Tomātu - maizes zupa steidzīgajiem
mikuce (on-line) |
Publicēts: 16.02.2009 22:57 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
16/02/2009 22:57:40 - Rakstīja :
Viens no daudziem tomātu zupu variantiem brīžos, kad nav laika vai vēlmes kaut ko īpaši gatavot, bet ēst gribas... :) Sātīga biezzupa. Recepte uz 2 porcijām . Vienību skaits visā produktā - 0,5 T + 1,5 D + 3,5 L + (pasniedzot) 1 Ca = 6,5 vienības Katlā apcepina 1 tējk. olīveļļas (1/2 tauku vienības) dažus sīpolus un ķiploka daiviņu (atkarībā no vēlmēm sīpola vietā var izmantot puravu, bet ķiploku var neizmantot vispār). Pēc tam turpat katlā liek 1 bundžu smalcinātu tomātu savā sulā (400 g bundža) (kopā ar sīpolu sanāk 1,5 dārzeņu vienības). pieliek sāli, piparus, baziliku (labāk svaigu, bet var arī kaltētu), šķipsniņu asās paprikas vai nedaudz Tabasco mērces (atkarībā no tā, cik "karstu" zupu vēlas) un sutina uz nelielas uguns apmēram 10 - 15 minūtes. Tikmēr ņem 100 g Liepkalnu maiznīcas maizi "Veselība" (3,5 labības vienības) un sadrupina. Kad tomāti kādu brīdi ir vārījušies, pieber klāt maizi un pavāra vēl 5 minūtes, ja zupa šķiet pārāk bieza, pielej klāt ūdeni, līdz iegūta vēlamā konsistence (man nācās pieliet 1 glāzi). Tad zupu sablenderē (bet ne līdz pilnīgi viendabīgai masai) un vēlreiz uzvāra. Pasniedzot var pārkaisīt ar 1,5 tējk. cietā siera (Piem., Limbažu piena Monterigo) - 0,5 CA vienība. Labu apetīti! |
||
chuks (on-line) |
Publicēts: 17.02.2009 20:38 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
17/02/2009 20:38:52 - Rakstīja :
izkalusās gardi un ļoti pārskatāmi! |
||
mikuce (on-line) |
Publicēts: 18.02.2009 00:05 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
18/02/2009 00:05:37 - Rakstīja :
Paldies Gardi, tikai viena piebilde - "na ljubikjelja" - tomātiem raksturīgais skābenums savienojumā ar maizes garšu ne visiem ies pie sirds. Piemirsu pie garšvielām minēt karija pulveri - tas notušē skābumu un aukstā laikā sasilda.
|
||
kate (on-line) |
Publicēts: 18.02.2009 02:56 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
18/02/2009 02:56:29 - Rakstīja :
bet,ja vispirms katliņā pacep gulašu..tad sanāktu gardumiņš??
|
||
mikuce (on-line) |
Publicēts: 18.02.2009 10:10 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
18/02/2009 10:10:35 - kate Rakstīja :
bet,ja vispirms katliņā pacep gulašu..tad sanāktu gardumiņš?? 'Mmmm.... var'tu būt labi - vispirms katliņā apcept gaļiņu kopā ar padaudz sīpoliem, tad gaļu un pusi sīpolu izņemt un nolikt siltumā, tad - pēc receptes, un pasniedzot gaļu ar sīpoliem ielikt zupā grauzdiņu vietā vai sajaukt kopā - tad būs a la gulašzupa... Jā, vajadzētu sanākt garšīgi |
||
gitiene (on-line) |
Publicēts: 18.02.2009 19:16 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
18/02/2009 19:16:57 - Rakstīja :
Šitais gan tīrais ārprāts-būs jāpamēģina
|
||
gitiene (on-line) |
Publicēts: 03.03.2009 17:53 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
03/03/2009 17:53:48 - Rakstīja :
Oi! Es tak slima būdama jau domāju nomēģināt-tagad ,lasot atcerējos-šito tiešām gribas rīt nomēģināt.....
|
||
gitiene (on-line) |
Publicēts: 03.03.2009 17:53 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
03/03/2009 17:53:53 - Rakstīja :
Oi! Es tak slima būdama jau domāju nomēģināt-tagad ,lasot atcerējos-šito tiešām gribas rīt nomēģināt.....
|
||
latss (on-line) |
Publicēts: 04.03.2009 00:04 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
04/03/2009 00:04:27 - Rakstīja :
Mikuc, visu cieņu, izklausās varen labi! Būz jāmeģina!
|
||
mumins1980 |
Publicēts: 05.03.2009 16:42 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
05/03/2009 16:42:05 - Rakstīja :
Izmēģināju.Garšo labi, bet man prasās vēl klāt baltmaizes grauzdiņus... Tiešām diezgan paskāba sanāk... Varbūt tiešām to gaļu vajadzētu klāt garšas balansēšanai, bet tās jau ir manas domas |
||
Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās