Panzanella - dārzeņu salāti ar grauzdiņiem
mikuce (on-line) |
Publicēts: 19.02.2009 21:38 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
19/02/2009 21:38:41 - Rakstīja :
Šī recepte oriģinālā saucās Panzanella. Bet patiesībā - dārzeņu salāti vien ir. Tomēr garšiīgi un atbilst arī konkursa tematikai. Garšos tiem, kam iet pie sirds balzametiķis. Ja nē, manuprāt, šiem salātiem ideāli piestāvētu Gaboras marinēto gurķu mērce. 30 g Liepkalnu Sviesta baltmaizes (1 labības vienība) sagriež kubiņos, liek SV grilā un pagatavo grauzdiņus (grauzdiņiem var uzpilināt kādu no aromātiskajām eļļām). Tomātu, papriku, gurķi, sarkano sīpolu (kopā 300 g = 1 dārzeņu vienība) sagriež - papriku un tomātu kubiņos, gurķi bez mizas stienīšos, sīpolu sasmalcina vai ļoti plānās šķēlītēs. Salātu mērcei sajauc 1 tējk. olīveļļas (0,5 tauku vienības), 0,5 tējk. franču sinepju, 1-2 ēd.k. balzametiķa, mazu ķiploku daiviņu (saspiestu), šķipsniņu sāls un melnos piparus. Uz šķīvja kārto dārzeņus, pamīšus ar grauzdiņiem un 1 ēd.k. kaperu. Pārlej ar mērci un ļauj pastāvēt 10 minutes, lai garšas sajaucas. Labu apetīti! |
||
Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās