Mikrovilnju kraasnis
Gabora (on-line) |
Publicēts: 21.09.2010 16:37 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2010 16:37:21 - Rakstīja :
meitenes, ko jus domajat par mikrovilnj krasnim, pasai majas nav, virs arii skeptiski izsakas par tam, tacu nu jaunaja darbavietaa vieniga iespeja uzsildit pusdienas ir mikrene un pat liekas tiri neko, saku apsvert domu iegadaties majas vajadzibam, aatri un parocigi, bet kads tad isti uz mikrnem skatijums no veselibas viedokla, varbut kadai ir info?
|
||
Inesita (on-line) |
Publicēts: 21.09.2010 16:44 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2010 16:44:40 - Rakstīja :
Šajā ziņā man ir vienalga cik tas ir veselīgi. Darbā pie silta ēdiena citas iespējas nav tikt. Un arī mājās ļoti atvieglo dzīvi. Nevaru iedomāties kā būtu katru dienu rīsus uz pannas sildīt
|
||
debora (on-line) |
Publicēts: 21.09.2010 17:30 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2010 17:30:02 - Gabora Rakstīja :
Sveika, te būs tāds īss ieskats par MK. Izvēle ir katra paša ziņā! meitenes, ko jus domajat par mikrovilnj krasnim, pasai majas nav, virs arii skeptiski izsakas par tam, tacu nu jaunaja darbavietaa vieniga iespeja uzsildit pusdienas ir mikrene un pat liekas tiri neko ... Vai tas ir iespējams, ka miljoniem cilvēku upurē savu veselību ērtību dēļ, ko sniedz mikroviļņu krāsnis? Atbildes jūs varētu šokēt! Kā MK darbojas? Mikroviļņi ir elektromagnētiskās enerģijas veids, līdzīgi kā gaismas un radioviļņi. Mūsdienās mikroviļņus izmanto arī lai pārraidītu telefona, TV un interneta signālus. Katra MK ir iebūvēts magnetrons - kamera, kurā ar elektriskā un magnētiskā lauka palīdzību elektroni veido 2.45 GHz (Giga Hertz) mikroviļņu radiāciju, kas mijiedarbojas ar uztura molekulām. Mikroviļņi izmaina molekulu polaritāti no pozitīvā uz negatīvo katrā viļņu ciklā, kas notiek miljons reižu sekundē. Uztura molekulām, īpaši ūdenim ir pozitīvie un negatīvie poli, kuri tiek mainīti ar magnēta palīdzību, kam ir ziemeļu un dienvidu poli. Visa šī nemitīgā polu mainīšana rada molekulu „rīvēšanos”, kas uzsilda uzturu. Šī neparastā sildīšana ievērojami bojā apkārtējās molekulas, tās pārbīdot un deformējot. Salīdzinājumam, mikroviļņi, ko izstaro saule, tiek saņemti pulsējošas līdzstrāvas veidā, kas nerada molekulu rīvēšanos, MK enerģijas radīšanai tiek izmantota maiņstrāva, kas rada molekulu nepārtrauktu grozīšanos. Mātišķie instinkti ir pareizi. Vai kāds spētu apstrīdēt tādu lietu kā „sestais prāts” vai mātes instinkts? Mūsu vecāsmātes nespētu paskaidrot kāpēc, bet noteikti atteiktos kaut ko gatavot MK, jo garša un izskats būtu nepieņemami. MK nav piemērotas bērnu pārtikas sildīšanai. Izņemot pudelīti no MK ar ēdienu, no ārpuses tā var šķist vēsa, bet saturs var būt ļoti karsts un var pat apdedzināt bērna mutes un kakla gļotādu. Tāpat sildīšanas procesā tiek bojāti vitamīni. Krūts piena atsildīšana MK bojā piena olbaltumus un imunoglobulīnu A (IgA), kas pasargā bērnu no dažādām saslimšanām, jo tie vairs nav bioloģiski aktīvi. Vēl vairāk, viena aminoskābe L-prolīns pārveidojas par D-isomēru, kas ir neirotoksisks (bojā smadzenes) un nefrotoksisks (bojā nieres). Tas ir ļoti slikti, ka bērni nesaņem mātes pienu, bet ir pieejami mātes piena aizvietotāji, ko sildot MK mēs padarām vēl draudīgāku mazulim. Zinātniskie pierādījumi un fakti. Zinātnieki Raum & Zelt 1992. gadā publicēja datus par ēdiena morfoloģiskajām izmaiņām, kas rodas tos gatavojot MK vai tradicionālā veidā. Pamatā ir atšķirība starp enerģijas veidu, kas tiek izmantota MK – maiņstrāva un sildot – līdzstrāva. Šī būtiskā atšķirība MK gadījumā pārveido ēdiena molekulas, kas ilgtermiņā var bojāt cilvēka veselību. Šveices profesora Dr. Hans Ulrich Hertel 1991.gadā un krievu zinātnieku 1976. gadā veiktie pētījums medicīniski pierādīja, ka tai cilvēku grupai, kas lieto MK atsildītu vai gatavotu ēdienu, bija novērots: 1) samazinājās hemoglobīna daudzums ( mazasinība), 2) paaugstināts leikocītu daudzums ( kas liecina par iekaisuma procesiem), 3) palielināts holesterīna daudzums( ZBL – sliktā frakcija ), 4) samazināts limfocītu daudzums ( aizsargā organismu no saslimšanām) 5) izmainīts bakterioloģiskais fons ( traucēta vitamīnu aktivizācija) 6) aerobā audu elpošana nomainījās uz anaerobo!! 7) hronisks simpātiskās nervu sistēmas uzbudinājums (stress, paaugstināts asinsspiediens, galvassāpes, reibonis, acu sāpes, bezmiegs, uzbudināmība, nemiers, kuņģa sāpes, zemas, koncentrēšanās spējas, matu izkrišana, paaugstināta apendicīta iekaisuma risks, katarakta, samazinātas reprodukcijas spējas. 10 iemesli kāpēc MK vajadzētu pārtraukt lietot, nomainot tās pret cepeškrāsnīm vai citām sildierīcēm, jo: 1) Tiek bojāta smadzeņu darbība „saīsinot” to impulsus, jo smadzeņu audi tiek de- magnitizēti. 2) Ķermenis nevar noārdīt un uzņemt pārtikas vielas, jo neatpazīst izmainītās molekulas. 3) Sieviešu un vīriešu hormonālā sistēma tiek „aizvērta” 4) MK gatavoto produktu ietekme uz organismu ir ilgstoša. 5) Minerālvielas, vitamīni un uzturvielas zaudē 60 – 90% savas bioloģiskās vērtības. 6) Minerālvielas, kas atrodamas dārzeņos tiek pārveidotas par kancerogēniem brīviem radikāliem. 7) MK gatavots ēdiens var būt par iemeslu kuņģa un zarnu audzējiem, ko īpaši apstiprina to lielais pieaugums ASV. 8) Ilgstoša MK gatavota ēdienu lietošana palielina vēža šūnu attīstību cilvēka ķermenī. 9) Izmaina imūnsistēmas spēju aizsargāt organismu, samazinot limfātisko audu un asins seruma normālu darbību. 10) Pasliktinās atmiņa un koncentrēšanās spējas, vērojama emocionāla nestabilitāte un intelektuālā kapacitāte. |
||
mumins1980 |
Publicēts: 21.09.2010 20:26 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2010 20:26:50 - Rakstīja :
Zinu, ka citiem izskatījos jocīga, bet es nopirku darbā (gan iepriekšējā darbavietā) vienriņķa elektrisko plītiņu, katliņu un tur ēdienu uzsildīju. Darbā, starp citu, man bija MK, bet es to neizmantoju, man liekas, ka ēdienam nav garšas! Ja apnika tāda sildīšana, ņēmu uz darbu līdzi silti ietītu burku ar kādu no rīta uzvārītu piena putru, kas uz pusdienlaiku vēl bija silta... |
||
mumins1980 |
Publicēts: 21.09.2010 20:27 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2010 20:27:47 - Rakstīja :
Arī vīram aizliedzu mājās pirkt MK... |
||
mumins1980 |
Publicēts: 21.09.2010 20:45 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2010 20:45:04 - Rakstīja :
Jā... par ko kurš gan nesapņo - citi par mikroviļņu krāsnīm, bet citi, kā piemēram es, par lielu, lielu maizes krāsni, kur vairāk darba jāiegulda, bet kur rodas baudāms ēdiens.... ir jau man ir krāsns kā tāda, bet es gribētu maizes... Tagad pat - nevaru sagaidīt sezonu krāsns kurināšanai, TĀ gribas krāsnī ceptus kartupeļus ar biezpienu, kam piejaukts ķiplociņš!!! |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 21.09.2010 21:26 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2010 21:26:58 - Rakstīja :
Es lietoju, bet ne ikdienā. |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 22.09.2010 01:08 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2010 01:08:52 - Rakstīja :
Es sito kaut kur jau biju lasijusi un tajaa raksta vel bija minets,ka nepartraukti atrodoties blakus darbojosai MK, varot ari iedzivoties audzejos-aptuveni taja vietaa, kada augstuma atrodas MK. Pirms tam nezinaju gan,ka MK ir TIK briesmiga. Patiesibaa es neticeju un smejos,kad viramate teica,ka MK ir kaitiga,jo raidot sliktos starus-taa vina teica. Vina vel nelava stavet blakus MK un ja nu taja tika kas sildits,tad apsedza to ar skivi,lai it ka "sliktie stari" netiek klat(bet acimredzot ari tas neko nedod).Man majas ir mikrovilnu krasns,tajaa viram kafiju taisu,kad vajag "uz atro",tas ari viss. Vispar vajprats,jo uz zidainu partikas (neatceros vairs razotaju), bija ari pamaciba,kaa un cik ilgi sildit edienu MK. Un cik daudzi taa ari dara!!! Un tad brinas,ka visadas slimibas metas.. Bet teflona pannas-tas jau ari kaitigas! Tas gan es izmantoju, bet lidzko tajas paradaas skrambas,taa bez zelastibas metu araa un perku jaunu vietaa. Mums veikalaa paradijies jaunums t.s. "zalaas pannas". Pie taam ari nekas nedegot klat,varot cept bez taukvielaam un pilnigi nekaitigas gan cilvekam,gan videi, tikai cenas zinaa vinas ir 5 x dargakas par teflona. Es jau sen skatos uz tam un driz noteikti ari iegadasos. |
||
mince (on-line) |
Publicēts: 22.09.2010 05:03 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2010 05:03:54 - Rakstīja :
Trakums! Biju gan dzirdejusi,ka kaitigas,bet ka tik loti! Es diezgan biezi izmantoju,lai uzsilditu edienu.Vel man loti patika gatavot risus,grikus,vini tik smuki irdeni sanak,bet nu buus japardomaa....
|
||
mumins1980 |
Publicēts: 22.09.2010 10:36 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2010 10:36:39 - Rakstīja :
Debora, bet vai tā ir taisnība, ka arī saldēšanas procesā izmainās produktu molekulu struktūra??? |
||
debora (on-line) |
Publicēts: 22.09.2010 11:01 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2010 11:01:57 - mumins1980 Rakstīja :
Sveika, sasaldēšana dabiski izmaina šūnas membrānas, proti, šķidrumam saslstot, tas izplešas, tāpēc membrānas pārplīst, bet tas neizmaina jonu stāvokli šūnā. Vienkārši atsaldējot šos ēdienus, tie nav tik formīgi. Sasaldēšana neizmaina vitamīnu un uzturvielu sastāvu, galvenais, lai neliekam atsaldēties MK un protams vārot daļa vitamīnu, C un B iet bojā, tāpēc jāliek vārīties aukstā ūdenī, lai lēni uzsilst un tad ļaut ēdienam virst zem 100 grādiem! Tagda ir nopērkamas mazas, ļoti ērtas cepeškrāsniņas, kas līdzīgas MK, jā ēdiens uzsils lēnāk, varbūt iztērēsim 5 min., bet ieguvumi ir neatsverami! Tur var arī ļoti labi uzsildīt siermaizes, zupas, otros ēdienus, visu ko sirds vēlas!
Debora, bet vai tā ir taisnība, ka arī saldēšanas procesā izmainās produktu molekulu struktūra??? |
||
mumins1980 |
Publicēts: 22.09.2010 11:59 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2010 11:59:44 - debora Rakstīja :
Paldies par atbildi!Sveika, sasaldēšana dabiski izmaina šūnas membrānas, proti, šķidrumam saslstot, tas izplešas, tāpēc membrānas pārplīst, bet tas neizmaina jonu stāvokli šūnā. Vienkārši atsaldējot šos ēdienus, tie nav ... |
||
Gabora (on-line) |
Publicēts: 25.09.2010 14:29 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/09/2010 14:29:35 - Rakstīja :
debora un citas meitenes, milzīgs paldies par info MK noteikti nebūs manā virtuvē!!! Vecajā darba vietā ēdienu sildīju uz radeatoriem :), no rīta uzliku, pusdienās ēdiens bija remdens, tagad pamainījās darbiņš, radeatori moderni, neko nevar virsū uzlikt, :(, virtuve moderna - tikai mikrene.... laikam lai viss notiek ātrāk, fiksi fiksi, lai visi tiek pie silta ēdiena... bet nu būs jāpārdomā, ko darīt ar tām pusdienām. |
||
legi (on-line) |
Publicēts: 03.10.2010 15:43 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2010 15:43:55 - Rakstīja :
Es, lai darbā nebūtu jāsilda mikrenē, nopirku termosu, kur ēdiens saglabājas silts. Maksāja apmēram 10LS. |
||
Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās