Laimi mēs varam atrast vienīgi sevī; velti tērēsim laiku, gaidīdami to no citiem - nekādu pārpalikumu viņiem nav. /Aksels Munte/
  • КТО МЫ?
  • ЧТО МЫ ДЕЛАЕМ?
  • ПОЧЕМУ ВЫБИРАТЬ НАС?

Последние дополнения к темам | Мои коментарии | Правила форумы

īsti nesaprotu


Agiii (on-line)
Опубликовано: 09.01.2012 22:43 | Ответить на этот комментарий
09/01/2012 22:43:56 - wrote :
Man jautājums par tauku vienību, man tā ir viena, kopējās dienas vienības man ir 16. Kas tajā vienā ietilpst, jo no rīta es smērēju uz maizes plānu kārtiņu margarīna. Bet vēlāk priekš pusdienām vai vakariņām gatavojot drusku tomēr nepieciešams lietot eļlu???
Vēl jautājums par labības produktiem, man pagaidām nav virtuves svariņi, kā es, lai aptuveni varu noteikt, cik vienības ir kartupeļiem, makaroniem vai rīsiem, ko apēdu??? Un vēl, plānotājā ir našķu sadaļa, bet visur lasu, ka vajag skaitīt pie labības. Esmu samulsumā.....

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Опубликовано: 09.01.2012 23:27 | Ответить на этот комментарий
09/01/2012 23:27:20 - Agiii wrote :
Man jautājums par tauku vienību, man tā ir viena, kopējās dienas vienības man ir 16. Kas tajā vienā ietilpst, jo no rīta es smērēju uz maizes plānu kārtiņu margarīna. Bet vēlāk priekš pusdienām vai va ...

Pirmais ieteikums:

1) Tiec pie elektroniskajiem virtuves svariņiem. Nav obligāti pirkt dārgos! Galvenais, lai elektroniskie un ar pirkstiņbaterijām - tā varēsi precīzāk izmērīt svaru un arī ar baterijām būs mazākas problēmas!

2) Centies ēst pēc šķīvja likuma un ņem mazu šķīvi (apmēram tā, lai Tu, izplešot plati mazo pirkstiņu un īkšķi vari aizsniegt abas šķīvja malas): puse no šķīvja ar dārzeņiem (tomāti, gurķi, rīvēti burkāni, vārītas bietes ar etiķi utt.)  vai salātiem (ar minimālu daudzumu eļļas, majonēzes, bezpiedevu jogurta, krējuma...vislabāk, ja nav svaru, tad BEZ piedevām), ceturtā daļa ar labības produktiem vai graudaugiem (kartupeļi, griķi, rīsi, makaroni u.c.),un ceturtā daļa ar olbaltumvielas saturošiem produktiem (vistas fileja, šašliks, cepta/vārīta ola, biezpiens, zivs, jūras veltes...).

Pēc jaunās programmas ieteicamāk būtu likt vienā ēdienreizē (piem. pusdienās) pusi dārzeņu, pusi gaļas (zivju,biezpiena u.c.) , otrā ēdienreizē (piem.vakariņās)  pusi dārzeņus, pusi labības/graudaugu . Tas tā, lai vieglāk kuņģim visu apstrādāt. Šādi ir arī vieglāk salikt vienības (manuprāt! :) ).

3) Ja Tu lieto lieso margarīnu (ap 20% tauku), tad nebēdā un uzsmērē to plāno kārtiņu uz maizes - tā neko daudz nesver. Un pie cepšanas kādu tējkaroti eļļas mierīgi. 

4) Našķu sadaļa ir domāta tam, lai Tev nebūtu jāatsakās no kaut kāda kāruma vai našķa (alkohols, krējums, šokolāde utt.). Tā kā tur norādītie ēdieni/dzērieni satur daudz cukura/tauku/kaloriju, tie nav ieteicami lielos daudzumos ikdienā. Tāpēc atļautais našķu daudzums dienā (ikdienā) - 1 vienība! Tie būtu 2 gabaliņi šokolādes vai ļoti neliela saujiņa ar riekstiem, vai viena glāze šampanieša, vai 50g frī kartupeļu utt.


Galvenais - neapstājies izzināt un drīz Tev viss taps skaidrs! Lasi bukletiņus, tur ir ļoti daudz galvenās informācijas. Forumā vari smelties motivāciju, detalizētu informāciju un meiteņu sarunas par un ap tievēšanu un produktiem. 


Agiii (on-line)
Опубликовано: 10.01.2012 07:13 | Ответить на этот комментарий
10/01/2012 07:13:06 - baibinjsh1 wrote :
Liels paldies tev!


Высказать своё мнение


click emoticon to add