Siera un mīksti vārītu olu salāti ar grauzdiņiem
Gabora (on-line) |
Publicēts: 19.02.2009 23:21 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
19/02/2009 23:21:01 - Rakstīja :
Mīksti vārītā ola, karstie ķiploku grauzdiņi un vēsās, svaigās salātu lapas veido neaizmirstamu kombināciju. 2 personām SASTĀVDAĻAS 30g baltmaize - 1 Lab. v 2 tk eļļa - 1 T v. 2 olas - 2 Olbv. v. 200g dažādu salātu lapu -0,5 D v. 2 saspiestas ķiploku daiviņas 7,5ml/1,5tk baltvīna etiķa 25g liesa skaidiņās sarīvēta siera - 0,5 Ca v. svaigi malti melnie pipari GATAVOŠANA 1. Maizei nogriež garozu. Sagriež kubiņos un apbrūnina cepeškrāsnī. 2. pa to laiku katlā līdz vārīšanās temperatūrai uzkarsē ūdeni. ūdenī vienu pēc otra uzmanīgi ielaiž olas bez čaumalas. Vāra 4 min. uz lēnas uguns, neizvārot cietas. 3. salātu lapas sadala pa 2 šķīvjiem. Liek virsū grauzdiņus. 4. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno ķiploku un baltvīna etiķi un 1 min. karsē uz straujas uguns. Pārlej silto mērci katrai salātu porcijai. 5. vārīto olu liek uz gatavajiem salātiem. Pārkaisa ar siera skaidiņām un nelielu daudzumu svaigi maltu melno piparu.
PADOMS. vārot olu, ieteicams pieliet ūdenim nedaudz etiķa, kas saturēs kopā baltumu. pirms olas ievietošanas katlā ūdeni apmaisa ar karoti. |
||
Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās