Cilvēka dzīve, tāpat kā fabula, tiek vērtēta, nevis pēc tās garuma, bet pēc satura. /Seneka/
  • КТО МЫ?
  • ЧТО МЫ ДЕЛАЕМ?
  • ПОЧЕМУ ВЫБИРАТЬ НАС?

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Uzdod savu jautājumu maizes ekspertam!


LIEPKALNI
					Poste: 7
LIEPKALNI (īpašais viesis)
Publicēts: 02.02.2009 10:00 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2009 10:00:57 - Rakstīja :

Maize - tievētāja bieds vai palīgs? Uz jūsu jautājumiem visu februāri atbildēs maiznīcas Liepkalni eksperts (atbildes uz jautājumiem tiks dotas 2 dienu laikā no uzdošanas brīža).


 


Meks (on-line)
Publicēts: 02.02.2009 10:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2009 10:43:13 - Rakstīja :
Man ir jautājums par kalorijām, kas veido maizei kalorijas? Jo dažādām maizēm kalorijas ir aptuveni vienādas, bet tauku grami svārstās dažreiz no 1gr līdz par 5gr un pat vairāk.

Meks (on-line)
Publicēts: 02.02.2009 10:44 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2009 10:44:56 - Rakstīja :

Un otrs jautājums - ko maizes eksperts saka par maizes krāsnīm, kas veikalos pieejamas, kur jāsamet viss iekšā un izcepas maize?

Vai cepeškrāsnī arī iespējams diētisku maizi pašam izcept un kam tad būtu jābūt sastāvdaļās, lai tiešām rezultātā būtu mazkaloriju maize?


mikuce
					Poste: 183
mikuce (on-line)
Publicēts: 02.02.2009 11:00 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2009 11:00:44 - Rakstīja :
Labdien! Man jautājums par raudzēšanu - maiznīcas maizes sarakstā ir pieminētas maizes, kas ir "dabīgi" raudzētas. Ar ko atšķiras "dabīgi" raudzēts no "nedabīgi" (???) raudzēta? Kāda ir atšķirība uzturvērtībā/veselīgumā/garšā?

rissoto (on-line)
Publicēts: 02.02.2009 14:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2009 14:18:32 - Rakstīja :

Где можно Ваш хлеб купить? В Риге на пример? Я искала в Рими, Максима, Елви - не нашла А хочется попробовать  Вроде бы написано, что есть в больших магазинах...


gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 02.02.2009 14:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2009 14:22:43 - rissoto Rakstīja :
O! Tieši to pašu gribēju pajautāt-jau vairākas dienas meklēju šo maizi

Bushu_tieva
					Poste: 172
Bushu_tieva (on-line)
Publicēts: 02.02.2009 21:06 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2009 21:06:38 - Rakstīja :
Esmu pirkusi Lieplkalnu maizi (tā pat ir viena no manām iecienītākajām) - gandrīz katrā Rimi Rīgā ir!!

Bushu_tieva
					Poste: 172
Bushu_tieva (on-line)
Publicēts: 02.02.2009 21:15 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2009 21:15:40 - Rakstīja :
vismaz Valmemāra Rimi 100 %.

iignja
					Poste: 935
iignja (on-line)
Publicēts: 02.02.2009 22:48 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2009 22:48:16 - Bushu_tieva Rakstīja :
vismaz Valmemāra Rimi 100 %.
Spices Rimi ari ir

LIEPKALNI
					Poste: 7
LIEPKALNI (īpašais viesis)
Publicēts: 04.02.2009 11:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 11:36:21 - Meks Rakstīja :
kas veido maizei kalorijas? Jo dažādām maizēm kalorijas ir aptuveni vienādas, bet tauku grami svārstās dažreiz no 1gr līdz par 5gr un pat vairāk.

Kopējais kaloriju daudzums maizē atkarīgs no pilnīgi visām tai pievienotajām izejvielām – gan no miltu tipa (rudzu milti, kviešu milti utml.), gan pievienoto taukvielu, cukura, sēklu, augļu un pārējo izejvielu veida un daudzuma.
Tā, piemēram, cukurs ietekmēs kopējo kaloriju daudzumu maizē, bet tauku saturs produktā neparādīsies,  toties, ja maizei pievienosim eļļu, tas atsauksies uz tauku saturu maizē un tā līdzīgi ar visām izejvielām.


LIEPKALNI
					Poste: 7
LIEPKALNI (īpašais viesis)
Publicēts: 04.02.2009 11:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 11:37:06 - Meks Rakstīja :
Vai cepeškrāsnī arī iespējams diētisku maizi pašam izcept un kam tad būtu jābūt sastāvdaļās, lai tiešām rezultātā būtu mazkaloriju maize?

Maize tās tradicionālajā izpratnē diez vai būs diētisks produkts, taču kaloriju daudzumu samazināt ir iespējams.

 Cepot mājas apstākļos maizīti, kalorijas varam samazināt pievienojot pēc iespējas rupjāka maluma miltus (kas vairāk satur kliju daļiņas), klijas, graudus u.c. Lai samazinātu kopējo kaloriju daudzumu maizi būtu jāmīca ūdenī, nevis pienā, kā to darīja mūsu vecmāmiņas un maizei nevajadzētu pievienot taukvielas (sviestu, margarīnu, eļļu) un cukuru.

LIEPKALNI
					Poste: 7
LIEPKALNI (īpašais viesis)
Publicēts: 04.02.2009 11:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 11:38:01 - Meks Rakstīja :
Un otrs jautājums - ko maizes eksperts saka par maizes krāsnīm, kas veikalos pieejamas, kur jāsamet viss iekšā un izcepas maize?

Par veikalos nopērkamajām krāsniņām nemācēšu neko atbildēt.


LIEPKALNI
					Poste: 7
LIEPKALNI (īpašais viesis)
Publicēts: 04.02.2009 11:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 11:38:46 - mikuce Rakstīja :
maiznīcas maizes sarakstā ir pieminētas maizes, kas ir "dabīgi" raudzētas. Ar ko atšķiras "dabīgi" raudzēts no "nedabīgi" (???) raudzēta? Kāda ir atšķirība uzturvērtībā/veselīgumā/garšā?

Pamatā „Liepkalnos” ražotās maizes tiek gatavotas dabīgi raudzējot, ilgstošā raudzēšanas procesā, raudzējot koka kubliņos. Raudzēšanas un gatavošanas process atkarībā no maizes veida ilgst pat līdz 36 stundām.

Par „nedabīgi” raudzētu varētu nosaukt maizi, kurai, lai paātrinātu ražošanas procesu un ātrāk nodrošinātu nepieciešamo skābumu, tiek pievienots „pulverītis” un maizīte ir gatava jau pēc pāris stundām.

Garšas īpašības šādi gatavotai maizei noteikti atšķirsies no „ātrā” varianta, bet uzturvērtību gan lielā mērā ietekmēs visas pievienotās izejvielas.

Maizes veselīgums arī būs atkarīgs no izmantotajām izejvielām – ja izmantosim zemākas šķiras, rupjāka maluma miltus, klijas, sēklas, graudus, tā būs bagāta ar šķiedrvielām un tāpēc arī vērtīgāka mūsu organismam.


kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 11:48 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 11:48:51 - LIEPKALNI Rakstīja :
Maize tās tradicionālajā izpratnē diez vai būs diētisks produkts, taču kaloriju daudzumu samazināt ir iespējams. Cepot mājas apstākļos maizīti, kalorijas varam samazināt pievienojot pēc iespējas rup ...
ja mes maizei nepievienosim taukvielas,vai tā nesanāks cieta??vai būs ēdama??

kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 11:50 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 11:50:52 - Rakstīja :
Ludzu ,vai var dabut kadu vienkaršu receptiti kā maizi izcept mājās,parastā cepeškrāsnī?

Meks (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 11:53 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 11:53:44 - kate Rakstīja :
Ludzu ,vai var dabut kadu vienkaršu receptiti kā maizi izcept mājās,parastā cepeškrāsnī?
Jāāāā, Kate vārdus no mutes izrāva! Es arī par to pašu! Tas būtu

pegija
					Poste: 243
pegija (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 11:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 11:54:52 - LIEPKALNI Rakstīja :
ja izmantosim zemākas šķiras, rupjāka maluma miltus, klijas, sēklas, graudus, tā būs bagāta ar šķiedrvielām un tāpēc arī vērtīgāka mūsu organismam.
tātād mūsu kontekstā par miltiem "augstākā labuma" nemaz nav augstākā labuma

iignja
					Poste: 935
iignja (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 13:02 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 13:02:53 - pegija Rakstīja :
tātād mūsu kontekstā par miltiem "augstākā labuma" nemaz nav augstākā labuma
jo melnāki jo labāki(piem dobeles Veselības milti)

Meks (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 13:46 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 13:46:32 - iignja Rakstīja :
jo melnāki jo labāki(piem dobeles Veselības milti)
Tu esi mēģinājusi mājās cept cepeškrāsnī ar šiem miltiem? Sanāk kaut kas? Es par maizīti domāju, gribas pamēģināt izcept tādu, lai garšīga, bet vienību maz.

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 04.02.2009 13:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 13:56:44 - Rakstīja :
Esmu cepusi īsto rudzu rupjmaizi - tur tiešām nekas vairāk nav vajadzīgs - tikai milti un ūdens, bet jābūt siltai vietai, kur raudzēt! Labi, bik cukuru arī esmu likusi klāt!

pegija
					Poste: 243
pegija (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 14:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 14:38:44 - mumins1980 Rakstīja :
Esmu cepusi īsto rudzu rupjmaizi - tur tiešām nekas vairāk nav vajadzīgs - tikai milti un ūdens, bet jābūt siltai vietai, kur raudzēt! Labi, bik cukuru arī esmu likusi klāt!
Tikai, cik esmu skatījusies, veikalos rudzu miltus nopirkt ir gandrīz neiespējamā misija. Mamma vienreiz tirgū dabuja - tad izcepām vienu rupjmaizkukuļveidīgo maizes krāsniņā (jau iepriekš kāds minēja to, kur visu samet kopā) iznāk garšīgi - vislabāk tām krāsniņām tas, ka pats var "samest" klāt visu garšīgo - sēkliņas, C vitamīnu, utt. bet no rīta modina svaigi ceptas maizes smarža!!

Laurish
					Poste: 31
Laurish (vada grupu)
Publicēts: 04.02.2009 14:46 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 14:46:48 - pegija Rakstīja :
Tikai, cik esmu skatījusies, veikalos rudzu miltus nopirkt ir gandrīz neiespējamā misija. Mamma vienreiz tirgū dabuja - tad izcepām vienu rupjmaizkukuļveidīgo maizes krāsniņā (jau iepriekš kāds minēja ...

Rudzu miltus var nopirkt Lāču maiznīcas kioskos (CT ir, ALFĀ nezinu, neesmu bijusi). Vēl pirms pāris nedēļām bija Prizmā, igauņu ražojuma rudzu milti. NOpirku, bet vēl neesmu izmantojusi. Un vēl var mēģināt www.dabasdobe.lv (to man Mumins ieteica), bet tur var būt, var arī nebūt.


Meks (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 15:02 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 15:02:35 - mumins1980 Rakstīja :
Esmu cepusi īsto rudzu rupjmaizi - tur tiešām nekas vairāk nav vajadzīgs - tikai milti un ūdens, bet jābūt siltai vietai, kur raudzēt! Labi, bik cukuru arī esmu likusi klāt!
Kādās proporcijās un ko liki - ūdens, milti, raugs? Vēl kaut kas?

pegija
					Poste: 243
pegija (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 15:16 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 15:16:56 - Laurish Rakstīja :
Rudzu miltus var nopirkt Lāču maiznīcas kioskos (CT ir, ALFĀ nezinu, neesmu bijusi). Vēl pirms pāris nedēļām bija Prizmā, igauņu ražojuma rudzu milti. NOpirku, bet vēl neesmu izmantojusi. Un vēl var m ...
super! paldies par info!

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 16:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 16:31:10 - Meks Rakstīja :
Tu esi mēģinājusi mājās cept cepeškrāsnī ar šiem miltiem? Sanāk kaut kas? Es par maizīti domāju, gribas pamēģināt izcept tādu, lai garšīga, bet vienību maz.
Bet Mek,lai kā tu censtos,tu taču nezināsi īsto vienībun daudzumu savā maizē-ej vien uz veikalu,un skaties pēc ccal

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 16:34 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 16:34:13 - Rakstīja :
Ā,nē-ja iepriekš saskaita saliktās sastavdaļas,tad tak var zināt-O,super! Es arī cepšu!!!!!

Meks (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 16:41 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 16:41:51 - gitiene Rakstīja :
Bet Mek,lai kā tu censtos,tu taču nezināsi īsto vienībun daudzumu savā maizē-ej vien uz veikalu,un skaties pēc ccal
Es pēc miltiem skatīšos, cik pieberu, gan jau uz pakas būs kalorijas uzrakstītas. Visu laiku jau glūnu veikalos un priecājos, kad ieraugu maizi, kurai ir zem 200 cal. Tikai es nezinu kādās proporcijās kas jāliek - cik ūdens, cik milti, ka nesanāk pankūku mīkla beigās.  Gribas pamēģināt tādu savu mazvienībaino maizes veidojumu.

Meks (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 16:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 16:43:15 - gitiene Rakstīja :
Ā,nē-ja iepriekš saskaita saliktās sastavdaļas,tad tak var zināt-O,super! Es arī cepšu!!!!!
Lūūūūūūdzu, Gitien! Kā tā maize jācep?

teriine
					Poste: 1202
teriine (moderators)
Publicēts: 04.02.2009 16:48 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 16:48:28 - Rakstīja :
Tfu, tā ir, ka raksta tik lēni... Ā, ja kas, man ir maizes mašīna mājās, baltmaize ļoti garda sanāk, 1 šķēle (~60 g) - 1,25 v.

kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 16:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 16:51:09 - teriine Rakstīja :
Tfu, tā ir, ka raksta tik lēni... Ā, ja kas, man ir maizes mašīna mājās, baltmaize ļoti garda sanāk, 1 šķēle (~60 g) - 1,25 v.
kā ar elektribas patēriņu???

kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 16:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 16:58:10 - mumins1980 Rakstīja :
Esmu cepusi īsto rudzu rupjmaizi - tur tiešām nekas vairāk nav vajadzīgs - tikai milti un ūdens, bet jābūt siltai vietai, kur raudzēt! Labi, bik cukuru arī esmu likusi klāt!
uzraksti recepti!vai  raugu nevajag??rudzu milti vajadzīgi,ja?jo tumšāki,jo labāki,ja?man vajag sīkumos zināt,jo došu vīram uzdevumu-sagādāt visu....

Meks (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 17:08 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 17:08:49 - teriine Rakstīja :
Tfu, tā ir, ka raksta tik lēni... Ā, ja kas, man ir maizes mašīna mājās, baltmaize ļoti garda sanāk, 1 šķēle (~60 g) - 1,25 v.
Kāda Tev ir maizes mašīna? Man te visādas dāvanu kartes sakrājušās, sāku domāt, varbūt man ar to maizes mašīnu vajag?

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 04.02.2009 17:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 17:39:49 - Meks Rakstīja :
Lūūūūūūdzu, Gitien! Kā tā maize jācep?
Es tādas liesas neesmu cepusi-izpētīšu,tad uzrakstīšu!!!!!!

teriine
					Poste: 1202
teriine (moderators)
Publicēts: 04.02.2009 20:27 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 20:27:53 - kate Rakstīja :
kā ar elektribas patēriņu???
Ko nezinu, to nezinu...  Bet kopš novembra, kad iegādājos, elektrības patēriņš būtiski nav pieaudzis...

teriine
					Poste: 1202
teriine (moderators)
Publicēts: 04.02.2009 20:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/02/2009 20:36:50 - Meks Rakstīja :
Kāda Tev ir maizes mašīna? Man te visādas dāvanu kartes sakrājušās, sāku domāt, varbūt man ar to maizes mašīnu vajag?

Šitāda >> Moulinex OW 5003

 , tikai bez bagešu pannas. Plusi, kā jau Pegija, manuprāt, kaut kur rakstīja - iespēja pašai dažādas piedevas likt klāt, iespēja uzlikt taimeri vakarā, lai no rīta ir silta, smaržīga maizīte. Manai ir 14 dažādas programmas dažāda veida maizēm + vienkārši rauga mīklai, picas mīklai, makaronu mīklai. Var arī marmelādi vārīt un pat biezo ķīseli...;) Katrā gadījumā, es uz šo pirkumu "briedu" ilgi, pāri sgadus, bet esmu apmierināta un izmantoju regulāri. Salīdzinot finansiāli ar veikala maizi, uz 1 kg maizes ietaupu ap 0.30 Ls. Mīnuss - nav programmas īstai rupjmaizei un experimenti pagaidām ir neveiksmīgi.


kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 05.02.2009 07:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/02/2009 07:22:43 - Rakstīja :

laikam tikai mēs esam tik žiperīgas,šeit ir sadala-uzdod jautājumu maizes ekspertam,bet skat,mēs jau pašas tūlīt cepsim maizi.šomēnes ir maizes mēnesis,diez kāda tēma būs nākošmēnes....


kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 11.02.2009 18:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/02/2009 18:39:53 - Rakstīja :
Mans jautājums-kur var nopirkt Liepkalnu batmaizi???Esmu no Bauskas,bet neatradu nevienā veikalā.Varbūt Jelgavā ir??Kurā veikalā??

kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 15.02.2009 07:27 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/02/2009 07:27:23 - Rakstīja :
MAIZES  EKSPERT!!vai Jelgavā Liepkalnu baltmaizi var dabūt??kurā veikalā(konkrētu adresi)?

chuks
					Poste: 282
chuks (on-line)
Publicēts: 15.02.2009 12:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/02/2009 12:12:32 - Rakstīja :
Kate, par Jelgavu es nemācēšu pateikt, bet Rīgā es ieraudziju Liepkalnu baltmaizes MEGO! Tad jau šis tīkls viņu tirgo. Ja ir kāds Mego tuvumā, apskaties tur...

kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 15.02.2009 12:24 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/02/2009 12:24:45 - chuks Rakstīja :
Kate, par Jelgavu es nemācēšu pateikt, bet Rīgā es ieraudziju Liepkalnu baltmaizes MEGO! Tad jau šis tīkls viņu tirgo. Ja ir kāds Mego tuvumā, apskaties tur...
vienigais veikals uz kuru neaizgājujo mums 2 mego pilsētā,vienu nupat aizklapēja ciet-neviens neiepirkās...domaju,ka otraja ari nekā nav ko meklēt...

Meks (on-line)
Publicēts: 15.02.2009 12:50 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/02/2009 12:50:58 - Rakstīja :
Man vakar gadījās atkal būt Dominas tuvumā un iegāju Prismā nopirkt savu netreno sieru, ko tur biju atklājusi. Apskatījos arī Liepkalnu maizi - tur ir - gan rupjā, gan saldskābā, gan baltā! Un vēl ... vēl Prismā atradu 5% un 10% kulinārijas krējumu paciņās! Nopirku ar rezervīti un saliku ledusskapī uz priekšdienām! Valio ražojums tas krējums - neesmu gan vēl pagaršojusi, bet nu nopirkt gan vajadzēja, jo 5% krējums - tādu brīnumu nebiju vēl redzējusi. cerams, ka negaršos pēc s ...

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 24.02.2009 08:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
24/02/2009 08:56:01 - Rakstīja :
Es vakar dabūju pa druskai no visām liepkalnu maizēm-šodien degustēšu-rītu atklāku ar pašu kardinošāko,kas nepārprotami liecināja,ka atbilst savam nosaukuman-'Ķiploku"-ārkārtīgi patīkams aromāts,un arī garša ir tiešām ķiplokaina-un man ķiploki garšo-baigi labā!!!!līdz šim biju tikai sevišķo rudzu maizi provējusi un franču baltmaizi-tās arī bija labas,bet pagaidām tad mans favorīts paliek ķiploku......

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 24.02.2009 10:16 | Atbildēt, citējot šo komentāru
24/02/2009 10:16:11 - Rakstīja :
"Līna"-tumšā sēklu maize-vot tas tik ir kaut kas!!!! tur ir tik daudz dažādu sēklu un garšu,ka grēks būtu šo maizi izmantot kādā receptē....man pat liekas,ka grēks vispār tai ko virsū likt vai smērēt.....Es gan nepaskatījos uz etiķetes,cik tur ir kaloriju,bet man ir nojausma,ka daudz.....arī tāpēc vien-ja ēd šo maizi-pietiek tikai ar maizi-ļotiļoti garda!!!!


Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās