Ja nebūtu pēdējās minūtes pirms darba pabeigšanas termiņa, nekas nekad netiktu izdarīts. /Mērfija likums/
  • КТО МЫ?
  • ЧТО МЫ ДЕЛАЕМ?
  • ПОЧЕМУ ВЫБИРАТЬ НАС?

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Ingvera tējas fane


andiine
					Poste: 18
andiine (on-line)
Publicēts: 17.02.2011 10:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/02/2011 10:23:57 - Rakstīja :
Esmu apsalūta ingvera tējas fane, tomēr gribu zināt kā jūs to gatavojat, man tagad katru vakaru tāds kā mazs rituāls, lai nebūtu jāgrauž cepumi, uzvāru sev riktīgas 2krūzes un lēnām dzeru, labi piepilda kuņģi. Tagad aukstajā laikā dod siltumu. Bet lai neapniktu meklēju jaunas versijas. Es gatavoju tā: uzlieku vārīties grāpīti ~0.5l  ar ūdeni, iegriežu līdz 10 šķ. ingveru, kādu brīdi pavāru (jo man garšo tāda stiprāka), izspiežu no 1 apelsīna sulu, pieleju klāt, un iegriežu šķēlīti citrona lai peld un atdod savu aromu. Un tad dzeru kamēr karsta.

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 17.02.2011 10:33 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/02/2011 10:33:32 - Rakstīja :
Es ingveru pastiprināti dzēru decembrī, tagad vairs negribas. Var jau būt, ka tāpēc, ka vienkārši uzvārīju ūdeni, ielēju krūzē, pieliku klāt kādas 2 mazas ingvera šķēlītes, uzliku kaut ko krūzei virsū, pagaidīju, tad izņēmu ingveru no krūzes ārā, pieliku drusciņ medus un dzēru! Jāizmēģina kādreiz būs arī kaut kas īpašāks....  Andiine, Tava recepte noteikti!

andiine
					Poste: 18
andiine (on-line)
Publicēts: 17.02.2011 11:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/02/2011 11:12:55 - baibinjsh1 Rakstīja :
uzvārīju ūdeni, ielēju krūzē, pieliku klāt kādas 2 mazas ingvera šķēlītes, uzliku kaut ko krūzei virsū, pagaidīju, tad izņēmu ingveru no krūzes ārā, pieliku drusciņ medus un dzēru!
Jā tad sanāk tāds gandrīz bezgaršīgs, man māsa ar teica ka nav jau nekas tāds tā tēja, līdz pagaršoja manis garavoto. Un tagad uz jaut. ko dzersi  -  ingvera tēju. Un citreiz vēl gadās tādi saldāki apelsīni, ka neprasas ne medus ne cukurs

Natuzzi
					Poste: 115
Natuzzi (on-line)
Publicēts: 17.02.2011 11:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/02/2011 11:40:45 - Rakstīja :
Man arī garšõ ingvera tēja! Я готовлю его в термокружке и беру с собой.. Кружка 350 мл, влезает в сумочку. Пью в транспорте, в электричке, на улице... Готовлю так: заливаю водой кусочки имбиря, штучек 7-8, люблю крепкий, добавляю две дольки лимона + чайную ложку мёда! Очень вкусно!

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 17.02.2011 14:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/02/2011 14:39:50 - Rakstīja :
Man negaršo ingvera tēja, bet jau pie šīs nedēļas diskusijas rakstīju, ka dzeru tēju(pārsvarā zaļo) ar žāvētiem vai svaigiem augļiem. to gan nevāru, lai kāds vitāmīns saglabājas. Apleju vienk, ar karstu ūdeni +medus vai cukurs.

mellene (on-line)
Publicēts: 19.02.2011 23:57 | Atbildēt, citējot šo komentāru
19/02/2011 23:57:38 - Rakstīja :
Man garso 'kodoltermiska' ingvera teeja, var ar mazliet medus un citronu. Taas pagatavosana ir loti vienkaarsa. Nem videeja valrieksta lieluma ingvera saknes gabalinu un sariivee to (es riiveeju ar visu mizinu), un aplej to ar apmeeram 300 ml vaarosa udens. Lauj kaadu ceturksni ievilkties un nokaas (ja nav slinkums). Loti stipra un garsiiga teeja. Labi paliidz pret klepu. Reiz seedeeju koncertaa ar neremdinaamu klepu un ingvera teeju kruuziitee (un veel un veel termosaa :D). Rezultaataa paaris reizes ieklepojos koncerta laikaa. Efekts satriecoss, bet jaaspeej iztureet piparaino garsu. Atvainojos, manam kompjuuteram nav ne garumziimju ne citu latviesu valodas atribuutu.

legi
					Poste: 593
legi (on-line)
Publicēts: 20.02.2011 10:52 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/02/2011 10:52:10 - mellene Rakstīja :
Man garso 'kodoltermiska' ingvera teeja, var ar mazliet medus un citronu. Taas pagatavosana ir loti vienkaarsa. Nem videeja valrieksta lieluma ingvera saknes gabalinu un sariivee to (es riiveeju ar vi ...

Es nezināju, ka arī dzeru kodoltermisko ingvera tēju (labais nosaukums). Man vārīt ir slinkums, es arī tāpat apleju un dzeru, neko nerīvēju, vienkārši plānās šķēlītēs sagriežu. Es vēl atcerējos, ka ingvers palīdz dedzināt taukus, tas droši vien tāpēc, ka viņš ir ass un  sildošs, tādā veidā paātrinot vielmaiņu.


Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 20.02.2011 11:52 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/02/2011 11:52:28 - Rakstīja :
Es arī šad tad pagatavoju šādu ingvera tēju, biežāk gan tad, kad ir aukstāks laiks vai arī ir kāda saaukstēšanās, parasti, arī tikai apleju ar verdošu ūdeni plāni sagriezto ingveru apmēram 1 ēdamkaroti, tad pievienoju nedaudz medu ( var arī cukuru) un piegriežu klāt laima šķēlīti. Sanāk tāda asa pēc garšas, bet -  kā silda no iekšpuses un tas ziemā nereti ir tieši tas, kas nepieciešams

Viena mana paziņa gatavo tā - sagriež smalki jo smalki šo ingvera sakni, ieliek burciņā, pārkaisa ar cukuru, samaisa visu, uzliek burciņai vāciņu un glabā ledusskapī, kad gribas pagatavot tēju, tad paņem no burciņas, ieliek krūzē, aplej ar karstu ūdeni, pieliek citronu un tēja gatava. Vairāku dienu laikā izlieto un nav katru reizi jāmizo un jākrāmējas gar to ingvera sagatavošanu. Nezinu gan cik tas ir labi šādi glabāt to ingveru, bet varbūt tā īpašības nemainās

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 20.02.2011 12:32 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/02/2011 12:32:04 - Rakstīja :
Es ik pa laikam uzdoros rakstiem cik tas ingvers labs, bet man neparko negaršo, kad es gatavoju. Kad biju ciemos, tad gan ļoti garšoja ķirbju zupa ar ingveru. Man maza balta skaudība, par tām, kas var šo veselīgo tēju iedabūt iekšā.

legi
					Poste: 593
legi (on-line)
Publicēts: 20.02.2011 15:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/02/2011 15:07:08 - Rakstīja :
Ingveru var arī likt pie gaļas ēdieniem kā garšvielu.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 20.02.2011 18:46 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/02/2011 18:46:40 - legi Rakstīja :
Ingveru var arī likt pie gaļas ēdieniem kā garšvielu.
Mums vel plasi izmanto konditoreja un ja,pie atseviskiem edieniem. Man kaut ka indiesu virtuve vairak asociejas ar ingveru. Ingvera tejai nav ne vainas,vienu bridi biezi to dzeru,patiecoties super labajam ipasibam,kas tiek tai piedevetas. Man labak si teja garso,kad pati to sataisu,aplejot ar verdosu udeni.No pacinam kaut ka nav tas. Kaut gan garsiga bija ari sada kombinacija ingvers+kanelis. Vispar es tejas mainu,vienu bridi topa man bija zala teja, tagad dzeru indianu teju "yerba mate",taa ari skaitas baigi laba. Lielas tejas dzersana man parasti notiek vakara!

ilze_
					Poste: 1817
ilze_ (on-line)
Publicēts: 20.02.2011 19:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/02/2011 19:18:14 - melllene Rakstīja :
Es ik pa laikam uzdoros rakstiem cik tas ingvers labs, bet man neparko negaršo, kad es gatavoju. Kad biju ciemos, tad gan ļoti garšoja ķirbju zupa ar ingveru. Man maza balta skaudība, par tām, kas var ...
Man gluzi tas pats.
Mani ingvers nekad nav aizravis un pagaidam domaju, ka nekad ta isti ari neiegarsosies.

legi
					Poste: 593
legi (on-line)
Publicēts: 20.02.2011 19:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/02/2011 19:43:35 - denia Rakstīja :
Kaut gan garsiga bija ari sada kombinacija ingvers+kanelis. Vispar es tejas mainu,vienu bridi topa man bija zala teja, tagad dzeru indianu teju "yerba mate",taa ari skaitas baigi laba. Lielas tejas d ...
Tas nu gan ir interesanti! Tu kanēli pulvera veidā liec klāt? Es tādu arī labprāt pamēģinātu. Mani tēju dzeršana pārāk neaizrauj, es vairāk spiežu uz kafiju vai vienkārši tīru ūdeni. Kādu laiku es dzēru tēju Matē, man patika, tāda maiga garša. Man gan nav speciālo šīs tējas gatavošanas trauku, bet es tāpat aplēju un dzēru.

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 12.03.2011 11:05 | Atbildēt, citējot šo komentāru
12/03/2011 11:05:20 - andiine Rakstīja :
Esmu apsalūta ingvera tējas fane, tomēr gribu zināt kā jūs to gatavojat, man tagad katru vakaru tāds kā mazs rituāls, lai nebūtu jāgrauž cepumi, uzvāru sev riktīgas 2krūzes un lēnām dzeru, labi piepil ...
Super! Pirms tam dzertā ingvera tēja man tik ļoti negaršoja kā šī - vārītā, pirms tam, parasti, tikai aplēju ingvera šķēlītes ar karstu ūdeni. Tagad pamēģināju pavārīt un apelsīna vietā piespiedu 1/2 citrona sulu - daudz stiprāka un aromātiskāka sanāca ( vēl mēģināšu ar apelsīna sulu) , par līdz šim gatavotajām ingvera tējām, 1x saldināju ar medu, tomēr ar saldinātāju garšoja labāk...
Tiešām, kad ir auksts laiks vai ir saaukstēšanās - šī tēja ir "labā"
Andiine - paldies par šo tējas recepti !


Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās