Pulksteni nevar pagriezt atpakaļ. Taču to vienmēr var uzvilkt no jauna. /B. Prudena/
  • КТО МЫ?
  • ЧТО МЫ ДЕЛАЕМ?
  • ПОЧЕМУ ВЫБИРАТЬ НАС?

Последние дополнения к темам | Мои коментарии | Правила форумы

Glikēmiskaiss indekss


laineet
					Poste: 88
laineet (on-line)
Опубликовано: 30.09.2009 00:18 | Ответить на этот комментарий
30/09/2009 00:18:28 - wrote :
Glikēmiskais un insulīna indekss ir rādītāji, kas norāda, cik ātri noteikts ogļhidrāts nonāk asinīs kā cukurs un cik daudz insulīna ir nepieciešams, lai šo cukuru no asinīm izvadītu. Vienkāršiem vārdiem runājot, tā ir šāda attiecība – jo ātrāk cukurs nonāk asinīs, jo vairāk insulīna ir vajadzīgs, lai to no tām izvadītu. Ja asinīs ir augsts insulīna daudzums, tauku dedzināšana kļūst ievērojami lēnāka, kas nepavisam nav vēlams tiem, kas vēlas iegūt slaidu ķermeni. Nenovērtējiet šo faktoru par zemu.
Vot šitam es piekrītu, uz mani viennozīmīgi iedarbojas. Ja dienu iesāku ar šķiedrvielām un sātīgiem produktiem un tāpat turpinu, tad viss ir kā vajag, cukura līmenis ir normās.

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Опубликовано: 30.09.2009 08:36 | Ответить на этот комментарий
30/09/2009 08:36:00 - laineet wrote :
Glikēmiskais un insulīna indekss ir rādītāji, kas norāda, cik ātri noteikts ogļhidrāts nonāk asinīs kā cukurs un cik daudz insulīna ir nepieciešams, lai šo cukuru no asinīm izvadītu. Vienkāršiem vārdi ...
Pilnīgi piekrītu Tev, Laineet

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Опубликовано: 30.09.2009 15:35 | Ответить на этот комментарий
30/09/2009 15:35:40 - wrote :
Man kā diabētiķim šito ir viegli ievērot-mēs jau arī nedrīkstam ēst tos produktus ar augstu glikēmisko indeksu,ja nu vienīgi cukurs navstrauji nokrities,tad gan kaut kas dikti cukurains steidzīgi jāiemet mutē,bet kopš sekoju FD principiem,kur daudz ieteikts ēst saliktos ogļihidrātus ,un pie tam katrā ēdienreizē,man ne reizes cukurs nav nokrities par zemu.....ne arī pacēlies par augstu-redz ko dara šķīvja princips!!!!!

laineet
					Poste: 88
laineet (on-line)
Опубликовано: 30.09.2009 16:07 | Ответить на этот комментарий
30/09/2009 16:07:14 - wrote :
tik tiesaam sats ar labs tpfu tpfu, pagaidaam ir laba sajuuta

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Опубликовано: 30.09.2009 16:09 | Ответить на этот комментарий
30/09/2009 16:09:10 - laineet wrote :
tik tiesaam sats ar labs tpfu tpfu, pagaidaam ir laba sajuuta
Tas ir tāpēc,ka cukurs nelēkā augšā  lejā-viss aprēķināts,kā vajag

hariba
					Poste: 360
hariba (on-line)
Опубликовано: 30.09.2009 18:58 | Ответить на этот комментарий
30/09/2009 18:58:43 - wrote :

Es netieku gudra ar to G,I kur juus skataties produktus kuriem vins ir augsts, videejs vai zems? Atradu vienu starptautiesko maajaslapu, bet tur ir visaadi vinu cepumi un citi dranki, man vajag pamatproduktiem, zinu ka burkaaniem un bieteem ir augsts. Veel banaaniem.

Varbuut kaads (piemeeram Gitiene) vareetu mani tumsoniiti apgaismot.


gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Опубликовано: 30.09.2009 19:56 | Ответить на этот комментарий
30/09/2009 19:56:29 - wrote :
Paskaties sadaļā "Tievē on-line" 3 nodaļu-Tavai ēdienkartei-tur divas lpp ir veltītas glikēmiskajam indeksam un otrajā lapā tad ir visu galveno pamatproduktu glikēmiskais indekss,nosaukts,bet tas,kā tu turpat redzēsi ir jāņem vērā,kopā ar Sāta faktoru,jo dažiem produktiem ,kuriem gl.ind. gan ir zems, ir ļoti augsta kaloritāte un zems sāta faktors,kā ja nemaldos,riekstiem....vismaz es pie riekstiem labāk neķeros,jo pieēsties no tiem nevaru....Bet tu paskaties tajā sadaļā,kur es tev teicu-tur ir pareizāk viss tas apskaidrots

teriine
					Poste: 1202
teriine (moderators)
Опубликовано: 30.09.2009 20:02 | Ответить на этот комментарий
30/09/2009 20:02:50 - wrote :

Īss sarakstiņs (kā piemērs) ir on-line bukletā "Tavai ēdienkartei"

Ja lasi angliski, ieraksti google "glycemic Index" , tur var atrast arī sarakstus. Nu, piemēram,

http://www.herbalvitality.info/aw/glycemicindex.htm (lapas apakšā)

http://www.the-gi-diet.org/lowgifoods/ (lapas apakšā)

http://www.mendosa.com/gilists.htm (te laikam ir visplašākais saraksts 750 produkti/ēdieni)

Ja ir daudz interesentu, varu pamazām tulkot šos sarakstus   un likt forumā...


hariba
					Poste: 360
hariba (on-line)
Опубликовано: 30.09.2009 22:38 | Ответить на этот комментарий
30/09/2009 22:38:22 - wrote :

Gitienei

Luuk atklaajaas mana neviiziiba, neesmu visus materiaalus izlasiijusi, buus jaacensaas atrast laiks.

Paldies, Teriiniit, centiisos sagremot arii so informaaciju.

Man liekas ka ideaalaa variantaa ir eest pareizi un censties izvairiities no produktiem ar augstu GI.


gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Опубликовано: 01.10.2009 08:30 | Ответить на этот комментарий
01/10/2009 08:30:28 - teriine wrote :
Ja ir daudz interesentu, varu pamazām tulkot šos sarakstus   un likt forumā...
Gan jau Teriiniitt,interesenti atradīsies,jo saraksts sadaļā Tievē on-line ir patiešām ļoti niecīgs....Ja ir brīvais laiciņš,lūdzu tiešām patulko-it sevišķi tos produktus,kas mums te Latvijā vispār ir pieejami un izplatīti.....Lai nebūtu pārāk smags darbs tu vari sadalīt visu trijās daļās-piem.produkti ar augstu,produkti ar zemu un produkti ar viduvēju GL.I.

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Опубликовано: 01.10.2009 08:33 | Ответить на этот комментарий
01/10/2009 08:33:18 - hariba wrote :
Man liekas ka ideaalaa variantaa ir eest pareizi un censties izvairiities no produktiem ar augstu GI.
Ir pat viena tāda diēta,neatceros autoru un neko īpaši nepētīju šo diētu,kur viņš apgalvo,ka ēdot tikai produktus ar zemu glikēmisko indeksu,var ēst pietiekoši-cik gribās-un būs okei ar slaido līniju

AnitaL
					Poste: 645
AnitaL (on-line)
Опубликовано: 01.10.2009 09:27 | Ответить на этот комментарий
01/10/2009 09:27:49 - gitiene wrote :
Ir pat viena tāda diēta,neatceros autoru un neko īpaši nepētīju šo diētu,kur viņš apgalvo,ka ēdot tikai produktus ar zemu glikēmisko indeksu,var ēst pietiekoši-cik gribās-un būs okei ar slaido līniju
Būs jāpaklasa uzmanīgāk par GI un japievērš uzmanība produktiem ar zemu GI

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Опубликовано: 01.10.2009 12:29 | Ответить на этот комментарий
01/10/2009 12:29:19 - AnitaL wrote :
Būs jāpaklasa uzmanīgāk par GI un japievērš uzmanība produktiem ar zemu GI
Tā ir-tas bus to vērts!!!!!!

sunlike
					Poste: 155
sunlike (on-line)
Опубликовано: 17.04.2015 00:37 | Ответить на этот комментарий
17/04/2015 00:37:12 - wrote :
Sveikas! Šodien biju pie ārsta,kurš dažādu veselības apsvērumu dēļ aizliedzis man uzturā lietot: jebkāda veida maizi,kartupeļus,sausās brokastis,makaronus,rīsus,kartupeļus unt.t. jo tiem ir augsts GI. Netieku gudra ko lai ēd? Brokastīs vienmēr lietoju saldskābo maizi vai rupjmaizi,pusdienās šad tad man ir 100 g kartupeļi,kā lai patērē visas OGH vienības?

Milimetriņš
					Poste: 417
Milimetriņš (on-line)
Опубликовано: 17.04.2015 13:55 | Ответить на этот комментарий
17/04/2015 13:55:47 - sunlike wrote :
Sveikas! Šodien biju pie ārsta,kurš dažādu veselības apsvērumu dēļ aizliedzis man uzturā lietot: jebkāda veida maizi,kartupeļus,sausās brokastis,makaronus,rīsus,kartupeļus unt.t. jo tiem ir augsts GI. ...
Jā, daudz nekas neatliek. Varbūt jāēd griķi un pākšaugi, bet kāds ir to GI nav ne jausmas.

sunlike
					Poste: 155
sunlike (on-line)
Опубликовано: 17.04.2015 14:29 | Ответить на этот комментарий
17/04/2015 14:29:13 - Milimetriņš wrote :
Jā, daudz nekas neatliek. Varbūt jāēd griķi un pākšaugi, bet kāds ir to GI nav ne jausmas.
Griķiem it kā ir vidējais GI.... tos var ēst..... bet kā lai patērē pērējās OGH vienības? dienā man ir dotas 10 vienības ogļhidrātiem.

innese (on-line)
Опубликовано: 17.04.2015 18:44 | Ответить на этот комментарий
17/04/2015 18:44:03 - wrote :
Sveiki! Es  ,kā jauniņais, lasu un neko nesaprotu, kartupeļus nevar, maizi nevar, makaronus nevar,bet porciju reģistrā taču ir ,ka drīkst, es biju šos produktus izslēgusi no savas ēdienkartes, bet tagad ,iestājoties FD, atsāku tos ēst.....Neprotu vēl saveidot ēdienkarti,jo rīts ir diezgan agri , un bez ēšanām (jo darbs-patreiz vēl), un tad pēcpusdien atceros, ka ir jāēd, un tad ir tā kā ir, kā kuru dienu.. viegli nav, un ka Tu vēl esi viens pats, tad pavisam grūti............. Iegādājos Online lielo abonementu ,un dikti ceru, ka šeit būs nodarbības........Vēlu veiksmi visiem, visiem, un priecājos par rezultātiem...

siltuma (on-line)
Опубликовано: 18.04.2015 09:20 | Ответить на этот комментарий
18/04/2015 09:20:38 - innese wrote :
Sveiki! Es  ,kā jauniņais, lasu un neko nesaprotu, kartupeļus nevar, maizi nevar, makaronus nevar,bet porciju reģistrā taču ir ,ka drīkst, es biju šos produktus izslēgusi no savas ēdienkartes, bet tag ...
vēlu veiksmi, pani šī programma "paņēma" ar to, ka var ēst visu, bet sabalansēti un ar mēru, ar ēdienkartes sastādīšanu arī gāja traki, paskatos savus pirmos pierakstus, smiekli nāk, bet lasot forumu un jautājot izkodu, sākumā izvēlējos, tā saucamos vienkāršos ēdienus, kad radās sajēga, sāku vairāk rēķināt

siltuma (on-line)
Опубликовано: 18.04.2015 09:55 | Ответить на этот комментарий
18/04/2015 09:55:46 - sunlike wrote :
Sveikas! Šodien biju pie ārsta,kurš dažādu veselības apsvērumu dēļ aizliedzis man uzturā lietot: jebkāda veida maizi,kartupeļus,sausās brokastis,makaronus,rīsus,kartupeļus unt.t. jo tiem ir augsts GI. ...
sveika, tiešām kategoriski aizliedza, traki, sāku domāt, ko darītu es un pietrūkst padoma, man puisītim, kad bija 5g.  neatceros vairs diagnozi, nedrīkstēja ēst miltu ēdienus, mums pāris gadu mājās nebija makaronu, baltmaices, pankūku, miltu mērces, pat nejutām to trūkumu,  tikām cauri bez operācijas, bet mēs vēl tagad nejūtam vajadzību pēc miltu mērcēm, baltmaizes, pankūkas tādas interesantākas,šad tad izcepam, makaroni arī pāris reižu mēnesī,
varbūt, ja sabalansēsi uzturu tā lieta aizies, man jau liekas ka organismam ir vajadzīgs viss noteiktos daudzumos (izņēmums aleģijas un nepanesamības),  varbūt labāk pajautāt speciālistam, es šeit forumos lasīju, ka vairākām meitenēm ir palīdzējušas FD dietalogu konsultācijas sākumā                                      no sirds vēlu labu rezultātu




debora
					Poste: 2555
debora (on-line)
Опубликовано: 19.04.2015 00:55 | Ответить на этот комментарий
19/04/2015 00:55:20 - sunlike wrote :
Sveikas! Šodien biju pie ārsta,kurš dažādu veselības apsvērumu dēļ aizliedzis man uzturā lietot: jebkāda veida maizi,kartupeļus,sausās brokastis,makaronus,rīsus,kartupeļus unt.t. jo tiem ir augsts GI. ...
Sunlike, GI ir tikai viens no ogļhidrātu raksturojošiem lielumiem, ja Tu vieglo cukuru vietā izvēlēsies saliktos ogļhidrātus pēc atļautajām vienībām, viss būs līdzsvarā...tie ir galvenie enerģijas un audu barojumu sniedzēji. Tievēt vajag, bet ķermeni stiprināt arī vajag, tāpēc vienību lūdzsvars ir viens no galvenajiem uzdevumiem. Rudzu un saldskābā maize ir OK, vēlams bez rauga, rīsi, giķi, mieži, auzu pārslas un pat kartupeļi savu reizi ir OK. Ja Tavs ārsts neatbalsta šo programmu, tad varu droši atbildēt uz visiem jautājumiem!

Dana_Dana (on-line)
Опубликовано: 17.10.2018 06:50 | Ответить на этот комментарий
17/10/2018 06:50:38 - wrote :
Kāpēc rudzu maize bez rauga ir labāka par raudzētu?

debora
					Poste: 2555
debora (on-line)
Опубликовано: 19.10.2018 11:26 | Ответить на этот комментарий
19/10/2018 11:26:35 - Dana_Dana wrote :
Kāpēc rudzu maize bez rauga ir labāka par raudzētu?
Ir viedoklis, ka termofīlais raugs slikti "uzvedās" cilvēka organismā, tāpēc arvien vairāk iesaka cita veida raudzēšanas mehānismus, bet līdz galam tāpat viss nav skaidrs, kā jebkas šajā pasaulē. Individuālā pieredze ir labākais skolotājs.


Высказать своё мнение


click emoticon to add