viss. Grúti pat aprakstít káds ir tas saldums,kas  piemít stévijai. Varbút, ja párdozé, tad skebinosi salda.


melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 29.02.2012 13:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/02/2012 13:58:07 - našķīte Rakstīja :
Paldies, bet sakiet, tās kuras lieto, esiet pieradušas? Pēc kā viņš īsti garšo? Jo pie  parastā saldinātāja man nesanāca pierast.
Ne pēc kā negaršo, vnk salda. Man negaršo citi saldinātāji, kas ir mēģināti. Steviju pirku, ko solija, ka nav piegaršas, ja nepieliek par daudz. Vienreiz pieliku par daudz - nebija ēdams.
Esmu sajūsmā un lietoju visiem ceptajiem saldajiem ēdieniem.

Meks (on-line)
Publicēts: 29.02.2012 13:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/02/2012 13:58:09 - denia Rakstīja :
Man pat ípasi nevajadzéja pierast (pie pulvera), jo piegarsu nekádu nejutu, atskiríbá no  saldinátájiem (kad pierod pie viena saldinátája, sákumá jút cita saldinátája piegarsu,lídz atkal pierod un nej ...
Man liekas, ka vajag paeksperimentēt, kāda būtu tā labākā garša tieši Tev. Jo pietiek ar pavisam niecīgu kriksīti (puteklīti), lai pārdozētu. Našķīte, pamēģini un paeksperimentē. Ja negaršos, nelieto! 

našķīte (on-line)
Publicēts: 29.02.2012 14:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/02/2012 14:39:26 - Rakstīja :

Un kuru būtu ieteicams pirkt? Viņi tur ar dažādiem procenties, tabletēs, pulverī un tt. Pilnīgi neskaidrs šis jautājums. Vajadzētu vairāk saldo ēdienu taisīšanai, cepšanai.


Meks (on-line)
Publicēts: 29.02.2012 14:57 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/02/2012 14:57:11 - našķīte Rakstīja :
Un kuru būtu ieteicams pirkt? Viņi tur ar dažādiem procenties, tabletēs, pulverī un tt. Pilnīgi neskaidrs šis jautājums. Vajadzētu vairāk saldo ēdienu taisīšanai, cepšanai.
Man ir pulverī, lieku klāt saldajiem. Pasūtīju arī šķidro, 50ml, neesmu vēl saņēmusi, tāpēc par to nemāku vēl spriest. Ja Tev vajag cepšanai un saldajiem, tad sūti pulveri, jo tablete jau vairāk tējai, kafijai uc. šķidrajiem karstajiem dzērieniem. Stēvijai pielietojums, domājams, tāpat kā cukuram - ir graudiņos, ir sīrupā, ir parastais galda cukurs, ir uz kociņiem kā cukurgailīši uc. , atkarībā, kuru reizi, ko vajag. 

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 29.02.2012 14:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/02/2012 14:58:19 - našķīte Rakstīja :
Un kuru būtu ieteicams pirkt? Viņi tur ar dažādiem procenties, tabletēs, pulverī un tt. Pilnīgi neskaidrs šis jautājums. Vajadzētu vairāk saldo ēdienu taisīšanai, cepšanai.
Viennozímígi pulverí! Bet cepjoti tur,kur saldinátájam ká masai ir izskirosá nozíme, stévija diemzél nederés gan.

legi
					Poste: 593
legi (on-line)
Publicēts: 29.02.2012 14:59 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/02/2012 14:59:59 - Rakstīja :

es arīpar stēviju, man ļoti patīk. Es lieku pie biezpiena, kokteiļiem. Tikai nedrīkst pārdozēt,  vajag ļoti maz. man ir balta plastmasas burciņa ar zaļu uzrakstu.


airi
					Poste: 241
airi (on-line)
Publicēts: 29.02.2012 16:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/02/2012 16:51:52 - Rakstīja :
Paskatījos ebay, tur var arī nopirkt stēvijas sēklas! Dārznieces- tievētājas var sarosīties! Pavasaris tuvu... Es gan nepalasīju cik tās ir piemērotas mūsu klimatiskajiem apstākļiem... 

sandraniks
					Poste: 101
sandraniks (on-line)
Publicēts: 29.02.2012 19:50 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/02/2012 19:50:46 - airi Rakstīja :
Paskatījos ebay, tur var arī nopirkt stēvijas sēklas! Dārznieces- tievētājas var sarosīties! Pavasaris tuvu... Es gan nepalasīju cik tās ir piemērotas mūsu klimatiskajiem apstākļiem... 
Cik esu dzirdējusi , ka Stēvija esot ļoti kaprīza, gan dīgšanā gan audzēšanā, esot ļoti slikta dīgstspēja, no paciņas labi ja pāris sadīgtot, bet pamēģināt jau var.


Aija
					Poste: 578
Aija (on-line)
Publicēts: 01.03.2012 08:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2012 08:21:55 - sandraniks Rakstīja :
Cik esu dzirdējusi , ka Stēvija esot ļoti kaprīza, gan dīgšanā gan audzēšanā, esot ļoti slikta dīgstspēja, no paciņas labi ja pāris sadīgtot, bet pamēģināt jau var.
Būtu labi, ja pāris. Es nopirku sēklu veikalā paciņu sēklas un neuzdīga neviena. Vīramāte, kura ir dārzniece bijusī, teica, ka šī auga sēklas ir jāpērk tikai dārzkopju biedrībās utt., nevis sēklu veikalā.

annely
					Poste: 181
annely (on-line)
Publicēts: 01.03.2012 10:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2012 10:07:01 - airi Rakstīja :
Paskatījos ebay, tur var arī nopirkt stēvijas sēklas!

Ne tikai ebay - var arī pie mums LV nopirkt. Un var pirkt ne tikai dārzkopju biedrībās, jo dārzkopju biedrības arī nav garants stēvijas vieglai izaugšanai  


melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 01.03.2012 10:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2012 10:23:52 - Rakstīja :
Cik saprotu, tad piegarša nav tikai pulverītim, lapām ir...

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 01.03.2012 10:26 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2012 10:26:50 - Rakstīja :
Man ir šis:

Stēvijas rebaudiozīda koncentrāts REB-A 97% 

http://www.stevija.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=32&Itemid=10028&lang=lv


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 01.03.2012 10:30 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2012 10:30:28 - Rakstīja :

Man ir citi klimatiskie apstákli un stévija aug griezdamás. Nopirku un iestádíju krúmu. Sákumá domáju,ka tik rausu lapas un saldinásu. Bet neká. Tá nu krúms sakuplojis ne pa jokam, bet es to praktiski neizmantoju. Tikai sad-tad esmu tá lapas izmantojusi kulinárijas vajadzíbám. Domáju,ka jábút lielam entuziastam,lai nemtos un stádítu,audzétu.Ja nu vienígi savam priekam. Jo krúma lapám ir piegarsa un sí iemesla dél arí édiens párnem so piegarsu( ir arí receptes,kur nepieciesama sí piegarsa).Bet pulveríi rúpnieciski apstrádájot, sí piegarsa ir iznemta árá. Bet pie piegarsám jeb garsas niansém var ar laiku pierast )))). Zinu,ka ir arí  cilvéki, kas pat konservé ziemai,izmantojot stéviju. CIk man zináms,vini ir diabétiki un praktiski citu iespéju tikt pie veselíga salduma viniem nav.

Es esmu pie stévijas tá pieradusi,ka bez tás nu neká. Cukuru praktiski nelietoju vispár.

Liels stévijas pluss,atskiríbá no cukura vél ir tas,ka tá ir sármaina

Bet stévija ir laba.


anette (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 01.03.2012 11:28 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2012 11:28:28 - Rakstīja :

Sveikas meitenes!Esat pamanījušas jaunumu arī no CANDEREL? Canderel Green līnija, kam pamatā stēvijas auga ekstrakts. Ir vairākās aptiekās jau! Un ir arī, piemēram, http://www.ekoveikals.lv/lv/partika/sals-cukurs/canderel-green-stevia-pulverveida-saldinatajs-ar-stevijas-ekstraktu-75g

 


airi
					Poste: 241
airi (on-line)
Publicēts: 01.03.2012 12:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2012 12:58:07 - Rakstīja :
Ir divi veidi, 95% un 97%, kas ir stingri dārgaks. Vai lietošanā ir liela atšķirība? 

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 01.03.2012 13:32 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2012 13:32:12 - airi Rakstīja :
Ir divi veidi, 95% un 97%, kas ir stingri dārgaks. Vai lietošanā ir liela atšķirība? 
Man liekas, ka 95%-tīgajam tomēr jūt piegaršu, jo atceros, ka Melllene stāstija,ka 97%-tīgajam tās piegaršas nav. Un arī dozēšanā bus atšķirība: 97%-tīgais būs jāliek mazāk, jo ir koncentrētāks.

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 01.03.2012 13:34 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2012 13:34:08 - anette Rakstīja :
Sveikas meitenes!Esat pamanījušas jaunumu arī no CANDEREL? Canderel Green līnija, kam pamatā stēvijas auga ekstrakts. Ir vairākās aptiekās jau! Un ir arī, piemēram, http://www.ekoveikals.lv/lv/partika ...
Šis gan man ir jaunums, paldies par info :)

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 01.03.2012 13:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2012 13:38:42 - denia Rakstīja :
Zinu,ka ir arí cilvéki, kas pat konservé ziemai,izmantojot stéviju. CIk man zináms,vini ir diabétiki un praktiski citu iespéju tikt pie veselíga salduma viniem nav.
Jā, es arī esmu redzējusi draugiem.lv galerijās, ka ir saimnieces, kas konservē ar stēviju lapiņām, piemēram, ābolus kompotā, bumbierus, pat ievārījumus, jo kā zināms, tad stēvijai ir ne tikai salduma īpašība, bet arī konservējoša. Konservēšanai der ne tikai svaigās auga lapiņas, bet arī kaltētās

sandraniks
					Poste: 101
sandraniks (on-line)
Publicēts: 01.03.2012 20:00 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2012 20:00:34 - Rakstīja :
Es arī pasūtīju Stēviju tabletītes un to vienu pulverīti, tagad gaidu paciņu, tad varēs dalīties pieredzē kas un kā.

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 02.03.2012 08:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2012 08:58:38 - airi Rakstīja :
Ir divi veidi, 95% un 97%, kas ir stingri dārgaks. Vai lietošanā ir liela atšķirība? 
97% šķiet dāgs, BET es to lietoju jau apmēram gadu un ir izlietota tikai puse. Cepu diezgan bieži, jo ne tikai sev, bet arī bērniem pati taisu saldumus.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 02.03.2012 11:19 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2012 11:19:41 - Meks Rakstīja :
Man ir pulverī, lieku klāt saldajiem. Pasūtīju arī šķidro, 50ml, neesmu vēl saņēmusi, tāpēc par to nemāku vēl spriest. Ja Tev vajag cepšanai un saldajiem, tad sūti pulveri, jo tablete jau vairāk tējai ...
Man arí ir skidrais, 20 procentígais,kurs jáliek 1-2 pilieni uz glázi. Bet man vienalga kaut ká labák patík tiesi pulveris. Arí labák par tabletém.-

LaimesKaleja
					Poste: 849
LaimesKaleja (on-line)
Publicēts: 02.03.2012 12:53 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2012 12:53:10 - Rakstīja :
Vakar biju aizgājusi uz Stirnu 31 ( http://www.stevija.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=28&Itemid=10017&lang=lv) - viņiem pārdošanā šobrīd ir tikai 30 tabletītes. Ja kāds pa centru grozās un redz, ka ir kādā veikalā pulverītis, padodiet ziņu. Negribas maksāt par piegādi 

Meks (on-line)
Publicēts: 02.03.2012 14:17 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2012 14:17:49 - LaimesKaleja Rakstīja :
Vakar biju aizgājusi uz Stirnu 31 ( http://www.stevija.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=28&Itemid=10017&lang=lv) - viņiem pārdošanā šobrīd ir tikai 30 tabletītes. Ja kāds pa centru groz ...
Es pirku Ģertrūdes ielā eko veikaliņā pirms kāda laika. (tas gals pie Ģertrūdes baznīcas)

Līdziņa (on-line)
Publicēts: 03.03.2012 22:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/03/2012 22:18:45 - Rakstīja :
Šodien nopirku pulverīti Strēlnieku ielā, bet tas gan bija pēdējais, vēl palika šķidrais Stevia un tabletītes. Liku klāt biezpienam, tomēr jūt to piegaršu. Vai cepot piegaršas nav?

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 04.03.2012 15:55 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/03/2012 15:55:44 - Līdziņa Rakstīja :
Šodien nopirku pulverīti Strēlnieku ielā, bet tas gan bija pēdējais, vēl palika šķidrais Stevia un tabletītes. Liku klāt biezpienam, tomēr jūt to piegaršu. Vai cepot piegaršas nav?
Cepot piegaršaas nav.

Mani interesē. Kādu saldinātāju lietojat ēdieniem, kurus termiski neapstrādājat?

legi
					Poste: 593
legi (on-line)
Publicēts: 04.03.2012 19:52 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/03/2012 19:52:32 - melllene Rakstīja :
Cepot piegaršaas nav. Mani interesē. Kādu saldinātāju lietojat ēdieniem, kurus termiski neapstrādājat?
Es lietoju savu stēviju un man nekādas piegaršas nav, varbūt es esmu pieradusi, bet es saldinu tikai tā.

legi
					Poste: 593
legi (on-line)
Publicēts: 04.03.2012 19:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/03/2012 19:54:04 - Rakstīja :
varbūt piegarša ir, ja pārāk daudzir pielikts. es iesākumā tā dabūju izmest biezpienu, bet tagad tā nav gadījies.

našķīte (on-line)
Publicēts: 05.03.2012 07:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/03/2012 07:56:25 - Rakstīja :
Cik, aptuveni, jālieto stēvija, piemēram, uz 300 gr. biezpiena?

legi
					Poste: 593
legi (on-line)
Publicēts: 05.03.2012 12:48 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/03/2012 12:48:09 - Rakstīja :
Man pat grūti pateikt, bet nu ļoti maz, es lieku pavisam nedaudz uz paša tējkarotes galiņa, labāk mazāk liec un tad pagaršo, ja būs par daudz, tad nebūs ēdams.

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 13.03.2012 20:20 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/03/2012 20:20:50 - melllene Rakstīja :
Kādu saldinātāju lietojat ēdieniem, kurus termiski neapstrādājat?
Runājot par saldēto ogu - piena putoto saldo desertu, kuru tu arī gatavo - es lieku gan cukuru, gan stēvijas pulveri, saldais iznāk saldāks, bet cukura vienības nepalielinās, un man šķiet, ka stēvijas piegaršu tad nejūt. Ā, lieku klāt tām ogām arī banānu - reiz jau Baibiņa par šito variantu stāstīja/rakstīja.

Bet, ja man jātaisa saldais biezpiens, tad lieku klāt "Candarel"pulveri - esmu no tiem cilvēkiem, kas pie "Candarel" piegaršas jau pieradis un pilnīgi to nejūt... ar stēviju biezpiena saldais šķiet neēdams...

prinese
					Poste: 37
prinese (on-line)
Publicēts: 14.03.2012 14:24 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/03/2012 14:24:20 - Rakstīja :
Jā, par stēvijas  piegaršu neesmu sajūsmā - salkani pliekana... Varbūt ar laiku var pierast?

Līdziņa (on-line)
Publicēts: 14.03.2012 15:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/03/2012 15:36:14 - prinese Rakstīja :
Jā, par stēvijas  piegaršu neesmu sajūsmā - salkani pliekana... Varbūt ar laiku var pierast?
Pirku savu Stevia gandrīz pirms divām nedēļām un tiešām sāku pierast pie tās garšas, joprojām jūtu, bet netraucē vairs. Vislabāk ir, ja ēdiens jau tāpat ir drusku salds, vai nu tāpat, vai cukurs drusku klāt, tad Stevia tikai padara vēl saldāku un to garšu tā nejūt, līdzīgi kā Elīna rakstīja. Un es jūtu to garšu arī cepot, cepu biezpiena bulciņas pēc Mellenes receptes, tikai bez rozīnēm, un tā īsti negaršoja, jo biju likusi tikai Stevia. Vēl domāju, ka pie vainas tas, ka man nav tas dārgākais pulverītis pa 12 Ls, bet tas, kur bundžiņa ap 6 Ls maksāja.

Agnese81
					Poste: 518
Agnese81 (on-line)
Publicēts: 14.03.2012 19:52 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/03/2012 19:52:09 - Līdziņa Rakstīja :
Vēl domāju, ka pie vainas tas, ka man nav tas dārgākais pulverītis pa 12 Ls, bet tas, kur bundžiņa ap 6 Lmērs maksāja.
Man arī ir lētākais variants. Esmu sapratusi, ka nav garšīgi, ja piemēram, pie putras pieliekas kaut nedaudz par daudz. Tad jūt piegaršu. Vārīju rabarberu ķīseli tikai ar stēviju, bez cukura, arī nebija diez ko laba garša. Droši vien'arī par daudz pieliku. Vēl neesmu iemācījusies pareizi dozēt to daudzumu...  Pie tējas un kafijas lieku stēvijas tabletītes, tās gan vairs pilnībā nejūtu

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 14.03.2012 21:04 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/03/2012 21:04:40 - našķīte Rakstīja :
Cik, aptuveni, jālieto stēvija, piemēram, uz 300 gr. biezpiena?

Man pirmajam stévijas pulverítim klát nenáca mérkarotíte un es visur liku naza galu un tad garsoju. Labák mazák neká vairák,lai nepársaldinátu. Un ar laiku jau iepraktizéjas un automátiski jút cik daudz "naza galus" attiecígajam daudzumam vajag. Tagad man ir mérkarotíte,bet to praktiski neizmantoju.



Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās